Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
12345

הנהגת הייתה צריכה להניח שאולי יש רכבים שנוסעים שם...

כל התאונות בעולם היו נמנעות אם כולם היו מניחים כמוך ופשוט נוסעים על 10 קמ"ש וכל פעם שהם היו חוששים שמשהוא יתפרץ להם לנתיב או שיש סיכוי לתאונה הם יכבו את הרכב יחכו כמה דקות ויחזרו לנהוג נכון?

עכשיו בו נהיה רציניים? יש דברים שאפשר למנוע ויש דברים שאי אפשר למנוע, להסתכל על סרטון ואז להגיד מה הוא יכל לעשות שונה זה לא חוכמה, מה שרואים בסרטון זה לא מה שהוא רואה.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, הוא אמיתי

מישהו פעם כתב (נדמה לי שהיה זה ישה) שהוא נוהג כאילו כולם מסביבו הם ילדים בריונים בני חמש שאין להם יכולות מוטוריות והם נוהגים על קומביין ענקי וכל שאיפתם בחיים היא לדרוס אותו.

ככה נמנעים מצרות בכביש.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
כן, הוא אמיתי

מישהו פעם כתב (נדמה לי שהיה זה ישה) שהוא נוהג כאילו כולם מסביבו הם ילדים בריונים בני חמש שאין להם יכולות מוטוריות והם נוהגים על קומביין ענקי וכל שאיפתם בחיים היא לדרוס אותו.

ככה נמנעים מצרות בכביש.

לא. אין דבר כזה. אם כולם היו נוהגים ככה, הפקקים לא היו כמו שרואים בסרטון - אלא היום מתחילים עוד בכביש 4 וכל הארץ הייתה פקוקה פי כמה וכמה ממה שיש כרגע. נסיעה של 5 דקות הייתה נהפכת לנסיעה של 40 דקות ועוד ועוד... בקיצור, עדיף היה ללכת ברגל בהרבה מן המקרים.

אתה רוצה להגיד לי שבמקומי היית נוסע בנתיב המדובר במהירות של 5 קמ"ש?

פורסם

לא הבנתי למה הסרטון חתוך ולא הצלחת לצלם את הלוחיות רישוי?

אם לא הצלחת לתפוס את הלוחיות רישוי שלה בסרטון אז הוא לא שווה כלום, זה כמו שסתם תרשום לוחיות רישוי ותתלונן על תאונה.

פורסם
לא הבנתי למה הסרטון חתוך ולא הצלחת לצלם את הלוחיות רישוי?

אם לא הצלחת לתפוס את הלוחיות רישוי שלה בסרטון אז הוא לא שווה כלום, זה כמו שסתם תרשום לוחיות רישוי ותתלונן על תאונה.

כי במקרה זה יצא שזה נפל בדיוק אחרי ה15 דקות שההקלטה עובדת. לאחר 15 דק' יש השהיה מסויימת ואז זה מקליט שוב 15 דקות. בהשהיה הזאת היא כבר הספיקה להיעלם.

פורסם

אתה לא צריך לקחת את דבריי בצורה מילולית... :shock:

אני לא יודע באיזו מהירות הייתי נכנס לפנייה. מה שאני וחן מנסים שתבין הוא שבכביש אתה צריך לצפות לגרוע מכל, להיות מרוכז במה שקורה סביבך, גם בטווח של מעבר לנתיב/ נתיבים שצמודים אליך, לנסות לצפות מהלכים של נהגים אחרים (זה מצליח לפעמים) ולנסות למזער סיכונים ככל האפשר.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
כי במקרה זה יצא שזה נפל בדיוק אחרי ה15 דקות שההקלטה עובדת. לאחר 15 דק' יש השהיה מסויימת ואז זה מקליט שוב 15 דקות. בהשהיה הזאת היא כבר הספיקה להיעלם.

השהיה כזאת זה סיפור רציני, אצלי במצלמה אתה בכלל לא שם לב שזה מתחיל לצלם סרטון חדש.

יש לך DVR027 נכון?

אחרי שזה קרה אתם המשכתם לנסוע לאותו כיוון לא?

פורסם
אתה לא צריך לקחת את דבריי בצורה מילולית... :shock:

אני לא יודע באיזו מהירות הייתי נכנס לפנייה. מה שאני וחן מנסים שתבין הוא שבכביש אתה צריך לצפות לגרוע מכל, להיות מרוכז במה שקורה סביבך, גם בטווח של מעבר לנתיב/ נתיבים שצמודים אליך, לנסות לצפות מהלכים של נהגים אחרים (זה מצליח לפעמים) ולנסות למזער סיכונים ככל האפשר.

איך אפשר לצפות נהגת שחותכת 3 נתיבים ברצף כזה ונכנסת במהירות ובזווית כזאת ואם זה לא מספיק, זה גם ממש סוף הנתיב ושלא לדבר על זה שהיא לא הסתכלה לשניה אחת לראות אם יש מכוניות בנתיב?

מצטער, אין פה שום דבר שאפשרי לצפות אותו מראש.

פורסם
מה שאני וחן מנסים שתבין הוא שבכביש אתה צריך לצפות לגרוע מכל, להיות מרוכז במה שקורה סביבך, גם בטווח של מעבר לנתיב/ נתיבים שצמודים אליך, לנסות לצפות מהלכים של נהגים אחרים (זה מצליח לפעמים) ולנסות למזער סיכונים ככל האפשר.

יש דברים שסביר לצפות שייקרו. יש דברים לא סבירים. אם הנהג שנתן לגברת לעבור היה חותך ימינה לא הייתי מופתע. חיתוך 3 נתיבים כדי לצאת מהדרך המהירה היא דבר מאוד לא צפוי, וכיון שהרכב היה נסתר Farar לא היה צריך לצפות לו. זו גם התלונה החוזרת שלי בכל השרשורים שעוסקים בדו"ג - יש גבול לציפיות של נהג סביר, ומי שיוצר מצבים לא צפויים נמצא בסיכון גבוה לתאונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני נדהם כמה יש כאן בפורום קריאות לעלימות - חשבתי שלפחות בקרב משתמשי הפורום תרבות נהיגה היא לא מילה גסה. אחרי זה מתפלאים למה מכים לקשישים שנוהגים לאט.

צריך לשמור על קור רוח ולהשאר בן אדם גם בסיטואציה קשה. קל מאוד למישהו חמום מוח שלא יכול לשלוט בעצמו לגרום לאסון.

מה חסרים סיפורים?

לפני כמה ימים ראיתי ערס על גולף V5 אפורה בין הנתיבים. זה היה כביש שני נתיבים כאשר הוא נסע אחרי שני רכבים, הוא נצמד לרכב אחד לפגוש (יונדאי קטנה כלשהי) וחשב שזה יתן לו לעבור כניראה, אבל לאותו נהג לא היה לאן לברוח. אז הוא החליט שהוא מבצע עקיפה בין שני הרכבים כאשר הוא חותך את שני הרכבים על מנת להשתחל.

אחרי זה ראיתי שהוא ממשיך לחתוך רכבים בפראות. הוא נסע על כביש של 90 אני מעריך לפחות 140 לפי המהירות שהוא נעלם. אחרי זה ראיתי אותו תקוע בעומס תנועה ושוב משתחל בין רכבים כאשר הוא חותך אותך על ימין ועל שמאל. כל הרכבים אותם הוא עקף השיגו אותו.

לפני כשנה ומשהו ראיתי איזה שהוא חוכמולוג על ניסאן מקסימה (צבע כסוף מקולף - דגם יחסית ישן) עקף רכב עוקף. הוא נסע מאחורי רכב של אחת מספקיות טלויזיה וכאשר התנועה האיטה הוא עבר לנתיב ימני פנוי יותר, רכב שהיה לפניו עשה את אותו הדבר. אז כדי למנוע תאונה הוא נכנס מאט לשוליים. לאחר מכן הוא חתך את הרכב הזה ובלם בחוזקה לפניו, הראה לו כל מיני סימנים מגונים ועיכב תנועה כדי "להעניש". הבעיה שהוא העניש לא רק את ההוא שהם לא הצליחו לחלק את הכביש ביניהם אבל גם אותנו: שאר הנהגים. אז בנוסף לפקק פנייה שמאלה שגלש לנתיב השמאלי, גם אי אפשר היה לנסוע ישר בקצב סביר.

לפני חודש מישהו החליט על סיטרואן C4 חדשה מעמידה בשוליים להשתלב לכביש תוך כדי שהוא חותך רכבים ומסכן אותם. כמובן לאחר מכן הוא המשיך לנהוג בפראות וחתך רכבים על ימין ועל שמאל.

איזה שהוא נהג "מוכשר" חתך מונית, נהג מונית עקף אותו תוך כדי שהוא חותך אותו ואז בולם בלימת חירום ושוב מאיץ ושוב בולם. פשוט תענוג ליראות מחזה כזה. במקרה הייתי נוסע במונית הזאת ושמעתי גם את כל הקללות העסיסיות שנהג הזה זרק באותו זמן.

רמזור, רכב אחד עובר מול רכב אחר לנתיב שמאלי. ההוא ברכב מאחור כניראה נעלב. אחרי שהרמזור התחלף לירוק הם ממש ערכו מירוץ, הרכב שנעלב רדף אחרי אותו רכב שכביכול חתך אותו. לא יודע מה היה הלאה אבל מקרה הזה לא היה בחדשות, כניראה הסתיים ללא נפגעים.

מישהו סיפר לי ש"עונדא" ו"מיצובושי" עקפו אותו - אחד בשול אחד של הכביש ואחד בשול אחר. הם כניראה ערכו מירוץ.

מקרה שקרה לי: נהג משאית כימעט פספס פנייה שמאלה והוא היה בנתיב ימני. אז הוא כמובן שבר שמאלה ישר על הרכב שלי. אני בלמתי וניצלתי. אבל מה אכפת לו? זכות קדימה לרכב הכבד.

עוד שני מקרים שקרו לי: גברת אחת "נחמדה" על שקודה אוקטביה החליטה שהיא עוברת לנתיב שמאלי יש על הרכב שלי. נשאר לי רק לברוח לשוליים כדי למנוע תאונה. היא ממש נסתה להשתלב לי לדלת. הי עוד מקרה כזה רק שגברת אחרת הפעם על אקסנט ניסתה להשתלב לי לדלת אבל לנתיב הימני. פשוט תענוג!

אני מידי יום רואה עשרות מקרים של ביריונות, נהגים שנוהגים בפראות, עוקפים על שוליים ועוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כל התאונות בעולם היו נמנעות אם כולם היו מניחים כמוך ופשוט נוסעים על 10 קמ"ש וכל פעם שהם היו חוששים שמשהוא יתפרץ להם לנתיב או שיש סיכוי לתאונה הם יכבו את הרכב יחכו כמה דקות ויחזרו לנהוג נכון?

עכשיו בו נהיה רציניים? יש דברים שאפשר למנוע ויש דברים שאי אפשר למנוע, להסתכל על סרטון ואז להגיד מה הוא יכל לעשות שונה זה לא חוכמה, מה שרואים בסרטון זה לא מה שהוא רואה.

אל תערב את התחומים בין זהירות לבין הססנות או זחלנות! אפשר לנהוג כפי שאני מטיף ועדיין לא להיות זחלן בכלל. אני בכלל נוטה לסברה שאני מהיר לפחות במקצת מהנהג הממוצע, ואף על פי כן אני יודע היכן להידרך קצת, להאט קצת, להכין רגל על בלם, להיצמד לצד הנגדי, ועוד צעדים שיכולים למנוע את מצב החרום או להביא אותי אליו כשאני מוכן יותר לטפל בו.

אם אתה בכל מקרה מאט מ-50 ל-10 בנתיב ההאטה עד לפניה עצמה בצומת, למה לא להוריד 30 קמ"ש כבר על ההתחלה? עדיין תגיע באותה מהירות, כך שאבדן הזמן הוא אפסי ולא נגרמים שום פקקים והנסיעה לא מתארכת ל-40 דקות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

קרה לי מקרה דומה שבו היא לא נתנה לי זכות קדימה למרות מיליוני שנות צפירה מצדי.

בשלב מסויים היא הבינה שהיא הולכת לקבל בראש, אז היא פשוט עצרה בצד עם פתק מסודר שממנו היא מקריאה וטוענת שזה לא קרה לה אף פעם, בדרך כלל אנשים פשוט מותרים לה :lol: (לא באמת - כי כשהיא אמרה "זו פעם ראשונה שזה קורה לי" זה היה יותר אמין)

עוד מקרה שהיה זה שנהג משאית של דלק חתך אותי בצורה ברוטלית שאילצה אותי לחרוק. תוך שניות בלמתי ליד החלון שלו והזכרתי לו במה הוא צריך להשתמש, והייתי מאוד ברור.

לפני כמה ימים חלפה לידי פריוס באזור ה-160, מלפני נסעה משאית שהחליטה שהגיעה הזמן לחתוך מישהו, אחרי הכל כבר כמעט צהריים, ופשוט גרמה לפריוס לבלימת חרום מטורפת של איזה 70 קמ"ש פחות. בשניות האלו אני כבר הקרנתי סרט שלם בראש. למזל הקהל ההקרנה בוטלה.

חוץ מזה יש לי עוד המון מקרים כאלה, אבל השבוע אלו הנבחרים.

שבוע הבא - סיפורים חדשים. שווה לחכות..

8)

פורסם
אני נדהם כמה יש כאן בפורום קריאות לעלימות - חשבתי שלפחות בקרב משתמשי הפורום תרבות נהיגה היא לא מילה גסה. אחרי זה מתפלאים למה מכים לקשישים שנוהגים לאט.

צריך לשמור על קור רוח ולהשאר בן אדם גם בסיטואציה קשה. קל מאוד למישהו חמום מוח שלא יכול לשלוט בעצמו לגרום לאסון.

מה חסרים סיפורים?

לפני כמה ימים ראיתי ערס על גולף V5 אפורה בין הנתיבים. זה היה כביש שני נתיבים כאשר הוא נסע אחרי שני רכבים, הוא נצמד לרכב אחד לפגוש (יונדאי קטנה כלשהי) וחשב שזה יתן לו לעבור כניראה, אבל לאותו נהג לא היה לאן לברוח. אז הוא החליט שהוא מבצע עקיפה בין שני הרכבים כאשר הוא חותך את שני הרכבים על מנת להשתחל.

אחרי זה ראיתי שהוא ממשיך לחתוך רכבים בפראות. הוא נסע על כביש של 90 אני מעריך לפחות 140 לפי המהירות שהוא נעלם. אחרי זה ראיתי אותו תקוע בעומס תנועה ושוב משתחל בין רכבים כאשר הוא חותך אותך על ימין ועל שמאל. כל הרכבים אותם הוא עקף השיגו אותו.

לפני כשנה ומשהו ראיתי איזה שהוא חוכמולוג על ניסאן מקסימה (צבע כסוף מקולף - דגם יחסית ישן) עקף רכב עוקף. הוא נסע מאחורי רכב של אחת מספקיות טלויזיה וכאשר התנועה האיטה הוא עבר לנתיב ימני פנוי יותר, רכב שהיה לפניו עשה את אותו הדבר. אז כדי למנוע תאונה הוא נכנס מאט לשוליים. לאחר מכן הוא חתך את הרכב הזה ובלם בחוזקה לפניו, הראה לו כל מיני סימנים מגונים ועיכב תנועה כדי "להעניש". הבעיה שהוא העניש לא רק את ההוא שהם לא הצליחו לחלק את הכביש ביניהם אבל גם אותנו: שאר הנהגים. אז בנוסף לפקק פנייה שמאלה שגלש לנתיב השמאלי, גם אי אפשר היה לנסוע ישר בקצב סביר.

לפני חודש מישהו החליט על סיטרואן C4 חדשה מעמידה בשוליים להשתלב לכביש תוך כדי שהוא חותך רכבים ומסכן אותם. כמובן לאחר מכן הוא המשיך לנהוג בפראות וחתך רכבים על ימין ועל שמאל.

איזה שהוא נהג "מוכשר" חתך מונית, נהג מונית עקף אותו תוך כדי שהוא חותך אותו ואז בולם בלימת חירום ושוב מאיץ ושוב בולם. פשוט תענוג ליראות מחזה כזה. במקרה הייתי נוסע במונית הזאת ושמעתי גם את כל הקללות העסיסיות שנהג הזה זרק באותו זמן.

רמזור, רכב אחד עובר מול רכב אחר לנתיב שמאלי. ההוא ברכב מאחור כניראה נעלב. אחרי שהרמזור התחלף לירוק הם ממש ערכו מירוץ, הרכב שנעלב רדף אחרי אותו רכב שכביכול חתך אותו. לא יודע מה היה הלאה אבל מקרה הזה לא היה בחדשות, כניראה הסתיים ללא נפגעים.

מישהו סיפר לי ש"עונדא" ו"מיצובושי" עקפו אותו - אחד בשול אחד של הכביש ואחד בשול אחר. הם כניראה ערכו מירוץ.

מקרה שקרה לי: נהג משאית כימעט פספס פנייה שמאלה והוא היה בנתיב ימני. אז הוא כמובן שבר שמאלה ישר על הרכב שלי. אני בלמתי וניצלתי. אבל מה אכפת לו? זכות קדימה לרכב הכבד.

עוד שני מקרים שקרו לי: גברת אחת "נחמדה" על שקודה אוקטביה החליטה שהיא עוברת לנתיב שמאלי יש על הרכב שלי. נשאר לי רק לברוח לשוליים כדי למנוע תאונה. היא ממש נסתה להשתלב לי לדלת. הי עוד מקרה כזה רק שגברת אחרת הפעם על אקסנט ניסתה להשתלב לי לדלת אבל לנתיב הימני. פשוט תענוג!

אני מידי יום רואה עשרות מקרים של ביריונות, נהגים שנוהגים בפראות, עוקפים על שוליים ועוד.

אני חושב שהגזמת קצת, אני לא מאמין שמישהו פה יצא מהאוטו יתחיל להרביץ לנהגת הנ"ל, אולי להסביר מה היא עשתה לא בסדר.

מעבר לכך שכמעט כל השרשור הוא על זה שאנחנו אלה שצריכים להיזהר מטעויות של אחרים ושאין שום המלצה לאלימות כמו שאמרתי הכי הרבה להסביר לנהגת (אולי קצת בצעקות).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

rupni, משום מה כולם מרגישים גיבורים כאשר מדובר על נהגת: תופסים אומץ ורוצים "להסביר" לה על ידי צפירה ארוכה ופראית, סינוורים ואני לא יודע מה עוד. הכל כמו בג'ונגל: לפי מקדם הפחד. לך "תסביר" לקבלן בעל סילבראדו שיש לו עוד 4 עובדים עייפים ועצבניים אחרי שעבדו יום שלם בשמש שיעשה אותו דבר לך על הכביש.

לא צריך "להסביר", לא צריך לחנך ולא צריך להעניש (אתה לא משטרה, אתה לא בית ספר ואתה לא בית משפט). צריך פשוט להזכר ביעד אליו אתה נוסע, להגיד תודה רבה שלא הייתה תאונה ולהמשיך בנסיעה.

והנה סיפור. מורה ספורט אחד היה בעל מבנה גוף כזה שלא ממש היה לו צוואר והיה לו ראש קטן. במקרה הוא ידע אומנויות לחימה.

הייתה לו חיפושית והוא נסע בה לאט, מישהו שנסע מאחור התעצבן, ראה שזו חיפושית וראש קטן. חשב לעצמו בטח מישהו קטן יושב שם, תפס אומץ והחליט ללמד את הבחור המסכן בחיפושית לקח על זה שזה נסע לאט ולא פינה לו כביש כאשר זה צפר והבהב.

יצא מהאוטו והלך לחיפושית, פתח את הדלת וראה שם איש חזק מאוד, המזל שלו היה שהוא הספיק לברוח בזמן. אחרת ניסיונות שלו ללמד היו מסתכמות בכך שהיו שוברים לו את כל העצמות. צריך לזכור שעל כל "גיבור", יש "גיבור" גדול יותר וחזק יותר. אז לא צריך להיות "גיבור" ולא צריך ללמד אף אחד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קודם כול הכי חשוב שלא קרה כלום, לך ולא לרכב החדש (פורטה חדשה למיטב זכרוני נכון)

אבא שלי אמר לי 2 משפטים כשהתחלתי לנהוג:

1. תיהיה זהיר ותשמע לחוקים.

2. תחשוב שכ-ו-ל אחד מסביבך הוא רוצח פוטנציאלי.

ברוך ה׳ עד היום עזר לי להימנע מצרות.

• תוכן חדש...