Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היה לי בעבר רכב עם מנוע 1600 שעשה לי 13 משולב עכשיו יש לי 2500 (פלוס שני ציל') ועושה בדיוק את אותה צריכה של דלק. ההיתרון שיש במנוע גדול בזמן עקיפה, מזגן (אין קושי בסחיבה), אוטו מלא ומיכל דלק יותר גדול (יותר זמן בלי לתדלק).

מאוד מעניין אותי איזה רכב עם מנוע 2500 עושה 13 קמ לליטר משולב. (בנזין)

...Our necessities are few but our wants are endless

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מאוד מעניין אותי איזה רכב עם מנוע 2500 עושה 13 קמ לליטר משולב. (בנזין)

שברולט אפיקה 6 הילוכים. נכון מנוע גדול אבל אין הרבה כוח סוס (156) אבל מומנט גבוה (25). תאמת בהתחלה שקניתי לא עניין אותי צריכת הדלק, נמאס לי מהמנועים הקטנים הם לא סוחבים ואיטיים. אני גר בפריפריה אז רוב הנסיעות שלי הן מחוץ לעיר ולפעמים שהכביש ריק (יחסית) אני אוהב ללחוץ :)

פורסם

בולשיט. מנועי 2.0 ומעלה שותים דלק נקודה.

עד היום אין מנועים כאלה לא משנה איזו טכנולוגיה יכניסו בהם, ואיזה משחק עם הגיר יבצעו בהם המנועים הללו בזבזנים.

מי שקונה רכב עם מנוע כזה בוודאי שלא מחפש את עניין החיסכון בדלק.

ותבדקו שוב כיצד אתם מבצעים בדיקה של צריכת הדלק של רכבכם....

שברולט אפיקה מנוע 2500 משולב 13? נשמע לי על סף ההזוי.

ספר לי איך אתה מחשב את צריכת הדלק שלך, כמה יש לך במיכל וכמה קילומטרז' אתה נוסע על מיכל מלא.

אין צורך בחתימה....

פורסם

עד היום אין מנועים כאלה לא משנה איזו טכנולוגיה יכניסו בהם, ואיזה משחק עם הגיר יבצעו בהם המנועים הללו בזבזנים.

ותבדקו שוב כיצד אתם מבצעים בדיקה של צריכת הדלק של רכבכם....

שברולט אפיקה מנוע 2500 משולב 13? נשמע לי על סף ההזוי.

ספר לי איך אתה מחשב את צריכת הדלק שלך, כמה יש לך במיכל וכמה קילומטרז' אתה נוסע על מיכל מלא.

המיכל שלי הוא 60 ליטר, בממוצע אני ממלא 40 ליטר ואני עושה בערך 520 קילומטרים מתידלוק לתידלוק. אני עושה טיפולים בזמן, ואף פעם לא בחברה כי תסלחו לי לרוב הם הולכים לפי הספר ולא בודקים באמת את מה שצריך. יש לי גם פילטר של K&N אינבוקס.

פורסם

גם לי נשמע הזוי.

זה מנוע קוריאני ככל הנראה, משמע טוחן דלק.

גם ה2.4 של המאליבו והביואיק החדשות לא עושה 1/13, ויש להם גיר גם 6 היל'.

תמדוד על פול טנק לא על 40 ליטר, ככה כמה פעמים ותעשה ממוצע.

פורסם
תראה, לפי דעתי כל מנוע חסכוני יותר לתחום שלו.

לדוגמה, 2 רכבים זהים נוסעים על כביש מהיר במהירות של 120 קמ"ש, לאחד מנוע 1600, ולשני 2000, מה יהיה יותר חסכוני?

המנוע 2000, כי הוא לא מתאמץ להיות במהירות הזאת לעומת ה-1600 שהוא ממש מתאמץ כדי להשאר במהירות הזאת.

ההפך בבין עירוני.

הגולף שלי לדוגמה היא מנוע 2.0 אוטומט, ובבין עירוני עושה 1 ל16 במהירות ממוצעת של 120 קמ"ש, ואם אתה ממש רוצה לחסוך ונוסע לאט רוב הדרך אני מאמין שאפשר להגיע גם ל1 ל17, אך כשמגיעים לבין עירוני, הצריכת דלק תיהיה בין 1 ל10 ל1 ל11.

אז אם אתה נוסע הרבה בבין עירוני אז עדיף מנוע קצת יותר גדול, ואם הרוב בתוך העיר, אז עדיף מנוע קטן יותר.

נראה לי שאתה הוזה...

1 ל 16 בגולף 2.0, נו באמת ועוד ב 120 כאשר המנוע, מעל 3000 סל"ד עם גיר 4 מהירויות

כל תוצאה, טובה מ 1 ל 10 (בכביש מהיר) בגולף הזו תגיד תודה ואני מדבר מנסיון (2 גולפים 2.0 בבית).

פורסם
גם לי נשמע הזוי.

זה מנוע קוריאני ככל הנראה, משמע טוחן דלק.

גם ה2.4 של המאליבו והביואיק החדשות לא עושה 1/13, ויש להם גיר גם 6 היל'.

תמדוד על פול טנק לא על 40 ליטר, ככה כמה פעמים ותעשה ממוצע.

המאליבו היא 3.5 שזה באמת מיותר והביואיק היא 3.6 שזה גם הרבה. ויש להם 4 הילוכים (לפחות למאליבו לפי מה שאני יודע). דרך הגב זה מנוע GM אמריקאי.

פורסם
המיכל שלי הוא 60 ליטר, בממוצע אני ממלא 40 ליטר ואני עושה בערך 520 קילומטרים מתידלוק לתידלוק. אני עושה טיפולים בזמן, ואף פעם לא בחברה כי תסלחו לי לרוב הם הולכים לפי הספר ולא בודקים באמת את מה שצריך. יש לי גם פילטר של K&N אינבוקס.

אתה ממלא 40 ליטר או עם נטיה לכיוון ה-45 ליטר? אני מעריך כי רוב הק"מ שלך הוא בין-עירוני בכל מקרה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
אתה ממלא 40 ליטר או עם נטיה לכיוון ה-45 ליטר? אני מעריך כי רוב הק"מ שלך הוא בין-עירוני בכל מקרה.

דווקא עם נטיה לכיוון למטה

פורסם

עד כמה שזה לא נכון. תלוי איזה מנוע. מנוע דיזל בנפח הזה יותר חסכוני בבין עירוני מהרכב שלך ברכב גדול יותר פי 1.5.

לא לכולם מתאים רכב קטן, יש כאלה שנוסעים בבין עירוני לא מאט וזקוקים לרכב שאפשר לבצע איתו נסיעות כאלה באופן שותף והם כן רוצים לחסוך בדלק. רק דיזל הוא פתרון לחיסכון בדלק ולא נפח מנוע.

יש כמובן גם דיזלים קטנים יותר כמו 1.6 ואפילו 1.3 ושם מקבלים צריכת סולר פנומנאלית.

יחד עם זאת לא מסתדר לי שבעל אפיקה עושה 1 ל13 בבין עירוני בהנחה שהוא אוהב ללחוץ לדבריו. עם רכב הזה אפשר לקבל צריכה כזאת רק בנסיעה סופר רגועה וגם זה בקושי. אני יודע שאפיקה עם מנוע קטן יותר 2.0 עושה עד 1 ל12 בבין עירוני ולרוב בסביבות 1 ל10 בנסיעה רגילה עם מזגן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

במהירות 90 שרק נכנס ההילוך השישי זה הכי חסכוני שיצא לי 15 קילומטר לליטר. יצא לי לנסוע יחסית הרבה זמן אחרי משאית במהירות 90 יצא לי גם 18 קילומטר לליטר אבל זה היה השיא.

פורסם

1 ל15 בבין עירוני לא ריאלי בתנאים אמיתיים לקבל אפילו עם פסאט FSI בעל הזרקה ישירה שרץ על תערבובת ענייה בשיוט על דלק 98 וגם ברכב הזה גיר 6 הילוכים. אם אתה מצליח להגיע ל1 ל12 צריכה אמיתית זה כבר הישג עם רכב הזה.

אני חושב שאתה מודד לא נכון צריכת דלק, אבל אם אתה נהנה עם הרכב - זה העיקר :).

גם לי היה פעם רכב שחשבתי שאצלי הוא נורא חסכוני, היגעתי איתו לחישובים של צריכת דלק דימיונית לדגם הזה של 1 ל14, בפועל זה היה 1 ל8. אחרי אותו רכב היה לי רכב אחר עם מד צריכת דלק שהראה צריכת דלק פחות טובה ממה ש"מדדתי" באותו רכב קודם, רק הייתי מתדלק כפליים פחות תדיר על אותה נסועה.

ברכב שלך היצרן מדבר על 6.6 ליטר ל100 ק"מ בנסיעה בין עירונית, זה נסיעה ללא מזגן על 90 קבוע ועם חלונות סגורים. בפועל אם אתה מגיע ל8 ליטר ל100ק"מ זה מדהים לרכב הזה וגם זה עם רגל קלה מאוד על הגז בשיוט סופר רגוע (אלה הם אותם 1 ל12 שאני מדבר עליהם). 1 ל18 אין שום מצב, אולי רק צריכת דלק בירידה עם רוח גבית. אני בטוח שאצלך צריכה 1 ל10 בנסיעה סבירה עם מזגן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
נראה לי שאתה הוזה...

1 ל 16 בגולף 2.0, נו באמת ועוד ב 120 כאשר המנוע, מעל 3000 סל"ד עם גיר 4 מהירויות

כל תוצאה, טובה מ 1 ל 10 (בכביש מהיר) בגולף הזו תגיד תודה ואני מדבר מנסיון (2 גולפים 2.0 בבית).

תתפלא, אני לא יודע איך אתה מטפל בגולפים שלך אבל השבוע ירדתי לטבריה עם רכב עמוס ציוד עד 0 מקום עם עוד 2 אנשים, עשינו חישוב יצא 1 ל15.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

גולף MK 4 עם מנוע 2.0 וגיר ידני מחוץ לעיר עושה 6.9 ליטר לפי יצרן. האוטומטית עושה 8.1. זה רכב שנוסע על 3000 סל"ד ב100קמ"ש.

זה אומר שעם אוטומט כל מה שמקבלים מעל 1 ל10 בבין עירוני זה לא פחות ממדהים. אני לא מאמין שניתן להגיע עם רכב הזה בבין עירוני ל1 ל15. דיזל באמת עושה במשולב 1 ל16 עם גיר ידני ו1 ל20 מחוץ לעיר בניסעה רגועה.

הנה קישור:

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=225423

29MPG זה 8.1 ליטר ל100ק"מ, שזה 1 ל12.5.

פורסם
המאליבו היא 3.5 שזה באמת מיותר והביואיק היא 3.6 שזה גם הרבה. ויש להם 4 הילוכים (לפחות למאליבו לפי מה שאני יודע). דרך הגב זה מנוע GM אמריקאי.

מאליבו זה 2.4 עם 6 הילוכים, אל תגיד לפני שאתה בודק!

והמנוע שלך לא מצליח לעשות יותר מ1\10 חבל על הויכוח, אתה לא בודק נכון או שזה סתם חרטה.

שנסעת מאחורי המשאית ב90 קמש ועשית 1\18, במקרה היא גררה אותך?

גם הקוואליר החבוטה שלי עושה 1\16, אבל בירידות מירושלים נעול על הילוך 2 ולא נוגע בגז.

צריך ליהיות ריאלי, תמדוד צריכה על מיכל שלם, ככה שלא יצא שאתה מודד רק על ירידות או רק על עליות. (ואם כבר אז הקוואליר עושה ממוצע של 1\8.5).

ולמי שמתווכח על הגולף 2L, ממה שאמרו לי כמה אנשים שהייתה להם אחת כזו , היא טוחנת דלק!

• תוכן חדש...