רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,570 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 552 צפיות
ראיתי ביוטיוב שיש פרק ספיישל אפריקה שבו המנחים עשו מסע באפריקה עם סובארו וולוו ובמוו סטיישן .אני מבקש מחברע הפורום קישור לצפייה ישירה בפרק הזה.
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
- 21 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אתמול נאלצתי לגרור את הרכב למוסך ואחרי שהגרר הגיע התברר שהגרירה לא ישירה והאוטו נגרר לחולון ואז ולירושלים ואז למוסך (כל המסלול לקח בערך מ15:30 אתמול ועד 9:30 היום). שהאוטו הגיע שמתי לב שנעלם לי מפתח קוקוריקו שהיה על המושב האחורי, ויותר מאוחר גיליתי שנעלם הלדרמן עם 2 סטים של ביטים ונרתיק שהיו בדיפון של הדלת של הנהג. דיברתי עם החברה של הגרר (שגריר) ונאמר לי להמתין ושיחזרו אליי. מה אפשר לעשות במידה ומתקבלת תשובה לא מספקת או שינסו להתנער מאחריות?
הודעה אחרונה מאת re_ilan, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ההורים שלי ועוד שני זוגות נוסעים ל 7 לילות לצרפת ומעוניינים לשכור רכב. האופציות הן או רנו אספאס* (7 מקומות) או רנו טראפיק** (9 מקומות), ההבדל מבחינת העלות לכל התקופה הוא 200 אירו. בהתחשב במספר הנוסעים ובכך שלכל זוג לבטח יהיה לפחות תיק אחד גדול + הם כנראה כל לילה ישנו בבית מלון אחר אז ההעמסה והפריקה צריכה להיות קלה, האם האספאס יספיק? מה שמרתיע אותי קצת שפעם אחרונה ששכרנו רכב 9 מקומות קיבלנו פיאט דוקטו שהיה גדול מדי לחניות ונוחות הנסיעה ובידוד הרעשים היו מזעזעים. מה אתם אומרים? * דגמים אלטרנטיביים: Peugeot 807 7 Pax, Seat Alhambra 7 Pax. ** דגמים אלטרנטיביים: Mercedes Vito 9 Pax, VW Transporter 9 Pax
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 842 צפיות
הרכב המדובר סיאט איביזה 2010 רפרנס 5 דלתות אוטומט האוטו עבר 64 אלף קילומטר, יד קודמת (ראשונה) ליסינג, יד שניה בעלות פרטית. אז ככה אני בודק כל מיני אופציות עכשיו, אבל היום בשטיפה הגיע איזה סוחר מכוניות היה מעוניין לקנות, אבל הוא אומר שלפי הספר של לוי יצחק, מורידים על ליסינג 20%, אבל באתר של לוי יצחק ב-WINWIN יש הורדה רק של 12 או 13 אחוז אם אני לא טועה.. מי צודק? ובנוסף, שמתי לב שעל צבע מטאלי באתר שם מוסיפים 1000 ש"ח האם זה רלוונטי במשא ומתן? שנית, האם כדאי לנסות לפרסם ביד2? האמת שאני דיי לא אוהב את העניין של אנשים מציקים כי אני במילא כל היום בעבודה מתעסק עם טלפונים, רק חסר לי שיתקשרו כל מיני אנשים מציקים.. מישהו יכול מניסיון לתת קצת טיפים על פרסום מודעה נכונה א…
הודעה אחרונה מאת MAIMONY, -
שאלה קצת מוזרה? לא בטוח: כשלמדתי נהיגה, באמצע שנות ה- 80 של המאה הקודמת, לימדו אותי שמנוע מכבים אחרון. רק אחרי שהפנסים, מזגן, מערכות סאונד, וכל מיני דברים אחרים כבויים, וכמובן בלם יד משוך. היו לכך 2 יתרונות ברורים: ראשית - שגרה. כך ידעתי שכאשר המנוע כבוי, הכל מאובטח ונמצא במצב המתאים. שנית - "המצב המתאים" להנעה. כלומר: כאשר הכל כבוי, העומס על המצבר בעת ההנעה היה מינימלי. אבל מאז זרמו הרבה אלקטרונים בהמון מצברים והמצב השתנה. הרכב הנוכחי שלי הוא פיג'ו 3008. הכל בו חשמלי-אוטומטי. אפילו בלם היד. ע"פ הנחיות היצרן, בסיום הנסיעה, כל מה שצריך הוא להחזיר את מוט ההילוכים למצב P, ולכבות את המנוע. ככה. כאשר הכל עדיין עובד. אחרי שהמנוע נכבה, מתרחשת סדרה של פעולות או…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 0 תגובות
- 602 צפיות
לאחר קראית הכתבה בוואלה נראה שהרכב הולך להיות מאד מאד מעניין. יש מישהו שמקורב קצת ויודע מתי הרכב אמור לנחות כאן? תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת zuzut5, -
היום החנתי את הרכב שלי בחניון של קניון הנגב בבאר שבע בסביבות השעה 15:15 שלא כהרגלי לקחתי איתי את התיק שלי מתוך הרכב, כי הייתי צריך מתוכו משהו קטן שלא רציתי לסחוב ביד. כשחזרתי כעבור 40 דקות בערך, פתחתי את הדלת האחורית ליד הנהג כדי להניח את התיק במושב האחורי, וראיתי שקופסא קטנה (קופסא של ריי באן) שנשארה שם הייתה פתוחה, כשבוודאות אני יודע שהשארתי אותה סגורה. חשבתי לעצמי שבטח נפתחה כשהרמתי את התיק מלידה. התקדמתי לדלת הנהג וראיתי את המראה המזעזע, כל החוטים של הרדיו דיסק חשופים. עשיתי סיבוב סביב הרכב ובמקום המנעול בדלת הנוסע מצאתי חור. סה"כ הנזק הכספי הוא הרדיו והמנעול שדורש תיקון כרגע. הגנב חשב גם לזכות בזוג משקפי שמש חדשים כנראה. מאוד סימבולי שזה קרה דווקא ה…
הודעה אחרונה מאת teyal, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, שמי עידן ואני חדש בפורום. אשמח להמלצות לחברה + סוג צמיג וכמו כן פנצ'ריה טובה ואמינה. קצת פרטים: אני מעוניין להחליף את ארבעת הצמיגים ברכב -גולף שנת 2006 מנוע 1.6. עכשיו יש עליו מישלין אנרג'י מידות הצמיג הן 195/65/15. אני גר בראשון לציון ומוכן להשקיע בטווח של 300-400 שקל לצמיג. חשוב לציין כי אני לא נוסע הרבה ברכב ורוב הזמן הוא עומד לכן חשוב לי שתהיה לצמיג עמידות בפני יובש. (שמעתי שגוד ייר מצויינים בקטגוריה הזאת אבל אשמח לקבל המלצות נוספות ). דבר נוסף, ראיתי מבצע באוטו דיפו צמיגי גוד ייר החל מ299 ש"ח כולל התקנה. מישהו עבד עם אוטו דיפו פעם? המחיר משתלם? תודה רבה לעונים ובכלל
הודעה אחרונה מאת idandan2158, -
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
תהנו .
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום, יצא לי לעבור לפני כמה דקות על סרטונים של בחור אחד שכרגע לא זוכר את שמו שפועל ביחד עם איתוראן ע''מ תפיסת רכבים שנגנבים בדרכם לשטחים , האם מערכת האיתוראן באמת משתלמת גם לרכב שהוא לא סקודה למשל או רכב שידוע בתור גניב? וחוץ מזה יש הבדל משמעותי במערכת האיתוראן למשל ממערכת האזעקה של קוברה לדוגמא ? תודה
הודעה אחרונה מאת wwave, -
- 0 תגובות
- 580 צפיות
כותרת .. (:
הודעה אחרונה מאת Nati_f16, -
לפני כ 3 חודשים סיכמתי עם החבר X אשר מתגורר בלונדון מזה כמה שנים, כי נשמור על המסורת ואת פסח נבלה שוב בלונדון. לחבר X ולי הרבה אהבות והנאות משותפות. התחום המוטורי הנו אחד הבולטים... כשהציע שהפעם נבלה על המסלול ב PALMER בחברת אריאל אטום, M3 GTS וסופר 7, הוא לא היה צריך להמתין לתשובה. תחושה נעימה שמלווה אותך כחודשיים +...ואז, יומיים לפני הטיסה, מגיע מייל עצוב שמודיע שהמסלול מכוסה בשלג והם מצטערים... תמונות שממחישות את עובי הצרה, לא הותירו ספק. החלטנו שנפצה עצמנו במסלול קארטינג טוב, אך הפעם בניגוד לשנה שעברה במקום סגור. בשנה שעברה, בילנו על מסלול מעולה ומהיר במיוחד, אך לפחות באחד המקצים נרטבנו עד לשד עצמותנו מהגשם. סוג של חוויה. נוחתים בלונדון. החבר X תותח. לא מ…
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
הערב זכיתי "לטעום" מהגולף 7 לסיבוב קצר; דגם 1.2 בסיסי, בעל תה"ל DSG ונעול בגלגלי "15 מכוסים בצלחות פלסטיק אופייניות... לא היתה לי בעיה עם הצמיגים הגבוהים(195/65X15) לו היו מסייעים בנוחות נסיעה רהוטה, אלא שנוחות הנסיעה בדגם זה, בעל המתלה האחורי הפשוט, מהווה נסיגה לעומת הגולף 6. אומר זאת כבר בהתחלה. גולף 7 מהווה נסיגה מקודמתה בתחומים רבים, חלקם חשובים מאד לחובבי הגה - ולא רק להם. ההדיוטות השפוטים ימשיכו להחליף גולף בגולף, אך יתכן שאפילו הם ירגישו שמישהו חסך עליהם. גולף 7 אינה רק קלה מגולף 6 בכ-100 ק"ג, היא גם מרגישה פחות מסיבית, פחות יצוקה. זה מורגש כבר עם פתיחת הדלת - ועם טריקתה. ידיות האיתות והמגבים מרגישות זולות יותר בתנועתן, מראות הצד קטנות, מושב הנהג לוק…
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
פניתי לbudget בשביל לקבל הצעה, ויש לי הצעה ביד משלמה סיקסט. בנוסף, פולקסוואגן פולו תספיק לשני אנשים עם קצת תיקים, נכון? פעם ראשונה שאני אשכור רכב בחו"ל..טיפים כלשהם יתקבלו בברכה. תודה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, אחרי הרבה התלבטויות אם לשדרג למערכת מולטימדיה או להישאר עם המקורית ברכב החלטתי לנסות להישאר עם המקורית ולהוסיף יציאת AUX. מדובר בפורד פוקוס 2008 (לפני המתיחת פנים) עם מערכת 6000CD. המערכת עצמה תומכת ב-AUX, הבעיה שהכבל עם היציאה לא קיים (דגם ליסינג). לאחר חיפוש באינטרנט גיליתי שכל שדרוש הוא כבל מקורי של פורד המתחבר ישירות למערכת, והמספר הסידורי של הכבל הוא 1426121. הלכתי למוסך מורשה פורד להזמין את הכבל, אך גיליתי שהמספר הסידורי הנ"ל כלל לא קיים, והם לא מכירים חלק כזה. מה אפשר לעשות?
הודעה אחרונה מאת tomer321, -
- 3 תגובות
- 772 צפיות
http://www.themarker.com/markets/1.1984463
הודעה אחרונה מאת qil, -
על המכונית הכי טובה שהיתה לי שמרתי במשך 4.5 שנים. מאוקטובר 2008 ועד היום בבוקר. נהגתי על מאות מכוניות מהנות לנהיגה בחיי, ועוד לא מצאתי תמהיל כזה של הנאה ועלויות. מדובר במכונית הספורט העממית הזמינה והקלה ביותר לאחזקה שאפשר למצוא – על אחת כמה וכמה בארץ. במחיר של מאזדה 3 חדשה קניתי מכונית בת 3 ששירתה אותי בנאמנות, כמעט ללא תקלות, לאורך עשרות אלפי קילומטרים. חלקם קלים, חלקם תובעניים, לא מעט מהם על הצד. החלטתי לסכם בנקודות את המיאטה שלי. סיכום שבוודאי לא ייטיב עם אף מכונית שאני עתיד לקנות. בטח שלא ביחס העלות/תועלת: • נקנתה עם כמה שיפורים נחוצים (מתלים ופליטה/יניקה, בעיקר). בהמשך נוספו קלאץ' מחוזק וגלגל תנופה קל. • עשתה ג'ימקאנות, ימי מסלול ואימוני דריפט ותמיד ח…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם יש התקן תדלוק לרכב פרטי (כמו פזומט) ? דבר שיחסוך כל פעם תשלום בתחנה , ובסוף חודש יהיה ריכוז כללי ? ואם כן באיזה חברות דלק יש ? ואיך קוראים להתקנים שלהם ? אני יודע שבפז זה פזומט. בברכה
הודעה אחרונה מאת stio, -
שלום לכם , חשתי צורך להעלות את הנושא הבא על מנת לקבל מס' חוות דעת בטרם פניה לעורך דין והוצאת כסף וזמן נוספים . ביום ג' האחרון ניגשתי לחברת השכרה מהמרכז (בלי שמות כרגע) ושכרתי רכב מסחרי מסוג פיג'ו בוקסר . את הרכב המסחרי קיבלתי לאחר בדיקה מקיפה מצידם של חברת ההשכרה, הראו לי דפיקות ועוד מיני תחלואות . חתמתי על הטופס ויצאתי לדרכי. הרכב הינו רכב ידני, למדתי על רכב ידני ואני נוסע על רכבים ידניים בסופי שבוע ולעיתים גם במשך השבוע , כך שבבסיסו ידעתי לתפעל גיר רגיל . במהלך הנסיעה הכול היה תקין , אך יחד עם זאת בעת הגעתי לכביש 4 תל אביב-חיפה הישן בדרכי ליעד, הורדתי הילוך לפתע נשמע רעש מוזר ומיד לאחריו נתקעתי בכביש ללא יכולת לזוז . התקשרתי לחברת ההשכרה…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 492 צפיות
http://www.iga.org.il/newsletter/news_306.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- 11 תגובות
- 1 אלף צפיות
ערב טוב היכן ניתן למצוא רשימה עדכנית ונכונה של כמות יחסית של גניבת רכבים בארץ לפי דגם? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
- 2 תגובות
- 585 צפיות
יש לי שאלה אולי קצת טיפשית אבל היא מדרידה אותי חח.. נישפך לי אייס שוקו על התיבת הילוכים התא הנוסעים יכול לקרות לה משהוא? נישפך דיי הרבה ניגבתי את כל מה שאיתי אפילו הזזתי הילוכים כדי לנגב כמה שיותר ... יכול לקרות לתיבה משהוא?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בלוי יצחק הקטגוריות הן: B4: - AWD - 3000 - 3000 SPECB - "ריפודי עור"... - 4 דלת - לקצ'ורי 4 דלת - לקצ'ורי פלוס B4 החדשה (עם חפיפה בשנתונים לB4 רגיל): - TOP - STYLE TOP - business - ספורט - לקצ'ורי ביד 2: - R - limited edtion - סטיישן - 2.0 - TOP - פרמיום - לקצ'ורי - spec b מבלבל... ואיזה מהדגמים של לוי יצחק מתייחס ל R סטיישן של יד 2. והאם הרכב הוא הנעה 4 על 4 (או אולי חלק מהדגמים...) תודה
הודעה אחרונה מאת shmendrik, -
- 2 תגובות
- 617 צפיות
על קור עובד טוב אבל לא מצליח להפעיל חימום מישהו יודע איך להפעיל ? תודה
הודעה אחרונה מאת דימה55, -
סרטון יפה על נהיגה במדבר עם רכב מפלצתי למדי הפעם עם נהג מרוצים מסגנון קצת אחר בשם Ballistic" B.J. Baldwin" תהנו
הודעה אחרונה מאת urban.racer, -
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3 אלף צפיות
יש רשמים? הוא נפתח הבוקר
הודעה אחרונה מאת 504L, -
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, אני ממש רוצה לדעת ולהבין כמובן איך בעצם משתמשים טוב בבלמים קלאץ וגיר בצורה שתאריך להם חיים וכמובן תייהיה יעילה כנגד תאונות אני אתן סיטואציה להמחשה וארצה לדעת איך באמת מניסיון וידע קודם כדי שאני אוכל ללמוד ולממש. כביש מהיר , אוטו ידני (לצורך העיניין נוהג על פונטו 2003) אתה נוסע על 100 ואתה רואה רמזור ירוק מתחיל להבהב , אז לשאלתי איך בולמים את הרכב בצורה הכי טובה (מבחינת קלאץ ,הילוכים וכו') ובריאה לרכב ? שמעתי כל כך הרבה דעות ובאמת יצאתי מבולבל. מקווה שפתחתי במקום הנכון ! עד לפניי יומיים לא הכרתי את הפורום ובאמת יש פה אנשים מקצועיים אז באמת שמעכשיו אני לא נותן לעצמי ליהיות בסימני שאלה, אז רציתי להגיד תודה.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
נהיגה בחו"ל
מאת CR7- 1 תגובות
- 490 צפיות
היי. אני צריך רישיון נהיגה בינלאומי בשביל לנהוג ביוון? איזה מדינות אפשר בלי רישיון נהיגה בינלאומי?
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
רציתי לדעת מתי משתמשים בהילוכים 1-3 ברכב אוטומט. אני רגיל לנסוע על D אבל העניין מסקרן אותי. האם זה זה בריא לרכב, והאם יש השפעה על צריכת הדלק? מדובר על רכב ישן שנת 01.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
יש סוכן סיאט באולם? 1 2
מאת dbx22-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן אני רוצה סיאט מיי לבנה ידנית 5 דלתות. דיברתי עם שתי סוכנויות ונאמר לי שאין במלאי. אוקיי.. לגיטימי.. אני רוצה להזמין, "אבל אין! אי אפשר... צריך לחכות למשלוח שיגיע". ומתי צפוי להגיע המשלוח הבא? "אין לנו מידע כזה". זה נשמע קצת מוזר שסוכנות מכירת רכב לא יודעת לענות על שאלה כזאת. זכור לי שכשאבי הזמין טויוטה אמרו לו שאין במלאי ובעוד כשלושה חודשים היא תגיע לארץ. מה אני אמור לעשות? להתקשר כל שבוע לסיאט ולשאול אם הגיע משלוח?
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
מי מחובר 16 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 280 אורחים (הצג רשימה מלאה)