Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא אתווכח בנושא הזה עם אף אחד מכיוון שזהו נושא עקרוני עבור רוב האנשים, אף אחד לא יצליח לשכנע אותי לקנות תוצרת גרמנית בדיוק כמו שאני לא אשכנע אף אחד לא לקנות, ובסופו של דבר זה גם לא משנה שום דבר חוץ מברמה האישית.

גם לבן גוריון היתה את ההתלבטות הזאת בשנות החמישים עם השילומים מגרמניה, היינו מדינה צעירה מאוד, לא היה כסף, לא היה נשק והערבים ניסו שוב ושוב לחסל אותנו לאורך שלושת הגבולות, בסופו של דבר הוא החליט לקבל את הצעת גרמניה ולקבל את השילומים, זוהי החלטה ברמה הלאומית ומבחינת מדינה צעירה ללא כסף או נשק זוהי החלטה לחיים או למוות.

היום אנחנו עדיין מדינה צעירה ולמרות שכבר אין לאף אחד ספק שאנחנו כאן להשאר, הצוללות הגרמניות יעזרו לנו לבצע את זה עם פחות אבידות לכוחותינו, זוהי לא החלטה אישית אלא לאומית.

פורסם

על מראות הצד בסקודה פאביה שלי הלבשתי דגלים ייעודיים שקיבלתי מתנה בסופר. כידוע, מתחת למכסה המנוע של הרכב הזה יש אך ורק חלקים גרמניים עם סמל פולקסווגן.

היום, אחרי שיצאתי מקורס שואה במכללה (קורס סמסטריאלי) בו למדנו בין היתר גם על מפעלי סקודה שייצרו כלי נשק בזמנו, על גז הציקלון B וכ' הסתכלתי על הרכב והמחשבה היחידה שעלתה לי בראש היא כמה סיפוק זה נותן לראות על רכב גרמני סמל יהודי בטריטוריה של מדינת היהודים.

אני לא פוסל רכישת מוצרים גרמניים ומכוניות בפרט, אבל מאידך לא משבח אותם כמשהו יוצא דופן. אחרי הכל, אי אפשר לשכוח מה שעשו ליהודים במחנות ההשמדה בגרמניה ופולין.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמו שאסור לשכוח את מעשי הזוועות של הנאצים, צריך גם לזכור שאזרחי גרמניה הם לא כאלה, וגם בזמן המלחמה לא כולם היו כאלה ותמכו בנאצים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
היום, אחרי שיצאתי מקורס שואה במכללה (קורס סמסטריאלי) בו למדנו בין היתר גם על

מפעלי סקודה שייצרו כלי נשק בזמנו, על גז הציקלון B וכ' הסתכלתי על הרכב והמחשבה

היחידה שעלתה לי בראש היא כמה סיפוק זה נותן לראות על רכב גרמני סמל יהודי

בטריטוריה של מדינת היהודים.

אני אישית לא חסיד של הסימבוליות מהסוג הזה, אני מבין את תחושת ה"ניצחנו אותם" שמתבטאת "במצעד החיים" ובאירועים דומים, אני מוצא את התמונה שהסימבוליות הזו מציירת חסרה, סוחפת אבל חסרה.

לא ניצחנו אף אחד, יש לנו שישה מליון נרצחים, ורוב האנשים ששרדו את התופת חיים ביניינו כמו רוחות רפאים, מתים-מהלכים.

אז שרדנו כעם, דמיין 6 מליון קברים מסודרים בשורות עד ומעבר לאופק ואז תגיד לי שניצחנו.

פורסם

בהמשך לאיזכורו של דני את הטאטרה, יש לציין גם את ה"חיפושיות" של מרצדס - דגמי 130H ו-150H, בעיצוב העגלגל המוכר ועם מנוע אחורי, שיצאו לשוק כבר ב-1934.

הקונפיגורציה הבסיסית של מנוע אחורי ומקורר אויר + מתלה אחורי נפרד של ציריות נעות היתה דוגמה לתכנון מתקדם של שנות השלושים, שנועד, בין השאר, להציע משיכה טובה יותר על הדרכים המושלגות ושבילי הכרכרות הכפריים של מרכז אירופה. באופן דומה, מספר יצרנים אחרים התעמקו בהנעה קדמית והציעו אותה בדגמיהם עוד לפני הסיטרואן טרקסיון אוואנט של 1934.

בכלל, תעשיית הרכב הגרמנית של התקופה היתה מרתקת. המכוניות היו ברובן אוירודינמיות ומודרניות - ולא מעט מהן הציעו ביצועים נאים ביחס למתחרות האנגליות - וזאת בטרם דיברנו על ההישגים הכבירים בגרנד פרי, בחסות המפלגה הנאצית.

עם זאת, כשלוקחים את החיפושית כמייצגת לתפיסת המכונית המשפחתית העממית בגרמניה של שנות השלושים - המכונית הוכיחה נחיתות הנדסית ודינמית מול הפיאט 1100(מילצ'נטו), הלנצ'יה אפריליה והסיטרואן טרקסיון אוואנט.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
שכחת במקרה או שלא להזכיר את זה שהנרי פורד היה חבר אישי של היטלר' date=' החזיק מפעלים בגרמניה בזמן המלחמה וחברה אחרת שלו היתה שותפה בגרמניה ליצור גז הציקלון B שבו השתמשו בתאי הגזים. הרבה יותר קשה לבוא בטענות לחברות גרמניות ששרתו את ארצם לעיתים מחוסר ברירה, מאשר לחברה של אמריקאי שתמך באויבי ארצו והיה אנטישמי טהור ומוצהר.[/quote']

לא שכחתי, אם הייתי מזכיר את כל החברות הקשורות למשטר הנאצי או את כל מעלליו של האנטישמי הנרי פורד, הייתי צריך פורום נפרד לנושא.

לא שאני יוצא להגנתם, אבל מפעלי פורד באירופה הכבושה היו תחת שליטת הגרמנים. מפעלי פורד בארה״ב תרמו תרומה גדולה בייצור מטוסים למאמץ המלחמתי של בנות הברית.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
צריך גם לזכור שאזרחי גרמניה הם לא כאלה, וגם בזמן המלחמה לא כולם היו כאלה ותמכו בנאצים.

תמכו גם תמכו. כל ההתנגדות להיטלר, כולל נסיונות התנקשות, החלה רק אחרי שהוא התחיל להפסיד. כל זמן שהוא רק הרג יהודים וניצח, לא היתה בעיה.

ראיה לדבר - חברת המסחר לחומרי דישון ומוצרי חקלאות "מנגלה" לא ראתה לנכון לשנות את שמה אחרי המלחמה, למרות הפרסום של בן המשפחה, יוזף, שברח לברזיל מאימת ציידי הנאצים. על השלט הגדול מעל פתח החנות היה כתוב "מנגלה". אין בעיה.

דני

פורסם
לא רוצה להשמע יפה נפש אבל נשגב מבינתי איך ניתן לשכוח ולסלוח?

איך ניתן להלל קונצרן אשר רק לפני עשרות שנים קם על דם אבות אבותיכם?

אותי זה מעציב.

מוקדש לכל הגרופים של VAG אשר יגיבו תוך מספר הודעות... :roll:

לא נשמע יפה נפש, סתם חי בסרט דל תקציב. מוצרים יפנים יש לך בבית? על הטבח שהיפנים ביצעו בסינים שמעת פעם? או שמא דם סיני שווה פחות?

אתה יודע שגירשו אותנו מספרד לפני 600 שנה? אתה יודע שגם גירשו אותנו מאנגליה? אגב גם ארה"ב לא הסכימה לקבל פליטים יהודים בשואה.

הבא ונשאר בבית ונסע לעבודה על אפניים שבנינו בעצמנו, אך אבוי, אולי הברזל שנחוץ להרכיבם מגיע מהעותמנים ימח שמם וזכרם :shock:

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

בוא לא נשכח שארה"ב היא בכלל תוצאה של ג'נוסייד. הגיעו כמה חבר'ה, ראו אינדיאנים, הרגו אותם כמעט עד האחרון שבהם, והקימו את המדינה שמזבלת הכי הרבה בשכל על זכויות אדם. כל ההיסטוריה האנושית היא השמדות, אחת אחרי השנייה. לפעמים אני מרגיש שאנחנו משחק מחשב, שמישהו משחק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עוד ראייה שמראה שהנאצים היו מפגרים ומעוותים בשכלם.

כל השנאה וכל האכזריות, ולבסוף גם הרכב מבין הכי מצליחים שלהם היה התפתח מסקיצה או אב-תיפוס של יהודי.

לא רוצה להשמע יפה נפש אבל נשגב מבינתי איך ניתן לשכוח ולסלוח?

איך ניתן להלל קונצרן אשר רק לפני עשרות שנים קם על דם אבות אבותיכם?

אותי זה מעציב.

מוקדש לכל הגרופים של VAG אשר יגיבו תוך מספר הודעות... :roll:

לא שוכחים ולא סולחים.

אבל מצד שני אין מה לעשות, בכל מקום יש אנטישמים, ובהרבה חברות, אז מה? נקנה רק תוצרת מקומית או תוצרת ארה"ב?

לגבי מוצרים גרמנים, אנשים עובדים קשה בשביל הכסף, הם רוצים תמורה טובה, ותסכים איתי שאי אפשר להשוות בין תוצרת גרמנית\אירופאית לתוצרת המזרח כגון סין וקוריאה.

חוץ מזה רוב הרכבים האירופאים, מכילים מכלולים תוצרת גרמניה.

כמו שאמרו, לאורך כל ההסטוריה היו השמדות.

בינתיים אנחנו עד כמה שאני יודע מבין המדינות ה"אומניות" היחידות שיש, וגם זה יכול להתהפך עוד מעט.

יבוא יום וימאס לכולם לאבד אזרחים וחיילים, לסבול מפליטים תוקפניים על אף שאין להם מה להפסיד כל כך, וגם להתעורר לקולות המואזין.

פורסם
יבוא יום וימאס לכולם לאבד אזרחים וחיילים, לסבול מפליטים תוקפניים על אף שאין להם מה להפסיד כל כך, וגם להתעורר לקולות המואזין.

ניר,

זו תגובה הזויה שלא מוסיפה לכבודך.

קרא שנית את שכתבת, אחרי שציינת ש'בכל מקום יש אנטישמים'...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
בוא לא נשכח שארה"ב היא בכלל תוצאה של ג'נוסייד. הגיעו כמה חבר'ה, ראו אינדיאנים, הרגו אותם כמעט עד האחרון שבהם, והקימו את המדינה שמזבלת הכי הרבה בשכל על זכויות אדם. כל ההיסטוריה האנושית היא השמדות, אחת אחרי השנייה. לפעמים אני מרגיש שאנחנו משחק מחשב, שמישהו משחק.

דווקא הערכות מדברות על כך שרוב רובם של האינדיאנים מתו כתוצאה ממגפות שהביאו איתם ילידי אירופה, ולא כחלק מרצח מתוכנן.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

המתיישבים החדשים היו מודעים למערכת החיסון הלקויה של האינדיאנים והשתמשו בזה, הם סחרו איתם בזהב תמורת שמיכות שגולגלו קודם לכן באנשים חולי אבעבועות ( מה שנקרא הרצחת וגם ירשת ).

פורסם

לא ניצחנו אף אחד, יש לנו שישה מליון נרצחים, ורוב האנשים ששרדו את התופת חיים ביניינו כמו רוחות רפאים, מתים-מהלכים.

אז שרדנו כעם, דמיין 6 מליון קברים מסודרים בשורות עד ומעבר לאופק ואז תגיד לי שניצחנו.

משפחתה של אמא של סבתא שלי נרצחה בשואה, כולה.

היום כשהיא מסתכלת על המשפחה המורחבת שכוללת בני נינים, היא לא מביטה בעבר, אלא רווה נחת מהצאצאים בהווה.

זה לדעתי ניצחון.

פורסם

חיפושיות נאציות לא נמכרו, החברה התחילה לייצר ציוד מלחמה במקום.

Vw שאנחנו מכירים הוקמה ע'י הבריטים שרצו לשקם את גרמניה אחרי המלחמה.

זאת אחת החברות הכי פחות נאציות שיש.

אופל לדוגמה שהייתה בבעלות של GM כן פעלה בזמן המלחמה.

אייל

• תוכן חדש...