Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר אני נוסע במהירות ורוצה להאט לקראת רמזור או משהו אחר אני מתחיל להוריד הילוכים אחד אחרי השני

עכשיו הבעיה שאני עושה את זה לדוגמא אני ב4 לוחץ על הבלם מוריד מהירות לוחץ על הקלאץ מוריד לשלישי וחוסר שוב ללחוץ על הבלם,שאני עושה את זה האוטו קופץ.אם אני לא עוזב את הקלאץ ומוריד הילוכים אז האוטו לא קופץ אבל הבנתי שזה לא בריא לסוע על קלאץ

השאלה איך נכון להוריד הילוכים?

1.להוריד את הרגל מהקלאץ בסיום הורדת כל הילוך וללחוץ על הבלם?

2.לא להוריד את הרגל מהקלאץ ולהוריד הילוך הילוך תוך כדי לחיצה בנוסף על הבלם.

3.להוריד את הרגל מהקלאץ בסיום הורדת כל הילוך ולשלב טיפה גז בין כל הורדת הילוך ואז לחזור לבלם.

אשמח לעזרה.

אני נהג חדש על הילוכים ידניים אשמח לתשובות ענייניות ולא עקיצות.

פורסם

להתחיל לשחק עם ההילוכים בעת בלימה זה מיותר לפי דעתי וסתם מפריע לבלימה.

כאשר אתה מגיע לרמזור/צומת/פקק וצריך לעצור או להאט למהירות נמוכה יחסית, תתחיל לבלום ואז במהירות של 60-70 (תלוי ברכב וביחסי העברה) לחץ על הקלאץ' והחזק אותו לחוץ עד העצירה. תוך כדי ההאטה אתה יכול להוריד את ההילוכים (תוך כדי שהקלאץ' לחוץ, מבלי לשחרר) כדי שאם תצטרך פתאום להאיץ, אתה תשחרר את הקלאץ' ותהיה בהילוך המתאים.

מקרה אחר הוא גלישה (או בלימה חלשה), לדוגמה אל רמזור שאתה יודע בערך מתי הוא יתחלף (כך אתה חוסך עצירה והאצה מיותרות). במקרה זה אתה יכול פשוט להוריד את הרגל מהגז (או לבלום בעדינות), ותוך כדי להוריד הילוכים (עם שחרור הקלאץ') בהתאם למהירות.

פורסם

אי אפשר ללמוד נהיגה מהתכתבות. אתה כניראה משחרר קלאץ' בצורה לא עדינה.

באיזה שיעור אתה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

טכניקה שמטרתה למנוע את הקפיצה של הרכב במעבר מהילוך גבוה להילוך נמוך יותר נקראת Rev-Matching או "גז ביניים" שעל פיה יש ללחוץ לחיצה החלטית ורגעית על הגז (לפני שחרור הקלאץ') על מנת להתאים את סל"ד המנוע להילוך הנמוך יותר, ואז שחרור הקלאץ' כשהסל"ד עדיין גבוה. עם זאת, בגלל שציינת שאתה חדש בדברים האלה, מדובר בטכניקה שנהגים מנוסים משתמשים בה (וכל מיני וריאציות שלה כמו משחקי Heel and toe) ולכן אני ממליץ לך לא להתעסק בזה אלא פשוט להכניס קלאץ', תוך כדי בלם, להגיע למהירות שההילוך הנמוך יותר יסתדר בה ולא "יקפיץ" את הרכב. כמו כן כמו ש tzipper ציין, הגיוני שאתה פשוט לא עדין עם הקלאץ'. הדברים האלה באים עם הנסיון.

פורסם

אם אני זוכר נכון, להוריד רגל מהגז, ברקס קצת ואז אתה משלב קלאץ. האוטו לא יכבה לך אם אתה במהירות של יותר מ20 קמ"ש משהו כזה.

אל תזרוק קלאץ אף פעם, תשחק איתו.

פורסם
אבל הבנתי שאסור להשאיר קלאץ לחוץ תוך כדי נסיעה ושזה לא בריא לגיר.

שוב, צריך להבדיל בין המקרים. בלימה (לא בלימה חלשה לאורך כמה מאות מטרים) היא לא "נסיעה", ומשחק עם הקלאץ' הוא סתם מיותר (ואני לא בטוח שהשחיקה במקרה זה היא משמעותית קטנה יותר). יותר מזה, בבלימה כזאת כל כמה שניות תצטרך לשחרר וללחוץ שוב על הקלאץ', וזה מיותר לפי דעתי.

מקרה אחר הוא "גלישה" עם הרכב אל רמזור (כשאתה לדוגמה מוריד רגל מהגז והרכב מאט עקב כוחות חיכוך עם האוויר, כביש וכדומה), שבו נסיעה עם קלאץ' לחוץ היא באמת לא מומלצת ועדיף להוריד הילוכים בהדרגה.

פורסם

אם אתה לקראת רמזור אדום למשל, הורד את הרגל מהגז מוקדם ככל האפשר ותן לרכב להאט עם מינימום שימוש בברקס.

לפעמים כמובן ההאטה מחייבת גם שימוש בברקס.

המפתח להורדת ההילוך: בניגוד להעלאת הילוכים (משני לשלישי למשל) כאן צריך לשחרר את הקלאץ' לאט לאט לאט ולהתעכב בנקודה. אפשר להוסיף טיפונת גז כדי להתאים מהירויות רק לעזוב אותו מיד אחרי החיבור.

אין מניעה מכאנית לנסוע כמה מטרים עם קלאץ' ובלבד שהוא לחוץ עד הסוף, ולא עד האמצע (מלבד כשצריך כמובן - ברגע החיבור)

לדעתי אין מה להוריד מתחת לשלישי (שני אם אתה ממשיך לנסוע במהירות איטית או סיבוב חד שמחייב זאת) כאשר אתה מבצע האטה משמעותית ע"י נסיעה בהילוך משולב ללא גז (עד 30-40 נניח, עצירה סופית עם הברקס)

גז ביניים זה משהו אחר: משחררים את הקלאץ' בהילוך סרק ונותנים מכת גז. בכל מקרה הטכניקה הזאת לא קשורה אליך.

בכל מקרה אין טעם להוריד הילוכים אם אתה לא משלב אותם (כלומר משחרר קלאץ' ומאט בכח המנוע) למעט מוכנות לזינוק חירום.

פורסם

אז לסיכום הדרך הכי טובה לבלום זה להוריד עד להילוך שלישי לבלום עם הבלם עד למהירות עצירה ואז להעביר לניוטרל ולעצור עם הבלם לעצירה מוחלטת?

פורסם

בדיוק!

עם דגש על שחרור הקלאץ' בהדרגה (לאט לאט לאט) הגלגלים מסתובבים יותר מהר מהמנוע וגורמים להעלאת הסל"ד של המנוע, והחיבור הזה צריך להעשות בהדרגה. לפחות 2 שניות בנקודה.

פורסם

נכון זו הדרך הכי טובה, אבל זה לא מה שהטסטרים מחפשים. אתה צריך להגיע עד להילוך שני ומשם קלאץ' פנימה ולבלום.

נסה לשלב קצת גז שאתה מוריד הילוך כדי שהאוטו לא יקפוץ.

פורסם

בשיעורי הנהיגה הייתי מוריד הילוך כאשר המהירות שלי היא בין 2 ההילוכים לפי קפיצות של 20 קמ"ש. מה הכוונה? אם נצא מנקודת הנחה (שהיא לא נכונה שכן צריך להתייחס לסל"ד ולא למהירות אבל ככה מלמדים בשיעורי נהיגה) שיש להעביר הילוך כל 20 קמ"ש, אז למשל משלישי לשני הייתי מוריד במהירות של בערך 33 קמ"ש, מרביעי לשלישי במהירות 52 קמ"ש פלוס מינות, משני לראשון במהירות של 11 קמ"ש וכד'. חשוב לא לזרוק את הקלאץ' אלא בעדינות. רק להדגיש - המצב משתנה מרכב לרכב.

פורסם

תבלום חלש עם הברקס, ותרים לאט את הקלאץ' (לא צריך להרים לגמריי, חצי וזהו), ככה לא יקפוץ לך.

בטסט שלי כמה פעם הכנסתי לN.

אבל אצלי הבוחן כמעט נרדם (וקוראים לו אדי-ברקס למי שמכיר).

באופן כללי אני נהגתי ברמה שאתה יושב כמו על הכורסא בבית, לא מרגיש את העברות הילוכים ולא מרגיש בלימות.

יש תלמידים שלא יודעים לנהוג גם בשיעור 40, שכל מעבר הילוך או בלימה, אתה מרגיש כאילו עלה על במפר ב40 קמש.

הכל עניין של רגש ומיומנות.

עוד עצה טובה.

כדי לא להרגיש בעת סוף בלימה ל0 את הקפיצה המעצבנת.

תבלום, ולקראת ה0 תרים לאט לאט את הברקס.

ככה אני גם עושה ביום יום, וזה פשוט נוח וכיף לי ולנוסעים איתי.

פורסם

טיפ נוסף. כשאתה מוריד הילוכים, באותה השניה שאתה לוחץ על הקלאץ' - תלחץ על הברקס בעדינות. כך לא תקבל תנופה בכל הורדת הילוך (כי לחיצה על הקלאץ' שווה על נסיעה על ניוטראל, משמע, ההילוך לא מאט אותך).

אז אתה על חמישי. כשאתה רוצה להוריד לרביעי - קלאץ' וברקס עדין (שהרכב יאט במהירות קבועה), ברירת הילוך רביעי תוך כדי שחרור הדרגתי ועדין של הקלאץ' והברקס. כשאתה לומד לעשות את זה נכון הנסיעה שלך הופכת להרבה יותר חלקה וזורמת. אתה גם עושה optimization לבלימה וכך שוחק את הבלמים בצורה מינימאלית.

.Your average Notepad

• תוכן חדש...