Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת נוזל קירור מאזדה 5 מודל 2008

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Moshe c,

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 27.5.2026 בשעה 15:59, גולדן191 כתב:

אתה מבחינתך רוצה להתרחק מטמפ' רתיחה של 99 מעלות כמו במים

טעות שלי, כשהלחץ הוא 1.5 באר בערך, כמו שיש במערכת של נוזל הקירור, טמפ' של הרתיחה של מים סביב 110 מעלות.

פורסם

קצת מצחיק כל המצב, כאילו להמשיך לשים מי ברז זה פתרון? זה רק פלסטר.

בסופו של דבר זה יגרום לסתימה – ובמקרה הכי טוב הוא יבחין בזה ויעצור בצד, ובמקרה הכי גרוע הוא ייסע עד שהוא יגמור מנוע. במקרה ותהיה סתימה – איך מנקים? אלוקים יודע.

במצב העכשווי יכול להיות שבאמת נוזל קירור איכותי ירים משקעים ויגרום לסתימה, אך בכל מקרה זה תהליך שהוא ייאלץ לעשות בעתיד.

עדיף להבחין ולטפל עכשיו לפני שיהיה מאוחר מדי והוא יצטרך מנוע קומפלט.

מניסיוני, היה לי פעם רכב שבזמנו מילאתי בו מים מזוקקים והשארתי את זה כך לחודשיים.

הכל בפנים נהיה חלודה, המים היו בצבע חום. איך גיליתי? היו פקקי מים במנוע מברזל שנאכלו עם הזמן והתחילו לנזול.

למזלי הבחנתי בנזילה בזמן. החלק עם הפקק היה ניתן לפירוק, אז הבאתי אותו לרתך שסגר אותו.

אחרי זה מילאתי ברכב מלח לימון ביחס של 1:30 (למרות כל ההמלצות שזה יעשה לי המון בעיות), הוצאתי את הטרמוסטט ונתתי לזה יום. שפכתי, ומילאתי במערכת מים עם סודה כדי לנטרל את החומציות.

אחרי עבודה של 30 דקות רוקנתי שוב, שטפתי עם מים מזוקקים ואז כבר מילאתי נוזל קירור לפי התקן.

מאז נסעתי כך שנתיים ללא בעיה.

וכששמתי טרמוסטט חדש, הכל היה נקי כאילו הרכב חדש (לפני מילוי נוזל הקירור).

בעתיד הוא בטוח ישלם כי תהיה לו בעיה רצינית, השאלה היא האם כדאי לקחת סיכון ולמשוך את זה ?

פורסם

במצב הנוכחי אסור לו בשום פנים לשים מים אורגינל כי כמו שאמרו כאן זה יכול לפתוח סדקים וכו’ וראיתי יותר מפעם ופעמיים לקוחות שהתעקשו כי זה אמר להם וכו’ והגיע לראש מנוע

מה שאני ממליץ לעשות זה לשטוף את המערכת באופן חד פעמי ולעבור ממי ברז למזוקקים כך שלפחות אבנית לא יהיה

דרך אגב המים הצבועים תרתי משמע שמוכרים בדלק לא שווים כלום ויהפכו עם הזמן גם לחלודה

אך לענ”ד אין שום קשר בין סוג המים להתחממות של האוטו למעט מקרים נדירים יחסית שהרדיאטור נסתם

ממליץ לבדוק שוב עם מכשיר לחץ במוסך אחר אם יש נזילה ובמידה ולא לעדות בדיקת ראש יכול להיות ובמידה ויש ראש אני יגיד לך פתרון זול 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 40 דקות, חילוצים ועוד כתב:

להתחממות של האוטו

זה אוטו של חבר

הוא מדווח שכבר שנתיים מאז הפלאנג' ב''ה לא התחמם רק אוכל מים בנסיעות ארוכות, אז הוא מוסיף מידיי פעם ונוסע בלי להתחמם

אתה ממליץ על שטיפת מערכת והחלפה לנוזל מים מזוקקים? בטוח לא יגרום לבעיות?

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...