Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
my point exactly, הם יעדיפו לנוון את המותג מאשר למכור, כלומר לצמצמו באופן כזה שמשמעותו תיוותר סמלית בלבד - העיקר שישאר בידיים איטלקיות.

פורסם פה בעבר וגם באתרי חדשות אחרים על תוכניות מרחיקות לכת של פיאט בין היתר לאלפא בכלל ואלפא בארה"ב בפרט.

לא מראה לי שהיו"ר היהודי בן 37 ישחרר אלפא.

שניכם פה מערבים עסקים ואמוציות.

ברמה כזו של ניהול עסקים, מה שקובע זה ספרי החשבונות ולא דברים שבלב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יותר נכון יהיה לומר ש"הכל אמוציונלי" ושמיקסום רווחים הוא מקרה פרטי של להיעתר לאמוציות. מקסימום כסף יכול להיות שקול למירב התענוג. אבל הוא לא בהכרח מירב התענוג - יכול להיות שיהיה לי תענוג גם מלשמר את המורשת שלי, על חשבון מה שיש לי בארנק בבחינת "אני מעדיף לאכול טונה ולהיות עם אלפא מאשר לאכול קוויאר ולהיות בלי אלפא".

:idea:
פורסם

אתה עושה את השיקול הזה כאדם פרטי וזו כמובן זכותך המלאה.

ברמה כזו של ניהול תאגידים, אין כזו חיה.

מנהל חברה בסדר גודל של פיאט שיחליט החלטה כזו יקבל בעיטה בתחת מהדירקטוריון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מי שמתעניין כדאי לקרוא את זה : (אתר מהימן ורציני).

http://wardsauto.com/management-amp-strategy/alfa-part-rumored-fiat-audi-discussions-sources-say

בקצרה : פיאט זקוקים לתזרים מזומנים מהיר וניכר על מנת לממש אופצייה מנייתית להשתלטות מלאה על קרייזלר במחיר מופחת.

(על רקע המכירות הצולעות באירופה , תאגיד פיאט רואה הצלחה המכירות קרייזלר בארה"ב).

שני הצדדים(פיאט,אודי) לא ממש מכחישים את המו"מ. להקטנת ההתנגדות מבית פיאט תמכור גם מפעל הרכבה וגם את מגנטי מרלי.

פורסם

לדעתי אם במידה ואלפא תרכש על ידי פולקסווגן,לאו דווקא יהיה זאת לרעה,

כרגע אלפא מוגבלת בידיים הלחוצות של פיאט,שהגבילה את המותג לשני דגמים בשנים האחרונות,אולי דווקא לקונצרן עשיר כמו פולקסווגן יהיה את הממון והחזון להוציא את האלפא שבאלפאות החוצה,ברור שבעולם של תאגידיות,גלובליזציה,איכות סביבה ובטיחות אלפאות של פעם לא יחזרו,

אבל איזו חברה כן שמרה על אופייה? מרצדס? ב.מ.וו? ממש לא! אפילו מותגים כמו 911 הקריבו בעשורים האחרונים את התכונות החשובות שלהם(מנוע והגה). לאחרונה ראינו גם את הקליאו ספורט הופכת לגודשת אוטומטית.

בשורה התחתונה,VW לא טיפשים הם מבינים את ערך המותג אלפא רומיאו,להבדיל מרכישות קודמות (סיאט וסקודה) אלו היו חברות חסרות זהות,ובשל העבודה הזאת,הן הפכו לשיבוטים לשאר דגמי VW,גורלה של אלפא יהיה שונה.

Porsche 944 turbo

פורסם

חברים אני מבין שאוהדי אלפה הם "זן מיוחד" בדיוק כמו הוואגיסטים- וזה בסדר ! :-o

כולנו אוהבי רכב אבל עם טעם שונה והשקפות עולם שונות- זה גם בסדר ! 8)

אבל תאגידי ענק לא ממש מתחשבים בגרעין הקשה של האוהדים, הרי הם קבוצה מצומצמת והתאגיד חייב להרוויח ורצוי כמה שיותר.

תאגיד רואה את המותג המנוהל כיחידת רווח עצמאית שחייבת להצדיק את קיומה ולהביא ערך לקונצרן.

ברגע שיחידת הרווח מתחילה להראות סימני מצוקה הקונצרן מחפש פתרונות ומנסה אסטרטגיות חדשות, אם גם זה לא עובד סביר להניח שיחידת הרווח תימכר\תיסגר\תעבור מיתוג מחדש וכ"ו.

אני אישית למרות היותי ווגיסט מאוד אוהב הגוונה; יהיה חבל אם אלפה תהפוך לעוד מותג של VW, הרי צריך קצת טירמיסו אחרי השטרודל, אחרת כל הארוחה תהיה מורכבת מאותן מנות וזה משעמם. :-(

לצערי תאגידים לא ממש מתעניינים בנו אוהבי הרכב אלא מחפשים את פלח הצרכנים העיקרי , כי שם נמצא הכסף הגדול.

אינני מכיר את הפוליטיקה התאגידית של הקונצרנים המעורבים, אבל אני בהחלט מקווה שהחתונה הזאת לא תצא לפועל, ידוע שאסור להתחתן עם הפילגש, כי אז היא פשוט הופכת לאשתך וזה כבר ממש לא אותו הדבר.:nono:

זמין 8)

פורסם

ברמה כזו של ניהול תאגידים, אין כזו חיה.

זהו, שיש כזו חיה, תרתי משמע. זה כמו שתגיד שהמדען לא מכניס שיקולים פוליטיים לעבודתו. מה שנקרא, wishful thinking. המנגנון הנפשי של האדם קבוע - ואין זה משנה אם הוא עושה מדע, מנקה רחובות, עומד בראש שבט צופים או במקרה הזה, מנהל תאגיד. אני לא תמים - כנראה הדבר הכי רחוק מכך - אבל יש להעמיד דברים על דיוקם.

:idea:
פורסם

והיה ותמכר אלפא לקונצרן VAG, מה ישתנה? הג'ולייטה קרובה הרבה יותר לגולף משהיא קרובה ל-147, אני הולך להמר שהג'וליה תדמה יותר לפאסאט מעוצבת מל-156 או אלו שקדמו לה.

בכל מקרה, אם אני לא טועה הרי שבסיבוב השיחות הקודם הועלתה כאן השערה ש-VAG רוצה להפטר מסיאט המדשדשת (?), במקרה הזה סקודה תהיה המותג הזול, גולף יהווה את מותג המיד-ריינג' ואלפא ואודי יפנו לפלחי הפרימיום שמחפשים עיצוב מוחצן או עיצוב סולידי, בהתאמה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אני לא מאמין שתקבלו עוד גולפים ופאסאטים בשמות אחרים. אין שום סיבה והצדקה לזה. מי שרוצה ללכת על היוקרתי יבחר אודי מבית ואג, על המשפחתי/פשוט יבחר סקודה מבית ואג, פולקסווגן הם אלו בעלי השם וסיאט היא החברה ה"שובבה". אני לא מאמין שתהיה הצדקה לייצר אלפא עם TSI DSG בפלטפורמה של גולף. איזה מן קהל יעד יהיה לזה?

מי שבחר ואגיות עד עכשיו לא יעבור לאלפא רק כי היא הצטרפה לקונצרן, מי שבחר אלפא בעבר לא יקנה את הדבר הזה...

הכי הרבה שאני מאמין שיקרה למותג, הוא אפשרויות מורחבות לייצר בתנאים ותקציבים גבוהים יותר. ייתכן שכך הדבר. אם לא, כנראה ייצור של רכבים שרחוקים מVAG מאוד מצד אחד ורחוקים מהאלפא בעלת השם מצד שני.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
אני חושב שזו יכולה להיות חתונה מושלמת...

האמינות הגרמנית עם העיצוב האיטלקי.

בערך כמו החתונה שלהם עם למבורגיני שרק הטיבה לחברה ולשוק

אני לא יודע כמה אפשר להתיחס לרכבים האחרונים של WV כאמינים במיוחד לאור כל הבעיות העולות לאחרונה.

פורסם
נסה A6, מבלי להכיר אותך, המגבלות של האוטו הרחק הרחק באופק מעבר למגבלות שלי ושלך.

אין לי שום ספק בזה.

אין לי את הביצים להביא משהו כזה למגבלות שלו.

וזו בדיוק הבעיה עם הרכבים האלו.

מבחינה טכנית הם מבריקים אבל לא כיף לנהוג עליהם.

פורסם
אני לא מאמין שתקבלו עוד גולפים ופאסאטים בשמות אחרים. אין שום סיבה והצדקה לזה. מי שרוצה ללכת על היוקרתי יבחר אודי מבית ואג, על המשפחתי/פשוט יבחר סקודה מבית ואג, פולקסווגן הם אלו בעלי השם וסיאט היא החברה ה"שובבה". אני לא מאמין שתהיה הצדקה לייצר אלפא עם TSI DSG בפלטפורמה של גולף. איזה מן קהל יעד יהיה לזה?

מי שבחר ואגיות עד עכשיו לא יעבור לאלפא רק כי היא הצטרפה לקונצרן, מי שבחר אלפא בעבר לא יקנה את הדבר הזה...

הכי הרבה שאני מאמין שיקרה למותג, הוא אפשרויות מורחבות לייצר בתנאים ותקציבים גבוהים יותר. ייתכן שכך הדבר. אם לא, כנראה ייצור של רכבים שרחוקים מVAG מאוד מצד אחד ורחוקים מהאלפא בעלת השם מצד שני.

אין שום בעיה לייצר אלפא על הפלטפורמה של הגולף. רוב הצרכנים לא מבינים בפלטפורמה וזה לא מעניין אותם וגם לא צריך לעניין אותם.

הג'ולייטה היא סוג של גולף מעוצבת. היא דווקא יכולה להשתלב יפה:

גולף עממית - אוקטביה

גולף מעוצבת ועממית - לאון

גולף שמרנית - גולף

גולף מעוצבת פרימיום - ג'ולייטה

גולף שמרנית פרימיום - A3

emotion of motion

פורסם
אין שום בעיה לייצר אלפא על הפלטפורמה של הגולף. רוב הצרכנים לא מבינים בפלטפורמה וזה לא מעניין אותם וגם לא צריך לעניין אותם.

הג'ולייטה היא סוג של גולף מעוצבת. היא דווקא יכולה להשתלב יפה:

גולף עממית - אוקטביה

גולף מעוצבת ועממית - לאון

גולף שמרנית - גולף

גולף מעוצבת פרימיום - ג'ולייטה

גולף שמרנית פרימיום - A3

LIKE!

:-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מעבר לעובדה שזו כנראה הפרחה מספר 384 של אותו בלון אני לא כל כך מבין את הבעיתיות במכירת אלפא לVW.

אני לא חושב שיש הבדל מהותי בין אלפא תחת פיאט לאלפא תחת VW. להיפך, תחת VW יש סכוי שיהיו להם תקציבי פיתוח גבוהים יותר.

כמו שאלפא שמרה על הצביון שלה תחת פיאט כך היא תשמור על הצביון שלה תחת VAG.

אני מאמין שגם אם כן תתבצע מכירה כזו VW לא תהפוך את אלפא לעוד סידרה ברצף המותגים שלה, אין בכך שום טעם והגיון.

פורסם
מי שבחר אלפא בעבר לא יקנה את הדבר הזה...

אני לא חושב שזה מדוייק. הרי אלפות של היום הן מזמן לא אלפות של פעם אלא רכבים שמבוססים על הדגמים של פיאט. וקונים אלפות בכל מקרה. למה שלא יקנו אם מיטו חדשה תיהיה לא פונטו אלא פולו? כנ"ל לגבי מרבית הדגמים האחרים.

הרבה מאוד יצרנים הם למעשה כיול ועיצוב אחר לאותן פלטפורמות ומנועים. אני לא חושב שמעבר לVAG ישנה הרבה עבור אלפא. עבור למבורגיני למשל זה היה לטובה. VAG קיבל מנוע V10 שהוא בלוק V12 חתוך של דיאבלו/מורצלאגו וקיבלנו את אודי R. כמות למבורגיני שנמכרות גדלה, הייחודיות נשמרו. מה רע? להיפך. בנטלי גם חלק מקונצרן ופאטון ודגמים כלשהם של בנטלי חלקו אותה פלטפורמה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...