Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.youtube.com/watch?v=yuSLjzHkIEY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

סליחה מראש על הלכלוך על השמשה. אני מנקה בקרוב מאוד את כל האוטו ואטפל בזה.

הנהגת הייתה בנתיב השמאלי ביותר ועברה 3 נתיבים כדי כמעט להכנס בי.

כמו שאתם רואים תוך כדי בלימה חזקה מאוד וצפוף הסטתי את ההגה שמאלה כי הנהגת החליטה שלא הגיע עדיין הזמן לעצור והיא המשיכה להכנס והכריחה אותי לסטות ימינה, לתוך מדרכה. הבום שאתם שומעים זה מהמדרכה - לא פגעתי בה בכלל.

למזלי לא היה לי נזק כתוצאה מהפגיעה, אך אם כן היה לי - היא כבר הייתה נעלמת. לא הצלחתי לצלם את מספר הרישוי שלה, והיא פשוט המשיכה לנסוע ולא עצרה לבדוק אם קרה משהו לאוטו שלי. לא עניין אותה.

אם אכן היה קורה משהו - מה בדיוק הייתי יכול לעשות? איך אני יכול לוודא שהנהגת תעצור פעם הבאה ולא תברח מהמקום כמו הנהגת הנ'ל? ואם אכן בורחת ואני נשאר עם הנזק, הכל עליי בעצם? ומה אם כן הייתי מצליח לתפוס את לוחית הרישוי שלה והיא הייתה בורחת? דבר כזה (צילום) תופס במשטרה / בית משפט?

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדיף להיכנס בה מאשר במדרכה.כי במדרכה אין מי שישלם לך על הנזק במידה ויהיה.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

לצערי יש ללמוד לצפות להתנהגות כזאת בצמתים ואף במחלפים ועל כן יש להוריד את עיקר המהירות כבר בתחילת נתיב ההאטה, ולשים עין על המכוניות בנתיבי הנסיעה, ולהיצמד ימינה מראש ככל הניתן. כזה אכן קורה, יש לבלום ביתר נחישות מאשר מה שרואים כאן: בלימת חירום כנדרש לא היתה כאן, כנראה.

רק בסוף הבלימה, אם היא אינה מועילה, יש לסטות. הצפירה טובה רגע לפני מצב החירום ולא לאחר שנקלעים לתוכו. עדיף להתמקד בבלימה ואם יש צורך אז גם בתמרון.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

באופן כללי גם הנתיב האטה הזה הוא די מסוכן ואני צופה שיהיו שם די הרבה תאונות מכיוון שמדובר גם בירידה מימין של כביש מהיר ואנשים באים שם בהפרשי מהירות די גבוהה אז תמיד גם צריך להסתכל במראה ולהשתלב ימינה וזה די מקשה, לגבי המקרה סה"כ לדעתי נהגת בסדר אני הייתי כנראה נכנס בה, אמנם אני תמיד בורח לשוליים אבל אין לי מושג למה האינסטינקט שלי לא מכליל את המדרכה כשוליים ואני כנראה גם הייתי מעדיף להכנס בה ושהיא תשלם את הנזק מאשר לפרק ג'אנט ומי יודע איזה עוד נזק היה יכול להגרם במהירות טיפה יותר גבוהה.. אבל שוב אני לא מנסה להעביר ביקורת בסה"כ יצאת ללא נזק מהשטות הזו.

לגבי לנסות לצפות את זה מראש בתיאוריה אתם צודקים, אני מאוד משתדל גם כן להאט לקראת תקריות כאלו במיוחד שיש פקק ואני מכיר את הנהג הישראלי והמהלכים המטופשים שלו אבל אי אפשר לצפות את כל המקרים ובהחלט אין פה אשמה של הנהג המצלם בשום אופן לדעתי.

אבי

פורסם

התגובות התוקפניות והאגרסיביות נגד הנהגת לא במקום.

היא ביקשה וקיבלה זכות קדימה למסלול מהרכב הלבן, ברור שהיא לא הבחינה ברכב שמתקרב למסלול שפונה ימינה.

אף אחד לא עשה כאן משהו במכוון.

לא הייתה פגיעה ברכב והיא המשיכה בדרכה, גם כאן אני לא מבין את הכעס שמופנה כלפיה.

בקיצור צריך להגיד תודה שלא קרה כלום, ולהמשיך הלאה.

פורסם

דבר ראשון: רואים את אורות הבלימה של הI30 כבר בשניה 5 - +5 שניות לפני שבלמת. 2 שניות אחר כך כבר רואים את הסיבה לבלימה של ה I30, רואים את התחת של ה206 בולט. אלה השניות הקריטיות שבהן אתה חייב להיות קשוב לנתיבים שמשמאלך לכל מיני "מתעוררי השתלבות מאוחרים" כמו זאת שנראית בסרטון. האטה עדינה הייתה מאפשרת לה להשתלב ולהיעלם באופק.

דבר שני: את חמש הספרות האחרונות (השמאליות) של המספר של הI30 הצלחתי לפענח. אם ניקח בחשבון שלוש עובדות: הראשונה, שהצלמה שלך מצלמת 120 מעלות, מה שאומר שעצמים שנמצאים בצידי התמונות יהיו פחוסים (מבחינת רוחב).

השנייה, שעדשות תמיד יהיו חדות יותר במרכזן מאשר בצדדים.

השלישית, ה206 (כנראה, אם אמרת שהיא לא עצרה והמשיכה לסוע) הייתה חייבת לעבור ממש לפני הרכב שלך.

בינתוח של הוידאו בפריים-ביי-פריים אתה אמור להיות מסוגל לפענח את המספר של ה206. חבל שהווידאו נקטע לפני שרואים את זה.

*אני לא מתיימר להיות חכם בדיעבד. אני רק מציע דרכים להמנע ממצבים כאלה ובמידה ואלה כן קורים, על דרך להתמודד איתם.

**פעם הבאה תן להם להכנס בך, ווידאו כזה יראה לאותו נהג/ת (אפילו במקום, אם יש במצלמה שלך אופציה לצפייה מיידית) בצורה חד משמעית שהאשמה כולה שלהם ואולי הם אפילו ילמדו לקח להבא.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

יש הקלטה של 15 דקות, ולאחר מכן יש הפסקה ורק אז מתחילה ההקלטה הבאה. בהקלטה הבאה היא כבר נעלמת.

הקטע צולם ממש ב14:50 בערך, ממש נקטעה ההקלטה לאחר מה שנראה בסרטון שהעלתי.

סיבה להאטה היא הפקק העצום, הנחתי שיש מלפניו מכוניות נוספות..

חשוב לזכור שהמצלמה מצלמת מצד ימין, ואני יושב בצד משאל - זוויות שונות.

"השתלבות מאוחרת"? היא חתכה 3 נתיבים ב"השתלבות המאוחרת" שלה. היא הייתה בנתיב השמאלי ביותר.

פורסם
חוצפנית , במקומך הייתי נוסע אחריה ונותן לה על הראש

כמו ההוא שנסע אחרייך ונתן לך בראש?

ואז התלהמת שזה ערסי.

קורה,אגב אם זאת הייתה חברה שלי או אשתי לא הייתי משלם לך גרוש על הנזק שנגרם לך מפגיעה במדרכה.

גם אני פוצצתי משולש פעם, בעקבות מקרה עם נהג שהמשיך ליסוע ולא שם לב בכלל.

קורה,במקרה שלך אגב פשוט רצית לשמור על הברקסים ככה זה נראה לי לפחות (לא ללחוץ עד הסוף)

פורסם

סיבה להאטה היא הפקק העצום, הנחתי שיש מלפניו מכוניות נוספות.. והיית גם צריך להניח שמישהו עלול לחתוך את הפקק לתוך נתיב נסיעתך.

חשוב לזכור שהמצלמה מצלמת מצד ימין, ואני יושב בצד משאל - זוויות שונות.במלים אחרות, לא ראית מה קורה בנתיבים משמאל. בנהיגה, נוסעים לפי מה שיכולים לראות ואיפה שלא רואים - משם מניחים שיבוא הגרוע ביותר ונוהגים בהתאם.

12345

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

היום בכניסה למחלף לכביש מהיר, המכונית לפני החליטה לעצור ולעשות רוורס, קצת אחרי שהיא כבר פנתה. בקיצור, אנשים ששמים פס על כולם, תמיד יהיו.

העיקר שהצלחת למנוע תאונה ועוד יותר חשוב, מפח נפש לא קטן.

פורסם
סיבה להאטה היא הפקק העצום, הנחתי שיש מלפניו מכוניות נוספות.. והיית גם צריך להניח שמישהו עלול לחתוך את הפקק לתוך נתיב נסיעתך.

חשוב לזכור שהמצלמה מצלמת מצד ימין, ואני יושב בצד משאל - זוויות שונות.במלים אחרות, לא ראית מה קורה בנתיבים משמאל. בנהיגה, נוסעים לפי מה שיכולים לראות ואיפה שלא רואים - משם מניחים שיבוא הגרוע ביותר ונוהגים בהתאם.

אתה אמיתי? אתה אומר שהייתי צריך לנהוג במהירות 5 קמ"ש בערך ולהתכונן לבלום כי מישהו ייכנס לי לנתיב בכזאת פרעות? לאט יותר ממה שנהגתי אף אחד לא היה נוהג.

ההתייחסות למצלמה שנמצאת מצד ימין לעומתי שנמצא בצד שמאל באה להבהיר לכם שהמצלמה רואה את הכניסה של הרכב הזה לפני שאני רואה אותו, ולכן הבלימה "מאוחרת" כביכול, כשבפועל הייתה מהירה מאוד.

• תוכן חדש...