רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שבת שלום לכולם, לפני מספר ימים, בהליכה בקרית מוצקין עבר לידינו רכב שבאותו רגע לא זיהיתי, בצבע צהוב. הלוגו מאחורה הכי מזכיר את זה של אסטון מרטין, העיצוב הכללי הכי מתאים לזאגאטו. האם עוד מישהו ראה אותו? כי אם כן, קרית מוצקין הופכת לאימפריית מותגי יוקרה, עם 2 מזראטי גראן טוריזמו, כמה פורשה מסוגים שונים, ועכשיו אסטון מרטין יופם נפלא ובטוח לכולם, ליהי
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 967 צפיות
הבוקר ערכנו טיול קצרצר לחמם קצת את הצמיגים ואז עשינו אימון ג'ימקאנה, כדי להיות מוכנים לאירוע הבא אחרי שפתחנו את "עונת הג'ימקאנות" באירוע בפתח תקווה. תמונות מהיום:
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
- 0 תגובות
- 453 צפיות
יש סיכוי שבתל אביב מישהו עובד בעצמאות ? מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת bigbosf, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי חברים במשך תקופה חיפשתי את הרכב הזה, ואז מצאתי אחד ליד הבית שלא בשימוש, ושכנראה אקנה אותו בקרוב. חיפשתי באיביי סמל לחלק הקדמי של הרכב, מה שנקרא "Hood", אבל לא מצאתי שם משהו יפה, כנראה שצריך לעקוב. יש לכם מושג בנוגע לאיפה אפשר להשיג כאלו בארץ או בחו"ל?
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
בעתיד אני אראה נכונות אדירה לקנות מיצובישי גאלאנט או הונדה אקורד, העדיפות היא לאקורד. (אני מדבר על המיצובישי הישנה של 2003, או אקורד של השנתונים האחרונים אך לא החדשה). רכבים מדהימים בעיניי, המיצובישי בזכות המראה והאקורד בזכות הפאר והכוח גם (אם אני לא טועה, 165 כ"ס בגרסה הישנה). אין לרכבים האלה גיר ידני בארץ, בחיים לא ראיתי. עכשיו השאלה שלי היא, זה אפשרי? אני חולה על ידני, לא מסוגל לנהוג על רכבי אוטומטי. מצאתי את עצמי כבר כמה פעמים בועט בשטיח ברכב רק כדי ללחוץ על הקלאץ' כל פעם ששמעתי את הסל"ד עולה. רוצה בעתיד לא לוותר על הפאר וה"חלום" של הרכבים האלה, ולעשות איתם את הדברים האלה, שלא לדבר על היחוד. השאלה שלי גם היא, מאיפה אני קונה את הגיר ואת המכלולים, אם באר…
הודעה אחרונה מאת tgt, -
-
- 0 תגובות
- 590 צפיות
לפני שהצטרפתי קראתי על בחור בשם רוברטו שקנה קוואליר קבריולט וממש התלהב ממנה, ושאמרו לו שהרכב עבר תאונה קשה ראיתי שרכב ממש דומה נמכר ב-WINWIN זה הרכב שלו?
הודעה אחרונה מאת Aviad:), -
- 4 תגובות
- 871 צפיות
שלום, אני מתבלט בין הזרוע הארוכה שעיגול הוואקום שלה הוא קטן יותר ויש סוג נוסף שהעיגול וואקום שלה גדול, אך היא קצרה השאלה שלי, האם שניהם מחזיקים את מכשיר האייפון (האייפון שלי כולל כיסוי) ? איזה זרוע אתם ממליצים לרכוש?
הודעה אחרונה מאת קובי777, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מביאים פה הרבה ידיעות על תחום הרכב - אבל מישהו שם לב מה קורה היכן שחלק מהדברים נקבעים? השבוע התפרסמו ידיעות 'חמות' (תרתי משמע, ולדעתי לפי הידיעות כל המילים המחייכות טובות לנושא) על תביעות שהוגשו לנציבות שרות המדינה, על אורגיה, סקס, משחקים עם בייבי דול ועוד - הכל במשרד התחבורה. עם המנכ"ל. תרוצו לקרוא... יש הרחבה לתיאורים גרפיים : מאקו גלובס אולי בקרוב תקום במשרד עמותת אור כחול.
הודעה אחרונה מאת gt11, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 587 צפיות
מישהו יודע עם יש מפגש כלשהו היום בצפון?
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפני כשנה בערך רימזרו צומת מסויימת בבן גוריון פינת המלך יוסף ברמת גן. מאז, הרמזורים לא עובדים אלא מהבהבים צהוב באופן קבוע, יותר נכון, הרמזורים עבדו בדיוק שבועיים כשבשבועיים האלה היו פקקים בצומת. כבר בזמן ההקמה של הרמזורים לא הבנתי למה שמו אותם שם, יש צמתים שעדיף לתת לתנועה לזרום ולא לרמזר אותם. היו כמה פעמים שראיתי אנשים יושבים שם עם שעוני עצר, נראה לי שהם בדקו את התנועה כדי לכוון את הרמזורים טוב יותר. יש אפשרות שהקימו רמזורים והבינו בדיעבד שעשו טעות והרמזורים האלה לעולם לא יפעלו? האם נגזר עליהם להבהב צהוב לעולמים? הנה הלינק למיקום: https://maps.google.com/maps?q=%D7%91%D7%9F+%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F+%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%AA+%D7%99%D7%93+%D7…
הודעה אחרונה מאת RonTG, -
הייתי אומר שבהשוואה לשרי תחבורה הקודמים, מגיע כבוד לישראל כץ. חלק מההישגים בקדנציה שלו. -פתיחת השוק לייבוא מקביל (חבל רק עדין שאף אחד לא נכנס). -פתיחת השוק לייבוא רכבים בתקינה אמריקאית. -חובת בקרת יציבות בכל רכב חדש שמשווק בישראל. -פיתוח של כבישים בפריפריה, ויצירת מחלפים בכבישי הגליל ובדרום. -רפורמות בתחבורה הציבורית, הכנסת הרב-קו במקום כרטיסיות ומתן הנחה גדולה יותר לסטודנטים בתחבורה ציבורית. -תחבורה ציבורית גם למגזר הערבי (רהט, אום אל-פחם). -קיום אירועים ראשונים של ספורט מוטורי. מקווה שבקדנציה הקרובה הוא יילחם נגד קרטל הליסינג והמשפחתיות ויחזק את הייבוא המקביל.
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 917 צפיות
שלום , אני מעוניין לקחת רכב מסוג פג׳ו 106 שנת 1998 , יד חמישית , 150 אלף ק״מ . לבדיקה כללית במוסך שמאינו מורשה אבל חוקי ואמין , באזור ראשון לציון ובסביבה ..? (לא מעוניין לקחת למכון ) ומכיוון שאני לא מבין ברכבים לא רוצה לקנות רכב לקוי . יש אפשרות למישהו שמבין ברכבים ומוכן לבוא איתי לראות את הרכב מוכן לשלם 150₪ לבודק . תודה .
הודעה אחרונה מאת אורן שרותי רכב, -
- 1 תגובות
- 674 צפיות
שלום לכולם, לאימי יש אופל אסטרה חדשה 1.4 טורבו, כשאני מכבה את הרכב לאחר נסיעה ומשאיר חלון פתוח, כדי לסגור אותו אני חייב ללחוץ בשלט על נעילה לחיצה ארוכה. רציתי לשאול אם יש אפשרות לעשות שגם לאחר לחיצה קצרה של נעילה יהיה ניתן לגרום לחלונות לעלות אוטומטית לבד מבלי ללחוץ לחיצה ממושכת על הלחצן?
הודעה אחרונה מאת bubens, -
שלום לחברים, כמו בפעם הקודמת, אני שמח לחלוק איתכם רשמי נהיגה מהשקת פיג'ו 208gti. ההשקה נערכה בצרפת, בכבישי ההרים המפותלים עד כדי גניחות עונג של ההרים מצפון לניס 1. העיצוב החיצוני ספורטיבי, אך מופנם ומעודן. זו לא ההופעה הקרבית של קורסה opc או משהו מנוסח זה. עניין שהוא יותר טעם אישי מאשר משהו שניתן להגדיר כטוב או רע. האם זה מתאים גם לטעם קהל היעד. מסופקני 2. בכל הקשור לעיצוב תא הנוסעים, רמת ההרכבה והאיכות - הציון הוא בסדר. אין כאן קביעה של סטנדרט חדש, קליאו RS עדיפה בשני היבטים אלו 3. הנדסת האנוש לעומת זאת סובלת משני כשלים שאותי אשית הרגיזו. ההגה אמנם קטן קוטר ושמנמן וזה טוב, אך כל ניסיון לחבר בין תנוחת נהיגה טובה לקו ראיה נקי ומלא של לוח המחוונים עלה בתוהו. ה…
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לא רוצה לחשוב מה יהיה את תהיה תקלה במערכת ביטול כח המשיכה
הודעה אחרונה מאת XENON, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
עברתי לפני כמה ימים ברמזור ניכנסתי לצומת באור כתום...ובמהלך המעבר בצומת(נסעתי ישר) הוא התחלף לאדום לאחר הסתכלות שניה הייתה את המצלמה הכתומה בצומת,לא ראיתי פלאש ,אך אם אני זוכר נכון למצלמות הכתומות אין פלאש מה דיני? ותוך כמה זמן אמור להגיע הדו"ח אם כן? והאם ניתן איכשהו לערער? אני עוד חודשיים 23 עם כמעט 5 שנים וותק בלי שום עבירה תודה
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הלכתי כבר לכמה וכמה מקומות,מדובר סך הכל ברנו קנגו,בעבר נסעתי לחולון כשהייתי צריך אבל אין לי כל כך כח לנסוע לחולון ופתח תקווה כל המקומות שהייתי הם חאפרים וכל אחד אומר לך שטויות במיץ כמו: אין לי את המוח של השלט,או זה שמשכפל לא לא וכל מיני כאלה. אשמח אם תמליצו לי על מקום,תודה.
הודעה אחרונה מאת איל לוין, -
- 0 תגובות
- 739 צפיות
שלום. אני מנסה לברר מהו הצבע C-GWH של אופל אינסיגניה. יתכן שמדובר בקוד זהה לחברת GM... אבל אני לא מוצא באינטרנט מהו הצבע הזה. למישהו יש מושג? תודה.
הודעה אחרונה מאת malky, -
- 1 תגובות
- 591 צפיות
שלום רב בבעלותי רכב שרשום על שמי ועל שם חברה שלי. החברה נמצאת בסין לשלושה חודשים . מכרתי את הרכב וניגשנו להעביר בעלות, שם ביקשו יפויי כח ותעודה מזהה שלה. הבעיה היא שהיא נסעה עם התעודת זהות,והרכב כבר מכור בזכרון דברים והכסף הועבר. כל מה שיש לי בבית הוא דרכון לא בתוקף שלה. השאלה היא אם אני מגיע עם תעודה זו האם זה תופס? או שהדרכון חייב להיות בתוקף? ואם לא אז מה האפשרויות שלי? כי כרגע הרכב נמכר ללא העברת בעלות וזה מצב מסוכן! תודה מראש
הודעה אחרונה מאת redroze, -
גם מיד שנייה, לא רק חדשות ?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
על פניו יכול להיות אחלה רכב למוניות, צריכה משולבת של 1:17.5, בתצורת בוקסר נעלמות הרעידות המאפינות מנועי דיזל. 35.7 קג"מ מ 1500 עד 2400, 6 הילוכים ידני, 9.6 שניות למאה. רכב יפני, אמין, מרווח, גדול, צריכת דלק לא רעה בכלל. למה היבואן לא מביא אותם? לדעתי יכול להיות אחלה רכב עבור מוניות. בגלל שאין תיבה אוטומטית אז למנהלים \ משפחות הוא פחות אטרקטיבי לדעתי אבל במחיר הנכון הכל אפשרי. http://www.subaru-global.com/13legacy_spec_wagon.html
הודעה אחרונה מאת RS250, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 837 צפיות
שלום לכולם. אלף פעם ביום אני רואה ערסים מטומטמים עם אופל קורסה מתפרקת שברחה מגריטה עם מערכת שעולה כמו מאזדה 3 חדשה וצמיגים ממש רחבים. רחבים עד כדי כך שזה בולט כבר מצידי הרכב. מבחינתי צמיגים זה האביזר הכי חשוב ברכב, שאין לשחק בו ויש לדאוג שהוא במצב טיפ טופ כל הזמן. הרי בלי צמיגים שאוחזים טוב, כל כלבי השמירה האלקטרוניים (הידועים בכינויים ABS, ESP וכו') לא יעזרו לנהג האובד אחיזה. ההגיון שלי אומר ששינוי שכזה ישפיע מאוד על ההתנהגות של הרכב, על צריכת הדלק, על שחיקת הצמיגים ושאר המכלולים הקשורים לגלגלי הרכב. השאלה שלי היא באמת עד כמה שינוי שכזה משפיע, ועל מה הוא משפיע? האם יש הבדל בין רכב לרכב בהשפעות? למשל מאזדה 2 מול ב.מ.וו X5? חס וחלילה אני לא מתכוו…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-3f8992ca214fd31004.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=565984153 אני לא התפלא אם זה פיגוע, או שהנהג שגרם לזה עם הרבה עבירות קודמות.
הודעה אחרונה מאת papikian, -
- 29 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
נראה דומה, אין מה להגיד. http://www.mako.co.il/cars-cars-news/global/Article-627e9acfa26ed31006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=529170498
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני 3 חודשים התקשורת יצאה בקול תרועה שהיבוא המקביל מתחיל עוד רגע... לאן נעלם היבואן החדש?
הודעה אחרונה מאת Robur, -
אהלן. אני מעוניין לשים דגל שיחובר לחלון האחורי, אבל קצת חושש שאם הדגל יישב שם הרבה זמן הוא עלול להרוס את הגומי ובכך מעט לקלקל את בידוד הרעשים. האם הדאגה שלי מוצדקת, או שאני סתם פרנואיד?
הודעה אחרונה מאת wdx, -
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
תמיד היו לי 4 צמיגים זהים ברכב, מהרגע שבו הוא אצלי. לפני כחודשיים היה לי בורג בצמיג, נסעתי לפנצ'ר מאעכר שיתקן את לי את הצמיג. הוא פירק את הצמיג, נכנס לחנות, אני הייתי בחוץ, יצא כעבור כמה דקות והתקין בחזרה את הג'אנט על הרכב. הכל טוב ויפה ונסעתי לדרכי, שמתי לב שהאוטו קצת בורח מידיי פעם ואמרתי שאולי זה בגלל התיקון בצמיג. אתמול בלילה סתם בפוקס יצא לי להתסכל על הרכב מאחורה, ולהפתעתי הרבה שמתי לב שהצמיגים מאחורה לא זהים, אחד עם פסים ישרים והשני עם זיגזג. הסתכלתי על הצמיג ש"תיקנתי" ושמתי לב שמדובר על צמיג סיני משומש בן כ-5 שנים. יש מה לעשות בנידון?
הודעה אחרונה מאת Skity, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, נרכש רכב שני במשפחה , אני רוצה לצ'פר את הרכב באבזור יעיל , לדעתי חיישני חניה עונים על ההגדרה הזאת , המצלמה משפרת את איכות התמונה האמתית וגם מעלה חייך ותחושה טובה אצל הנהג . על מנת להרכיב אלך לאיש מקצוע כי אין לי את הידע או הכלים הדרושים. חשבתי להזמין בח"ל במידה ויש דגם ממש מוצלח אם המחירים בארץ ובחו"ל דומים , וישנו דגם ממש טוב , אזמין בארץ . התקציב לחיישנים (קדמי+אחורי) + מצלמה =כ 1000 ש"ח (לא חייבים לנצל את כל התקציב ) תודה
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 533 צפיות
http://www.iga.org.il/newsletter/news_307.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 9 אלף צפיות
שלום, הסובארו הישנה שלי,1988, התעייפה ולא רוצה לנסוע יותר. עומדת ליד הבית שלי. בקושי נוסעת. בחור ערבי ניגש אלי ורוצה לקנות אותה לפירוק. מה עלי לעשות? הוא אמר לי "אני אשלם לך, אתה אח"כ תיגש למשרד הרשוי, ותשבית אותה". האם כך עושים? פעם שמעתי שצריך להוריד הלוחיות, שיישארו אצלי? האם אני צריך קודם לגשת למשרד הרשוי לעשות את ההשבתה, עוד לפני שהוא ישלם לי וייקח האוטו? אם אני אכן אוריד לו את הלוחיות - איך הוא ייקח את האוטו?
הודעה אחרונה מאת amir74,