Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוויות נהיגה מאנגליה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כ 3 חודשים סיכמתי עם החבר X אשר מתגורר בלונדון מזה כמה שנים, כי נשמור על המסורת ואת פסח נבלה שוב בלונדון.

לחבר X ולי הרבה אהבות והנאות משותפות. התחום המוטורי הנו אחד הבולטים...

כשהציע שהפעם נבלה על המסלול ב PALMER בחברת אריאל אטום, M3 GTS וסופר 7, הוא לא היה צריך להמתין לתשובה.

תחושה נעימה שמלווה אותך כחודשיים +...ואז, יומיים לפני הטיסה, מגיע מייל עצוב שמודיע שהמסלול מכוסה בשלג והם מצטערים... תמונות שממחישות את עובי הצרה, לא הותירו ספק.

החלטנו שנפצה עצמנו במסלול קארטינג טוב, אך הפעם בניגוד לשנה שעברה במקום סגור. בשנה שעברה, בילנו על מסלול מעולה ומהיר במיוחד, אך לפחות באחד המקצים נרטבנו עד לשד עצמותנו מהגשם. סוג של חוויה.

נוחתים בלונדון. החבר X תותח. לא מוותר וכמה שעות מאוחר יותר מבשר כי בסילברסטון יש מבצע של הרגע האחרון ובלי לשאול אותי הוא חטף אותו מיד.

סילברסטון - לאחר נסיעה מהירה ב 370Z מגיעים. המקום מסודר ומתוקתק. נכנסים לחדר תדריכים ובשילוב של סרטונים ומדריך מבין עניין וברור ביותר מקבלים סקירה על המכוניות שננהג בהן, אופי, טעויות דגשים וכד' וכמובן טכניקת הנהיגה הנכונה למסלול - קו, אזור בלימה, התנהגות בפניה וביציאה ממנה. גם כשיודעים, בתאוריה ומניסיון ההדרכות האלו הן נכס.

קסדה על הראש...וכניסה לאסטון מרטין וואנטג' V8. גיר ידני. מעצור יד בין מושב הנהג לדלת. הרבה עור ופאר בריטי. תקרה נמוכה (זה מפריע ל X שגובהו 1.95) אבל ממש לא לי. לצידי יושב מדריך, אשר מתקשר באמצעות אינטרקום בקסדה. הוא מדבר ברור מאוד.

מתניע ויוצאים לדרך. למרות הגיר שביד שמאל, ההשתלבות קלילה ביותר ואינטואיטיבית. המנוע משמיע קול בס נעים ביותר. מאיצים ומתחילים להקיף. איזה כיף...האצה חזקה והמכונית שומרת על צלילים נעימים ו"מכובדים". המדריך ממליץ על הקו הנכון ומצב הדוושה הנכון. במסלול לא מוכר, כשאתה מגיע לפניה במהירות, אין לך מושג לאן היא פונה (!) עד שעלול להיות מאוחר מדי. המקצה קצר ואין בכלל זמן להתאמן שוב ושוב. אני נותן אמון מוחלט במדריך ופשוט מבצע הוראות. אבל לוחץ...

והנה פתאום, אני מגלה שעל המסלול יש מכוניות נוספות שאני מתקרב אליהן. איזה באסה! צריך להוריד לחץ. מה עכשיו? הלך על המקצה? אני אהיה מוגבל בגלל נהג הפרארי ש"מטייל" על מסלול? ואז איתות מהפרארי והמדריך מורה לעקוף אותו. כך גם למספר מגאן CUP וקליאו ספורט... כיף! נחמד!

בבלימות אני מגלה שהדיסקים/רפידות קצת חורקים/שורקים. מה שמתמתן בהמשך. מסיבוב לסיבוב תופס יותר בטחון והמהירות בסיבובים עולה. אבל, כמה חבל, יש לי רק 3 וזה נגמר. נגמר אבל עם חיוך ענק.

המתנה של מספר דקות, ונכנס לפרארי 360 מודנה. על המראה החיצוני אין מה לפרט. כל אחד וטעמו. פרארי! אדומה! בפנים המכונית בהרבה יותר פשוטה ואפילו במידה מסויימת זולה. הכל אמנם במצב מצויין, אבל לא תמצאו כאן הידור מיוחד או משהו דומה. לאקזמפלר הזה יש גיר רובוטי עם פליפרים מצידי ההגה. דווקא כאן, מרווח הראש טוב. אבל מי מתעסק עם זוטות. התנעה. אוי, אלוהים...איזה מוזיקה... המכונית צרודה, משתעלת, נובחת מה שתרצו. יוצאים לדרך. הפעם אף אחד לא מפריע לי. האצה. וואוו. הדבר הזה מאיץ. זה כזה כיף. תחושה של מכונית קלילה. מושכת ומושכת, עד הילוך שישי היא לא מפסיקה... ואיזה מוזיקה. במיוחד אם אתה נותן לה לנגן בסל"ד שעובר את ה 7,000...

המסלול הפנוי, ההיכרות שלו שמאפשרת גם בלימה מאוחרת יותר, והקלילות שהפרארי מספקת את הסחורה נותנת לך בסוף הישורת כ 30-50 קמ"ש יותר מהאסטון. אני יודע שזה נתפס כפער מוגזם...אבל זה מה שראיתי על השעון. אולי הספידו האיטלקי אופטימי יותר? בכל אופן באסטון הגעתי להילוך 5 ובמודנה ל 6. באסטון ראיתי קרוב ל 115-120 מייל במודנה מעל 130.

דיברנו על מוסיקה...אי אפשר לדמיין את הצלילים בהורדת הילוכים בפרארי. וכשאתה זה שמנגן אותם...זה פשוט גורם לחייך כל פעם שאתה נזכר בזה.

מה ששמתי לב, זה שהגיר אינו חלק לחלוטין. ההחלפות אמנם מאוד יעילות/מהירות, אבל באחת ההחלפות ל 5 או 6 ממש חשתי סוג של טלטול. סלחתי לה.

לצערי, למרות הפנטזיות, אני לא יכול לספר על החלקות כוח, דריפטים ומגבלות. כשיש לך 3 סיבובים בכל מכונית, עם מדריך שבאופן טבעי אתה מקשיב לו ומבצע פשוט נכון ומדוייק. זה לא קורה. שלא לדבר שעל ההגה של הפרארי המפסק היה על בקרות דולקות.

זה היה כיף...בא לי עוד ועוד. אבל זה נגמר. X ואני יוצאים עם חיוך ענק.

ביציאה X שולף את מפתחות ה 370Z ומציע לי...קצת קשה לסרב להצעות כאלה...

חולפים שלושה ימים ומגיע מועד הקארטינג. מגיעים לאתר מושקע במידה שלא תאמן. חדרי הלבשה, חדר תדריכים ובר שכולם עשויים בטעם ובהקפדה. בתדריך אני מגלה שמדובר בקארט חדיש עם מנוע חשמלי. וואט דה פאק? אנגליה? האמא של סופר 7 , קארט חשמלי? אוי...

איזה שטויות. הדבר הזה נוסע לא פחות טוב מקארט שאתם מכירים. המנוע ממושמע, מאיץ מצויין. אבל זה כלום. איזה מסלול! דו מפלסי עם 2 איזורי אחיזה. המפלס העליון עם רצפת עץ מיוחד והתחתון עם בטון מצופה אפוקסי. קטעים טכניים בלתי רגילים וגם ישורת עם פניה מהירה שעושים בדוושה מלאה עם נעילה נגדית קלה של ההגה (בתנאי שאתה בקו הנכון-אחרת אתה פוגש את גדר הבטיחות.)

3 מקצים של כ 13 סיבובים כל אחד. אקסטזה אמיתית. מסלול אגדי שאני ממליץ לכל מי שמגיע ללונדון והגה ודוושוות עושים לו את זה. אי לאב יו קארט.

אין כמוך החבר X!

silverstone:

http://www.silverstone.co.uk/experiences/driving-days/head-to-head/

קארטינג:

http://www.team-sport.co.uk/london-tower-bridge/

ImageFUN1.jpg

ImageFUN2.jpg

ImageFUN3.jpg

ImageFUN4.jpg

ImageFUN5.jpg

ImageFUN6.jpg

ImageFUN7.jpg

ImageFUN8.jpg

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
וואוו, נכנסתי ללינק של סילברסטון והייתי בשוק שכל החוויה עולה רק 159 פאונד.

מכיוון שזה היה מבצע של הרגע האחרון זה עלה 89 פאונד + 10 פאונד ביטוח.

יש באתר שלהם עוד מבצעים כאלה.

הייתי משלם גם 159...

צריך לקחת בחשבון את הנסיעה לשם. במקרה שלי זה היה תוספת לחוויה ושילבנו טיול נוסף לפני החזרה ללונדון.

פורסם

לפני שנה בדיוק הייתי גם בסילברסטון ולקחתי ניסאן ג'י טי אר ל11 הקפות(היה אמור להיות 9 אבל פיספסנו ספירה ויצא יותר), החוויה הייתה נחמדה, באסה שיש לידך מדריך שלוחץ לך על הברקס כשאתה נוסע מהר מידי לטעמו וכמו כן מבקש שתעביר הילוך אלפיים סל"ד לפני האדום. לא הרגשתי שהניסאן רכב חזק בטרוף יוכל להיות כי כל הבקרות היו כבודיות ולא הייתי על מצב ספורט.

יצא לי 170 פאונד סה"כ.

אבל שורה תחתונה שבוע שעבר הייתי בנורברגרינג וזה פשוט ליגה אחרת, אכתוב פה בקרוב סקירה + תמונות ואולי סרטון.

נ. ב

באירופה הרמה המוטרית זה משהו אחר לגמריי, אם התלהבתי מסילברסטון בהתחלה אז נורבורגרינג זה פשוט גן עדן :)

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם
באירופה הרמה המוטרית זה משהו אחר לגמריי, אם התלהבתי מסילברסטון בהתחלה אז נורבורגרינג זה פשוט גן עדן :)

אני בטוח שאתה צודק.

אבל זה עובד אחרת, אצלי.

אני לא נוסע במיוחד לאנגליה בשביל קווקי בסילברסטון.

אני מוודא איך אפשר להנות ממה שאני אוהב במקום שאליו אני נוסע.

פאלמר היה אמור להיות משהו הרבה יותר. אבל הנסיבות אילצו אותי להתפשר.

הלוואי ובכל הפשרות שאאלץ לעשות זאת תהיה התוצאה.

תאמין לי שבתחומים אחרים נהנתי לא פחות מהתוכניות (קולינרית, תרבותית...)

פורסם

גם אני בלונדון כרגע, אם יתאפשר מבחינת לו"ז אני מתכוון לקפוץ בשישי או שבת. יש טיפים מיוחדים?

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אני מניח שאתה שואל לגבי סילברסטון.

מה רמת הנהיגה שלך? התנסת במכונית חזקה בכביש מפותל?

אם כן, אז זה משהו שהייתי מסביר למדריך בהתחלה כדי שיתן לך קצת לדגדג מגבלות.

אם לא, אתה תהנה בכל מקרה.

פורסם

כמובן שאני לא נסעתי לחו"ל במיוחד למסלול אלא כדרך אגב, למשל בשביל להגיע לנורבורגרינג הייתי צריך לנסוע מעל 300 ק"מ ולוותר על יום עם המשפחה...אבל הייתי חייב כי אני לא יודע מתי פעם הבאה אהיה שם.

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם
אני מניח שאתה שואל לגבי סילברסטון.

מה רמת הנהיגה שלך? התנסת במכונית חזקה בכביש מפותל?

אם כן, אז זה משהו שהייתי מסביר למדריך בהתחלה כדי שיתן לך קצת לדגדג מגבלות.

אם לא, אתה תהנה בכל מקרה.

My current weekend car is an STI, so I'm good on that area.

What I meant was are there any tips that I should keep in mind, such as easier ways to get there, special offers that you might be aware of, etc...

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

OK.

לא יודע איזה מכוניות יהיו זמינות עבורך. באתר שלהם יש מספר הצעות.

יש סיכון שאחרי STI, אתה תתאכזב אם לא יישחררו לך את הרסן שם.

אם לא מסתדר לך - בדוק את הקארטינג שהמלצתי. לא תתאכזב.

אני נסעתי עם חבר שהוא מקומי והשתמשנו ב GPS.

יש קטע ארוך מאוד בכביש שיש בו מצלמות מהירות כל כמה מאות מטרים, על פני קילומטרים...

ברגע שהשלט מציין שתם איזור אכיפת המהירות, אפשר להרביץ...

בחזרה קפצנו לקיימברידג', כך שהדרך חזרה גם לא רלוונטית.

• תוכן חדש...