Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ישראל כץ עדין שר התחבורה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סלח לי אך הדוגמאות שלך סתומות.

1. במה עוסק משרד התחבורה? אתה מוזמן להעיף מבט.

2. תמריצים כספיים לסיים מהר תמיד יש אך בפועל, כפי שאנחנו יודעים, זה לא תמיד עובד. בנוסף לכך, כנראה שאתה לא מכיר את הסיפור במלואו.

3. יופי, בתקופת מופז אישרו את עוקף קריות לבניה. בדיבורים הוא חזק, זה לא חדש.

4. מה זה תמיד בנו כבישים? זאת הצהרה סתומה וחסרת משמעות. כמה בנו? איפה? באיזה איכות?

כמות הפיתוח בתחום התשתיות שאנו עדים לה בשנים האחרונות ראויה לציון.

5. מהלכים שאינם גלויים לעין - הכוונה היא להתנהלות מכרזים והתנהלות הביצוע לאחר הזכיה במכרז. אחד מהסממנים להצלחה בתחום הוא סיום פרוייקטים בזמן (מנהרות הכרמל, עוקף קריות ומחלף יגור. תקנו אותי אם אני טועה).

6. לגבי קו הרכבת לאילת. מה זה השטות הזאת עם הבדואים ומטעני הנפץ? מה מונע מהם לעשות זאת היום באיזור ב"ש ואיך קשור בכלל? ממליץ לך לעיין כאן.

7. לסיום. בוא תסביר לי כיצד ניתן לפרק את קרטל הרכב בקלות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
סלח לי אך הדוגמאות שלך סתומות.

תסתכל על התשובות שלך פה מתחת כולם סיסמאות והכל מאחורי הקלעים ואף נתון רלוונטי איננו קיים.

1. במה עוסק משרד התחבורה? אתה מוזמן להעיף מבט.

לא טענתי שהמשרד לא עוסק בתחבורה טענתי שהשר לא עוסק בתחבורה.

2. תמריצים כספיים לסיים מהר תמיד יש אך בפועל, כפי שאנחנו יודעים, זה לא תמיד עובד. בנוסף לכך, כנראה שאתה לא מכיר את הסיפור במלואו.

זה עובד יופי על חברות עסקיות, זה לא עובד על מע"צ(חברה ממשלתית). והרעיון להוציא את המנהרות לחברה סינית לא שלא. וכמובן שלקינוח סיימת בסיסמה ריקה מתוכן. מי אני, ולמה אתה חושב שאני לא יודע דברים שאתה יודע.

3. יופי, בתקופת מופז אישרו את עוקף קריות לבניה. בדיבורים הוא חזק, זה לא חדש.

אם אתה כבר מתעקש. תוכנית עוקף קריות יושבת במשרד התחבורה כבר 50 שנה. בתקופת מופז הוציאו אותה מהבויידם של המשרד ואישרו אותה. אם תתיחס לעובדה שתוכנית בת 50 שנה צריכה התנגדויות מחדש כי כל השטח שונה מאז, עצם האישור(ובכלל הרעיון להוציא אותה מהבויידם) הרבה יותר הישג מעצם הבניה שגם המכרז אליו החל אצל מופז. ושוב חזרת למופז כדי להתגונן. כן גם מופז גרוע.

4. מה זה תמיד בנו כבישים? זאת הצהרה סתומה וחסרת משמעות. כמה בנו? איפה? באיזה איכות?

כמות הפיתוח בתחום התשתיות שאנו עדים לה בשנים האחרונות ראויה לציון.

אז אני מזמין אותך להציג את הישגיו. כמה הוא בנה. כמה יותר מאחרים. איפה הוא בנה. בוא תנסה לעשות לו פרסומת. כי כמו שאמרת להגיד שהוא סלל או בנה זה ריק מתוכן. צריך להגיד כמה יותר, ואיפה. בוא נשאיר את הויכוח על איכות לאחרי זה,כי איכות כבישים נמדדת בטווח ארוך.

5. מהלכים שאינם גלויים לעין - הכוונה היא להתנהלות מכרזים והתנהלות הביצוע לאחר הזכיה במכרז. אחד מהסממנים להצלחה בתחום הוא סיום פרוייקטים בזמן (מנהרות הכרמל, עוקף קריות ומחלף יגור. תקנו אותי אם אני טועה).

שוב סיסמאות. ובנוסף ,"הסמויים לעין" זו התייחסות שלך להסכם עם עובדי הרכבת. תפסיק לשנות נתונים שפתאום לא מתאימים לך.

6. לגבי קו הרכבת לאילת. מה זה השטות הזאת עם הבדואים ומטעני הנפץ? מה מונע מהם לעשות זאת היום באיזור ב"ש ואיך קשור בכלל? ממליץ לך לעיין כאן.

נכון, גם את הקו לבאר שבע ניתן לפוצץ, ולכן מעולם לא התייחסו לקו באר שבע כנכס אסטרטגי כי אם קו תחבורתי חשוב שמחבר 2 ערים מרכזיות בישראל שהערך הכלכלי בבנייתו גדול מהעלות ההשקעה בו.זה לא מה שניטען לגבי הקו לאילת. לגבי המאמר שהבאת, הוא נכתב ע"י פרשן מדיני עם אג'נדה ימנית סדורה, הוא לא כלכלן, לא איש ביטחון, הוא סתם שונא ערבים וחושב שככה נעשה להם דווקא, בלי להתייחס לכך שאין ערך אסטרטגי למשהו שהוא לא בר הגנה.

7. לסיום. בוא תסביר לי כיצד ניתן לפרק את קרטל הרכב בקלות.

דה ביג פיקצ'ר כמובן, אין לי כוונה להכנס לפרטי פרטים.

-יבואן לא יוכל ליבא שני מותגי רכב עם אין יבואן מקביל לכל אחד מהמותגים(מותגים מרכזיים כמובן לא מכוניות נישה).

-מוסכים מורשים של היבואנים הקיימים חייבים לתת שירות למשך 5 שנים ראשונות של יבואן מקביל עד שיגמור לפרוס רשת מוסכים משלו. (יש להצעה הזאת כמה ווריאציות)

כלומר, דלק מוטורס יאלצו לבחור, בין למכור את הסכם היבוא שלהם עם מאזדה או פורד לחברה אחרת, לבין לתת לפורד ומאזדה לחפש יבואנים מקבילים בארץ. יש הסבר מפורט לתוכנית היא לא שלי וכבר הוצגה, בצורות כאלה ואחרות במשרדים כאלה ואחרים בממשלה, ולא נעשה דבר.

ואתמין לי שיש לי עוד דברים להגיד אבל נשאיר לאחר כך

פורסם
בנוסף להתלהמות ולדמגוגיה בגרוש אתה גם מצליח לסתור את עצמך כמעט בתוך אותו המשפט. שתה כוס מים, תפעיל קצת את גלגלי השיניים ואז יתקיים פה דיון.

שר תחבורה מעורב בשלל תחומים, לא רק תשתית.

מנהרות הכרמל, מדברים עליהן כבר עשרות שנים, בתקופתו הן הפכו למציאות. מה היה קורה אילו מופז (לדוגמא) היה יושב במקומו?

אני די בטוח שעוקף קריות היה קונספט מעורפל לכל היותר אילו מופז (לדוגמא) היה יושב במשרד.

עוד ועוד כבישים אכן נסללים, אי אפשר לתקן ולבנות הכל ביום אחד.

לגבי הרקבת, ישנם מהלכים, לא כולם גלויים לעין ישר אשר את תוצאותיהם נראה בעתיד.

לגבי קו הרכבת לאילת, אני מאמין שלבסוף הוא יהפוך למציאות. יחד עם זאת יש להבין כי כאן מדובר על נכס ברמה אסטרטגית (חלופה לתעלת סואץ) ולכן מעורבים כאן גורמים נוספים מעבר לשר התחבורה.

בעניין קרטל הרכב, משעשע לקרוא דברים נאיביים שכאלה. אתה באמת חושב שאפשר פשוט לבוא ולסגור את הבסטה ככה ביום אחד ולהתחיל הכל מחדש? זה לא עובד ככה, לא כאן ולא באף מקום. קיימים שיקולים רבים, אשר ניכר שאינם עולים בדעתך כלל, שיש לקחת בחשבון על מנת למצוא את הדרך למקסם את הרווחה למשק.

באמת שאין צורך להסחף בהתלהבות הזו לפועלו של השר כץ. יש לא מעט דברים שכפי שצוין ובצדק הם תולדת מעשיהם של שרי תחבורה קודמים, יש גם כמה ענינים שעין של משקיף חיצוני אינה יכולה שלא לפרשם אלא ככניעה ללחץ וכמובן הנסיון לשייך לו ( ולביבי שלנו כמובן ) ישירות, בשילוט משונה וכמעט צפון קוריאני בסגנונו, שהיה צמוד כמעט לכל פרויקט תחבורתי בזמנו, את ייזומו. כנראה שחלק מאיתנו הוא בכל זאת שיכנע. ובכל מקרה על שני דברים נדמה שאין מחלוקת, האחד העובדה העגומה ששיפור תשתית הכבישים ( לפחות בצד המערבי של הקו הירוק ) לא מדביק את קצב הגידול בתנועה והשני שהתחבורה הציבורית היא עדיין מחורבנת למדי.

פורסם

^

למען הסר ספק, אני לא מנסה להסחף בהתלהבות בנוגע לשר כץ. אותי די מעצבן לקרוא אנשים שנראה כאילו כל מטרתם היא הכפשה והטלת רפש ויהי מה.

יותר מזה, אני חושב שדווקא את הקדנציה שלו התחיל כץ בצורה צולעת למדי, אולי בגלל מחדלי ענק של קודמיו, אולי בגלל חוסר הבנתו והיכרותו עם התפקיד ואין לי שום סימפטיה מיוחדת לאיש. יחד עם זאת, נראה כי עד כה המצב שלנו הרבה יותר טוב מאשר תחת קודמיו ועל זה ראוי לתת לו את הקרדיט.

-------

1. טענת שהשר לא עוסק בתחבורה. פרט הדגם ונמק ואם אינך יכול, חבל על הפיקסלים שאתה מבזבז.

2. עובד יופי או לא היה סיפור לא קטן עם הסינים הללו באמצע הפרוייקט. למזלינו לבסוף הסוגיה נפתרה.

3. אתה בכלל קורא את מה שאתה כותב? זה לא נראה כך.

עצם האישור בעל חשיבות גדולה יותר מעצם הבניה? שטות מוחלטת. מופז יכול לאשר מה שהוא רוצה ומתי שהוא רק רוצה, זה לא שווה את הדיו והנייר עד שלא זז משהו בשטח.

4. הצגתי, משום אתה בוחר להתעלם, אולי לא נוח לך עם העובדות. מנהרות הכרמל, מחלף יגור, כביש 22 (עוקף קריות), הרחבת כביש החוף ולא חסר דוגמאות נוספות. יש כרגע תנופת בניה מסויימת שלא הייתה בעבר.

5. סיסמאות זה אצלך. אני הצגתי לך עובדות פשוטות: מנהרות הכרמל סוימו טרם עת, כביש העוקף 22 יסתיים בעוד כשבוע ימים, לפני הזמן. לא הבנתי מה הקשר של הרכבת לכאן, שוב ככל הנראה העובדות לא נוחות לך.

אגב רכבת, זכור לך המחדלון הקטן של הקו לירושלים, זה בתקופה של קודמיו של כץ (וזה אפילו שלישי מהחרא שהולך שם) ואת זה אי אפשר לשנות תוך יום אחד.

6. נו ואתה סתם ערבי שונא יהודים או שמאלני מיזנתרופ ולכן על אותו משקל גם מדעתך עדיף להתעלם...

ממליץ לקרוא את המאמר פעם נוספת, אולי פעמיים או שלוש (כמה שידרש), בסוף אולי משהו יחלחל פנימה.

7. הצחקת את כולנו. ואז "דלק" (כיבואן מייצג) ישבו עם נציגי מאזדה, יסגרו מחיר טוב לעצמם והיבוא המקביל יכול ללכת פייפן.

הפתרון הוא רחוק מלהיות פשוט כמו שנראה לך.

פורסם

אני חושב שהדבר החשוב ביותר הוא ההמשכיות בתפקיד...

פרט לכך, הדבר המרכזי שניתן לציין לזכותו של השר כ"ץ הוא עצם הניסיון לשנות לטובת האזרחים: אם בתח"צ (הרפורמה המוצלחת שגם הוזילה את העלויות בגוש דן), ברכבת לאילת (שיותר מכך שתקרב את הפריפריה אל המרכז, תוזיל את מחירי שינוע הסחורות מהמזרח) וכן, גם את הניסיונות שלו להילחם בריכוזיות בענף יבוא הרכב (הקמת ועדת זליכה, נגד הזרם, נגד הלוביסטים ונגד נערי האוצר).

חוץ מזה שאסור להקל ראש בהחלטות כמו יבוא רכבים רק עם אבזור בטיחות מינימלי - גם זה לדעתי סייע במלחמה בתואנות הדרכים.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

למען האיזון ראוי גם לציין דברים לחובתו שראוי שיפנה משאבים לשפר אותם:

- השקעה בחינוך (חינוך להתנהלות נכונה בכביש עבור נהגים והולכי רגל).

- שיפור תשתיות מסוכנות, לא חסר כאלו.

- רקבת ישראל.

- קרטל הרכב. אי אפשר לפרק ביום אחד אבל צריך להתחיל מאיפשהו.

- תחבורה ציבורית (שאינה רכבת).

פורסם
^

למען הסר ספק, אני לא מנסה להסחף בהתלהבות בנוגע לשר כץ. אותי די מעצבן לקרוא אנשים שנראה כאילו כל מטרתם היא הכפשה והטלת רפש ויהי מה.

יותר מזה, אני חושב שדווקא את הקדנציה שלו התחיל כץ בצורה צולעת למדי, אולי בגלל מחדלי ענק של קודמיו, אולי בגלל חוסר הבנתו והיכרותו עם התפקיד ואין לי שום סימפטיה מיוחדת לאיש. יחד עם זאת, נראה כי עד כה המצב שלנו הרבה יותר טוב מאשר תחת קודמיו ועל זה ראוי לתת לו את הקרדיט.

-------

1. טענת שהשר לא עוסק בתחבורה. פרט הדגם ונמק ואם אינך יכול, חבל על הפיקסלים שאתה מבזבז.

2. עובד יופי או לא היה סיפור לא קטן עם הסינים הללו באמצע הפרוייקט. למזלינו לבסוף הסוגיה נפתרה.

3. אתה בכלל קורא את מה שאתה כותב? זה לא נראה כך.

עצם האישור בעל חשיבות גדולה יותר מעצם הבניה? שטות מוחלטת. מופז יכול לאשר מה שהוא רוצה ומתי שהוא רק רוצה, זה לא שווה את הדיו והנייר עד שלא זז משהו בשטח.

כנראה שביבי טמבל, כי משום מה הטענה שלו שהוא לא מצליח לקדם בניה בארץ היא בגלל בעיות התכנון ולא בגלל בניה איטית.

ואגב, אם הייתה עוסק בתחום הבניה הייתה מגלה שאכן קבלת אישורים היא עבודה ארוכה וקשה יותר, כל עוד אתה לא פועל ביניין.

4. הצגתי, משום אתה בוחר להתעלם, אולי לא נוח לך עם העובדות. מנהרות הכרמל, מחלף יגור, כביש 22 (עוקף קריות), הרחבת כביש החוף ולא חסר דוגמאות נוספות. יש כרגע תנופת בניה מסויימת שלא הייתה בעבר.

אה, אז אני מבין דבר ראשון שבנושא הרכבת אתה מסכים שהוא יצא טמבל

5. סיסמאות זה אצלך. אני הצגתי לך עובדות פשוטות: מנהרות הכרמל סוימו טרם עת, כביש העוקף 22 יסתיים בעוד כשבוע ימים, לפני הזמן. לא הבנתי מה הקשר של הרכבת לכאן, שוב ככל הנראה העובדות לא נוחות לך.

אגב רכבת, זכור לך המחדלון הקטן של הקו לירושלים, זה בתקופה של קודמיו של כץ (וזה אפילו שלישי מהחרא שהולך שם) ואת זה אי אפשר לשנות תוך יום אחד.

6. נו ואתה סתם ערבי שונא יהודים או שמאלני מיזנתרופ ולכן על אותו משקל גם מדעתך עדיף להתעלם...

ממליץ לקרוא את המאמר פעם נוספת, אולי פעמיים או שלוש (כמה שידרש), בסוף אולי משהו יחלחל פנימה.

להתייחס למאמר, זה כמו שאני אומר שהשר כץ הוא נאצי, כי הוא בנה כבישים בשטחים, וכהסמכתה אני יביא מאמר של גדעון לוי שטוען שמי שבונה בשטחים הוא נאצי. אתה לא יכול להביא מאמרים בעלי אג'נדה פוליטית לתוך דיון אוביקטיבי.

7. הצחקת את כולנו. ואז "דלק" (כיבואן מייצג) ישבו עם נציגי מאזדה, יסגרו מחיר טוב לעצמם והיבוא המקביל יכול ללכת פייפן.

הפתרון הוא רחוק מלהיות פשוט כמו שנראה לך.

לא, כי אם היבואן המקביל יפול אז זה אומר שאין יבוא מקביל לאחד המותגים שלה ואז דלק תצתרך למכור שליטה על אחד מהסכמי היבוא שלה.

לגבי 1,2,4,5

מה השר עשה? מה השר עשה? מה השר עשה?

מה קשה לך להבין בשאלה הזאת. אתה מביא שני מחלפים וכביש עוקף, כל המדינה הזאת מפוצצת כבישים שכץ לא בנה אז כדי להוכיח שהוא עשה משהו אתה צריך נתונים! מעשים! פעולות! אין לך שום נתון שהוא בנה יותר. מה הוא עשה כדי שהמנהרה או הכביש יבנו מהר יותר, מה? אני לא טוען שכץ בנה פחות אני טוען שהוא בנה ועשה כמו כל שרי התחבורה הפח שהיו לפניו (מעבר לכך שבניית כבישים היא פלסטר לא ניתוח) כי אין נתונים שמוכיחים את ההפך ותאמין לי שאם היה נתון כזה, כץ היה דואג לפרסם אותם בכל מחלף אפשרי.

אי אפשר להוכיח אי קיום של משהו אלה רק את קיומו של דבר.

פורסם

3. אכן קיימת בעיית ביורוקרטיה בארצינו אך השורה התחתונה תמיד מסתיימת בש"ח. לדוגמא, בתקופתו של מופז התחילו לבנות בחיפה את החולי המוכר כ"מטרונית" והפיאסקו ממשיך גם בתקופתו של כץ. עם זאת, ראוי גם לציין כי בשנים 2006-2009 בקושי נעשה משהו בשטח.

לכן כן, העובדה שפרוייקטים כמו מנהרות הכרמל, עוקף קריות ועוד מסתיימים בזמן או אפילו לפני מהווה שיפור בפני עצמה (לעומת מה שהיה קודם).

5. בנושא הרכבת יש המון עבודה והמצב כיום רחוק מאוד מלהיות משהו שמזכיר התנהלות תקינה. לכן גם כתבתי שאני מקווה שבקדנציה השנייה כץ ימצא את המשאבים לטפל ברקבון הזה.

6. לאיית לך את זה גם?

קרא את המאמר, החלקים הרלוונטיים לדיון הם אלה אשר מדברים על מסילת הברזל העתידית לאילת (כנס למאמר -> רד למטה עד לכיתוב "ירושלים, 2012" ושם תתחיל לקרוא, לאט. אחרי זה, אם יש לך טיעוניים נגדיים, המבוססים על היגיון, אנא הצג אותם כאן.

7. אם ואם ואם...שורה תחתונה, כולי תקווה שאכן הקרטל ישבר. יחד עם זאת, ברור לי שזה לא עניין של החלטה אחת וזה לא יקרה תוך רגע אחד. אגב, מקודם אתה השווית בין ענף הסלולר לענף הרכב, זה לא בדיוק אותו הדבר. חברות הסלולר מוכרות מוצר אחד (בגדול) והוא זהה. בענף הרכב, זה "קצת" יותר מורכב ואי אפשר להקביל אותם אחד לאחד, אלא אם כן תהיה מוכן לקנות מ"יבואנים וירטואליים" שנותנים שירות "וירטואלי".

-------

בנוגע למשפט האחרון שלך, זה בדיוק מה שאתה עושה, מנסה להוכיח דברים שאינם.

אני חוזר, כנראה שאתה מתקשה להבין, בתקופתו של כץ נבנו מספר פרוייקטים מאוד משמעותיים (כמו: מנהרות הכרמל) ולא סתם עוד כביש ותנופת הבנייה שקיימת כיום היא יותר רצינית מאשר בתקופות של קודמיו. זה שתזרוק כאן הערות כאילו מנהרות הכרמל או כביש 22 הם פלסטר מוסיף עוד קצת התלהמות ודמגוגיה בתגובותייך אך לא באמת מחזק את טיעונייך.

נ.ב. זה לא ש-כץ הוא מלאך משמיים, אך בהשוואה לכשלונות האנושיים שקדמו לו, המצב השתפר. רואים בשטח.

פורסם
3. אכן קיימת בעיית ביורוקרטיה בארצינו אך השורה התחתונה תמיד מסתיימת בש"ח. לדוגמא, בתקופתו של מופז התחילו לבנות בחיפה את החולי המוכר כ"מטרונית" והפיאסקו ממשיך גם בתקופתו של כץ. עם זאת, ראוי גם לציין כי בשנים 2006-2009 בקושי נעשה משהו בשטח.

לכן כן, העובדה שפרוייקטים כמו מנהרות הכרמל, עוקף קריות ועוד מסתיימים בזמן או אפילו לפני מהווה שיפור בפני עצמה (לעומת מה שהיה קודם).

די כבר עם מופז, תפסיק להסתתר מאחוריו(די נמאס). מה כץ עשה כדי שהם יסתיימו????????(בפעם המיליון)

5. בנושא הרכבת יש המון עבודה והמצב כיום רחוק מאוד מלהיות משהו שמזכיר התנהלות תקינה. לכן גם כתבתי שאני מקווה שבקדנציה השנייה כץ ימצא את המשאבים לטפל ברקבון הזה.

איך הוא יטפל אם הוא חתם הסכם שנותן להם להיות מלכים למשך 18 השנים הבאות

6. לאיית לך את זה גם?

קרא את המאמר, החלקים הרלוונטיים לדיון הם אלה אשר מדברים על מסילת הברזל העתידית לאילת (כנס למאמר -> רד למטה עד לכיתוב "ירושלים, 2012" ושם תתחיל לקרוא, לאט. אחרי זה, אם יש לך טיעוניים נגדיים, המבוססים על היגיון, אנא הצג אותם כאן.

איך אני התייחס אם הוא טוען שכלכלית זה משתלם?! שזה לא נכון. הוא לא כלכלן ולא נותן טיעונים כלכליים בכל המאמר רק סיסמאות. איך אפשר להתווכח עם סיסמאות. אבל יודע מה, אני התייחס רק למסקנה שלו. אם הסינים כל כך רוצים את הקו הזה, והקו כל כך כלכלי, והסינים כל כך רוצים אותו, שהסינים יבנו את הקו במכרז BOT ויתפעלו את הקו וכך המדינה לא תשקיע בכך כסף. איך אני איתך,אני אפילו בעד. ושהגאון שלך יפנה את הכסף לפתור בעיות תחבורתיות אמיתיות. הבעיה היחידה שהקו לא כלכלי! ולא מעניין את הסינים, חוץ מזה שלבנות אותו יספק להם תעסוקה על חשבון ממשלת ישראל

7. אם ואם ואם...שורה תחתונה, כולי תקווה שאכן הקרטל ישבר. יחד עם זאת, ברור לי שזה לא עניין של החלטה אחת וזה לא יקרה תוך רגע אחד. אגב, מקודם אתה השווית בין ענף הסלולר לענף הרכב, זה לא בדיוק אותו הדבר. חברות הסלולר מוכרות מוצר אחד (בגדול) והוא זהה. בענף הרכב, זה "קצת" יותר מורכב ואי אפשר להקביל אותם אחד לאחד, אלא אם כן תהיה מוכן לקנות מ"יבואנים וירטואליים" שנותנים שירות "וירטואלי".

אני מדבר על גולן והוט ולא על וירטואליים, וזה בדיוק מה שיקרה, שכמה יבואנים ייבאו את אותו מוצר בדיוק ואז תהיה תחרות.בניגוד למצב היום

-------

בנוגע למשפט האחרון שלך, זה בדיוק מה שאתה עושה, מנסה להוכיח דברים שאינם.

לאאאאאאאאאאאאאאאא! דייייייייייי !. אני טוען כמוך, שלא ניתן להוכיח דברים שאינם, אלה רק דברים שישנם. ולכן אני מבקש ממך בפעם המי יודע כמה מה ישנו. מה כץ עשה? !!!(בפעם המיליון ואחת)

אני חוזר, כנראה שאתה מתקשה להבין, בתקופתו של כץ נבנו מספר פרוייקטים מאוד משמעותיים (כמו: מנהרות הכרמל) ולא סתם עוד כביש ותנופת הבנייה שקיימת כיום היא יותר רצינית מאשר בתקופות של קודמיו. זה שתזרוק כאן הערות כאילו מנהרות הכרמל או כביש 22 הם פלסטר מוסיף עוד קצת התלהמות ודמגוגיה בתגובותייך אך לא באמת מחזק את טיעונייך.

קודמיו בנו את נתיבי איילון, את כביש 6 כביש 1 כביש 2 כביש 4 כביש 90 מחלף גלילות כביש 58(נדמה לי כך קוראים לו, זה בחיפה כנראה אתה מכיר המקום) ועוד ועוד ועוד. אז כן, כביש 22 הוא פלסטר. ושוב תוכיח עם נתונים כמה הוא בנה יותר מקודמיו. (ותעזוב כבר את מופז המסכן) ומה עשה כץ לטובת מנהרות הכרמל? !!!!! אז הפרוייקט הסתיים אחרי שהוא נכנס לתפקיד והוא חתך את הסרט ואכל מהבורקס. מה עוד הוא עשה?(כנ"ל לכביש 22)

נ.ב. זה לא ש-כץ הוא מלאך משמיים, אך בהשוואה לכשלונות האנושיים שקדמו לו, המצב השתפר. רואים בשטח.

איך רואים? רכבת שבקושי מתפקדת? רכבת תחתית בגוש דן שלא קיימת? אוטובוסים שמי שצריך להשתמש בהם מקלל את הרגע? ומדינה שלא ניתן לחיות בה בצורה נורמאלית בלי להיות בעלים של רכב? אז מה בדיוק השתנה שיש עוד כביש וחצי לעמוד בו בפקק.

פורסם

3. העובדה היא שהם הסתיימו עוד לפני הזמן וזה מה שמעניין.

5. בוא תפרט על מה אתה מדבר.

7. "וזה בדיוק" מה שיקרה. ברשותך, אם אפשר לקבל את כדור הבדולח, אני צריך לבדוק כמה דברים...

לא ראיתי שום טיעון מבוסס מצידך או הסבר להצהרות המפוצצות הללו.

כביש 58 אינו קיים וכביש 22 הוא לא "פלסטר" ואם אתה ממשיך להתעקש על זה אתה רק מוכיח שאין לך שמץ של מושג על מה אתה מברבר. פרוייקטים רבים התחילו והסתיימו בתקופתו, די נמאס לי לחזור על עצמי.

נ.ב. גם אם תוסיף עוד מאה סימני שלה או שתכתוב את המילה "לא" עם 500 א' זה לא באמת יחזק את הטיעונים שלך. כנראה שזה מה שעושים כאשר אין ממש מאחורי ההתלהמות.

פורסם

אני מבין מתשובתך האחרונה, על השאלה מה קץ עשה?

זה כלום, וכמה פרוייקטים של סלילת כבישים הסתיימו בתקופתו בדיוק כמו שהסתיימו בתקופת כל קודמיו(כולל מופז שאתה כ"כ אוהב)

תודה רבה

פורסם

אני בכלל לא חושב שזה קשור לשר כזה או אחר אלא להחלטות ממשלה בנוגע ל"כמה כסף לשפוך על תחבורה".

אם אני לא טועה:

עד 2010 התקציב לתחבורה היה 3 מיליארד שקל בשנה.

2011 5 מיליארד.

2012 6 מיליארד, ועד 2016 אמור להישאר 6 מילארד בשנה.

בקיצור, שר כזה או אחר לא יתרום ממשכורתו לבנות כבישים אלא פשוט יוציא לפועל את המקסימום בכסף שהוקצב לו.

תעשו הפרדה בין כבישים ופרויקטים שנבנים על ידי חברות שונות. כביש 22 עוקף קריות נבנה על ידי "נתיבי ישראל", המטרונית בחיפה לא.

http://www.iroads.co.il/he/content/%D7%94%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-2011-2016

http://www.iroads.co.il/he/content/%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%91%D7%99-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...