רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 853 צפיות
"3.7 מיליון ישראלים לא רשאים לנהוג במדינות האיחוד משרד התחבורה הנפיק בשנת 2007 רישיונות נהיגה חדשים בעלות של עשרות מיליוני ש' כדי שיותאמו לסטנדרט אירופאי, עקב שינוי תקן הם אינם תקפים" (גיל מלמד, מעריב). ֿמדינת ישראל במלוא תפארתה. עצוב לי להרגיש ככה ישר אחרי יום העצמאות, אבל אצלנו, כידוע, חוזרים לשגרה מאוד מהר. סה"כ אנחנו רשומים בגינס תחת סעיף "האופוריה הקצרה ביותר". באמת, תבדקו אותי אם אתם לא מאמינים. בעצם עזבו, כמו כולם גם אני חאפר שקרן.
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי, נסעתי היום לבסיס פתוח לראות תערוכה בבסיס צבאי ושחזרתי ראיתי שמישהו שפשף קלות את הפגוש . הקו למעלה כבר היה. הייתם ממליצים לי לטשטש את זה עם מכחול וצבע ייעודי? או שעדיף להשאיר ככה כבר ..? תודה
הודעה אחרונה מאת SHMOLIKKK, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
השבוע או עד סוף השבוע הבא אני עתיד לקבל את הרכב החדש, אשמח למספר דגשים שכדי לשים לב אליהם במעמד המסירה על מנת לוודא באמת שהכל כשורה. כמובן שאין צורך לציין את המובן מאליו (שריטות בצבע, שריטות בג'אנטים ודברים אחרים שבולטים לעין ישר) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- 0 תגובות
- 692 צפיות
שלום לכל אוהבי המכוניות, אנחנו בהפקת התוכנית טסט ראשון מחפשים אנשים עם סיפורי רכב מעניינים שמוכנים להצטלם. הפינה נקראת האדם ומכוניתו. האם יש לכם סיפור מרגש, מעניין, מפחיד או אפילו קיטשי לספר לנו ולאוהבי המכוניות והריגושים. סיפור עליך ועל המכונית שלך! אשמח לשמוע פניות והתעניינות במייל [email protected]
הודעה אחרונה מאת איילה -טסט ראשון, -
- 1 תגובות
- 848 צפיות
הרכב ירד מהכביש ע"י משטרה הרכב הורד מהכביש ע"י שמאי. יש ביטוח מקיף. האם אני אקבל החזר עבור ביטוח החובה גם? שולם לפני כמה חודשים בלבד.
הודעה אחרונה מאת Yarin, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/460/945.html מישהו מכיר את הפרטים? מה הדרישות שנכנסו לתוקף השנה? איזה דרגות השתנו באירופה?
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אחד הדברים ההזויים, אבל חבר קיבל טלפון ממשטרת ישראל, שהרכב שלו נמצא בריא ושלם (עד כדי לכלוכים ופגיעות פח) בשטחים, והוחזר כלאחר כבוד לבעליו, אחרי שנתיים שהיה בגולה (הרכב).
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
אצלי למשל, 1.אסור לעשן. 2.לא מעלה טרמפיסטים אף פעם. 3.לא שומר ברכב דיסקים . 4.פח תמיד צריך להיות נקי.
הודעה אחרונה מאת eransh1, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 787 צפיות
האם נפיחות היא סימפטום? עד כמה זה שכיח? תודה!
הודעה אחרונה מאת Platinum, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מבוטח באישי ישיר. מגיע לי רכב חלופי 10 ימים ממועד התאונה, האם אני יכול לבקש מהם כסף במקום רכב חלופי? מישהו ניסה?
הודעה אחרונה מאת barak5915, -
אז אחרי שמאלו לרנו מגאן 6 שנים במשפחה ושהגיעה אלינו עם 30,000 ק"מ והיום סיימה לגמוע כ-190,000 ומתוכם שנתיים שאני נהגתי על הרכב, החלטתי לסכם אותה לטוב ורע, קצת פרטים על הרכב הנ"ל רכב ידני שנת 07 מאובזר, נתחיל בנתונים. צריכת דלק - הרכב דיזל עם מנוע מוצלח מגיע לתוצאות דלק של היצרן 21ק"מ לליטר ולא מתרחק מצריכת דלק של מכוניות יברדיות. טיפולים ואמינות - הרכב עד היום עובר רק טיפולים שנתים הרכב למעט פעם אחת שהלך ברכב המוח של הקלאץ ובדיוק כשהגעתי למוסך רנו בסגולה גם הפיוז הראשי החליט שהגיע סופו, עם לדבר על בעיות חשמל אז לצערי אכן קיימות חלונות חשמל שלא תמיד עובדים אורות דרך חלשים מאוד שמחייבים אותי להדליק פנסי ערפל, אני רוצה לקחת תאוטו לבדוק אבל לצערי רוב הזמן אני בצב…
הודעה אחרונה מאת bari850, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
עוד מישהו עם האוטו הזה נתקל בזה ויכול לעזור קצת בפתרון הבעיה? מעיין תיקתוקים כאלה
הודעה אחרונה מאת Gunner, -
רציתי להעלות על הכתב תופעה מרגיזה באמת, תופעת ספריי ה"שלג" הדביק והדליק שנפוץ בימי העצמאות. הרי שלא מדובר בכלי שעושה אווירה טובה יותר ומצחיקה יותר, או כזה שמעלה את הרגש הלאומי: מדובר בכלי שמטרתו לעשות לכלוך, גועל ובלאגן, בדיוק כמו הפרצוף הישראלי הממוצע.... הרי מי מאיתנו שמח להתעורר על הבוקר ולגלות על מכסה המנוע כתובת בסגנון: "ורד הזו**", או סמיילי מחייך על אחת השמשות... מעבר לכך שמדובר בחומר כימי שבאופן טבעי אוכל את צבע הרכב, הדביקות של החומר הגועלי הזה לא יורדת במשך חודשים ואת זה מנצלים בני נוער משועממים רבים (שכנראה הם גם אלו שמתפוצצים מצחוק בצפירת יום הזכרון), שלא חוסכים על "שלג" שכזה באף אחת מידיות הרכב, כך שלא ייצא מצב שבחצי שנה הקרובה אתה תיכנס לרכב מבלי לזכו…
הודעה אחרונה מאת Rider99, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
טוב חברים, לפנינו עוד יום עצמאות שמח ובתקווה גם רגוע. היום משעות הצהרים הרכב שלי פרוק, נצור ומכוסה עד מחר. אבל לצערי לא כל נהגי ישראל אחראיים כמו חברי פורום מכובד זה, ולמרות האזהרות הרבות הם עדיין מסרבים להשאיר את מפתחות הרכב בבית טרום יציאה למועדוני הלילה והפאבים. אז הנה נוצר לו "משחק שתייה" חדש בחסות השיכורים הנוהגים: 1. להערכתכם כמה רישיונות נהיגה יפסלו הלילה? 2. כמה רכבים יוחרמו ? מחקרים מדעיים הוכיחו שממוצע התוצאות הקבוצתי הוא המדויק ביותר לתוצאת האמת, אז בואו נבדוק אם האינטואיציה הקבוצתית שלנו תתברר כנכונה. תזרקו מספרים ומחר נבדוק את הממוצע הקבוצתי שלנו מול תוצאת האמת.
הודעה אחרונה מאת p_306_m, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אבי רכש לפני שנה סקודה פביה ורציתי לדעת האם חייב לטפל בצ'מפיון כדי לשמר את האחריות על הרכב?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
וכל זה קרה בחנייה ליד הבית, וכל זה קורה שבוע וחצי לפני שאני עובר לבית החדש עם חנייה פרטית @?!@?#!@?# יש לי עיקום קטן בכנף הקדמית של הרכב ועוד נגיעה קטנה בקדמת מכסה המנוע. אין לי שום מושג בתחום; ללכת לפחח? כמה זה אמור לעלות לי? אפשר לעשות תיקוני צבע קטנים? (אגב, אני מגיב היסטרית כי אני מאוד אוהב את הרכב, אבל הנזק לא ממש משמעותי). ועוד בעניין, האם ש מצלמות לפנים הרכב שמצלמות גם כשהרכב כבוי? אני משתגע מהעובדה שישראלים מחו**נים פוגעים ברכב ונוסעים כאילו כלום לא קרה.
הודעה אחרונה מאת BrucE_WaynE, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום וחג שמח, אני מעוניין לייבא ג'אנט חדש ומקורי של BMW מחו"ל עקב ג'אנט אחד שהתעקם לי (ג'אנט בודד). המחיר בחו"ל לאחד חדש הוא בסביבות 300$ כאשר בדלק המוטורס המחיר הוא אלפי שקלים ליחידה בודדת (5,000 ש"ח למיטב זכרוני). מהן האפשרויות העומדות בפניי? איני רואה הצדקה לקנות את הג'אנט מהיבואן בארץ במחיר שערורייתי שכזה. (אגב, רפליקה לא באה בחשבון, מעוניין בג'אנט מקורי בלבד) הג'אנט המדובר הוא: תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי בשעה טובה האוקטביה 2010 שלי (כפרה עליה ) הוחלפה היום באחת כסופה חדשה. קיבלתי את האוטו עם 22 ק"מ. בנסיעה ראשונה נראה כי הבלמים פשוט חלשים (75 ק"מ, כולל כביש 6, סיבובים וככרות) , אני אומר את זה כי בבוקר ירדתי מה 2010 וזה אמור להיות לפחות אותו הדבר אם לא הרבה יותר חזק. האם זה קשור לזה שהאוטו חדש לגמרי וזה אמור להשתפר? כאמור ב 2010 האוטו כבר עם 113,000 ק"מ וסט דיסקיות וצלחות הוחלף ב105,000 והבלימה פשוט הרבה יותר חזקה . רעיונות? תודה למגיבים
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
כן, את מה שבכותרת שמעתי הערב ממקורב למקור מוסמך. מאוד מוסמך. הכוונה היא לבצע מחטף ולכפות עובדה בשטח, בדיוק כמו שנעשה עם העלאת המיסים האחרונה. המס על הדלק הולך להתייקר, ויוסר הפיקוח גם על הבנזין 95. המטרה היא לכפות על חברות התחבורה הציבורית לשפר את השירות, ולאשר לעוד חברות להכנס לתחום. בנוסף - מקווים כי הדבר יזרז את פרוייקט המכונית החשמלית. מי שלא מאמין - שלא יאמין. נדבר עוד שלושה חודשים. אני משתמש די ותיק בפורום, מעולם לא כתבתי שטויות. אני עדיין לא החלטתי איך אני מתארגן - מה שבטוח, אין סיכוי שאני זונח את התחביב ומוכר את הקליאו האהובה. לילה (לא)טוב. הבהרה משפטית: אין לראות באמור לעיל ייעוץ לעשות איזו פעולה. אין פותח השרשור אחראי על דברים ש…
הודעה אחרונה מאת Skity, -
- 2 תגובות
- 596 צפיות
במושב האחורי ישלי יש את המנורה הפנימית.. איך פותחים אותה ניסתי בכמה דרכים לא הצלחתי =\ אמרתי נתייעץ איתכם הינה התמונה:
הודעה אחרונה מאת 7DAV4ID7, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום - אני מתכוון למכור את הרכב שלי (יונדאי i10 שנת 2012). זו לא הפעם הראשונה שאני מוכר רכב אבל במשך כל השנים היו לי "עגלות" שמחירן היה נמוך מאוד ולכן בעבר לא נדרשתי לסוגיה זו. השאלה שלי היא כזו - נניח שעברתי את שלב בדיקת הרכב עם הקונה ואנחנו מעוניינים לבצע את את העברת הבעלות וכמובן את העברת הכסף לידיי. ברור לי כי הדבר הנכון הוא לקחת מהקונה את הכסף בצורת צ'ק בנקאי ולא במזומן ובטח ובטח לא בצ'ק רגיל. ברור לי גם כי הצ'ק הבנקאי אמור לעבור לידיי במקביל לתהליך העברת הבעלות ע"י הפקידה בדואר. מה שלא ברור לי זה - מי ערב לי שהצ'ק הבנקאי לא מזוייף? האם אני צריך לבקש מהקונה להיות נוכח בזמן שהוא מוציא את הצ'ק הבנקאי מהדואר (מה שיהווה עבורי הוכחה שהצ'ק לא מזוי…
הודעה אחרונה מאת Tamir2312, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
FrUhGAf44fg דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
שלום, הרשו לי להוציא מעט (הרבה) קיטור על הדבר הזה - קלנועית בדגש על קלנועית הנוסעת בכביש! איני יודע עד כמה החוק מתיר או לא מתיר נסיעה של קלנועית על הכביש - מצאתי בהרבה מקומות שאסור לקלנועית להגיע לכביש, אבל בטוח שיש עוד הרבה סעיפים שבטח מאפשרים זאת. בכל מקרה, הסיפור הוא כזה - היום נסעתי בכביש עירוני, כשאשר בכביש שני נתיבים, ומהירות רשומה בתמרור 60 קמ"ש. מרחוק הבחנתי בקלנועית שנוסעת בנתיב הימני - באמצע הכביש, כאשר לאחריה לא הייתה אף מכונית, לא נתיב שמאל ולא ימין. ברגע שאני רואה רוכבי אופניים ובמיוחד קלנועיות, אני מנסה כמה שיותר להתרחק מהם, וכך גם עשיתי היום. ברגע שראיתי את הקלנועית, שמתי וינקר שמאל, הסתכלתי במראות ועברתי לנתיב השמאלי, הפנוי (הקלנועית כאמור …
הודעה אחרונה מאת 114508534, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קשה לי לנהוג בלי הוילון, הנהגים מאד מסנוורים,אני נוהג לצפות הרבה במראה הראשית מהרכב וזה פשוט מסנוור. במאזדה 3 הגג למעלה הוא ספוג וכשמתקינים את הווילון הגג יורד למטה עם ההברגה. חשבתי על דרך אחרת,והיא השחרת חלון, מצאתי מסמך באינטרנט שכן מאשר השחרת חלון אחורי בתנאי שיש מראות צד תקינות. http://www.carstyle.co.il/materials/TAKANON.pdf לדעתכם אפשר לסמוך על המסמך הזה? רוב האנשים נוהגים בלי וילון,ואין לי מושג איך..זה לא נוח לא בלילה שמסנוורים,ולא בשמש החמה.
הודעה אחרונה מאת itzic20, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 716 צפיות
http://cliqa.nana10.co.il/filter/all/car אני אישית לא קונה כי לא סומך על אתרים כאלה ולא קונה באינטרנט . וזאת בעצם השאלה מישהו בפורום קונה דרך האינטרנט ויכול להגיד שהכל בסדר זה לא נוכלים? זה מתחיל להפריע לי ההפרש במחיר פלוס הטרחה ללכת לקנות מחנות אמיתית ולחפש חניה וכו
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
השתגעתי כבר אני רוצה להזמין לרכב מראה, הראשית שמעל הדשבורד וכל החיפושים העלו חרס. רשמתי front mirror dashboard mirror mirror for seat כלום עזרה ותודה חג שמח
הודעה אחרונה מאת Car57, -
צריך מצלמה לרכב 1 2
מאת door2005- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
איזה מצלמה מומלצת? אך המצלה הזאת?http://www.ebay.com/itm/GS1000-5-0MP-HD-1920x1080p-30FPS-Car-DVR-w-1-5-LCD-G-Sensor-HDMI-NEW-GS1000B-/321105556068?pt=US_Surveillance_Digital_Video_Recorders_Cards&hash=item4ac361f264 תקציב 300 שקל
הודעה אחרונה מאת Car57, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
ב 28.4.13 שעה 19.00.לא יודע מה אתכם,אני ממש מתגעגע וסופר את הימים לאחור...
הודעה אחרונה מאת maorkadosh16, -
-
שלום לכולם, עונת הרחצה התחילה אתמול ואיתה גם הגנבים שמחפשים קורבנות תמימים שבאו להנות בחוף. נצא מנקודת הנחה, שכבר השארתם ברכב את הפלאפון וארנק (למעט 50 ש"ח במזומן למוכר של הגלידה) עדיין המפתח צריך להגיע אתכם. אשמח אם תשתפו כאן רעיונות יצירתיים ל-מה לעשות עם המפתח בזמן שאתם בתוך המים עם החברים/חברה מבלי לדאוג לציוד שהושאר על החוף. אגב הרעיון לשרשור עלה לי כי אתמול הייתי בים עם חברים ואריתראי/סודני בא אליי בחוף הים ואומר לי באנגלית: "תשמע אם אתה לא תשמור על הדברים שלך קרוב אלייך אני אקח לך אותם" לכל מי שתהה מהי ההגדרה של כנות, אז, זה בדיוק זה!
הודעה אחרונה מאת RazorJunior, -
- 0 תגובות
- 865 צפיות
בכביש 4 בקריות לפני כשעתיים +\-?
הודעה אחרונה מאת RallyAddicted,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 232 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Amitbak
- hs10480
- רועי5
- itzik123
- itaysamurai
- ANUTKK
- ELIA56
- לירון .ה.
- AUDIO KING
- yahaga
- BoazB11
- פול-טנק