רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 762 צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=H0gE2hQanwE דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת madriver, -
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
http://reshet.tv/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/News/CrimeAndLaw/Crime/Article,120821.aspx כך טוענת הכותרת , לא יודע מה קרה שם , אבל זה מצטרף לעוד אירוע אלימות (אפילו שהייתה רק דחיפה שם שבמהלכה נפל הזקן ) מעניין אם הזקן עשה בכוונה או לא (לא שאני מצדיק)
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קיראו והפנימו:מרגיז,מקומם. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4362841,00.html
הודעה אחרונה מאת yosi277, -
סיבוב הגה נכון 1 2
מאת 220v-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 13.8 אלף צפיות
נתקלתי בסרטון הבא: youtu.be/K5qH1RNFuHA שמסביר על טכניקת נכונה של פניה וסיבוב ההגה. האם הטכניקה שמוצגת היא נכונה ומומלצת?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- 1 תגובות
- 645 צפיות
שלום הציעו לי לקנות רכב מאותו שנתון של הרכב שלי במחיר מציאה.רק אותו רכב מעוקל. יש בעיה לקנות כזה רכב? אני מעוניין בו רק למטרת חלקי חילוף. הבחור שרוצה למכור לי אומר שאין בעיה והוא יפקיד את הרשיונות במשרד הרישוי, האם זה אפשרי בכלל להפקיד רשיונות ברכב מעוקל. תודה יוסי
הודעה אחרונה מאת ofer camaro, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם. אני אגש ישר לבעיה. הזמנתי רכב להשכרה בחברת "קל אוטו" להיום בבוקר (שישי), ולמשך שלושה ימים. אך היום כידוע התקיים מרתון ירושלים שעבר בין היתר ברחוב בו נמצאות כל חברות ההשכרה של ירושלים. אתמול בערב התקשרתי למוקד הארצי וביקשתי לברר אם ההזמנה שלי עוד בתוקף עקב סגירת הכביש(תוך ציון פרטי ההזמנה והשעה המדוייקים, כמובן). הנציג חזר אלי כעבור מספר דקות וטען שדיבר עם מנהלת סניף ירושלים והיא אמרה שאין לי מה לחשוש הסניף יהיה פתוח ונמצא פתרון חלופי (בדמות העברת הרכבים לרח' מקביל) ועלי להגיע בזמן. היום הגעתי בבוקר (אחרי הליכה לא קצרה בגלל חסימת הכבישים) אל הסניף המדובר אך הפלא ופלא הדלתות נעולת ואין איש בפנים. אחרי שעה וחצי של טלפונים והמתנות במוקד הארצי של החבר…
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
-
שלום רב, ראשית, אומר כי זו פעם ראשונה שאני כותב בפורום זה. ואודה לכל מי שיקרא עד הפוסט עד הסוף ויענה על השאלות. בכל מקרה, זה המצב: ביום ראשון בערב נסעתי חזרה על איילון לכיוון כביש 1 חזרה מהעבודה הביתה. אופנוען שעבר אותי משמאל החליט להוריד לי את המראה. המראה עצמה (הזכוכית) נשארה שלמה, החיווט והאלקטרוניקה עובדים כרגיל (כיוון המראה מבפנים). הדבר היחיד שבאמת שבור זה הפלסטיק שמחבר את המראה לרכב, וגם כאן מדובר ב 3/4 ממנו, אך לא בחלק התחתון. כאן המקום להגיד כי מדובר בסובארו פורסטר, דגם 2006 (מצ"ב תמונה). שאלה 1: האם להתלונן במשטרה? הספקתי לתפוס 5 ספרות ראשונות של מספר הרישוי לפני שהאיץ וברח, בתוספת העובדה שהיו מותקנים לו אורות קסנון (מאוד נדיר …
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
- 0 תגובות
- 602 צפיות
לפני שנתיים וחצי נעזרתי בו, והוא עשה אחלה עבודה, והיום, אני מנסה להשיג אותו בנייד שלו, ויוק, נראה שאין אף אחד (משיבון נכנס לעבודה מיידי)
הודעה אחרונה מאת B4 לגיל 40, -
- 4 תגובות
- 740 צפיות
רציתי לשאול על כמה בערך עומד המחיר לצביעת אוטו סיוויק 98?
הודעה אחרונה מאת Gunner, -
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום,וחג שמח וכשר.., הייתי מעוניין לקבל מידע (רב ככל שיהיה) לגבי העבודה בתור נהג אוטובוס באגד,מהו השכר,סידור עבודה,מאיזה גיל ניתן להתקבל לחברה?. תודה.
הודעה אחרונה מאת T-SPARK, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום היום קיבלתי זימון לטסט שנתי לרכב שהתוקף של הטופס הוא עד ה 4.5. בעוד כשבוע אני נכנס לשלילה של 5 חודשים והאוטו לא הולך לשרת אף אחד ויעמוד בחניה. האם אני יכול לא לבצע את הטסט השנתי רק לאחר השלילה? אין לי צורך ברכב 5 חודשים. ובמידה וכן האם זה משנה לביטוח? (לא יכול להפסיק לשלם ביטוח מקיף מכיוון שהרכב משועבד למימון ישיר) תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת stillness6, -
- 3 תגובות
- 937 צפיות
מישהו התנסה עם כאלו צמיגים? מה אומר החוק בישראל לגביהם(עובר טסט)? הם נמכרים בארץ? http://www.youtube.com/watch?&v=Z5bT4hJ4B6M דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
- 5 תגובות
- 840 צפיות
היכן אני יכול לדעת אילו חלקים יוכלו להכנס לארץ ואילו יעצרו טרם כניסתם? סליחה על השאלה ההדיוטית, אני חדש בתחום. תודה ערן עריכה : עכשיו שמתי לב לכותרת המטעה, החלקים מיבוא, לא הרכב.
הודעה אחרונה מאת locomotive, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום , התענייתי בקורס ב במכללה העסקית המסחר ש בתל אביב . קורס ל הכשרת מכירת רכב , הקורס 88 שיעוריים 3 שעות בשבוע פעם אחת . קראתי דברים טובים עליהם וגם הקורס מועבר בחלקו ע'יי יבואני רכב . רציתי לדעת אם מישהו פה למד שם או מכיר מישהו שלמד שם ויכול לתת חוות דעת . תודה
הודעה אחרונה מאת Elantra05, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
אז בחג מדברים ומדברים ומדברים ונשאלה השאלה למה אני מחפש רק ידני . כולם יודעים במשפחה שאני מחפש כבר 4 חודשים ולא מוכן להתפשר. ואז הונחתה הפצצה. ״הרי כמה כבר ההפרש בין ידני לאוטומט בשנה? 10%? אם אתה מודאג לגבי האמינות של הגיר קח לך איזה סוויפט 2007-2008 וסע לשלום״. אחרי שביצעתי כמה נסיעות על רכבים ידניים פוטנציאלים ובכולם מעל 110 לא אהבתי מה ששמעתי - ברכב אוטומט אין את זה. לאחר לבטים כבדים סדק נבקע בחומת הידני שהתבצרתי בה קרוב ל5 שנים. אי לכך ובהתאם לזאת מבקש את עזרתכם - קודם כל לגבי הצריכה . לצורך העניין נקח מנועי 1400 או 1500. וגם מבקש התייחסות מבחינת אחזקה האם היא יקרה משמעותית ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום. בזמנו רכשתי מחבר שלי מכונית. האחים שלו הם סוחרי מכוניות, לכן כאילו רכשתי את המכונית מאח שלו. הייתי צריך לחתום על מין ייפוי כוח. כשמכרתי את אותו רכב דרכו ואח שלו היה הקונה לא הייתי צריך להיות נוכח בדואר לשם העברת הבעלות. זה היה כל כך מזמן שאני לא זוכר אם נתתי לו את תעודת הזהות שלי. החבר הזה הוא קצת נוכל. עכשיו אני חושש שבגלל שיש בידיו את ייפוי הכוח שלי הוא יוכל לבצע העברות בעלות באמצעות אותו ייפוי כוח ללא ידיעתי ושהרכב יהיה על שמי. אפשר לעשות כזה דבר?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ספין קטן להתחלה.. אגדה לסיום
הודעה אחרונה מאת ToSToS, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
כאשר אני נוסע במהירות ורוצה להאט לקראת רמזור או משהו אחר אני מתחיל להוריד הילוכים אחד אחרי השני עכשיו הבעיה שאני עושה את זה לדוגמא אני ב4 לוחץ על הבלם מוריד מהירות לוחץ על הקלאץ מוריד לשלישי וחוסר שוב ללחוץ על הבלם,שאני עושה את זה האוטו קופץ.אם אני לא עוזב את הקלאץ ומוריד הילוכים אז האוטו לא קופץ אבל הבנתי שזה לא בריא לסוע על קלאץ השאלה איך נכון להוריד הילוכים? 1.להוריד את הרגל מהקלאץ בסיום הורדת כל הילוך וללחוץ על הבלם? 2.לא להוריד את הרגל מהקלאץ ולהוריד הילוך הילוך תוך כדי לחיצה בנוסף על הבלם. 3.להוריד את הרגל מהקלאץ בסיום הורדת כל הילוך ולשלב טיפה גז בין כל הורדת הילוך ואז לחזור לבלם. אשמח לעזרה. אני נהג חדש על הילוכים ידניים אשמח לתשובות ענייניות ולא עקי…
הודעה אחרונה מאת p_306_m, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש הרבה רכבים עם דימיון. מענין מי נעשה בהשוראה של מי? אם יש לכם רעיון לעוד רכבים שחולקים אותו סגנון של "פרצוף" מוזמנים לעלות. ואחרונה חביבה:
הודעה אחרונה מאת ג'יימס, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי חבר'ה, אני נהג חדש, מחזיק ברישיון נהיגה מזה 5 חודשים. קניתי רכב מזמן, ביטחתי אותו, אני נוהג בו ואני ממש אוהב לנהוג. לא מפספס הזדמנויות לנהוג, מבלה הרבה בקרים \ ערבים (מהשורש לילה ) בכל מיני מקומות יפים בצפון הארץ. יש לי רכב ידני, בובה של רכב, פורד פיאסטה שנת 97, הבעיה היחידה שבעליות אני עגלה, ובדר"כ אני "מלך הנתיב השמאלי" עד שמגיעים לעליה, שם אני מקבל הרבה הבהובים וחוזר לנתיב הימני >: יש לי כמה שאלות שאני מחפש עליהן תשובה, שישפרו את הנהיגה שלי ויגמרו לי אולי גם להנות יותר. 1. אפשר להתדרדר בניוטרל בירידה? אני עושה את זה רק כשאני מחוץ לעיר, כשאני רואה את הירידה ורואה לטווח יחסית ארוך מה הולך מקדימה, ללחוץ קלאץ' לשים בניוטרל ולפמפם ברקס במקרה הצורך וכמו…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני יודע שהדגם הנוכחי מוחלף נשאלת השאלה מתי , וכיצד תראה החדשה וקצת נתונים טכניים לא היה מזיק בברכה א.ר
הודעה אחרונה מאת matanff, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם אני תלמיד בכיתה י"א ונתנו לנו עבודה בפסח לכתוב עיתון בית ספר משנת 67' (אנחנו קוראים את The Wave:roll: ) יש סעיף בעבודה שדרש מאיתנו לכתוב כתבות יצירתיות על נושאים שאנחנו בוחרים והחלטתי שאני רוצה לסקר מכונית בקצרה. חיפשתי קצת באינטרנט ובסוף בחרתי את ה- Pontiac GTO (ללכת על מוסטנג 67' ? או על אוטו אחר ?). עכשיו כל הנושא על זה של מכוניות הוא די חדש לי ורק בזמן האחרון אני התחלתי להתעניין, ללמוד קצת על פנים המכונית, אז בכלל קשה לי לעשות סיקור קצר במיוחד באנגלית. אני לא מצפה כמובן שמישהו יגיש לי את העבודה על מגש של כסף, אני רוצה להשקיע ולהגיע תוצאות יפות קיוויתי שמישהו פה יוכל לתת לי אולי איזה אתר שמסקר את המכונית בקצרה ולא מגולל את כל ההיסטוריה שלה, …
הודעה אחרונה מאת pelegm, -
שלום לכולם, אני יודע שבעבר היה נהוג לחשוב שככל שנפח המנוע גדול יותר כך צריכת הדלק גבוהה יותר. ברכבים של היום אני מבין שזה לא ממש כך. ובכן, מה משפיע על צריכת דלק? האם מנוע 1600 עדיין בהכרח פחות חסכוני מ 1400? האם יש קשר גם לכוחות סוס?
הודעה אחרונה מאת Skity, -
טסט פעמיים בשנה?
מאת VBG-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 29.5 אלף צפיות
אמרו לי היום שרכב מעל 20 שנים חייב לעשות פעמיים טסט בשנה. זה נכון?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם וחג שמח ברשותי יגואר xk עד היום תדלקתי אך ורק אוקטן 95 היום תדלקתי בפעם הראשונה 98 ולאחר נסיעה של כ100ק״מ לא הרגשתי שום שינוי מבחינת ביצועים וצריכת דלק.. מה היתרונות שלה98 על ה95 ? והאם זה קשור לאיכות הדלק בתחנה שאני ממלא ? (פז,תל ברוך)
הודעה אחרונה מאת Robik, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב לכולם. למי שמכיר אותי ולמי שלא, שמי שגיא ישראל, והנני סטודנט שנה ג' לכלכלה ומנהל עסקים. במסגרת הלימודים עליי לערוך מחקר ולהגיש עבודת סמינריון אשר תסכם את כל שנות לימודיי. עבודת המחקר שלי עוסקת ב: ניתוח שוק פוטנציאלי של מכוניות היברידיות וחשמליות מנקודת מבטם של העוסקים בענף הרכב בישראל. כפי שניתן להבין משאלת המחקר, הסקר מופנה אל כלל הציבור אשר עוסק בחיי היום יום בענף הרכב, ללא תלות בסוג המקצוע(ולא לקהל הצרכנים הפוטנציאלי). אשמח ואודה לכל אחד ואחת על הקדשה של מספר דקות בודדות למילוי הסקר ושליחתו אליי על מנת שאוכל לקדם את מחקרי. הסקר מצ"ב לנושא זה, ולאחר מילויו יש לשלוח אותו לכתובת הבאה: [email protected] רוב תודות ובברכת שבוע טוב. …
הודעה אחרונה מאת שגיא ישראל, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים אני מנקה את הרכב פעם בחודשיים(אפילו שלושה). אבל אני לא רוצה לשרוט את הצבע בזמן הורדת האבק/ לכלוך. אין לי צינור בלחץ גבוה/ חיבור לצינור בחצר ושאר שכלולים.. איך הכי טוב לפעול כדי לשמור על הצבע? לשפוך הרבה מים- זה ברור. אבל כמה ומה כעת? עם מה להוריד את הלכלוןך שהצטבר? ספוג? איזה סמרטוט? לחכוןת? לשטוף מיד? מים פושרים? קרים? חמים? (בהנחה שאני לא שוטף שהרכב חם והוא נמצא בצל) ועוד בקשה: זקוק להמלצה על חומר ניקוי זמין לרכישה באזור ת"א / הרצליה. האם יש משהו שבאיזושהיא דרך עוזר למנע/ להוריד אבק אם המרווח גדול בין השטיפות? יכול להיות יקר(כאמור אני לא שוטף הרבה)- רק שיהיה טוב וישמור על הצבע. אה, ואני רוצה לשטוף לבד לא רוצה ללכת למתקן/ מכון שטיפ…
הודעה אחרונה מאת aka77, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפני שנים, לפחות בסרטים, המכוניות האמריקאיות, לרוב, היה להן רעש מנוע בסגנון טנדר g.m.c ודומיו. בשנים האחרונות, אני דווקא כבר לא שומע את הרעש מנוע הזה מהמאליבו למשל, או הביואיק לה קרוס. מה היה אז, כשאין היום? מנוע גדול מיימדים ורבוי צילינדרים היה גם אז וגם היום. אני דווקא אוהב את הרעש הקודם.
הודעה אחרונה מאת d30m, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אחרי ערב שהתחיל רגוע והפך לממש פרוע. זה רק רעיון שפרח אז קבלו את הפרומו! http://www.youtube.com/watch?v=Fib2hxunoss דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת new_driver_MAZDA, -
איך זה שבחו"ל יש 7 שנים אחריות על מכוניות של KIA, ובארץ העניין תופס רק לפיקאנטו ולריו? למה בחו"ל כשאני קונה בדיוק את אותו רכב אני מקבל 7 שנים, ופה רק 3? האם יש לזה סיבה הגיונית? ואני עוד לא מדבר על ה10 שנים שנותנים בארה'ב...
הודעה אחרונה מאת bagira,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 121 אורחים (הצג רשימה מלאה)