רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 4 אלף צפיות
הבעיה הנ"ל היא בעיה סדרתית ברכבי טויוטה קורולה, נכתב עליה הרבה בפורום זה. בקצרה, הבעיה נגרמת בשל תצורת מחשב-הממיר, שאינה מתאימה לסוג הדלק בארץ ולכן הורסת את הממיר הקטליטי וגורמת לכשל בחיישנים. היות ובדגמים רבים של קורולה (אם לא בכולם) מחשב-הממיר אינו ניתן לתכנות\קונפיגורציה מחדש, על-כן נדרשת החלפת מחשב-הממיר והממיר עצמו, בעלות של כ-10000 ₪. היבואן, יוניון מוטורס, מכיר היטב את הבעיה והיקפה ויודע שזו בעיה סדרתית אשר הייתה אמורה להיות מטופלת בתקופת האחריות של כלי הרכב הנ"ל במימון מלא מתוקף האחריות. אולם הוא גם יודע שעלות הטיפול בכלי רכב רבים תהיה גבוהה ולכן מתנער מאחריותו במקרים רבים, כשלי ואחרים. אנשי מקצוע רבים, אפילו במוסכי היבואן, הודו בפניי בעל-פה כי מדובר בתקלה סד…
הודעה אחרונה מאת OLTURBO, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש משהו במכונית הזו המעורר בי רגשות ששום מכונית אחרת, אקזוטית ככל שתהיה לא תוציא. אולי זאת נוסטלגיה, אבל אפילו מפלצות גרופ B לא מלחלחות את העיניים כמו האינטגרלה, ואולי גם הנהגים המדהימים של העשור המהפכני ביותר בתולדות הראלי. למי שנחרד מההשוואה לגרופ B מספיק לראות את ההחלקות המטורפות בסוף הדקה החמישית וה- 11 מתוך השעה השלמה של צמרמורת כדי להרגע. אלופה. yKrLIwG0BWw דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Moshe_P, -
-
105,000 א"ש ל3 עם מנוע 2 ליטר, מודל 2013 עם 0 ק"מ... הדרדרות מאזדה במכירות כנראה גורמת לכל העודפים לנוע לחברות הליסינג ולהימכר בהנחות גדולות מהמחירון הרשמי. מי שמחפש מאזדה יעשה בשכל אם יקנה מהליסינג ויחסוך במקרה הזה מעל 25K ממחיר היבואן.
הודעה אחרונה מאת ROEI-A, -
יצא לי היום להכיר מקרוב את הרכב הזה, זה נקרא בכלל רכב ספורטיבי? לא מצאתי מידע עליו באינטרנט מבחינת האצה, משקל, מבחן וכו'... ראיתי רק שהרכב הוא V6 עם 312 כ"ס 3.6L. הרכב של מכר וכשעלינו לכביש המהיר הייתי חזק ממנו משמעותית, עם לאון FR עם REVO איך יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב, היום בבוקר בעת נסיעה על כביש 66 בעמק יזרעאל בין צומת התשבי לצומת מגידו, הבחנתי במשאית עם לוחית רישוי זרה. זאת לא הפעם הראשונה שאני מבחין במשאיות זרות בכביש הנ"ל אך ורק בנתיב הנסיעה הזה (מהתשבי למגידו), מדובר בעשרות מקרים בימים שונים בחצי השנה האחרונה, לעיתים הם נוסעים בשיירה. במקרה נוסף הבחנתי במשאית זרה שעושה דרכה על כביש 65 מצומת הסרגל לצומת מגידו, כאשר מונית סקודה (מקומית - ישראלית) מלווה אותה מלפנים. נהג המשאית הבוקר היה בלתי סבלני בעליל - כשעמדנו בצומת מגידו בהמתנה לרמזור ירוק שמאלה לכיוון כביש 65 לעפולה, איך כשהנהג משאית ראה את האור הכתום בדרך לירוק התחיל לצפור ולהפעיל את הזמבורות שלו (זה לא צופר רגיל של משאיות). פשוט חוסר סבלנות וחוצפה תיירותית א…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אחרי הרבה זמן שלא העלתי סרטונים, אני מצרף לכם כאן לינק לסרטון שצולם היום המתעד תאונה קלה. ניתן ללמוד מהסרטון את החשיבות של שמירת מרחק ושימוש נכון במראות לפני צומת. מי שמזהה ראשון את הצומת מקבל נקודת בונוס תהנו וסעו לאט (אבל בנתיב הימני)!
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מדובר בתופעה מוכרת בפורום: ישוב קהילתי, השכן החליט שכל המדרכה שלו, לא רק מול שער החניה, גם מול שער כניסת הולכי רגל וכל החניות שמול חצר הבית שלו (וגם החניות הסמוכות להן). סה"כ חניה או שתיים פרטיות ועוד שתיים וחצי חניות ציבוריות שאפשר להחנות שם שלוש מכוניות אם מספחים את החלק מול שער הולכי הרגל שגולש קצת לכוון הכניסה לחניה הפרטית. המדרכה לא צבועה (אפור), לא משולטת והיא ממש מפרץ חניה מסומן ללא שום שילוט. הבתים פרטיים בעקרון אבל בכל בית יש כמה יח' דיור מה שלא מאפשר לכל אחד לחנות ממש ליד הבית. השכן הנחמד החליט פתאום (לאחר שאני חונה שם כבר שנה) להדביק מדבקות למי שחונה סמוך מדי לבית שלו. הפתרון הקל כאן הוא לחנות כמה בתים הלאה, אבל זה לא מרגיש לי הפתרון הנכון. אנ…
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 874 צפיות
זה פשוט נראה יותר מידי גדול ומגושם
הודעה אחרונה מאת iAmital, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 887 צפיות
שלום,הייתי היום באיזור של הסוכנות אז קפצתי לראות את הפורטה החדשה כי עניין אותי לראות את השינוי מהפורטה של ההורים 2011 EX . דבר ראשון לא העיצוב לא הדהים אותי ,האחורה מזכיר לי מאוד פורד פוקוס או אלנטרה ונראה גם שהמעצב של קיה נפל בפח של עיצוב ה''קופה'' הזה שאני אישית לא אוהב . עוברים לתא נוסעים - איך שהתיישבתי בתוך הרכב קיבלתי מכה בראש מהקורה אודות ל עיצוב קופה ,ואני לא מאוד גבוה וגם לא נמוך ממש מטר 1.85 , איכשהו מישהו כיוון את המושב בצורה כזאת שהראש שלך נוגע בתקרה ואין מקום לנשום . המתגים והכפתורים ברובם זהים לאלה מהפורטה הקודמת ומרגישים באיכות טובה לדעתי , אחד הדברים ש לי אישית מפריעים בפורטה של ההורים זה דיפוני הדלתות שהם כולם קשיחים , אז בפורטה החדשה הדשבורד…
הודעה אחרונה מאת MOTIOZ, -
-
BMW נגד AUDI
מאת Oshri-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קרדיט ל adri328 מפורום BMW: http://www.liveleak.com/view?i=abf_1364841692 אהבתי מאוד! * מנהלים, אם זה לא המקום, אבקש להעביר.
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
-
שלום רב, בעודי נוסע בשעה מאוחרת בכביש יקנעם לכיוון צומת יגור השבוע, בצד הכביש החשוך קלטתי מאזדה 6 לבנה, כשהסתכלתי במראה הימנית - שמתי לב להבהוב לבן - פלאש. לאחר כמה שניות הפנסים נדלקו אך לא הגעתי למצב שסימנו לי לעצור, המשכתי בנסיעה עם עיקוף קטן לייתר בטחון והגעתי הבייתה בשלום. האם אני עלול לקבל מכתב לביתי על דו"ח כזה או אחר ? תודה.
הודעה אחרונה מאת johni, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מישהו יודע האם איזושהיא סוכנות ליסינג חברה להשכרת רכב משכירה בארץ מרצדס S-class? ואם כן שיכתוב איזו. מבקש מידע אמין.. לא כמו "תבדוק בזה ובזה" תודה לעוזרים, אביעד.
הודעה אחרונה מאת Solidice190, -
שלום לכולם, אני מחפש מתאם GSM שיחייג אליי בזמן שאזעקת הביפר נכנסת לפעולה. באחד הרכבים הקודמים עשיתי משהו מפלאפון אבל זה לא היה הכי יציב שיש. חפשתי בEBAY, מצאתי רק מערכות שלמות עם אנטנות ועוד. חפשתי בפורום וגם בגוגל והגעתי רק לקישורים למערכות שלמות. אני צריך שהמודל GSM ייתחבר לאזעקה הקיימת שלי. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת soogood, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש מצלמה טובה חרכב שתצלם את הנסיעה הבנתי שהמצלמה הזאת היא מאוד טובה באיכות שלה DOD F900LS האם יש למצלמה הזאת חיישן g ? עוד משהו שאני מחפש זה מצלמה שתצלם את פנים הרכב אבל לא מצאתי אחת שמצלמת באותו איכות כמו המצלמה שרשמתי חשוב שהמצלמה תצלם hd 1080 עדיף צילום רציף ולא קטעים למה אי אפשר לפרסם לינקים מתחת ל 20 הודעות
הודעה אחרונה מאת adidas1, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
גיבלי החדשה דלפה לרשת, יום לפני מועד הפרסום הרשמי; http://www.autoforum.cz/predstaveni/maserati-ghibli-2013-unikly-fotky-noveho-ghibli-vcetne-interieru/ פשוט משגעת. המכונית הזו מיועדת להתחרות בסגמנט הסדרה 5, אלא שעושה רושם שהמכונית היחידה שמסוגלת - איכשהו - להתקרב אליה בעיצוב מיוחד היא היגואר XF. להערכתי, בארץ היא תתמודד בסגמנט גבוה יותר, מול מרצדס CLS, אודי A7 וסדרה 6 גראן קופה.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- 4 תגובות
- 719 צפיות
שלום לכולם... אני וחבר חשבנו על לעשות 30 יום באירופה ואנחנו קצת צריכים הכוונה אם איזה רכב לעשות את הטיול. נסגרנו על ספטמבר הבא[2014]. עכשיו חשבנו על מספר אפשריות: 1: להשכיר רכב- האם יש רכבי ספורט זולים להשכרה, גולףGTI, פונטו אברת', סוויפט ספורט, קורסה OPC,מגאן ספורט, מיטו ? פנינו לחברות הגדולות בארץ שהן גם ביו לאומיות AVIS,HEARTZ,שלמה סיקס ועוד. ואין להם מושג על מה אנחנו מדברים. יש חברות בחו"ל שיכולות לעזור לנו? 2: לקנות רכב בחו"ל- חשבנו לקנות רכב באיזור הולנד-גרמניה ואז יש לנו רכב משלנו לחסוך על ההשכרה אבל, זה קשה יותר ממה שזה נשמע. צריך לקנות שם לוחיות רישוי שזה לא אפשרי לתיירים, יש לנו חבר בהולנד שיכול לקנות לנו אבל אם יקרה…
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
- 1 תגובות
- 858 צפיות
מה אתם אומרים על המתיחות פנים שעברה הrcz? גם את מוטות כסף של הגג צבעו או שהשחירו. לדעתי, האוטו הכי יפה שיש בעולם. http://www.mako.co.il/cars-magazine/world/Article-72e70f934a2fd31006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=529170498
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים . אני צריך לשכור רכב לסופ"ש הקרוב. עשיתי בדיקה מדגמית . קל אוטו הציעו לי מחמישי בערב עד ראשון בערב מחיר לא רע של 299 שקלים (בלי הגבלה של ק"מ) . הבעיה היא שהמבצע רק לרכב אוטומט ואני רוצה ידני. בדקתי בעוד חברות ואין להם ידני. מישהו מכיר עוד חברות שמציעות ידני ? בטווח המחיר הנחמד שהציעו לי קל אוטו?
הודעה אחרונה מאת FUX, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני מחפש לקנות יונדאי i30CW משומשת. חיפשתי בyad2 אך רובם ככולם של כלי הרכב מהסוג הם עם קילומטראז ממש גבוה, באזור ה-70,000 ומעלה, ואני מדבר על כלי רכב משנת 2010. חשבתי שבממוצע אמורים לעשות כ-15,000 ק"מ בשנה, אז נגיד שזה אמור להגיע ל45,000, פחות או יותר. למישהו יש הסבר לזה? אני מנסה למצוא רכב שלא טחנו אותו יותר מדי, וזה קשה...
הודעה אחרונה מאת elad tzadok, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום! ברשותי מאזדה 2 1.5 שעברה כבר למעלה מ65,000 קילומטר. צריכת הדלק עומדת על 9.5 קמ"ל בנסיעה מעורבת. חלק מהנסיעה מתבצע בצורה חסכוני וחלק פחות. האם זו צריכת הדלק שאני אמור לצפות מהרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת bara_fxp, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קרה לי מקרה קצת מוזר כהזמנתי לפני כשבוע פריט לרכב בשווי 15 דולר ומשום מה עדיין לא קיבלתי אותו. לפי המספר מעקב הפריט הגיע לארץ כבר לפני שבוע, לאחר שבדקתי גם באתר של הדואר וגם בסניף של עצמו הם אמרו לי שאין שום מספר מעקב מוכר כמו שנתתי... ניסיתי לדבר עם משרד הרישוי והפנו אותי לדואר ואמרו לי שייתכן והפריט נשלח בדואר רשום היישר לבית, מה שנפסל לאחר הבדיקה עם הדואר.. יש מצב שהפריט פשוט נתקע במכס? לא קיבלתי שום התרעה למרות שפיקססתי את האישור לשחרור מהיר.. למישהו יש פתרונות הגיוניים? הרבה זמן לא התעסקתי ישירות עם המכס ככה..
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
אחרי שפרסמתי פה את השרשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=462562 יש התפתחויות טובות, שיכולות לעניין גם נהגים מהמכרז והצפון, ההנחה תהיה בתוקף ב 5 תחנות בכל הארץ, לפי בחירתנו. מכיוון שאני לא נוהג לתדלק במרכז/צפון ואין לי מושג באילו תחנות של "דלק" בטוח לתדלק באיזורים אלו, אשמח לשמוע אילו תחנות לבחור. בנוסף הכרטיס הזה יתן הנחה (צנועה יותר) גם בסולר וב 95 כך שגם אנשים שלא מתדלקים 98 יכולים להצטרף. ב 95 ההנחה תהיה 24 אג' - בפועל 7.51 ש"ח בסולר הנחה של 8.20 ש"ח - בפועל 7.50 ש"ח ב98 ההנחה של 1.57 ש"ח - בפועל 7.97 ש"ח ההצטרפות תהיה מול מנהלת התחנה, אך ניתן לבצע זאת גם במייל/פקס, לפרטים נוספים 5201247-אפס חמש שתיים.
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
מניעת גניבה 1 2
מאת nirvana man- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום מס' שאלות לגבי מניעת גניבה. * האם זה נכון שכספת למחשב יכולה לגרום לתקלות? * האם מישהו יודע מנסיון אם איתוראן save עושה תקלות? (הבנתי שהוא בא במקום כספת) (לחברות הביטוח יש דרישות שונות, ואני מתלבט. ברור לי שאיתוראן הוא יותר יקר ושיש תשלום חודשי) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת nirvana man, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, שאלה שנשאלתי היום עי חבר.. בחברה שהוא מועסק בה התקבל מכתב מחב' הליסינג הממליץ להם לחדש את חוזה הליסינג למספר רכבים עוד החודש, למרות שנותרו עוד 1-3 חודשים לתום מועד 3 שנות חוזה המקור. הנימוקים היו- 1. עליית מחירים צפוייה. 2. הדגמים החדשים, מדובר על 'משפחתיות' [פוקוס/קורולה/מאזדה 3] חסכוניות יותר מהדגם הקודם. אם יש למישהו תובנות לעניין זה אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת Eli R, -
-
- 2 תגובות
- 786 צפיות
היי לאחר שמכרתי את הרכב הישן שלי SLK230 1999 אני בשוק לרכישת רכב חדש (ישן ) יש לציין שאני לא רוצה רכב פשוט . כאשר אני מכרתי את הרכב שלי פרסמתי את מחיר הרכב כך שהיה גבוהה ב 15 אחוז ממה שתכננתי למכור אותו ואכן מכרתי אותו מעל מחיר השוק (7%) . אבל היום כשאני מחפש רכב אני רואה שמחירי הרכב המפורסמים שאני מחפש הם הרבה יותר גבוהים ממחירון יד 2 או לוי יצחק. ויש לציין שמחירי הרכב המפורסמים ביד 2 יותר נמוכים מ WINWIN. בנוסף הרכב שאני מעוניין בו הוא לא רכב רגיל אבל יש דיי הרבה ממנו (זה לא SLK) אז אין בעיה של ביקוש . יש למישהו מושג למה הבדלי המחירים . דבר נוסף יכולתי לקחת משפחתומטית רגילה בליסינג מהעבודה אבל אני לא מחפש רכב רגיל ואני מאמין ששוק הליסינג הורס את…
הודעה אחרונה מאת dunes, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 798 צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=%2F4705%2F2631673
הודעה אחרונה מאת shayy, -
אהלן, לאחרונה הסתכלתי קצת בסגמנט המנהלים על הרכבים וצדה את עיני המאליבו החדשה. הרכב עם 260כ''ס, מאובזר בצורה מאוד מרשימה, ומחירו סביר בהחלט לקטגוריה 175,000ש''ח. האם יש קאטצ' כלשהו? או שפשוט היבואן החליט להחדיר את הרכב לשוק בעזרת מחיר נמוך? אריאל
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
משום מה זכור לי שקראתי פה שאסור להחזיק כלי שיכול לשמש לתקיפה באוטו. הוא מחזיק ציוד משרדי על הדשבורד- כולל מספריים וסכין יפני. אני זוכר נכון? הוזה?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה להביא ציריה מחו"ל ואשמח לדעת אם ישנה בעיה חוקית להביא דבר כזה והאם הוא נחשב כאביזר בטיחות? אני יודע שכל מה שקשור לכריות אוויר,ברקסים,וכל מחשבי היציבות,ABS וכ'ד אסור להביא לארץ מפני שזה נחשב אביזרי בטיחות. האם מישהו כבר הביא?
הודעה אחרונה מאת danm, -
השרשור שייך לתת פורום הוצאת קיטור, אבל אני פשוט לא יכול לשתוק.. כמה קל לתת לנוסע מזדמן "קנס" על חשבוניות שלא שולמו, לא משנה שאלה מעולם לא הגיעו אלי... החשבוניות נשלחות פעם בחודשיים, לך תעקוב.. כמה קל לסחוט אותך שתצטרף לתכנית המנויים שלהם כדי לקבל "הנחה" בקנס... לשאוף, לנשוף... להרגע...
הודעה אחרונה מאת roiei,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 121 אורחים (הצג רשימה מלאה)