Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לצערי יש ללמוד לצפות להתנהגות כזאת בצמתים ואף במחלפים ועל כן יש להוריד את עיקר המהירות כבר בתחילת נתיב ההאטה, ולשים עין על המכוניות בנתיבי הנסיעה, ולהיצמד ימינה מראש ככל הניתן. כזה אכן קורה, יש לבלום ביתר נחישות מאשר מה שרואים כאן: בלימת חירום כנדרש לא היתה כאן, כנראה.

רק בסוף הבלימה, אם היא אינה מועילה, יש לסטות. הצפירה טובה רגע לפני מצב החירום ולא לאחר שנקלעים לתוכו. עדיף להתמקד בבלימה ואם יש צורך אז גם בתמרון.

הוצאת לי את המילים מהפה...

עדיף להיות חכם ולהיות מוכן לכל תרחיש מאשר להיות צודק...

לפותח שרשור: http://www.rsa.gov.il/hachshara/nehagimchadashim/InterventionPrograms/Documents/Binder1.pdf

נא לקרוא מעמוד 68 עד עמוד 104

G-Media

יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע ותקשורת.

www.g-media.org

052-5634010

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחזור על משפט שכתבתי מיליון פעמים בפורום. כמו שאבא שלי אמר לי כשרק עליתי על ההגה: "תמיד תצפה שהנהג מסביבך יעשה את הדבר הכי מטומטם שאפשר."

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
הסיבה היחידה שהנהגת הזאת הייתה בזווית ההזויה הזאת זה שהיא חתכה 3 נתיבים בשניה האחרונה כדי לצאת מהכביש.

אני לא אמור לצפות שום דבר כזה, הנהגת לא אמורה להיות בזווית כזאת ובטח שלא לחתוך 3 נתיבים בלי להסתכל ופשוט להכנס ככה.

אתה טועה. זה לא הסיבה היחידה.

אם זה היה מגיע למשפט השופט היה אומר שיש לך אחריות תורמת

1. ביצעת עקיפה מימין (עקפת את הרכב הלבן)

2. נסעת במהירות שלא מתאימה לתנאי הדרך = ראית שהרכב משמאלך בולם והיית צריך להאט ולנהוג בזהירות יתר.

וזה כמובן בלי להוריד כלום מהאחריות של הנהגת למצב הזה.

פורסם
אז רגע, אתה אומר שאתה נמצא בצד שמאל של הרכב, המצלמה בצד ימין, ובגלל זה לא ראית את ה206?

אתה ראית את ה206 יותר. ולפני המצלמה.

אם היית קורא את מה שכתבתי במלואו, הייתי מבין שהכוונה הייתה (והיא הייתה ברורה) לכניסה שלה לנתיב שלי, את זה המצלמה רואה הרבה לפני שאני רואה את זה.

gotta love the internet. where there's always a bigger smartass than you :shock:

אתה טועה. זה לא הסיבה היחידה.

אם זה היה מגיע למשפט השופט היה אומר שיש לך אחריות תורמת

1. ביצעת עקיפה מימין (עקפת את הרכב הלבן)

2. נסעת במהירות שלא מתאימה לתנאי הדרך = ראית שהרכב משמאלך בולם והיית צריך להאט ולנהוג בזהירות יתר.

ביצעתי עקיפה? הוא עמד בפקק ואני התקדמתי ליציאה. זה לא "עקיפה מימין" בשום אופן.

נסעתי במהירות נמוכה, הבלימה הגיעה והייתה צפויה כי היה פקק גדול מאוד לפניו, כך שכל המכוניות בלמו.

פורסם

כמו שזה היה רכב שחתך כדי לעשות פנייה ולא ראית אותו, זה יכל להיות ילד שעובר בריצה במקום אסור (לא בכביש מהסוג הזה אמנם).

מה שרציתי להגיד הוא שכשרואים רכב שבולם בלימה ללא "סיבה נראית לעין" אז יש סיכוי לא רע שיש סיבה.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

לנהג/ת הפיזו הזו צריך לשלול את הרישיון,עד כמה אפשר להיות מטומטם כדי לעשות פנייה כזו.

לכל אלה שאומרים שFARAR היה צריך לצפות להתנהגות כזו,הפיזו כשעוד היה בנתיב משמאל לI30 אפשר לחשוב שהוא פשוט משנה נתיב,והנהג המשיך פשוט בנתיב שלו.

פורסם
אחזור על משפט שכתבתי מיליון פעמים בפורום. כמו שאבא שלי אמר לי כשרק עליתי על ההגה: "תמיד תצפה שהנהג מסביבך יעשה את הדבר הכי מטומטם שאפשר."

מסכים לחלוטין.

לנהג/ת הפיזו הזו צריך לשלול את הרישיון,עד כמה אפשר להיות מטומטם כדי לעשות פנייה כזו.

נכון.

לכל אלה שאומרים שFARAR היה צריך לצפות להתנהגות כזו,הפיזו כשעוד היה בנתיב משמאל לI30 אפשר לחשוב שהוא פשוט משנה נתיב,והנהג המשיך פשוט בנתיב שלו.

אתה כנראה צריך לצבור עוד כמה שנים של ניסיון על הכביש. אלו דברים שניתן לצפות ולהימנע מהם.

והאמת? זו בדיוק הבעייה, שהנורמטיבים לומדים לצפות יונות בני יונות כאלה שעושים מה שב-Z שלהם ומפריעים לכולם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
מסכים לחלוטין.

אתה כנראה צריך לצבור עוד כמה שנים של ניסיון על הכביש. אלו דברים שניתן לצפות ולהימנע מהם.

והאמת? זו בדיוק הבעייה, שהנורמטיבים לומדים לצפות יונות בני יונות כאלה שעושים מה שב-Z שלהם ומפריעים לכולם.

אתה צודק לגביי,יש לי רק שנה וחצי רישיון ונסועה של 30 אלף קילומטרים (אני בן 19).

מה שאני אומר זה שהנהג הנורמטיבי לא יוכל למנוע תאונה בכל מצב שאידיוט כמו הפיזו ינסה לעשות.

אתה צודק שכל מי שנוסע בצורה נכונה צריך ל"חפש" מצבים מסוכנים כמו בסרטון.

במבט שני בסרטון הנהג עם המצלמה מגיע לפנייה במהירות יחסית גבוהה אשר לא הייתה צריכה להיות לפני פנייה כזו,אם הוא היה נוסע לאט יותר אז הגלגל לא היה נוגע במדרכה.

שמתם לב שכאשר הפיזו עברה את היונדאי הנהג שלה לחץ עוד גז ובנס הוא לא התנגש בפותח השרשור :?

פורסם
לא. אין דבר כזה. אם כולם היו נוהגים ככה, הפקקים לא היו כמו שרואים בסרטון - אלא היום מתחילים עוד בכביש 4 וכל הארץ הייתה פקוקה פי כמה וכמה ממה שיש כרגע. נסיעה של 5 דקות הייתה נהפכת לנסיעה של 40 דקות ועוד ועוד... בקיצור, עדיף היה ללכת ברגל בהרבה מן המקרים.

אתה רוצה להגיד לי שבמקומי היית נוסע בנתיב המדובר במהירות של 5 קמ"ש?

אל תתרגש, יש כאן הרבה צדקנים, אם היית נוסע על 5 קמ"ש והיה נכנס בך רכב מאחור היו טוענים שנסעת לאט מדיי.

אף אחד כאן לא נוסע על 10 קמ"ש, גם הנהג הכי מנוסה וערני בעולם לא יכול למנוע תאונה שנגרמת ע"י פסיכי שחושב שהוא במכוניות מתנגשות. הבחורה אשמה, סה טו!

פורסם
אתה צודק לגביי,יש לי רק שנה וחצי רישיון ונסועה של 30 אלף קילומטרים (אני בן 19).

מה שאני אומר זה שהנהג הנורמטיבי לא יוכל למנוע תאונה בכל מצב שאידיוט כמו הפיזו ינסה לעשות.

אתה צודק שכל מי שנוסע בצורה נכונה צריך ל"חפש" מצבים מסוכנים כמו בסרטון.

במבט שני בסרטון הנהג עם המצלמה מגיע לפנייה במהירות יחסית גבוהה אשר לא הייתה צריכה להיות לפני פנייה כזו,אם הוא היה נוסע לאט יותר אז הגלגל לא היה נוגע במדרכה.

שמתם לב שכאשר הפיזו עברה את היונדאי הנהג שלה לחץ עוד גז ובנס הוא לא התנגש בפותח השרשור :?

לפני חצי שנה נהג מונית נכנס ברכב של אבא שלי כי הוא לא עצר בתמרור(הנהג מונית לא עצר...)

החברת ביטוח של הנהג מונית רשמה לאבא שלי סעיף "רשלנות תורמת" ולא שילמו 500 שח לשמאי ועוד 1800 על התיקון

2012-09-08 20.52.30.jpg

2012-09-10 10.56.49.jpg

2012-09-10 10.56.36.jpg

פורסם

אף אחד כאן לא נוסע על 10 קמ"ש, גם הנהג הכי מנוסה וערני בעולם לא יכול למנוע תאונה שנגרמת ע"י פסיכי שחושב שהוא במכוניות מתנגשות.

לחלוטין לא מסכים. אתה יודע מה ההבדל בין חכם לפיקח? פיקח יודע לצאת מסיטואצייה שהחכם לא ייכנס עליה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לחלוטין לא מסכים. אתה יודע מה ההבדל בין חכם לפיקח? פיקח יודע לצאת מסיטואצייה שהחכם לא ייכנס עליה.

אתה יכול להיות חכם, פיכח, זהיר בלה בלה.. אבל מספיק טיפש אחד כדי לרסק אותך.

פורסם
לפני חצי שנה נהג מונית נכנס ברכב של אבא שלי כי הוא לא עצר בתמרור(הנהג מונית לא עצר...)

החברת ביטוח של הנהג מונית רשמה לאבא שלי סעיף "רשלנות תורמת" ולא שילמו 500 שח לשמאי ועוד 1800 על התיקון

שיטת מצליח טיפוסית, רק תביעה משפטית עשויה להשיב את הכסף. מסוג הסיפורים שמגיעים יום יום למדורים של חיים קליר ועמיתיו.

לאשתי היה סיפור הפוך: מישהי פגעה בה מאחור בחניה. חברת הליסינג דרשה ממנה רק את גובה ההשתתפות העצמית. הנתבעת, עו"ד חכמולוגית, דחתה את הדרישה בטענה לרשלנות תורמת. חברת הליסינג לא ויתרה ותבעה את הפוגעת בבית המשפט. התוצאה: השופטת קבעה רשלנות תורמת של 20%, והחכמולוגית שילמה לא השתתפותעצמית אלא 80% מהתיקון (כמה אלפי ש"ח).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כולכם חיים בסרט, הוא לא נסע מהר, רואים ביחס למכוניות שכמעט עומדות שהוא נוסע לאט.

בנוסף, ממש כשהוא היה מקביל ליונדאי, הפג'ו עוד הייתה נתיב אחד שמאלה מהיונדאי!

ממש לא סביר שהוא יצטרך לעצור, או יחשוב לעצור כי הפג'ו אמורה עוד רגע לדלג שני נתיבים במכה עם הרגל על הגז בלי להסתכל.

הגזמתם לגמריי.

אני נוהג מעל 10 שנים ולא הייתי מעורב באף תאונה בתנועה. פעם אחת מישהו נכנס בי בזמן שעמדתי בפקק, וגם אם הייתי אלוהים לא הייתי מתחמק מזה. אני יודע לצפות המון מצבים, וגם נמנעתי מהמון תאונות בעזרת עירנות ודריכות. אבל במקרה המדובר והמצולם, זאת בדיחה.

הנהגת עברה כאן שלל עבירות תנועה, אסור על פי חוק לעבור יותר מנתיב אחד במכה. כלומר, בין נתיב לנתיב, הרכב אמור להתיישר ולהתקדם במקביל לנתיבים. זוהי עבירה אמיתית ומקבלים עליה דו"ח. בנוסף, אסור לגרוע זכות קדימה לרכב שיש לו זכות. כלומר, היא מנעה משני רכבים שונים את זכות הנסיעה שלהם. אולי היונדאי נתן לה, והיה נחמד, והמקרה הזה היא לא גרעה ממנו כלום, אבל כמובן מהנהג המצולם, גרעה ועוד איך.

זה שפספסת את הפניה ונזכרת מאוחר לא מצדיק לעבור במכה שלושה נתיבים ברגע האחרון. בולעים את הגלולה המרה וממשיכים ישר. כשיהיה אפשר מתקנים את מסלול הנסיעה. אז משלמים בשעה בחודשיים על טעויות. לא יקרה שום דבר.

בנוסף, שיא החומרה היא שהנהגת לא עצרה לבדוק מה קורה אפילו. פשוט בושה, אם זו הייתה בת הזוג שלי, הייתי עושה לה סרט במשך שבוע שלא עצרה. עשית טעות? תעצרי, ותשלמי על הטעות שלך. מה זה הבריחה הזו.

באחת מנסיעותי, התווסף נתיב פניה שמאלה לשני נתיבים שנוסעים ישר. אבל מה, היה פקק בישר, ואני שרציתי שמאלה, חיכיתי שהמרזור ישר יתחלף כדי שתהיה לי גישה לנתיב פניה שמאלה. יכלתי לעלות על מדרכה, ולחסוך לי 20 שניות, ובחרתי שלא.

נהגת שהגיעה מאחור, החליטה כן להדחף, עלתה על המדרכה, ונתנה למראה שלי מכה עם המראה שלה. וכל זה באיזה 30 קמ"ש. מאוד מהר בהינתן המצב. היא פשוט המשיכה. באותו רגע עליתי על המדרכה, ורדפתי אחריה. חצופה.

תוך כדי שאני מצפצף ומהבהב, בסוף היא עצרה בצד, יצאה מהרכב במבט זועף, והלכה להתסכל על המראה שלה!!!!!!!!!!

ואז על שלי, ראתה שלא קרה כלום ופשוט נכנסה חזרה לאוטו שלה ובאה לסוע, עוד לא הספקתי להוציא מילה מהפה, והיא כבר באה לסוע. מה עם סליחה? קרה משהו? אני מתנצלת.. כלום!!

חוסר תרבות, חוסר אכפתיות, אנשים שמים קצוץ אחד על השני כאילו הם מרכז העולם. זה מרתיח.

אני עם פותח השרשור. לך קנה לימונדה קרה, שתה קצת, תנשום עמוק ותרגע. זה עוד יקרה שוב.

אותי הכי מרתיח זה לא שהיא עשתה טעות. כולנו עושים טעויות. גם נהגי מירוץ עושים טעויות.

אלא הקלות שבה היא פשוט המשיכה לסוע. חצופה.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

בטח שיש לו אשמה תורמת. הוא היה שם ובגלל זה נכנסו בו.

אם הוא לא היה נמצא בצומת באותו הרגע הרי שנהג המונית שלא ציית לעצור, היה חוצה את הצומת בבטחה.

רק על זה אבא שלך אשם. :roll:

חבל שלא תבעתם את חברת הביטוח. שיטת מצליח במיטבה.

• תוכן חדש...