Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איתוראן כן או לא ומדוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יצא לי לעבור לפני כמה דקות על סרטונים של בחור אחד שכרגע לא זוכר את שמו שפועל ביחד עם איתוראן ע''מ תפיסת רכבים שנגנבים בדרכם לשטחים , האם מערכת האיתוראן באמת משתלמת גם לרכב שהוא לא סקודה למשל או רכב שידוע בתור גניב?

וחוץ מזה יש הבדל משמעותי במערכת האיתוראן למשל ממערכת האזעקה של קוברה לדוגמא ?

תודה

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

לא ברורה השאלה שלך.

מערכת איתור היא דרישה של הביטוח.

איזה סיבה יש להתקין בהתנדבות דבר כזה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
לא ברורה השאלה שלך.

מערכת איתור היא דרישה של הביטוח.

איזה סיבה יש להתקין בהתנדבות דבר כזה?

נגיד ואני רוצה אקסטרה הגנה על הרכב אם הוא נגנב, כרגע יש לי מערכת אזעקה מקורית של יונדאי אבל מי יודע מה היא שווה בכלל .

פורסם

לי היה איתורן ברכב וגנבו אותו בלי הרבה קושי. שרוצים לגנוב לך את הרכב, האיתורן ממש לא מהווה מכשול.

אם כבר שים אזעקת ביפר, ואולי לחבר מערכת נוספת שמאתרת את הרכב ע״י סים קארד. יעלה לך הרבה פחות מאיתורן

או כל מערכת איתור אחרת.

פורסם
נגיד ואני רוצה אקסטרה הגנה על הרכב אם הוא נגנב, כרגע יש לי מערכת אזעקה מקורית של יונדאי אבל מי יודע מה היא שווה בכלל .

מציע לך להשתחרר מהמחשבות האלו.

אם אין לך רכב נדיר אז כלכלית עדיף לחסוך את העלויות המטופשות האלו.

חברות הביטוח והאיתור מתעשרות על חשבונך.

זה כדאי רק אם אתה מקבל הוזלה אקויוולנטית במחיר הפוליסה. אחרת, תשאיר את הכאב ראש להם ואת הכסף אצלך.

פורסם

אין לי רכב נדיר אבל עדיין אני שומר ומאוד קשור אליו , ועושרי מקודם קראתי בפורום על הגניבת רכב שלך . :-(

אז אני מבין שמעבר לזה שאני שם מנעול הגה חבל לי בעצם להשקיע במערכת מיגון אקסטרה? ...

עוד שאלה אחת : הרכב שלי הגיע בלי צפצפה ,בדקתי גם כאשר שאני משאיר את החלונות פתוחים ואני דורך את האזעקה שום דבר לא מצפצף אם פותחים את הרכב מבפנים,וגם לא מצאתי צופר מתחת למכסה המנוע. מוזר. יכול להיות שזה מכוון להיות ככה ?

פורסם

ההגנה הכי טובה זה לבנת חבלה עם כרטיס סים.

גם ככה הרכב הולך, אז לפחות להרוג את הגנב8)

ברכבים חדשים אין את כל החרטה ברטה של אזעקה, זה כבר לא חוקי אם אני לא טועה.

פורסם

כנראה שאין לך אזעקה אלא נעילה מרכזית עם שלט.

אזעקה רגילה לא תעזור, מנוטרלת בשניות, וגם אם לא, כמה פעמים בחיים שלך שמעת אזעקה של רכב ולא רק שהתעלמת אלא גם יכול להיות שקיללת בלב את הבעלים של הרכב ששם אותה?

אם כבר אזעקה אז אזעקת ביפר. כשהיא תצפצף, זה יצפצף לך בשלט.

גש לרכב עם אלת הבייסבול/סכין הקרובים לליבך, תעשה מה שאתה רואה לנכון, ותחזור לישון.

לא משטרה ולא נעליים.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
כנראה שאין לך אזעקה אלא נעילה מרכזית עם שלט.

אזעקה רגילה לא תעזור, מנוטרלת בשניות, וגם אם לא, כמה פעמים בחיים שלך שמעת אזעקה של רכב ולא רק שהתעלמת אלא גם יכול להיות שקיללת בלב את הבעלים של הרכב ששם אותה?

אם כבר אזעקה אז אזעקת ביפר. כשהיא תצפצף, זה יצפצף לך בשלט.

גש לרכב עם אלת הבייסבול/סכין הקרובים לליבך, תעשה מה שאתה רואה לנכון, ותחזור לישון.

לא משטרה ולא נעליים.

מדאיג.... רגע אבל קודנית זה לא חלק מאזעקה ?

יש איזושהוא ביפר מומלץ ולא מאוד יקר?

וצריך בשביל זה להתחיל לעשות מהפכות עולם ברכב?

תודה

פורסם

אם הרכב שלי יגנב, הדבר האחרון שארצה הוא שיחזירו לי אותו.

בתור אחד שהחזיר ומצא מספר לא מבוטל של רכבים גנובים בחייו, תאמין לי שאתה לא רוצה לקבל בחזרה רכב שהוא חצי שבור.

פורסם

הגישה הפופולרית לגבי גניבות היא שלילית.

לכל מי שיש רכב בחנייה, ראוי שישמור על רכושו, עד כמה שאפשר, עד גבול סביר. האמירה הזו שאם יגנבו אז שיקחו ושהביטוח ישלם מגיעה מאנשים לא מחונכים.

ובכן: יש עניין להפחית את הגניבות, ויש מה לעשות.

בין הייתר הגניבות פוגעים בכלכלה, ומתגמלת את האנשים הרעים שגונבים.

מה שאפשר לעשות זה איתוראן למשל, אבל יש דברים זולים בהרבה, שגם יעילים.

מה שאני מציע לך - לקנות חיישן תנועה אלחוטי של 2 יחידות, והחיישן אתה מפעיל ברכב על בטריות כאשר אתה עוזב את האוטו ללילה, והחלק המצפצף בבית. ברגע שהגנב שובר חלון ונכנס, זה מצפצף, וכאשר הם רואים אותך, הם בורחים מייד, והנזק שהם מספיקים הוא נמוך.

שמירה על הרכב טובה במיוחד למי שקשור לאוטו שלו.

ולגבי מערכת כמו איתוראן, אתה יכול להתקין מכשיר מבוסס GPS ו-SIM, כך שאם יש משהו ברכב זה שולח לך SMS, ויש דגמים שאתה יכול לחבר להם ריליי למשהו ברכב, אני למשל מתכוון לחבר את זה לחשמל של דוושת הגז באופן מוסתר. כך שאם גנבו, אתה יכול לעצור אותם, לראות במחשב הביתי איפה הרכב, ויש סיכוי להביא משטרה ולהכניסם לכלא.

יש עוד אפשרויות, אבל אלו הם מה שנראה לי הכי טוב.

אם אתה הולך על משהו מזה, תשאל אותי בשביל עוד פרטים.

ואני שומר על הרכב שלי שהרעים לא יקבלו אותו, ואני לא שם על זה ביטוח מקיף, אבל עוד כמה הגנות בשביל זה.

יש לי גם איתוראן, והם כבר החזירו לי את האוטו פעם אחת. ועכשיו עם ההגנות הנוספות, גם לא יהיה עלות גבוהה של תיקוני פריצה.

פורסם

נושא האינטרס למניעת פשיעה לא יכול ליפול על כתפי האזרחים.

ברור שכל אחד מאיתנו צריך לעשות משהו סביר למניעת פשיעה. למשל לא להשאיר מטיל זהב על הדשבורד ואת החלון פתוח.

האינטרס למניעה הוא של החברה ולכן הזרעות שלה הם אלו שצריכים לפעול.

הרי לפי אותה גישה אני יהיה זה שגם צריך לתפוס את הגנב ואולי להענישו.

בגלל הגישה שהעלאת חברות הביטוח והאיתור נהנות מהכנסות גבוהות מההגיון (שלי).

יש דרכים לצמצם מאוד את הפשיעה, כאשר זה נעשה ע"י הממסד. זה הצליח בהרבה מקומות נאורים. למה אצלנו לא עושים מספיק?

פורסם
יש דרכים לצמצם מאוד את הפשיעה, כאשר זה נעשה ע"י הממסד. זה הצליח בהרבה מקומות נאורים. למה אצלנו לא עושים מספיק?

אתה צודק במאה אחוז, אבל זה לא הדיון פה. אני איתך בעניין, צריך לעשות פה יותר, אבל בוא נישאר בנושא המדובר.

גם אני, אחרי שניסו לגנוב לי את הרכב, נכנסתי לחיפושים אחר נסיון למניעת הגניבה.

אני כנראה הולך על מפסק שמנטרל את משאבת הסולר באוטו שלי. לא מפסק מוסתר אלא מפסק שמחובר למשהו קיים ברכב, וסגירת המעגל מתבצעת ע"י איתות ימינה נגיד. הכוונה לחבר את משאבת הסולר למפסק חשמלי שכבר קיים ברכב, ומשהו לא ברור מאליו. סתם דוגמה...

מצאתי אזעקת ביפר מאוד מעניינת, של חברה שנקראת VIPER, אבל לא מצאתי אותה בארץ אלא בארה"ב. התקנה שלה היא מסובכת וצריך מתקין שיודע מה הוא עושה כך שלצערי אני לא אוכל להביא אותה לארץ.

אם בחיפושיך תמצא אזעקת ביפר בארץ שעושה את העבודה כמו שצריך ולא עולה יותר מידי, תודיע בבקשה :)

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
הגישה הפופולרית לגבי גניבות היא שלילית.

לכל מי שיש רכב בחנייה, ראוי שישמור על רכושו, עד כמה שאפשר, עד גבול סביר. האמירה הזו שאם יגנבו אז שיקחו ושהביטוח ישלם מגיעה מאנשים לא מחונכים.

ובכן: יש עניין להפחית את הגניבות, ויש מה לעשות.

בין הייתר הגניבות פוגעים בכלכלה, ומתגמלת את האנשים הרעים שגונבים.

מה שאפשר לעשות זה איתוראן למשל, אבל יש דברים זולים בהרבה, שגם יעילים.

מה שאני מציע לך - לקנות חיישן תנועה אלחוטי של 2 יחידות, והחיישן אתה מפעיל ברכב על בטריות כאשר אתה עוזב את האוטו ללילה, והחלק המצפצף בבית. ברגע שהגנב שובר חלון ונכנס, זה מצפצף, וכאשר הם רואים אותך, הם בורחים מייד, והנזק שהם מספיקים הוא נמוך.

שמירה על הרכב טובה במיוחד למי שקשור לאוטו שלו.

ולגבי מערכת כמו איתוראן, אתה יכול להתקין מכשיר מבוסס GPS ו-SIM, כך שאם יש משהו ברכב זה שולח לך SMS, ויש דגמים שאתה יכול לחבר להם ריליי למשהו ברכב, אני למשל מתכוון לחבר את זה לחשמל של דוושת הגז באופן מוסתר. כך שאם גנבו, אתה יכול לעצור אותם, לראות במחשב הביתי איפה הרכב, ויש סיכוי להביא משטרה ולהכניסם לכלא.

יש עוד אפשרויות, אבל אלו הם מה שנראה לי הכי טוב.

אם אתה הולך על משהו מזה, תשאל אותי בשביל עוד פרטים.

ואני שומר על הרכב שלי שהרעים לא יקבלו אותו, ואני לא שם על זה ביטוח מקיף, אבל עוד כמה הגנות בשביל זה.

יש לי גם איתוראן, והם כבר החזירו לי את האוטו פעם אחת. ועכשיו עם ההגנות הנוספות, גם לא יהיה עלות גבוהה של תיקוני פריצה.

אני חושב שאתה אדם מאוד חיובי, אולי יותר מידי, אתה באמת מאמין שהמשטרה תעשה משהו בנושא הזה ? כמה סיפורים יש על אנשים שאמרו למשטרה איפה הרכב (בדיוק כמו שאתה מתאר) והמשטרה ואמרה טוב ולא עשתה עם זה כלום, באמת שעם כל הצער שבדבר לדעתי המשטרה לא באמת תעשה עם זה משהו.

אולי עדיף איתורן שיש להם סיירים (שאולי) באמת עושים מאמצים למצוא את הרכב.

אבל בשורה התחתונה, תסמוך רק על עצמך בדברים כאלה (ובכלל), אתה רוצה למצוא את האוטו סע לאיפה שהוא נמצא ותיקח אותו בחזרה, בכוח או במוח.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

חברות הביטוח והאיתור הם חברות כלכליות נטו.

המשטרה עושה הרבה, ואיתוראן וכדומה מסייעים הרבה, והם אכן מצמצמים את הפשיעה בתחום. אכן היה טוב שהמשטרה היו עושים יותר, אבל זה לא אומר שהאזרח אמור להפקיר את רכושו בחנייה.

אל תשכח שכאשר אתה משווה עם מקומות אחרים זה בעיה, משום שכאן יש מערכת אכיפה בסגנון מערבי בלי עונשים חמורים על גנבים, אבל עיקר הגנבים לא מאותה תרבות, אלא (לא יכלתי לכתוב כי זה לא פוליטי קורקט).

וזה חלק מהבעיה, כמו עוד בעיות בארצינו.

• תוכן חדש...