Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ישראל כץ עדין שר התחבורה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי אומר שבהשוואה לשרי תחבורה הקודמים, מגיע כבוד לישראל כץ.

חלק מההישגים בקדנציה שלו.

-פתיחת השוק לייבוא מקביל (חבל רק עדין שאף אחד לא נכנס).

-פתיחת השוק לייבוא רכבים בתקינה אמריקאית.

-חובת בקרת יציבות בכל רכב חדש שמשווק בישראל.

-פיתוח של כבישים בפריפריה, ויצירת מחלפים בכבישי הגליל ובדרום.

-רפורמות בתחבורה הציבורית, הכנסת הרב-קו במקום כרטיסיות ומתן הנחה גדולה יותר לסטודנטים בתחבורה ציבורית.

-תחבורה ציבורית גם למגזר הערבי (רהט, אום אל-פחם).

-קיום אירועים ראשונים של ספורט מוטורי.

מקווה שבקדנציה הקרובה הוא יילחם נגד קרטל הליסינג והמשפחתיות ויחזק את הייבוא המקביל.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הליסינג כבר מצטמק במימדיו תודות ל:

1. שווי שימוש ריאלי (נגמרו הימים של 1000 שקל מתנה כל חודש ממס הכנסה לכל מי שנוסע בליסינגומטית)

2. מכוניות מיני חדשות מוצעות למכירה ב60-80K ש"ח ובתנאי מימון אטרקטיביים, אנשים עושים חשבון ובוחרים לנטוש את הליסינג.

קרטל המשפחתיות?

זה לא קרטל.

סתם קיבעון מחשבתי של חלק ניכר מהרוכשים.

וגם זה נסדק - ראה עניין מכוניות המיני.

מסכים 100% לגבי הרכבת.

היא המפתח למיגור הפקקים וקירוב הפריפריה, ודרושה שם עבודה יסודית.

חלו שיפורים בשנים האחרונות, הקו לחולון-בת-ים-ראשל"צ למשל מצויין, וגם הקו לב"ש הפך לסביר אחרי שבמשך שנים הוא היה בדיחה מאוד עצובה שעבדה חודש כן חודש לא.

אני גם מקווה שיקימו כבר מחלפים בצמתים הנותרים בכביש 4 (צומת רעננה ומורשה בעיקר), זה ישחרר הרבה עומסים בכל איזור השרון ויהפוך את כביש 4 לאופציה ריאלית לנסיעה לאיזור נתניה בלי רמזורים.

המשק מפסיד מליוני שעות עבודה בשנה בגלל הפקקים בצמתים האלו בשעות העומס. חבל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

למרות שיש לו עוד הרבה עבודה ועדיין לא עשה מספיק, במיוחד בנוגע לתח"צ, משהו הוא כן הזיז פה ושם.

שכחת לציין שהוא גם העלה את המהירות המותרת בכבישים ראשיים (1,2,4,5,471. וכנראה גם 6 בהמשך).

אגב, אושרה הצעתו לקו הרכבת לאילת.

פורסם

8. התחלת העבודות למסילת רכבת חיפה- העמקים וגם עכו- כרמיאל. אחד הפרויקטים הכי גדולים בענף התחבורה הציבורית.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

רכבת העמק היא פרוייקט נחמד אבל לדעתי קודם היה ראוי לשדרג את כביש בית שאן עפולה שנהיה פשוט בלתי אפשרי לשימוש יומיומי ב-3 שנים האחרונות כשכמות התנועה איתה הוא נאלץ להתמודד ביום היא לא הגיונית, חייבים להרחיב את הכביש הזה ולהפוך אותו לדו נתיבי לכל אורכו ואני מקווה שבזה הוא יטפל בקדנציה הנוכחית שלו.

פורסם

הצעות ודיבורים לגבי רכבת לאילת יהיו עוד הרבה שנים ובשפע.

זה פרוייקט שעלותו גבוהה מאוד והוא לא יתקדם לשום מקום ביצועי ב4 שנים הקרובות.

שמישהו יקפיץ את השרשור באמצע 2017 ונראה אם צדקתי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חייבים בראש ובראשונה לטפל ברכבת ישראל. העומס ברכבות עצום, העמידה בלוחות הזמנים לפעמים בגדר המלצה וגם חלק מהתחנות לא מותאמות לקלוט כמות גדולה של אנשים בזמן קצר!

פורסם
הייתי אומר שבהשוואה לשרי תחבורה הקודמים, מגיע כבוד לישראל כץ.

חלק מההישגים בקדנציה שלו.

-פתיחת השוק לייבוא מקביל (חבל רק עדין שאף אחד לא נכנס).

ואיך זה עזר לך אם הוא לא שבר את הקרטל. זה כמו שכחלון היה פותח את שוק הסלולר אבל לא נותן לחברות חדשות לרכב על האנטנות של החברות הישנות עד סיום הפריסה. פשוט לא היו קמות חברות סלולר חדשות ככה כי זה היה לא כלכלי, וזה בדיוק מה שקורה ברכבים. הקרטלים ממשיכים לחגוג.

-פתיחת השוק לייבוא רכבים בתקינה אמריקאית.

תקרא את זה(שוב, בלי לשבור קרטל אתה יכול לקבוע תקנות כאהבת נפשך) : http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3567217,00.html

-חובת בקרת יציבות בכל רכב חדש שמשווק בישראל.

נו, מילא. גם ככה ידעו שזה הופך להיות דרישה בטיחותית אירופאית ב 2011.

-פיתוח של כבישים בפריפריה, ויצירת מחלפים בכבישי הגליל ובדרום.

יופי, יצר עוד כבישים לעמוד בפקק. מה עם תחבורה ציבורית נורמאלית במקום? מעבר לעובדה שתמיד סללו עוד כבישים ועוד כבישים בארצנו הקטנטונת זה לא המצאה שלו

-רפורמות בתחבורה הציבורית, הכנסת הרב-קו במקום כרטיסיות ומתן הנחה גדולה יותר לסטודנטים בתחבורה ציבורית.

הרב קו, עוד התחיל ב 2008 , לפני תקופתו. את ההנחה לסטודנטים, הם השיגו בעצמם כאשר 400 אלף הגיעו לכיכר ולליכוד רעדו הביצים.

-תחבורה ציבורית גם למגזר הערבי (רהט, אום אל-פחם).

לא מכיר את התחום, יכול להיות שזה נכון. אבל בהתחשב שאתה לא יודע על רוב מה שכתבת, מתי זה הושג וע"י מי, יתכן שגם כאן נפלה טעות.

-קיום אירועים ראשונים של ספורט מוטורי.

זה תחום אחריות של וועדת החינוך, התרבות והספורט למיטב ידיעתי, כך שהשפו מגיע דווקא ללבנת.

מקווה שבקדנציה הקרובה הוא יילחם נגד קרטל הליסינג והמשפחתיות ויחזק את הייבוא המקביל.

והנה עוד כמה הישגים שלו:

-לצאת במלחמה מול הרכבת שכמעט השביתה את המדינה ואז ברגע האחרון להתקפל כמו שפן.

-לתת לוועדי הנמלים להמשיך לחגוג.

-לדחות עוד יותר, ובפעם המי יודע כמה ועד מתי את הרכבת הקלה של גוש דן.אמנם הוא לא האשם העיקרי, אבל הייתה לו יד בעיניין.

-להמשיך לדחות את הסכם השמים הפתוחים.

-נתיב התחבורה הציבורית בפתח תקווה.

-רצון עז ומיותר להקים רכבת לאילת.

ועוד...אבל אין לי כח יותר.

בקיצור, מדובר על משרד פח, עם שר פח, שלטובתו של כץ הדבר היחיד שיש לי להגיד, שקודמו היה גרוע יותר, ובאופן כללי כל השרים שהיו בתפקיד הזה לפניו זורקו זי(ת) , בדיוק כמוהו, על המשרד.

פורסם
שכחת לציין שהוא גם העלה את המהירות המותרת בכבישים ראשיים (1,2,4,5,471. וכנראה גם 6 בהמשך).

למעשה מדובר בדבר העיקרי שקידם, כשעיתוי ההצהרה היה נראה כמו עוד ספין עוטף בחירות (לראיה, זה הצליח), כל השאר זה bullshit for starters. הרפורמה בתחב"צ בגוש-דן היא אחת מהמכות הגדולות ביותר שידענו בשנים האחרונות.

פורסם
והנה עוד כמה הישגים שלו:

-לצאת במלחמה מול הרכבת שכמעט השביתה את המדינה ואז ברגע האחרון להתקפל כמו שפן.

-לתת לוועדי הנמלים להמשיך לחגוג.

-לדחות עוד יותר, ובפעם המי יודע כמה ועד מתי את הרכבת הקלה של גוש דן.אמנם הוא לא האשם העיקרי, אבל הייתה לו יד בעיניין.

-להמשיך לדחות את הסכם השמים הפתוחים.

-נתיב התחבורה הציבורית בפתח תקווה.

-רצון עז ומיותר להקים רכבת לאילת.

ועוד...אבל אין לי כח יותר.

בקיצור, מדובר על משרד פח, עם שר פח, שלטובתו של כץ הדבר היחיד שיש לי להגיד, שקודמו היה גרוע יותר, ובאופן כללי כל השרים שהיו בתפקיד הזה לפניו זורקו זי(ת) , בדיוק כמוהו, על המשרד.

מנהרות הכרמל, עוקף קריות (שהושלם מהר), תוספות לכביש 6. נכון, זה לא קרה רק בגללו אך עובדה שהפרוייקטים הנ"ל נבנו מהר וחלקם באיכות גבוהה.

מעבר לכך, מה נראה לך בדיוק שלמוטט גוף רקוב ומושחת כמו קרטל יבואני הרכב או רקבת ישראל זה כל כך פשוט ומשהו שאפשר לעשות בין לילה? יש לי חדשות בשבילך, התשובה היא לא.

נקווה שהסבלנות תשתלם.

נ.ב. אני גם לא טוען שהוא הדבר הכי טוב שקרה לנו, אך ראוי לתת את הקרדיט היכן שראוי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מה הקשר שלו למנהרות הכרמל, הוא הלך להביא סנדוויץ' ושתיה לסיני עם השופל?! הוא הלך להחליק את האספלט של עוקף הקריות עם התחת שלו?! כנ"ל לגבי שאר השטויות.

אתה צריך להבין את תפקידו של שר לפני שאתה עונה דברים לא קשורים. שר צריך להתוות דרך, וכמו שכבר כתבתי להמשיך לסלול עוד ועוד כבישים(כל מה שציינת כמובן) זה לא רעיון שלו זה המדינה הצליחה בלעדיו יופי.

להחליט שבמקום להתחיל להקים כמה מסלולים רכבת תחתית במקביל, במקום רק אחד שיהיה מוכן מי יודע מתי ,במרכז גוש דן, ובמקום זה להשקיע את הכסף ברכבת לאילת! זו למשל התוויית דרך שלו.

נ.ב. סוד קטן, את קרטל הרכב ניתן לפרק מחר בבוקר, כל מה שדרוש זו החלטה. רכבת זו אכן בעיה, אבל שוב זה ההבדל בין שר טוב שאכפת לו, לבין שר רע שלא מזיז לו. ואני לא יודע אם שמת לב הוא לא מאתמול שר הוא כבר 4 שנים עושה כלום(במקרה הטוב) בהצלחה יתרה.

פורסם

בנוסף להתלהמות ולדמגוגיה בגרוש אתה גם מצליח לסתור את עצמך כמעט בתוך אותו המשפט. שתה כוס מים, תפעיל קצת את גלגלי השיניים ואז יתקיים פה דיון.

שר תחבורה מעורב בשלל תחומים, לא רק תשתית.

מנהרות הכרמל, מדברים עליהן כבר עשרות שנים, בתקופתו הן הפכו למציאות. מה היה קורה אילו מופז (לדוגמא) היה יושב במקומו?

אני די בטוח שעוקף קריות היה קונספט מעורפל לכל היותר אילו מופז (לדוגמא) היה יושב במשרד.

עוד ועוד כבישים אכן נסללים, אי אפשר לתקן ולבנות הכל ביום אחד.

לגבי הרקבת, ישנם מהלכים, לא כולם גלויים לעין ישר אשר את תוצאותיהם נראה בעתיד.

לגבי קו הרכבת לאילת, אני מאמין שלבסוף הוא יהפוך למציאות. יחד עם זאת יש להבין כי כאן מדובר על נכס ברמה אסטרטגית (חלופה לתעלת סואץ) ולכן מעורבים כאן גורמים נוספים מעבר לשר התחבורה.

בעניין קרטל הרכב, משעשע לקרוא דברים נאיביים שכאלה. אתה באמת חושב שאפשר פשוט לבוא ולסגור את הבסטה ככה ביום אחד ולהתחיל הכל מחדש? זה לא עובד ככה, לא כאן ולא באף מקום. קיימים שיקולים רבים, אשר ניכר שאינם עולים בדעתך כלל, שיש לקחת בחשבון על מנת למצוא את הדרך למקסם את הרווחה למשק.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
בנוסף להתלהמות ולדמגוגיה בגרוש אתה גם מצליח לסתור את עצמך כמעט בתוך אותו המשפט. שתה כוס מים, תפעיל קצת את גלגלי השיניים ואז יתקיים פה דיון.

הסיבה שאני סותר את עצמי באותו משפט כי ניסיתי להתייחס לדברך כאילו יש בהם תוכן אמיתי, לטענתי הם שטויות אבל ניסיתי גם להתייחס אלהם כדברי טעם ולכן נוצרה הסתירה המדוברת. סליחה, לא יקרה שנית

שר תחבורה מעורב בשלל תחומים, לא רק תשתית.

ציין מה בדיוק אחרת לא ניתן לערוך דיון ,האם גם שקיעת השמש באחריותו? ואגב, אני אכן מסכים שהוא מעורב בהרבה תחומים, אולי מתי שהוא הוא גם יתחיל להיות גם מעורב בתחום התחבורה

מנהרות הכרמל, מדברים עליהן כבר עשרות שנים, בתקופתו הן הפכו למציאות. מה היה קורה אילו מופז (לדוגמא) היה יושב במקומו?

בדיוק אותו דבר, לחברה הסינית היה בהסכם המקורי בונוס על סיום מוקדם של הפרוייקט ולכן הם סיימו מהר(מעבר לעובדה שהם סינים)

אני די בטוח שעוקף קריות היה קונספט מעורפל לכל היותר אילו מופז (לדוגמא) היה יושב במשרד.

לא, למען האמת שבתקופת מופז אישרו את הכביש לבניה

עוד ועוד כבישים אכן נסללים, אי אפשר לתקן ולבנות הכל ביום אחד.

יופפפפי, אז תמיד בנו, כל שרי התחבורה בונים כבישים, ולכן כמו שטענתי, בשביל להמשיך להחליט לבנות כבישים לא צריך שר תחבורה. כמו שבשביל להחליט לתת תרופות לחולים לא צריך שר בריאות

לגבי הרקבת, ישנם מהלכים, לא כולם גלויים לעין ישר אשר את תוצאותיהם נראה בעתיד.

אאאאהה, שר התחבורה שלנו עובד במחשכים הוא הוא הג'יימס בונד של שרי הממשלה? עכשיו בוא תספר לנו עליהם?(ותאמין לי שתבין את מה שלא גלוי לעיין תגלה שהמצב הרבה יותר גרוע. בתור אחד שקרא את ההסכם החדש שנחתם)

לגבי קו הרכבת לאילת, אני מאמין שלבסוף הוא יהפוך למציאות. יחד עם זאת יש להבין כי כאן מדובר על נכס ברמה אסטרטגית (חלופה לתעלת סואץ) ולכן מעורבים כאן גורמים נוספים מעבר לשר התחבורה.

נכס אסטרטגי??? אז זה מתקציב הבטחון מגיע? אה לא? אולי בגלל שקו רכבת שעובר 300 ק"מ בתוך מדבר שמחבל בדואי עם מטען צינור בשקל שישים יכול להשמיד אותו ועוד 300 אנשים על רכבת, בשום פנים ואופן לא יכול להיות נכס אסטרטגי? כזה נכס אסטרטגי?

בעניין קרטל הרכב, משעשע לקרוא דברים נאיביים שכאלה. אתה באמת חושב שאפשר פשוט לבוא ולסגור את הבסטה ככה ביום אחד ולהתחיל הכל מחדש? זה לא עובד ככה, לא כאן ולא באף מקום. קיימים שיקולים רבים, אשר ניכר שאינם עולים בדעתך כלל, שיש לקחת בחשבון על מנת למצוא את הדרך למקסם את הרווחה למשק.

כן, בדיוק כמו שחיסלו את קרטל הסלולר. כמה קשה ככה קל, תראה איזה יופי עשו לחברות הסלולר וזה קרטל קטן של 3 מפעילים. תחשוב עכשיו לבד באיזה קלות ניתן לפרק קרטל פחות מסובך עם 14 חברות וחסם כניסה הרבה יותר נמוך.

יקירי, סלח לי אבל הדמגוגיה היא שלך. אני נתתי דוגמאות עיניניות ביותר, תוך הזכרה מפורשת שבניית עוד כבישים היא ברירת המחדל של כל שרי התחבורה הקודמים, ולכן אין חשיבות לשר התחבורה. ואיזה דוגמה אתה מביא, שגם ישראל כץ בנה כבישים. יופי הוכחת את עצמך חבל על הזמן. וגם חדל להביא את מופז כדוגמה כי כמו שכבר טענתי מופז אכן גרוע יותר, וזה לא הופך את כץ לטוב יותר פשוט לרע פחות.

• תוכן חדש...