Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך אתם מכבים את הרכב שלכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פותח מזגן ונותן פול גז בP ומכבה תוך כדי.

לעזאזל כולה לכבות אוטו , למה לעשות סיפור מכל דבר?!

אתה פועל לא נכון.

צריך ללחוץ פעמיים על דוושת הגז עד סוף המהלך ואז לכבות את המנוע שהוא בסל"ד של לפחות 5K.

לגבי המזגן, זה לא קריטי, אפשר עם או בלי מדחס.

אגב, לבחור עם המטף כיבוי, אהבתי את התשובה, קבל ח"ח!

פורסם

אז אישתי ראתה אותי מעיין באשכול הזה והחליטה שהיא רוצה לתרום את חלקה

תהליך הכיבוי הנכון של הרכב לפי אישתי (מתברר שכולנו עשינו את זה פשוט לא נכון עד היום):

1. חניה

2. לכבות את הרכב (או לפחות לנסות)

3. אה, כן. למה המפתח לא יוצא? אני ב-D

4. העברה ל-P

5. הוצאת מפתח

6. למה האוטו מצפצף? אה. האורות

7. כיבוי האורות

8. לצאת מהאוטו

9. לנעול את הרכב (רק אחרי שאני מבקש יפה :lol: )

נ.ב.,

איזה מזל שהחלונות עולים לבד...

נ.ב. 2,

רדיו? זה מאוד נח שהוא נדלק לבד (על פול ווליום...)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לעזאזל כולה לכבות אוטו , למה לעשות סיפור מכל דבר?!

סיפור? יש מכוניות שאם לא תכבה ותנתק כמה דברים לפני יתייבש לך המצבר וזה באמת סיפור, במיוחד כשאין לך עוד רכב להניע ממנו.

לפעמים אין פעמון שמתריע כששוכחים את האורות דולקים ולא תמיד הרדיו מחובר לסוויץ'.

במכוניות מודרניות באמת שאין יותר מדי מה לעשות לפני הכיבוי חוץ מלאבטח את הרכב עם בלם יד וP.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
סבא שלי שרגיל מהמקים (לפני 40 שנה) כבה את המזגן תמיד לפני הכיבוי של האוטו (את הכפתור A/C) הוא אומר שזה מונע בריחה של גז כי הגז נכנס בחזרה לכלי שלו (לא יודע לאו הוא נכס מה תעשו לי 8) )

או שיש לך סבא צעיר, או סבא עשיר. בתקופה של הסבא שלי, היה צריך בערב לשפוך מים ממערכת הקירור, כדי שלא יקפאו, ויקרעו את הצינורות/רדיאטור/ראש מנוע.

מזגן? שטו טקויה מזגן? בטרקטור "בלרוס" שהיה לו, לא היה סטרטר חשמלי - היה סטרטר בנזין (מנוע של מכסחת דשא שמתניע את המנוע דיזל הראשי), ואם זה מתפגר, אז מנואלה.

באותה תקופה ברוסיה, עזבו שהיו מעט ברי מזל שהייתה להם מכונית או לפחות אופנוע, רוב המכריע של אלה שהייתה להם, היו פשוט מעמידים את האוטו לחורף, כי נוזלי קירור/שמשות ייעודיים וצמיגי שלג, פשוט אי אפשר היה להשיג, ואלה שכן נסעו בחורף, פשוט כל לילה שפכו את המים מהרדיאטור, וקיוו לטוב עם צמיגי קיץ בשלג וקרח.

לנושא השירשור - מה שאני עושה, זה,

א) שם P + בלם יד

ב) סוגר סוויץ'

ג) סוגר חלונות פתוחים אם יש (אם היה מרים שמשות אוטומטי, גם את זה כנראה שלא הייתי עושה).

ד) יוצא ונועל את האוטו.

כל מה שחשמלי, נכבה לבד (לנסר קלאסיק 07), כולל האורות והרדיו.

לגבי המזגן - במילא הוא נדלק בדיליי של כמה שניות אחרי ההתנעה, אז זה לא יוצר עומס על הסטרטר ולא נעליים.

מה שכן, אחרי עמידה ממושכת בשמש, צריך לאוורר את הרכב, כדי לא לנשום אדי פלסטיק, וגם לא להדליק מזגן ישר איך שנכנסים לאוטו חם עם חלונות סגורים (כי המעבר מאוויר חם לקריר יכול להרדים).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מגיע לחניה ,מכבה אורות,רדיו ,מרים בלם יד ואז משלב ל P .

אגב,זה נכון שהמדחס מזגן נכבה לבד ונדלק מחדש רק כמה שניות אחריי ההתנעה.

אני אישית דואג לכבות את המזגן,ולהדליק אותו - סתם נותן לי תחושה יותר טובה.

פורסם
או שיש לך סבא צעיר, או סבא עשיר. בתקופה של הסבא שלי, היה צריך בערב לשפוך מים ממערכת הקירור, כדי שלא יקפאו, ויקרעו את הצינורות/רדיאטור/ראש מנוע.

ובארץ - בדיוק הפוך. הכרתי מישהו שהיה נוסע מבת גלים לכרמל במיני-מייינור (מקורית, בת 15-20). בסוף סטלה מאריס היה עוצר בצד, שופך כמה ליטר מים על הרדיאטור וממשיך בדרכו...

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מזגן? שטו טקויה מזגן? בטרקטור "בלרוס" שהיה לו, לא היה סטרטר חשמלי - היה סטרטר בנזין (מנוע של מכסחת דשא שמתניע את המנוע דיזל הראשי), ואם זה מתפגר, אז מנואלה.

באותה תקופה ברוסיה, עזבו שהיו מעט ברי מזל שהייתה להם מכונית או לפחות אופנוע, רוב המכריע של אלה שהייתה להם, היו פשוט מעמידים את האוטו לחורף, כי נוזלי קירור/שמשות ייעודיים וצמיגי שלג, פשוט אי אפשר היה להשיג, ואלה שכן נסעו בחורף, פשוט כל לילה שפכו את המים מהרדיאטור, וקיוו לטוב עם צמיגי קיץ בשלג וקרח.

האמת זה נשמע די מטורף אבל סבא שלי לא חווה את הדברים האלה, הוא נולד בארץ וגדל בפתח תקווה. (אגב אנקדוטה מעניינת אבל לא קשורה לשרשור [בעצם גם לא כל כך מעניינת] הבית שלו היה גם הבית כנסת הראשון בפתח תקווה).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אני מפעיל מזגן רק כאשר הרכב הגיע לטמפרטורת עבודה. כמובן מכבה את המזגן לפני כיבוי הרכב למרות שזו מערכת בקרת אקלים - אם שוכחים ומנעים: זה מתחיל לעבוד רק אחרי כמה שניות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...