Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטיפולים אולי יקרים יותר, הטסט אולי גם, המנועים באמת לא שקטים כמו בנזין, מבחינת ערך ביד 2 אתה טועה.

הפלואנס באמת הביאה בשורה וסטיישן דיזל אוטומטי ב-129K ש"ח זה מחיר מעולה לפי דעתי.

אם בעבר (לפני 10 שנים) דיזל היה משתלם רק למי שנוסע הרבה - היום משתלם לכולם.

ב-VAGיות ההפרשים במחיר הקניה בארץ בין מודל דיזל למודל בנזין גדולים יחסית.

ג'טה 1.2TSI/DSG7 ב-129K ש"ח לעומת 1.6TDI/DSG7 ב-154K ש"ח.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הטיפולים יקרים יותר? לא בטוח. זה הזמן גם לבקש מפותח השרשור לדעת על מחירי הטיפולים וגם לקרוא על מחירים ממישהו שמחזיק בפלואנס בנזין לצורך העניין. הטסט כבר לא יקר יותר, והמחיר כמשומשת היה מושפע ישירות מהקילומטרז' - אבל רוב הדיזלים הפרטיים היו כאלה שהחזיקו ממוצע של כ-30+ אלף ק"מ בשנה אז מה החוכמה?

לצורך העניין, אני על דיזל ובקרוב לשלוש שנים שאני מחזיק ברכב, עשיתי פחות מ-25 אלף ק"מ (כ-7 אלף בשנה).

פורסם

ביקשת קיבלת.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=456203

טיפול 30 א' עולה כ 700 ש"ח.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

1. אם אתה משווה את הדיזל המודרנים לרכבי בנזין מודרנים, אין כל הבדל בעלויות האחזקה כי גם בבנזין יש טורבו, משאבות הזרקה ישירה, מזרקי לחץ גבוהה ושאר חלקים יקרים.

2. הטסט זהה בדיזל ובנזין.

3. אם תשווה מחירי ליטר דיזל ובנזין הכי זולים שיש, דיזל יותר זול מבנזין וזה עוד לפני שמתחשבנים על הבדלי הנסועה לק"מ.

לאור כל זאת, אני לא רואה איפה יש בכלל רלוונטיות לנסועה השנתית בתחשיב האם לקנות דיזל.

כבר מהק"מ הראשון, דיזל עדיף.

GOLF,

לא צריך להתעצבן, עם ישראל מגלה את הדיזל בדיוק כמו ששנה שעברה הוא גילה את הסטיישן ושנה לפני זה את המיני הידניות.

צריך רק לברך על כך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הלוואי שכבישינו יתמלאו ברכבי דיזל. רכבים חסכוניים, עם אחלה מומנט. משפחתיות דיזל סטיישן להיט בכל העולם, ואין סיבה שלא יהיו גם בארץ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בוא נקווה שזה ישאר להיט אחרי שהממשלה תקלוט שחסרים לה מאות מליונים בגלל חסכון בדלק, ופתאום הסולר כבר לא יהיה כזה להיט (אני אומר את זה בתור אחד שהולך לרכוש בקרוב קיה ריו דיזל ידנית). לאחר מכן יכנסו בגפ"מ אם לשם יעבור העם שרוצה לחיות.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם
רכבים חסכוניים, עם אחלה מומנט..

הקטע המצחיק הוא שאני, אחרי 20 שנה רק עם רכבי ט"ד נכנס לרכב בנזין ללא טורבו ומתפלא "איך נוסעים ברכב הזה שלוחצים לו על הגז והוא לא זז" :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בוא נקווה שזה ישאר להיט אחרי שהממשלה תקלוט שחסרים לה מאות מליונים בגלל חסכון בדלק, ופתאום הסולר כבר לא יהיה כזה להיט (אני אומר את זה בתור אחד שהולך לרכוש בקרוב קיה ריו דיזל ידנית). לאחר מכן יכנסו בגפ"מ אם לשם יעבור העם שרוצה לחיות.

אל תדאג, רוב האנשים לא יודעים כמה דלק הרכב שלהם צורך.

תוסיף לזה את התלהבות מכוח המשיכה של הרכב וחתכת בחיסכון.

Just daily

פורסם

בגירה, אני ממש לא עצבני, אין לי על מה להתעצבן :-)

המרוויח העיקרי פה זה היבואן שזכה הודות לטיימינג מעולה ושיווק נכון. צ'מפיון למשל החליטו להתמקד ב-TSI, והשאירו את הדיזל בעלטה (ללקוח הפרטי) עם תמחור הזוי. היבואן הבא ש"יפתיע" עם יבוא דגם דיזל מתומחר נכון, רק ירוויח. ואם כבר מדברים על רנו, מעניין איך יראה גרף המכירות של הלטיטוד. זו הפעם הראשונה אאל"ט שיבואן מכניס רכב לקטגוריה X מצוייד במנוע דיזל בלבד (אפילו שלא מדובר במובילת הקטגוריה).

פורסם

בזכות תמחור אגרסיבי פלואנס דיזל עולה פחות מפלואנס בנזין, אבל אם עושים השוואה בדגמים אחרים של יצרנים מתחרים התוספת עבור הדיזל לא משתלמת לרוב האוכלוסיה.

סיטרואן C3 פיקאסו גרסת בנזין רמת גימור Comfort עולה 95 אלף שקל. גרסת דיזל 114 אלף. 19 אלף שקל הפרש.

קיה סול - מחיר זהה, אבל מקבלים גיר ידני ורמת אבזור נחותה יותר.

קיה ריו - גרסת דיזל ידנית עולה 116 אלף. גרסה בנזין ברמת אבזור זהה עם גיר אוטומט עולה 103 אלף. 13 אלף שקל הפרש.

סקודה פאביה ספייס דיזל עולה 121 אלף. סקודה פאביה ספייס TSI ידנית עולה 98 אלף. 23 אלף הפרש.

פורסם
^

פולקסוואגן היצרן החליט להתמקד בTSI, צ'מפיון לא החליטו כלום. טוב למען האמת הם כן החליטו, לא להביא דיזל, זה מה שהם החליטו.

שטויות. הרוב הכמעט מוחלט של מבחר דגמי פולקסווגן בעולם מיוצר גם עם מנוע דיזל. מה עם טכנולוגיית הבלו של פולקסווגן שהם מתגאים בה עם צריכת דלק מצויינת? למה שלא יביאו פולו דיזל? גולף? שירוקו?!?! אם פולסווגן היצרן היה מוריד את המיקוד על הדיזל, מה היו קונים באירופה שהיא השוק הביתי העצום, בנזין??

פורסם

בזכות תמחור אגרסיבי פלואנס דיזל עולה פחות מפלואנס בנזין, אבל אם עושים השוואה בדגמים אחרים של יצרנים מתחרים התוספת עבור הדיזל לא משתלמת לרוב האוכלוסיה.

סיטרואן C3 פיקאסו גרסת בנזין רמת גימור Comfort עולה 95 אלף שקל. גרסת דיזל 114 אלף. 19 אלף שקל הפרש.

קיה סול - מחיר זהה, אבל מקבלים גיר ידני ורמת אבזור נחותה יותר.

קיה ריו - גרסת דיזל ידנית עולה 116 אלף. גרסה בנזין ברמת אבזור זהה עם גיר אוטומט עולה 103 אלף. 13 אלף שקל הפרש.

סקודה פאביה ספייס דיזל עולה 121 אלף. סקודה פאביה ספייס TSI ידנית עולה 98 אלף. 23 אלף הפרש.

ההפרש בשקלים זניח.

א. מנוע דיזל ישרוד יותר ממנוע בנזין.

ב. רכב דיזל שצבר ק"מ כמו מנוע בנזין משנתון מקביל יאבד פחות ערך / ימכר מעל המחירון.

ג. בגין ירידת ערך של 10% מ-90K ש"ח הפסדת 8.2K ש"ח, מ-130K ש"ח הפסדת 11.8K ש"ח - 3.6K ש"ח הפרש.

כלומר אם לא נסעת הרבה בדיזל שלך (כמו נהג ליסינג), סביר להניח שתפסיד פחות וה-3.6K ש"ח הפרש מצטמצמים.

ושים לב שעשיתי השוואה בין רכב של 90K ש"ח לרכב של 130K ש"ח.

Just daily

פורסם
הקטע המצחיק הוא שאני, אחרי 20 שנה רק עם רכבי ט"ד נכנס לרכב בנזין ללא טורבו ומתפלא "איך נוסעים ברכב הזה שלוחצים לו על הגז והוא לא זז" :lol:

גם אני ככה. לרכבי טורבו דיזל יש יופי של יכולות בנהיגות רגועות, בכל התנאים. מעניין לדעת אם אפשר יהיה לשלב מנועי דיזל ברכבי ספורט. יש להם פוטנציאל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...