רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 53 תגובות
- 23.3 אלף צפיות
היות ומדי פעם צץ עוד איזה שרשור של מישהו שחושב לרכוש אלפא 159 וחושש, החלטתי לשתף אתכם בסיכום של שנתיים וחודשיים במהלכם החזקתי את האלפא. תחילת דבר: הרכב נרכש בינואר 2011 מיד ראשונה עם קצת פחות מ-44,000 ק"מ על השעון. מדובר בדגם הפופלארי ביותר – מנוע 4 צילינדרים בנפח 2200 סמ"ק עם תיבת הילוכים רובוטית הידועה כסלספיד. הרכב היה בצבע בורדו-יין עם פנים שחור – כולל ריפודי עור מלאים, חישמול וחימום של הכסאות הקידמיים, מראות מתקפלות וג'אנטים 17". רמת הגימור ידועה גם כמדיום. והיא מעט גבוהה יותר מהקלאסיקו+ שהגיע מאוחר יותר, בעיקר בגלל ריפודי העור. מה שלא היה ברכב (גימור) – לא הייתה מערכת Blue & Me, לא גג שמש וגם לא מראה מתכהה חשמלית ובקרת שיוט. כן הייתה דיבורית Bluetooth של…
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
- 2 עוקבים
- 45 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
טוב אז התחלתי עבודה חדשה באולם תצוגה של BMW בחיפה. בימים הבודדים שאני עובד שם כבר הספקתי לראות כמה רכבים יפים וכמה מדהימים. שני רכבים שהיה קשה לי להוריד מהם את העיניים הם אלה שצירפתי תמונה שלהם. אחד זה פורד מוסטאנג, מאך 1, שנת 1969, משופצת בטירוף. זה לקוח שרכש מיני קופה והגיע עם המוסטאנג לאסוף את המיני. וכן, הוא עשה לי סיבוב. קשה לתאר במילים את החוויה אז אני לא אנסה אפילו... השני זה ב.מ.וו סדרה 3, 328 ליתר דיוק, סטיישן, בצבע לבן פנינה. קשה להבחין בהבדל גדול בצבע בתמונה, אבל כשעומדים ליד הרכב הוא פשוט עוצר נשימה, לא פחות. קשה להוריד ממנו את העיניים. תכניסו למשוואה את זה שמדובר בסטיישן, ורמת גימור גבוהה, ויש לכם רכב מושלם. מקווה שתהנו מהתמונות, וא…
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 640 צפיות
שלום ברשותי )טוב לא בדיוק אני( mpv 94. ניחשתם נכון - יש פלסטיקה פנימית שבורה מאיפה אפשר להזמין את החלקי פלסטיק לmpv? לא מצאתי בebay חלקים רלוונטים. כנראה שאין לי מושג מה לחפש. פתחתי פה כי מדובר בפלסטיקה פנימית ולא חיצונית. אם לא מתאים אנא תעבירו. תודה!!
הודעה אחרונה מאת nisim91, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
לאחר 4000 ק"מ ושלושה חודשים הגעתי לכמה מסקנות בנוגע לרכישת הריו שלי. ראשית,הריו נקנתה בדצמבר 2012 במחיר מבצע של 76,600 ועלתה לכביש ב-15/1/13. באופן כללי אני מאוד מרוצה מהרכישה.חיפשתי רכב חסכוני עם מרחב פנימי גדול,אמין ובעל מסגרת אחריות גדולה בתקציב של עד-80.000ש"ח.לאחר בחינת האופציות לפני הרכישה הרשימה הצטמצמה לחמישה רכבים: 1.סקודה פאביה 1.4 ידנית. 2.קאיה ריו 1.2 ידנית. 3.סוזוקי ספלאש 1.2 ידנית. 4.יונדאי I20 1.2 ידנית. 5.סיאט איביזה 1.4 ידנית. לבסוף,הריו ניצחה מכמה סיבות: 1.מסגרת אחריות של 7 שנים. 2.אבזור עשיר(דגש על בטיחות). 3.מרחב פנימי(כולל תא מטען). 4.מראה חדשני ביחס לדגמים המתחרים. לריו 1.2 הידנית יש רק חיסרון אחד:אם רק היו מוסיפים לה עוד…
הודעה אחרונה מאת m.l, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
היי חברים, האם מישהו יודע איפה ניתן להוריד ספר רכב יונדאי I20 החדשה? יש כל מיני כפתורים שאני לא יודע מה המשמעות שלהם ואיך להשתמש בפונקציות מסויומות וזה ממש היה עוזר לי. תודה
הודעה אחרונה מאת dima482032, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
קודם כל, אני רוצה להזהיר את כל הנהגים פה בפורום על כך שמדי יום שישי בשעות הבוקר (כן, דווקא בשעות הבוקר ולא בלילה), שוטפים את איילון כנינג'ות עשרות שוטרי תנועה אשר החליטו כי זמן איכות עם משפחתם/נשותיהם הוא פחות כיף מאשר להיטפל לנהגים תמימים. מסתבר, ואני לא ידעתי את זה כלל, כי תמרורים אלקטרוניים אשר מוצבים על הגשרים באיילון, מורים על מהירות הנסיעה המותרת. אני תמיד חשבתי כי הם מורים על המהירות הממוצעת הנמדדת בזמן נתון באיילון, בהתאם לעומס תנועה כזה או אחר. כך למשל, ניתן לראות כי בשעת עומס, אותם תמרורים אלקטרוניים המוצבים על הגשרים מורים על מהירות 30 למשל או שמסמלים גודש תנועה באיור של מכוניות. כנראה שתמרורים אלה מבטלים את התמרורים הקלאסים אשר מוצבים בצידי הדרך כמו בכל …
הודעה אחרונה מאת itzikfr, -
- 28 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
עד כה מעולם לא "נטשתי" את הרכב במוסך. מעניין מה המצב הרווח במקרה של טיפול ארוך (של 8 שעות למשל). משאירים את הרכב? נשארים להשגיח?
הודעה אחרונה מאת yossi1290, -
שלום, לפני כמה שנים נסעתי בכביש, וכמה מטרים לפני היתה תאונה של פיאט אונו עם רכב שפנה שמאלה. הרכבים התנגשו חזיתית במהירות די נמוכה. כל מי שהיה ברכבים יצא לראות מה קרה, ואחרי זמן קצר, הפיאט אונו התחילה להישרף, וכמובן תוך כמה דקות לא נשאר ממנה כלום. המזל כמובן שאף אחד לא היה באוטו. השאלה שלי היא איך אפשר להגיע למצב כזה שרכב מתחיל להתלקח ? ומה אפשר לבדוק כדי לוודא שדבר כזה לא יוכל לקרות? תודה
הודעה אחרונה מאת elads, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 45 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום , ראשית, אני לא בטוח מה עדיף, להשתמש בסמרטפון (WAZE) או לרכוש מכשיר ניווט ייעודי (בהמשך אפרט לגבי המכשיר הייעודי ) ? ההשוואה בהתייחס לנוחות שימוש , אפשרות לעדכון המפות ושינוי תוכנות ניווט (בחינם!!!) בעבר היה לי מכשיר ניווט בו עדכנתי מפות ושיניתי תוכנות ,יש לי ידע ובגוגל יש את התוכנות והעדכונים . אם הWAZE עדיף על שאר תוכנות הניווט אז כמובן שאבחר ברכישת סמרטפון (בחודש הבא אחגוג 30 אביבים ,יהיה נחמד לרכוש סמרפון אם כי אני לא בטוח שאני צריך מכשיר כזה) אם לWAZE אין יתרון משמעותי ארכוש GPS "פתוח" כרגע יש לי מכשיר ניווט של איתורן שצריך להחליף בו מסך בעלות 250 ש"ח, עלותו של מכשיר איתורן חדש היא בסביבות 500 ש"ח ולכן נראה לי לא הגיוני לשלם חצי מחי…
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
-
- 4 תגובות
- 840 צפיות
כפי שרובכם הגדול יודע, שני המוצרים המוזכרים בכותרת הנ"ל, הם לא זולים בכלל בארץ שלנו(כמו כל דבר בארץ) ולא רק זה אלא שגם המגוון קטן מאוד. למשל,כרגע יש רק מגזין מכוניות אחד פעיל בארץ והוא "אוטו" שלדעתי לא משתווה לעיתון "הגה" ז"ל ולגבי המודלים המוקטנים...מחירים מוגזמים לקני מידה מגוחכים. אז חשבתי למה לא להקים שרשור שבו כל אחד משתף אותנו במציאות שהוא מצא ברחבי הארץ או בזמן שהוא שהה בחו"ל ונותן פרטים כמו איפה ניתן להשיג, מה הוא בדיוק המוצר,כמה הוא עלה וכמובן להעלות תמונות..... אז אני אתחיל בכך שאני לא מזמן חזרתי מתאילנד וחזרתי מבסוט רצח מהסחורה שהבאתי משם.קודם כל זה מטורף כמה מגוון המגזינים שם הוא גדול,יש שם חוברת כמעט בכל נושא שקשור בעולם הרכב: ממכוניות כביש בלבד,מכו…
הודעה אחרונה מאת mr_nos, -
- 5 תגובות
- 834 צפיות
יש לי סקודה אוקטביה 2006 מוסבת לגז. 195000 הרכב מכנית למיטב ידיעתי במצב טוב. עם 195000 החשש הכי גדול שלי הוא שיפוץ גיר וטפו טפו טפו עובד בסדר. יש מעט מאד מכות פח (ממש בקטנה) ודהיית צבע מהשמש. כאשר הבעיה הכי מעיקה בעיני היא המזגן. כשעומדים ברמזור הוא כאילו מפסיק. הייתי אצל מומחה מזגנים, מצאו דליפה ביחידה הפנימית, שמו חומר, אבל עדיין משום מה כמות הגז יורדת בכ30% ונשארת במצב זה. כאשר הרכב ממולא בגז המיזוג תקין ומקפיא. בנוסף לכל אלו הייתי שמח אם הרכב היה מעט יותר זריז על הכביש. למעט זאת אני פשוט מאוהב ברכב ואם להחליף רק לכזה. אופציה שהציעו לי הייתה להחליף את הרכב ל"אוניה" רכב אמריקאי גדול, למשל ביואיק או מאלו שאין להם שוק בארץ. חבר טען שהרכבים האלו ממש אמינים!…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 748 צפיות
בעיתון סופ"ש של מעריב במוסף "זמן רמת גן", פורסמה כתבה קטנה על המועדון, מצרפת צילום. ל'
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, נתקלתי בסרטון הזה ביוטיוב, צפיתי והוא לא נראה לי הגיוני, מישהו חושב אחרת? http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&v=B1c-OiC6_0Y&NR=1
הודעה אחרונה מאת elik0, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מומלץ לצפות בFHD
הודעה אחרונה מאת enash, -
-
בואשית לרכב
מאת ImNewHere- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אחרי נסיעה מתישה ומעייפת בדרך לירושלים בעלייה למבשרת החלטו כמה "בני מעוטין" לנסוע בכוונה על 20 בנתיב תוך כדי מגוון תנועות מגונות כאשר ניסתי להחליף נתיב הם פשוט לא נתנו לי וזגזג כאילו אין מחר וכל זאת על מנת לא לתת לי לעבור אותם, רמת התסכול והעצבים שלי באותו זמן הייתה מטורפת במיוחד שהייתי צריך לקרוע את ההילוך השני כל העלייה וחלילה להוריד לראשון, בקיצור לא משהו מיוחד בעיר הקודש. ולמי ששואל, לא! לא עשיתי כלום לאותם חבר'ה אני מניח שמה שגרם לכך זה המדבקה של הגדוד שלי שפרוסה על השמשה. ועכשיו לתכלס, תיכננתי פרוייקט בואשית קטן ממש כמו ברק"מ של מג"ב מין צינור שמשפריץ נוזל מסריח ביותר לעבר המפגינים, האם יש מניעה בחוקי מדינת ישראל לבנות משאבה מים שתרסס מים(שקופים!) לרכב …
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 542 צפיות
פיסקר שכבר קראתי להם פעם סטרט אפ בדרך להיסגר. Henrik Fisker שהחברה היא על שמו עזב את החברה ב 17 למרץ ועכשיו מודיעים על תחילת פיטורים של העובדים. מפתרים 160 איש ומשאירים בחברה 40 עובדים בלבד כול פעם מגיע מישהו חדש שחושב שהוא יכול לפתוח חברת מכוניות חדשה ובסוף כולם מגיעים לאותו מצב. מזל שלא תפסו אותו על סחר בסמים כמו דה לוריין. עברתי על ההיסטוריה שלו ב wikipedia, איזה מכוניות מדהימות הוא עיצב. אבל לעצב וייצר מכוניות ברווח זה לא אותו דבר Henrik Fisker resigns Cash-Strapped Fisker Pulls the Plug on Most of its Workers and All Press Staff
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם כאשר מייבאים רכב משומש מגרמניה יש איזה החזר מס מגרמניה מעלות הרכב? כמו שיש פטור ממע"מ לקונים בחו"ל?
הודעה אחרונה מאת yairw, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כתבה שפורסמה הבוקר ב YNET. נראה מעניין. ה-X6 לטעמי גדול מדי ב.מ.וו X4 - כמו X6, רק בקטן ובזול יותר
הודעה אחרונה מאת six 4 life, -
- 5 תגובות
- 14.6 אלף צפיות
היי, רכשתי Hyundai i30cw 2010 וברצוני לבטל את כרית האוויר ליד הנהג על מנת להושיב סל-קל. ראיתי במפרט באינטרנט שזה אפשרי אבל אין לי ספר רכב ואני לא יודע איך. מישהו יכול להדריך? תודה
הודעה אחרונה מאת zilbermm, -
- 5 תגובות
- 976 צפיות
בקיבוץ גלויות מתחת לגשר ממש לפני הירידה לאיילון (כשבאים מכיוון שוקן-יפו) מתחבאת מצלמה בין העמודים. לא יודע איך להגיב לזה
הודעה אחרונה מאת benjah, -
לא, בבקשה, לא...
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
http://mymoney.nana10.co.il/Article/?ArticleID=967594
http://www.youtube.com/watch?v=yuSLjzHkIEY דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. סליחה מראש על הלכלוך על השמשה. אני מנקה בקרוב מאוד את כל האוטו ואטפל בזה. הנהגת הייתה בנתיב השמאלי ביותר ועברה 3 נתיבים כדי כמעט להכנס בי. כמו שאתם רואים תוך כדי בלימה חזקה מאוד וצפוף הסטתי את ההגה שמאלה כי הנהגת החליטה שלא הגיע עדיין הזמן לעצור והיא המשיכה להכנס והכריחה אותי לסטות ימינה, לתוך מדרכה. הבום שאתם שומעים זה מהמדרכה - לא פגעתי בה בכלל. למזלי לא היה לי נזק כתוצאה מהפגיעה, אך אם כן היה לי - היא כבר הייתה נעלמת. לא הצלחתי לצלם את מספר הרישוי שלה, והיא פשוט המשיכה לנסוע ולא עצרה לבדוק אם קרה …
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם , הלכתי היום לראות רכב לשם קנייה , על דף הבעלות (ספח קטן ) רשום : "הנסיעה ברכב אסורה הרשיון הופקד" לדברי המוכר בגלל שהוא בעל מגרש רכבים זה הסעיף שרושמים בשביל שהוא יוכל לשנע את הרכב לבדיקות\מוסכים וכו'. ואם אני אקנה ויעשה העברת בעלות , הסעיף הזה יימחק. בכול מקרה יצאתי משם בחוסר אי וודאות ואני רוצה להתייעץ איתכם . מה זה "הנסיעה ברכב אסורה הרשיון הופקד" ? זה נכון מה שהוא הסביר לי ? אשמח לעזרה בקשר לזה . תודה רבה שבת שלום
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 0 תגובות
- 541 צפיות
http://www.iga.org.il/newsletter/news_306.html
הודעה אחרונה מאת איגוד המוסכים, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 646 צפיות
שלום חברים, מי מכם שגר באזור כרמיאל והסביבה, האם יש איזשהו לוקיישן טוב (רצוי עם נוף) שאפשר לצלם בו את הרכב? המטרה לעשות מן 'בוק' נחמד לרכב בכל מיני זוויות עם צלם מקצועי כמובן. תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת The Who, -
-
נחשפו תמונות רשמיות ראשונות של סקודה סופרב 2013 לאחר מתיחת הפנים. הדגם המעודכן מקבל עיצוב חזית חדש, המשך ישיר לעיצוב החזית של הראפיד והאוקטביה החדשות. בתא הנוסעים השדרוגים קלים הרבה יותר וכוללים בעיקר דיפונים חדשים. היצע המנועים לא פורסם אך הוא צפוי להיות דומה לזה של הדגם הנוכחי, עם שיפור של כ-20 אחוזים בצריכת הדלק.
הודעה אחרונה מאת papikian, -
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן. מקווה שעל כולם עובר יום טוב. היום נסעתי מנצרת עילית לאזור המטרופולין התל אביבי ברכב דרך כביש החוף. כידוע יש מספר מצלמות לאורך הכביש. נסעתי עם ה-Waze ברקע על מנת לקבל דיווחי תנועה ואת מיקומן של מצלמות המהירות בנתיבי ובכל פעם שהוויז התריע על מצלמה (כ-500 מטרים לפני המקום שבו היא מוצבת) והאטתי רק ליתר ביטחון אפילו 5 קמ"ש מתחת למהירות המותרת וחיכיתי קצת אחרי שעברתי אותה לפני שהאצתי חזרה למהירות השיוט שלי שהייתה בערך 110-120. תהיתי לעצמי ורציתי לדעת האם ברגע שעוברים את המצלמה היא מצלמת ושם זה נגמר? או שהיא ממשיכה לצלם גם אחרי מרחק מסוים שעוברים אותה. איך זה עובד? ניסיתי להריץ חיפוש בפורום לגבי שאלה דומה / הנושא הנ"ל ולא מצאתי תשובה. תודה מראש, דניאל
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
- 2 תגובות
- 552 צפיות
ראיתי ביוטיוב שיש פרק ספיישל אפריקה שבו המנחים עשו מסע באפריקה עם סובארו וולוו ובמוו סטיישן .אני מבקש מחברע הפורום קישור לצפייה ישירה בפרק הזה.
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
- 21 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אתמול נאלצתי לגרור את הרכב למוסך ואחרי שהגרר הגיע התברר שהגרירה לא ישירה והאוטו נגרר לחולון ואז ולירושלים ואז למוסך (כל המסלול לקח בערך מ15:30 אתמול ועד 9:30 היום). שהאוטו הגיע שמתי לב שנעלם לי מפתח קוקוריקו שהיה על המושב האחורי, ויותר מאוחר גיליתי שנעלם הלדרמן עם 2 סטים של ביטים ונרתיק שהיו בדיפון של הדלת של הנהג. דיברתי עם החברה של הגרר (שגריר) ונאמר לי להמתין ושיחזרו אליי. מה אפשר לעשות במידה ומתקבלת תשובה לא מספקת או שינסו להתנער מאחריות?
הודעה אחרונה מאת re_ilan,