Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מצטער, אין פה שום דבר שאפשרי לצפות אותו מראש.

שוב, אתה מתייחס למקרה הספציפי הזה- אני מדבר איתך באופן כללי. היום, מחר, בעוד חודש, בשנה הבאה.

אתן לך שתי דוגמאות, אמנם מדובר בכביש שאני נוסע בו לעיתים תכופות, וזה תמיד יותר קל מאשר פעם ראשונה, אבל כדי שתבין את הרעיון.

כשאני יורד מאיילון צפון במחלף גלילות מזרח, בבוקר, תמיד יש איזה אסטרונאוט אחד או שניים שבאים מהנתיב השמאלי (כאילו היו עולים על הסיבוב) ו"נזכרים" שהם בכלל רוצים לפנות ימינה לכביש 5. מה עושים? נזהרים. מאיטים.

לחילופין, אם ממשיכים צפונה לכיוון הרצליה, בפיצול בין שני המסלולים צפונה לבין השניים הימניים, תמיד יהיה בלאגן, שוב, בגלל אסטרונאוט שהראש שלו בכלל באייפון או משהו כזה.

וזה ידידי, מה שאני מתכוון בלנסות לצפות מהלכים בלתי צפויים של נהגים. תמיד תצא מתוך הנחה שאיזה מעופף/ אגואיסט יחתוך שלושה נתיבים ברגע האחרון, או שקטנוען יעקוף דווקא מימן למרות שהוא יכול גם משמאל, או השד יודע מה.

sperial, לדעתי המקרים האלה של "נזכרתי שצריך לרדת מהכביש המהיר" הם די צפויים. נתיב אחד, שניים וגם שלושה באים בחשבון.

סעו בזהירות ושאו ברכה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שוב, אתה מתייחס למקרה הספציפי הזה- אני מדבר איתך באופן כללי. היום, מחר, בעוד חודש, בשנה הבאה.

סע בזהירות ושא ברכה

אין בעיה אם מדובר על נהיגה באופן כללי.

לעומת זאת, למקרה הזה - תסכים איתי שלא היה שום דבר שהייתי יכול לצפות פה.

יש מקרים שאפשר לצפות, ויש מקרים, כמו המקרה הזה, שאי אפשר.

פורסם

בזווית שהנהגת הזו הייתה, אין לה שום סיכוי לראות אותך מגיע. במצב כזה אתה אמור לצפות שיקרה מה שקרה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

tzvipper, יכול להיות שחלק מהאנשים מרגישים גיבורים כי מדובר בנהגת, לדעתי הצפירות וההיבהובים מגיעים ביחד עם ברקס עצבני וירידה לשול, ההסבר הוא יותר הסבת תשומת הלב, אני אישית אם הייתי נתקל בדבר כזה הייתי פותח את החלון ובאמת בנחמדות הייתי מסב את תשומת ליבה של הנהגת למה שהתרחש זה עתה כן, גם אם היה קבלן עצבני.

אבל אתה צודק בזה שאתה אומר שלא צריך להסביר אבל אותי אישית הדברים האלה מוציאים אותי מדעתי, אני עדיין נהג צעיר וזוכר בדיוק כמה זמן לקח לי לקבל את הרישיון וכמה זה עלה לי, ומאוד מאוד מעצבן אותי לראות את הדברים הקטנים האלה כי אני יודע שאם הייתי נוהג כך בטסט לא הייתי עובר ומכאן בא הצורך שלי להסביר (שוב, להסב את תשומת הלב בנחמדות), אבל זה פשוט שריטה שלי, הדברים האלה מוציאים אותי מדעתי.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
בזווית שהנהגת הזו הייתה, אין לה שום סיכוי לראות אותך מגיע. במצב כזה אתה אמור לצפות שיקרה מה שקרה.

הסיבה היחידה שהנהגת הזאת הייתה בזווית ההזויה הזאת זה שהיא חתכה 3 נתיבים בשניה האחרונה כדי לצאת מהכביש.

אני לא אמור לצפות שום דבר כזה, הנהגת לא אמורה להיות בזווית כזאת ובטח שלא לחתוך 3 נתיבים בלי להסתכל ופשוט להכנס ככה.

פורסם

אותי אישית הדברים האלה מוציאים אותי מדעתי, אני עדיין נהג צעיר וזוכר בדיוק כמה זמן לקח לי לקבל את הרישיון וכמה זה עלה לי, ומאוד מאוד מעצבן אותי לראות את הדברים הקטנים האלה כי אני יודע שאם הייתי נוהג כך בטסט לא הייתי עובר

אני מבין אותך. אתה עדיין רודף אחרי הצדק. גם אני כאשר הייתי נהג צעיר בדיוק כמוך הייתי מתרגש מכל מיני נהגים שנוהגים בצורה מסוכנת.

אבל למדתי לשלוט בעצמי ומזמן אני כבר לא מתעצבן לגמרי. לא תאמין איזה כיף זה, אחרי נהיגה אני חוזר עם חיוך.

למדתי את זה מנהגי מונית (הטובים שבהם ולא המתפרעים).

תן לעצמך קרדיט, אתה יכול לא להתעצבן. אתה תיראה שככה הנהיגה הרבה יותר טובה. כאשר בנהיגה לא מעורבים רגשות ועצבים אתה עובד כמו מחשב: מחשב מהלכים במדוייק, תמיד נוסע בצורה אופטימלית, שומר מרחק ונמנע מסיטואציות לא נעימות. עצבים פוגעים בעירנות וכושר שיפוט.

כמה שתפנים את זה יותר מהר, ככה יותר מהר תתחיל באמת להנות מהנהיגה. לחץ ועצבים זה לא כיף.

ולגבי לעבור טסט. עם נהיגה שמלמדים שם אי אפשר לנהוג. חסרה אסטרטגייה ותכנון הנסיעה. אחרי טסט נהגים לא ודעים לבלום ואפילו לתפעל את הרכב.

יש פתגם מאוד נכון: "כשאתה מתעצבן, אתה מעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים." עד כמה שזה נכון. אני לא רוצה להעניש את עצמי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני לא אמור לצפות שום דבר כזה.

נכון, אתה לא אמור לצפות את זה.

אתה אמור להניח כי מה שאתה לא רואה מעבר לפינה, הוא הדבר היחיד שבחיים לא חשבת שיכול להיות שם!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
עדיף להיכנס בה מאשר במדרכה.כי במדרכה אין מי שישלם לך על הנזק במידה ויהיה.

טיפ מעניין... לפי המתודה הזו, במצב בו משאית ממול סוטה לנתיב שלך, עדיף יהיה להכנס בה חזיתית מאשר לעוף לתעלה או להתגלח על מעקה הבטיחות.

לא הייתה פגיעה ברכב והיא המשיכה בדרכה, גם כאן אני לא מבין את הכעס שמופנה כלפיה.

בהחלט יש על מה להתרעם. עם כל הכבוד לאיתות, אם אני מבין שאני מפספס את הפניה ואני נמצא כ 50 מטר ממנה בדרך מהירה, אני כבר אמשיך עד שאמצא פניה אחרת או אפשרות לבצע פרסה בביטחה, לא אחתוך שלושה נתיבים או אי-תנועה.

פורסם

עדיף לעשות לא את זה ולא את זה, אלא קודם כל לבלום, ורק בסוף, אם לא מספיקים לעצור בזמן - לסטות הצדה. סטיה לפני בלימה היא טעות!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
הסיבה היחידה שהנהגת הזאת הייתה בזווית ההזויה הזאת זה שהיא חתכה 3 נתיבים בשניה האחרונה כדי לצאת מהכביש.

אני לא אמור לצפות שום דבר כזה, הנהגת לא אמורה להיות בזווית כזאת ובטח שלא לחתוך 3 נתיבים בלי להסתכל ופשוט להכנס ככה.

ידידי, אם תמשיך לשכנע את עצמך שהיא לא אמורה הייתה להיות בזווית כזו או אחרת, או שהרכב לא היה אמור לבלום פתאומית באמצע הכביש, או שאותו אידיוט לא אמור היה לנסוע ברוורס באמצע כביש - זה לא יוביל אותך לשום מקום.

אותו האידיוט לא היה אמור לבלום בצורה פתאומית באמצע הכביש, אבל הוא בלם ונכנסת בו מאחורה. במצב כזה, אתה אשם ועליך חובת התשלום. אז מה, זה עוזר לך שהוא לא היה אמור לבלום? לא.

בסופו של יום, אתה כנהג אמור לחזות את המצבים הכי מגוכחים ולנסוע בצורה כזאת שתוכל להמנע מהם.

זה שהיא לא הייתה אמורה לעשות את מה שהיא עשתה זה נחמד שזה ככה, אך אם עשית תאונה או נתקעת במדרכה זה כבר לא כל כך משנה. כן, במידה ויש תאונה והנהג האחר יימצא אשם, הוא ישלם השתתפות עצמית וכו' וכו' אבל בסופו של דבר תאונה זה משהו שכדאי להמנע ממנו. בתאונה תמיד תהיה תרומה של שני הצדדים. גם אם אחד הצדדים הוא האשם בתאונה, השני בהחלט תרם לה.

סע בזהירות.

פורסם
ידידי, אם תמשיך לשכנע את עצמך שהיא לא אמורה הייתה להיות בזווית כזו או אחרת, או שהרכב לא היה אמור לבלום פתאומית באמצע הכביש, או שאותו אידיוט לא אמור היה לנסוע ברוורס באמצע כביש - זה לא יוביל אותך לשום מקום.

אותו האידיוט לא היה אמור לבלום בצורה פתאומית באמצע הכביש, אבל הוא בלם ונכנסת בו מאחורה. במצב כזה, אתה אשם ועליך חובת התשלום. אז מה, זה עוזר לך שהוא לא היה אמור לבלום? לא.

בסופו של יום, אתה כנהג אמור לחזות את המצבים הכי מגוכחים ולנסוע בצורה כזאת שתוכל להמנע מהם.

זה שהיא לא הייתה אמורה לעשות את מה שהיא עשתה זה נחמד שזה ככה, אך אם עשית תאונה או נתקעת במדרכה זה כבר לא כל כך משנה. כן, במידה ויש תאונה והנהג האחר יימצא אשם, הוא ישלם השתתפות עצמית וכו' וכו' אבל בסופו של דבר תאונה זה משהו שכדאי להמנע ממנו. בתאונה תמיד תהיה תרומה של שני הצדדים. גם אם אחד הצדדים הוא האשם בתאונה, השני בהחלט תרם לה.

סע בזהירות.

כמו שאתה רואה, מנעתי את התאונה. כנראה שעשיתי משהו בצורה כן טובה.

ובקשר למשפט האחרון שלך - אתה טוען שאם הייתי מתנגש בה ולא מספיק לבלום, הייתה אחריות עליי? אני לא יכול להסכים איתך על זה. במידה והיה קורה משהו, כל האחריות הייתה עליה.

פורסם

Farar, מה שלמעשה מציע חן ג. הוא דרך שבה תוכל להקטין את הסיכוי לתאונה בפעם הבאה. אני חושב שכדאי לך לנתח את הסיטואצייה שהיית ולנסות ללמוד ממנה לקח: כיצד יש לנהוג פעם הבאה כדי לא להקלע למצב כזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כמו שאתה רואה, מנעתי את התאונה. כנראה שעשיתי משהו בצורה כן טובה.

ובקשר למשפט האחרון שלך - אתה טוען שאם הייתי מתנגש בה ולא מספיק לבלום, הייתה אחריות עליי? אני לא יכול להסכים איתך על זה. במידה והיה קורה משהו, כל האחריות הייתה עליה.

דבר ראשון - נדפקת במדרכה. לא מנעת שום דבר, פשוט יצאת מזה בזול מאוד. במצב אחר יכלת לצאת עם ג'אנט מקומט, צמיג מפוצץ, פגיע בפח ועוד שלל דברים "לא נעימים". מניעה הייתה נחשבת אם כלום לא היה קורה. אם היית בולם ואז ממשיך בנסיעה כרגיל.

דבר שני - לא. אני לא אומר שאתה אשם. אני אומר שבמצב של תאונה, כל אחד תרם את חלקו, גם אם הוא חלק מזערי בתאונה. גם אם האדם אינו נמצא אשם בתאונה, בהתנהגות טיפה שונה מצידו, 99 אחוז שהיה אפשר למנוע אותה.

פורסם
חשוב לזכור שהמצלמה מצלמת מצד ימין, ואני יושב בצד משאל - זוויות שונות.

אז רגע, אתה אומר שאתה נמצא בצד שמאל של הרכב, המצלמה בצד ימין, ובגלל זה לא ראית את ה206?

אז אם אפשר את התייחסותך לתמונה הבאה, שמציגה את המיקום שלך (משמאל ומעט מאחורי המצלמה) ואת המיקום של המצלמה (מיקום אופטימי יותר של אמצע יחסי ולא ימין לגמרי) ואת קו הראיה שלך (באדום), של המצלמה (בירוק) ואת איזור הראייה המשולב של שניכם (בשילוב מוזר של ירוק ואדום. קרטסי אוף פוטושופ) ואפילו עם קווים להמחשה.

אתה ראית את ה206 יותר. ולפני המצלמה.

96885605.jpg

gotta love the internet. where there's always a bigger smartass than you :shock:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אם היא היתה נכנסת בך, היא היתה אשמה ב 100 אחוז, זה שהיונדאי I30 נתן לה להכנס לא מרשה לה להכנס לנתיב לא פנוי מתי שבא לה, היא היתה אמורה לעמוד בנתיב של ה I30 ולא להמשיך להתקדם עד שהבחור כאן היה חוצה וכשהיא היתה יכולה להשתלב היא היתה יכולה להכנס, אנשים לכו ללמוד נהיגה לפני שאתם עונים, אבל מה שכן אתה גם היית אמור לצפות את זה על מנת למנוע תאונה, זה לא אומר שאתה אשם פשוט תלמד את הדרך, יש הרבה נבלות בכביש.

אבל אם דבר כזה קורה פעם הבאה ואתה פשוט לא שם לב, תן להם להכנס בך, הם אשמים הם ישלמו.

את המכה שנתת לרכב בגלגל אף אחד לא יתקן לך, ואני מאמין שיש נזק לסרן הקדמי, צמיג, גלגל, מה שלא יהיה.

• תוכן חדש...