Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, שוקל לרכוש יונדאי אלנטרה N ידנית. עשיתי נסיעת מבחן (ולא היה צורך לשלם מקדמה). רכב מרשים מאוד מבחינה דינאמית. יש עוד רכב בבית שכנראה יהיה הרכב הראשי, אבל גם האלנטרה צפויה לשמש את המשפחה מידי פעם. מעריך שלא תיסע יותר מ-10000 ק"מ בשנה. אציין שמעולם לא החזקתי רכב ספורטיבי, אבל זה חלום ישן שלי. רוב הזמן ישמש כדיילי, מידי פעם ישמש לנסיעה דינאמית ברחבי הארץ, לא מתכנן לעלות על מסלולים.

מנסה להבין עלויות אחזקה כדי לקבל תמונה לאן אני נכנס. מודע לצריכת הדלק, מודע למחירי הצמיגים. ניסיתי לקבל מהשירות של יונדאי שגרת טיפולים ועלויות אבל הם לא ממש משתפים פעולה.

מצאתי מחירון חלפים של כולמוביל (https://www.colmobil.co.il/spareparts/) וישבתי קצת עם GEMINI בשביל להבין מה המק"טים הרלוונטיים לעליות מסננים, שמנים, מצתים, בלמים. 

לגבי הבלמים, נראה שהמק"טים הרלוונטיים הם:

• רפידות בלם קדמיות: 58101IBA00

• רפידות בלם אחוריות: 58302I3A00

• צלחות בילום (דיסקים) קדמיות: 51712S0200

• צלחות בילום (דיסקים) אחוריות: 58411K9500

לגבי שאר החלפים השגרתיים, לא נראה שהמחירים קיצוניים לפי אותו מחירון חלפים.

מישהו יודע לאמת את זה? 

מישהו יודע אם המחיר במחירון הוא לזוג רפידות וזוג דיסקים או שצריך להכפיל הכל?

למישהו יש ניסיון עם הזמנת חלקים מח"ול? יודע שהרכב לא נמצא המון זמן בארץ, אבל אולי בכל זאת יש לאנשים ניסיון.

אידיאלית הייתי מעדיף את הI20, אבל חדשות כבר אין, משומשות בקושי נמכרות (וגם אם כן, המחירים מאוד גבוהים ויש לי חשש מסויים לקנות רכב ספורטיבי משומש). 

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי Igal789
פורסם

אני הייתי הולך למוסך של יונדאי ושואל שם, 

לא חושב שיש סיבה שיסתירו ממך את המחירים. 

תוכל גם לנסות לשאול בקבוצות הבעלים (אני מניח שיש כאלה),

נסה לשאול עלות החלפה לI30N , ואת gemini תשאל אם אלו אותם בלמים. 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

פוסט מעניין מאוד מבחינתי.

אני כמעט באותו שלב של חקירה והתלבטות.

גם אני ניסיתי לברר מחיר חלקי חלפים אבל לא הצלחתי. כל היבואנים בונים את אתר המק"טים ומחירי חלקי חילוף בצורה מחורבנת בכוונה בדיוק מהסיבות האלה, לדעתי.

בנוגע להצעת הצטרפות לקבוצות, כרגע יש 2 קבוצות שאני יודע עליהם.
אחת קטנה שהבעלים העדיף להכניס בעלי אלנטרה רגילה גם לשם.. 
השנייה יותר כללית, שייכת לבחורה שקצת חיה בסרט ולא תכניס אותך לקבוצה אם אין לך רכב N כבר.

אשמח אם תשתף במידע חדש אם תצליח להשיג.

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

אם אתה מחזיק רכב כזה ליום-יום, ולדבריך אין מסלולים ואתה נוסע נסיעה דינאמית אחת ל___ אתה יכול לצפות שהעלויות אחזקה שלך יהיו כמו של כל רכב רגיל + תוספת 1,000-2,000 ש"ח לשנה אם במקרה תגמור ממש מהר את הבלמים (מה שלא אמור להיות).

בסוף זה אלנטרה במרבית החלקים וזה לא יעלה יותר מלהחזיק רכב מנהלים.

זה אחלה רכב, אבל הוא לא קיצוני ולכן אין שום סיבה לחשוש ממנו בצורה שאתה מתאר.

פורסם

יכול להיות שביונדאי זה אחרת, אבל תראה את קבוצות הפייסבוק של לקסוס והיחס של המוסכים כשאתה נכנס עם לקסוס מול הדגם המקביל של טויוטה לטיפול שוטף.
אותם חלקים, אותם שמנים, מחיר שונה.

לא אומר שזה יהיה גם הסיפור כאן, אבל זה הגיוני לחשוש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...