Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ומה חדש?

הנאצים גנבו מאות אלפי פטנטים מיהודים בזמן השואה, חלק מהפטנטים הללו עדיין מכניסים כסף לחברות שגנבו אותם עד היום.

אני זוכר במעורפל תחקיר של עובדה בנושא לפני כמה שנים בהקשר של פטנט לתרופה שנגנבה ומייצרת הכנסות לחברה הגרמנית גם היום.

הבעיה שלנו היא שאנחנו נזכרים בזוועות הללו יום אחד בשנה, וכשהיום הזה עובר, אנחנו ממשיכים להיות להוטים לקנות רכבים או כל דבר אחר מהם תוך הדחקה שחלק לא קטן מהתוצרת שלהם כיום נשענת על רעיונות ופטנטים של יהודים שהגרמנים השליכו למשרפות.

פורסם

יאללה, תביעה של מיליארדים בדרך...

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

התכוונת בוודאי לתביעה של מיליונים, ליתר דיוק שישה מיליון.

ולא, הנאצים היו יסודיים ושיטתיים בשיכתוב ההסטוריה בצורה כזאת שפשוט לא נישארו הוכחות.

פורסם

על כל חיפושית הם צריכים לקבל פיצוי.

כמה חיפושיות נמכרו ? המון.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לא רוצה להשמע יפה נפש אבל נשגב מבינתי איך ניתן לשכוח ולסלוח?

איך ניתן להלל קונצרן אשר רק לפני עשרות שנים קם על דם אבות אבותיכם?

אותי זה מעציב.

מוקדש לכל הגרופים של VAG אשר יגיבו תוך מספר הודעות... :roll:

פורסם
לא רוצה להשמע יפה נפש אבל נשגב מבינתי איך ניתן לשכוח ולסלוח?

איך ניתן להלל קונצרן אשר רק לפני עשרות שנים קם על דם אבות אבותיכם?

אותי זה מעציב.

מוקדש לכל הגרופים של VAG אשר יגיבו תוך מספר הודעות... :roll:

אתמול פורסמה בידיעות אחרונות כתבה על עברם הנאצי של חברות הרכב הגרמניים, במוו, דיימלר, החברה שקדמה לאאודי וכמובן פוקלסווגן (כולם העסיקו עובדי כפייה, יהודים ואחרים).

פרדיננד פורש שהיה מקורב לשלטון הנאצי נעצר בתום המלחמה ע"י הצרפתים, אך שוחרר לאחר מספר חודשים ללא משפט. הספקולציות הם ששוחרר לאחר שהעביר מידע טכנולוגי לצרפתים - מה שהיווה את הבסיס לתעשיית הרכב הצרפתית שלאחר המלחמה. התיקים בעניינו עדיין חסויים משום מה...

אין הרבה חברות שלא הוכתמו במהלך המלחמה, לאו דווקא גרמניות: אופל, אז כמו היום בבעלות אמריקאית (GM) העסיקה עובדי כפייה וייצרה משאיות לצבא הגרמני (גם את המשאיות ששימשו כתאי גזים ניידים) ככל הנראה בידיעת ההנהלה בארה"ב. גם פורד, שמייסדה היה נאצי גאה וענד בגאווה את אות צלב הברזל שקיבל מהיטלר.

וכמובן שיש עשרות דוגמאות, לא רק מתחום תעשיית הרכב,

IBM, או איקאה שהוזכרה בתגובה למעלה.

חברה בולטת במיוחד שזכורה לי היא יצרנית החליפות הוגו-בוס, אשר עיצבו את מדי האס-אס. היא זכורה לי במיוחד כי בניגוד לרוב החברות שצוינו, אשר היו אופורטוניסטיות ורצו בקרבת השלטון, הוגו בוס היו מקורבים למפלגה הנאצית עוד בתחילת שנות ה-30, וגם תרמו לה (ועיצבו גם את מדי האס-אה מתחילת שנות ה-30).

מבחינה רגשית, אני יכול להבין אנשים שמחרימים את החברות הנ"ל

.We apologise for the inconvenience

פורסם

ידוע לי שיש הרבה חברות אשר שיתפו פעולה עם הנאצים, אין מה לעשות זו הייתה רוח התקופה.

אך יש חברות בהן זה בולט יותר ויש בהן זה בולט פחות.

על כל מקרה, לא אמרתי שצריך להחרים את התוצרת של כל חברה גרמנית (סבא שלי ז"ל, ניצול שואה ובוגר הפרטיזנים, היה בעלים של חיפושית).

אך מנגד, לא נראה לי יאה להעצים, לפאר, להלל ולהעריץ יצרנים גרמניים על היותם גרמניים, גם אם תוצרתם היא הטובה בעולם.

יש לזכור מה עשו לאבות אבותינו, לא לשכוח ובטח שלא לסלוח!

(בכל פעם שאני נאלץ לבקר בגרמניה אני נגעל מחדש)

וישנם גם כאלו אשר מחרימים כל תוצרת גרמנית, אישית אני רוכש להם כבוד רב!

פורסם
ומה חדש?

הנאצים גנבו מאות אלפי פטנטים מיהודים בזמן השואה, חלק מהפטנטים הללו עדיין מכניסים כסף לחברות שגנבו אותם עד היום.

אני זוכר במעורפל תחקיר של עובדה בנושא לפני כמה שנים בהקשר של פטנט לתרופה שנגנבה ומייצרת הכנסות לחברה הגרמנית גם היום.

הבעיה שלנו היא שאנחנו נזכרים בזוועות הללו יום אחד בשנה, וכשהיום הזה עובר, אנחנו ממשיכים להיות להוטים לקנות רכבים או כל דבר אחר מהם תוך הדחקה שחלק לא קטן מהתוצרת שלהם כיום נשענת על רעיונות ופטנטים של יהודים שהגרמנים השליכו למשרפות.

אבל את הצוללות שהם בונים לך אין לך בעיה לקבל, אה?! גרמניה היום זאת לא גרמניה של מלחמת העולם השנייה. היא כיום הידידה הכי גדולה שלנו בעולם אחרי ארה"ב.

פורסם
אתמול פורסמה בידיעות אחרונות כתבה על עברם הנאצי של חברות הרכב הגרמניים, במוו, דיימלר, החברה שקדמה לאאודי וכמובן פוקלסווגן (כולם העסיקו עובדי כפייה, יהודים ואחרים).

פרדיננד פורש שהיה מקורב לשלטון הנאצי נעצר בתום המלחמה ע"י הצרפתים, אך שוחרר לאחר מספר חודשים ללא משפט. הספקולציות הם ששוחרר לאחר שהעביר מידע טכנולוגי לצרפתים - מה שהיווה את הבסיס לתעשיית הרכב הצרפתית שלאחר המלחמה. התיקים בעניינו עדיין חסויים משום מה...

אין הרבה חברות שלא הוכתמו במהלך המלחמה, לאו דווקא גרמניות: אופל, אז כמו היום בבעלות אמריקאית (GM) העסיקה עובדי כפייה וייצרה משאיות לצבא הגרמני (גם את המשאיות ששימשו כתאי גזים ניידים) ככל הנראה בידיעת ההנהלה בארה"ב. גם פורד, שמייסדה היה נאצי גאה וענד בגאווה את אות צלב הברזל שקיבל מהיטלר.

וכמובן שיש עשרות דוגמאות, לא רק מתחום תעשיית הרכב,

IBM, או איקאה שהוזכרה בתגובה למעלה.

חברה בולטת במיוחד שזכורה לי היא יצרנית החליפות הוגו-בוס, אשר עיצבו את מדי האס-אס. היא זכורה לי במיוחד כי בניגוד לרוב החברות שצוינו, אשר היו אופורטוניסטיות ורצו בקרבת השלטון, הוגו בוס היו מקורבים למפלגה הנאצית עוד בתחילת שנות ה-30, וגם תרמו לה (ועיצבו גם את מדי האס-אה מתחילת שנות ה-30).

מבחינה רגשית, אני יכול להבין אנשים שמחרימים את החברות הנ"ל

שכחת במקרה או שלא להזכיר את זה שהנרי פורד היה חבר אישי של היטלר, החזיק מפעלים בגרמניה בזמן המלחמה וחברה אחרת שלו היתה שותפה בגרמניה ליצור גז הציקלון B שבו השתמשו בתאי הגזים. הרבה יותר קשה לבוא בטענות לחברות גרמניות ששרתו את ארצם לעיתים מחוסר ברירה, מאשר לחברה של אמריקאי שתמך באויבי ארצו והיה אנטישמי טהור ומוצהר.

פורסם
אבל את הצוללות שהם בונים לך אין לך בעיה לקבל' date=' אה?! גרמניה היום זאת לא גרמניה של מלחמת העולם השנייה. היא כיום הידידה הכי גדולה שלנו בעולם אחרי ארה"ב.[/quote']

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

• תוכן חדש...