Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואו!

קודם כל, לך להגיד הגומל (או להתייעץ עם רב!).

יש חברה בשם FMS שהיא מומחית במיגון (מרבית המתנחלים ממגנים אצלה את השמשות).

היא יושבת בפתח תקווה, צור איתם קשר.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עם כמה שזה מצער אותי לומר את זה, יש דברים שרק המזל והגורל מכתיבים... ושום דבר שנעשה לא יכול למנוע או לעצור...

בטח שכן, רק להתרחק ממשאיות שנושאות מטען חשוף ורופף. פשוט וקל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אתה צודק במידה ופותח השרשור היה מדבר על רכב ממוגן, אבל דובר רק על מיגון חלונות, זה אומנם יוסיף משקל אבל לא בצורה קריטית.

רכב ממוגן "אמיתי" שוקל המון בגלל פלטות המתכת שצריך למקם בדלתות\גג\רצפה וכן הלאה, אז באמת צריך לתת התייחסות למכלולי מנוע\גיר\שלדה\מתלים\בלמים שאמורים להתמודד עם תוספת משקל משמעותית (אפילו פי 2 ממשקל הרכב).

רכב ממוגן "אמיתי" גם ינוע עם שמשות ממוגנות במיגון כבד, שרק שמשה קדמית תשקול 100 ק"ג וצפונה. שלא נדבר על שמשות צד או אחורית.

וואו!

קודם כל, לך להגיד הגומל (או להתייעץ עם רב!).

יש חברה בשם FMS שהיא מומחית במיגון (מרבית המתנחלים ממגנים אצלה את השמשות).

היא יושבת בפתח תקווה, צור איתם קשר.

המתנחלים (אני וחבריי :lol: ) ממגנים אצל א.א. גלס או אילן זגגות בי-ם. המיגון מתבצע רק במכון שמשות שקיים בינו לבין המדינה הסכם.

בכל מקרה - פות"ש - אני ממליץ להמתין לבדיקת המשטרה, ובד בבד להחליף שמשה כמובן. במידה והרכב נוסע בשטחים הרבה, יש לשקול מיגון קל (החלפת כל שמשות הצד והקדמית לממוגנות אבן).

הקריטריונים נמצאים באתר משרד הביטחון.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

לגבי האמירות ששום דבר לא יעצור דבר כזה - זה לא נכון.

אכן המיגון הכי סביר לדברים כאלה זה ציפוי פנימי לשמשה, ויש את זה בכמה דרגות עובי, ואפילו הדרגה הבינונית, כן תועיל הרבה.

כל עצם שיחדור את החלון ויפגע באדם, אם בדרך הוא גם קרע את הציפוי מגן, האנרגייה שלו כבר פחותה בהרבה, והנזק שלו יהיה קטן יותר. ההבדל יכול להיות בין פציעה לבין כלום, או יכול להיות הבדל בין הרוג לבין פצוע, בין פצוע קשה לבין פצוע קשה פחות, אבל הבדל יהיה.

הציפוי של החברה שמובאת כאן, אם אינני טועה זה מיוצר בקיבוץ חניתה, באיכות מאוד גבוהה. אבל עדיין אי אפשר לייצר את זה עם אופטיקה מושלמת, לכן זה פוגע בחדות הראייה דרך החלון, ולכן זה אכן לא מומלץ כל כך לחלון קידמי.

אני התקנתי את זה לכל החלונות חוץ מהחלון הקידמי, בגלל זה.

יש מקום באשדוד שיכול להתקין את זה בפחות מחצי מהמחיר השערורייתי שגובה המקום המאוד איכותי אבל יקר שהביאו כאן.

אני יכול לחפש אצלי לגבי הפרטים של המקום אם מישהו ירצה (נא לפנות אלי בפרטי, שאראה.)

זה עלה לי שם פחות מאלף ש"ח לכל החלונות כולל החלון האחורי. כך שאם יישבר חלון, זה לא יזיק לנוסעים, ובנוסף, זה עיכוב רציני נגד פריצה. אני התקנתי מפני פריצה, ומפני התקפה של הרכב באבנים/מוטות ע"י ערבים שוחרי שלום עכשיו, כאשר אני ברכב, בגלל שאני גר בישראל.

פורסם

לסלס, יצא לך לראות בעיניים שזה מגן? (סתם שאלה).

אתה זה מקרה מוצדק, כל התנעה, יש מצב שתקבל אבן לאוטו, אבל בנאדם שנוסע בכבישים נורמאליים, סבבה זה מקרה מסוכן ומחריד, גרם לטראומה ויש רצון עז לטפל, אבל אסור לשכוח שזה יחסית מקרה נדיר.

מה גם שכמו שאתה אומר, זה פוגע באיכות ראיה דרך השמשה (שזה גם כן מסוכן, ואף מעייף\מפריע).

פורסם

קודם כל, כמו שנכתב תודה לאל על שכולכם יצאתם בריאים ושלמים וזה העיקר.

בעניין סוגי המיגון, קיים מיגון נגד ירי ברמות שונות אשר כולל החלפת השמשות בזכוכית עבה וכבדה והרכבת פלטות מיגון העשויות פלדה \ קרמיקה סביב תא הנוסעים.

מיגון כזה (אולי היחיד שהיה עוזר במקרה זה), מוסיף לפחות כמה מאות ק"ג למשקל הרכב ואינו רלוונטי לפוקוס. מה גם שאחזקת רכב כזה ע"י אדם פרטי מצריכה היתר מיוחד - אאל"ט ממשרד הפנים, מכיוון שרכב כזה מוגדר "כלי יריה". רק לחשוב מה שוק פרוץ בתחום זה יכול היה לעשות למלחמות העבריינים...

המיגון הרלוונטי והמקובל לתושבי איו"ש כולל החלפת השמשה הקדמית לשמשה בעלת שכבת זכוכית כפולה (חזקה יותר, אך זהה חיצונית לשמשה המקורית), וכן החלפת שמשות הצד לפולי- קרבונט. את הפולי-קרבונט יש להחליף בכל 4-5 שנים, לאחר שהוא נשרט והופך עכור מהחשיפה לשמש.

כמובן קיימת האופציה של המדבקות שהובאה לעיל אך אופציה זו הינה יקרה למדי.

על כל פנים, מתוך הנחה שאינך תושב איו"ש ולכן לא זכאי למיגון, מדובר יהיה בהוצאה נכבדה למדי ולא בטוח שתועיל בסופו של דבר במקרה דומה. עם זאת יש לזכור כי מדובר באירוע נדיר והסבירות להפגע בתאונת דרכים "סטנדרטית" גבוהה הרבה יותר.

פתרונות קסם? אין. רק לפקוח שבע עיניים ולנהוג בזהירות.:-)

פורסם

בעקבות אובדן הבטחון בכבישים ברוסיה (גם בגלל משטרה מושחתת וגם עבריינות ושאר ירקות) הDVR הפך מאד נפוץ בין הנהגים שם. הכבישים הגרועים, התנאים הקשים, התחזוקה הירודה של הרכבים, תרבות הנהיגה, כמות

, היציאות של העשירים + DVR בכל רכב, הציפו את הרשת כמות עצומה של סרטונים, חלקם הזויים לגמרי.

si vis pacem, para bellum

• תוכן חדש...