Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום - אני מתכוון למכור את הרכב שלי (יונדאי i10 שנת 2012). זו לא הפעם הראשונה שאני מוכר רכב אבל במשך כל השנים היו לי "עגלות" שמחירן היה נמוך מאוד ולכן בעבר לא נדרשתי לסוגיה זו.

השאלה שלי היא כזו - נניח שעברתי את שלב בדיקת הרכב עם הקונה ואנחנו מעוניינים לבצע את את העברת הבעלות וכמובן את העברת הכסף לידיי. ברור לי כי הדבר הנכון הוא לקחת מהקונה את הכסף בצורת צ'ק בנקאי ולא במזומן ובטח ובטח לא בצ'ק רגיל. ברור לי גם כי הצ'ק הבנקאי אמור לעבור לידיי במקביל לתהליך העברת הבעלות ע"י הפקידה בדואר.

מה שלא ברור לי זה - מי ערב לי שהצ'ק הבנקאי לא מזוייף? האם אני צריך לבקש מהקונה להיות נוכח בזמן שהוא מוציא את הצ'ק הבנקאי מהדואר (מה שיהווה עבורי הוכחה שהצ'ק לא מזוייף)?

דבר נוסף שלא ברור לי - לאחר שהסתיימה העברת הבעלות והצ'ק הבנקאי נמצא אצלי - אני לא מעוניין להסתובב ברחוב עם הצ'ק - האם אני יכול להפקיד את הצ'ק הזה מהדואר ישירות לחשבון הבנק שלי?

במידה והפקדת הצ'ק יכולה להיעשות מסניף הדואר ישירות לחשבון הבנק שלי - לאחר כמה זמן אני רואה את הכסף בחשבון?

אם ישנם נקודות נוספות שצריך לשים לב אליהן בזמן מכירת הרכב אני אשמח לשמוע את הערותיכם.

בתודה מראש לכל העונים.

פורסם
שלום לכל חברי הפורום - אני מתכוון למכור את הרכב שלי (יונדאי i10 שנת 2012). זו לא הפעם הראשונה שאני מוכר רכב אבל במשך כל השנים היו לי "עגלות" שמחירן היה נמוך מאוד ולכן בעבר לא נדרשתי לסוגיה זו.

השאלה שלי היא כזו - נניח שעברתי את שלב בדיקת הרכב עם הקונה ואנחנו מעוניינים לבצע את את העברת הבעלות וכמובן את העברת הכסף לידיי. ברור לי כי הדבר הנכון הוא לקחת מהקונה את הכסף בצורת צ'ק בנקאי ולא במזומן ובטח ובטח לא בצ'ק רגיל. ברור לי גם כי הצ'ק הבנקאי אמור לעבור לידיי במקביל לתהליך העברת הבעלות ע"י הפקידה בדואר.

מה שלא ברור לי זה - מי ערב לי שהצ'ק הבנקאי לא מזוייף? אף אחד, אבל לזייף כזה צ'ק זה לא משהו שקל לעשות בבית

האם אני צריך לבקש מהקונה להיות נוכח בזמן שהוא מוציא את הצ'ק הבנקאי מהדואר (מה שיהווה עבורי הוכחה שהצ'ק לא מזוייף)? אתה יכול, זה מה שאני עשיתי כשמכרתי רכב שנת 2009 שנה שעברה

דבר נוסף שלא ברור לי - לאחר שהסתיימה העברת הבעלות והצ'ק הבנקאי נמצא אצלי - אני לא מעוניין להסתובב ברחוב עם הצ'ק - האם אני יכול להפקיד את הצ'ק הזה מהדואר ישירות לחשבון הבנק שלי?

אני לא יודע אם ניתן בדואר להפקיד צ'קים אבל קפוץ לסניף הקרוב של הבנק שלך ותפקיד שם הכי טוב והכי בטוח

במידה והפקדת הצ'ק יכולה להיעשות מסניף הדואר ישירות לחשבון הבנק שלי - לאחר כמה זמן אני רואה את הכסף בחשבון?

הנסיון שלי הוא בבנק ולא בדואר ולקח 3 ימי עסקים

אם ישנם נקודות נוספות שצריך לשים לב אליהן בזמן מכירת הרכב אני אשמח לשמוע את הערותיכם.

בתודה מראש לכל העונים.

בכחול

404

פורסם

אתה יכול לחסוך לעצמך את כל הטרטורים תמורת 50-70 ש"ח:

בקש מהקונה להביא תא כל הסכום במזומן. בעת העברת בעלות בדואר, בקש מהפקידה לספור את השטרות (יש להם מכונה), ולהפקיד את הסכום (או חלקו) לחשבונך.

העמלה תעמוד על כמה עשרות ש"ח. הכי קל ובטוח!

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
אתה יכול לחסוך לעצמך את כל הטרטורים תמורת 50-70 ש"ח:

בקש מהקונה להביא תא כל הסכום במזומן. בעת העברת בעלות בדואר, בקש מהפקידה לספור את השטרות (יש להם מכונה), ולהפקיד את הסכום (או חלקו) לחשבונך.

העמלה תעמוד על כמה עשרות ש"ח. הכי קל ובטוח!

הכל טוב ויפה רק שכמו שאני לא מעוניין להסתובב עם סכומי כסף גדולים בכיס יכול להיות שגם הקונה לא יהיה מעוניין בכך - האם ניתן להפקיד את הצ'ק הבנקאי מסניף הדואר ישירות לחשבון הבנק שלי?
פורסם

היופי בצ'ק בנקאי זה שהוא למוטב בלבד ושמובטח כיסוי.

אין לאף אחד מה לעשות עם הצ'ק הזה חוץ מהמוטב (אתה).

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
היופי בצ'ק בנקאי זה שהוא למוטב בלבד ושמובטח כיסוי.

אין לאף אחד מה לעשות עם הצ'ק הזה חוץ מהמוטב (אתה).

מובטח כיסוי במידה והוא לא מזוייף :-)

האם ניתן להפקיד את הצ'ק הבנקאי מהדואר לחשבון בנק? או שאני חייב להפקיד אותו בבנק בלבד?

פורסם

מעולם לא ניסיתי להפקיד מהדואר לחשבון בנק - מצד שני אתה יכול להפקיד את הצ'ק במכשיר ההפקדה שיש בסניפים רבים. בבנה"פ המכשיר מקבל צ'קים בערך עד 250,000 ש"ח. היום יש גם מכשירים להפקדת מזומנים שיודעים לספור את השטרות. אני סומך על המכשירים, לאחרונה הפקדתי צ'ק שהינו חלק מהתשלום תמורת דירה שמכרתי, אתה יכול להבין שמדובר בסכום גבוה, ולא היתה שום בעיה.

פעם האחרונה שבה מכרתי רכב עשיתי זאת במקום שבו סוכנות הדואר סמוכה לסניף בנק. אז שולם לי מזומן והמכונה להפקדת מזומן טרם הותקנה, אבל אילו ביצעתי את המכירה היום הייתי יורד מסוכנות הדואר לבנק ומפקיד את הכסף במקום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מעולם לא ניסיתי להפקיד מהדואר לחשבון בנק - מצד שני אתה יכול להפקיד את הצ'ק במכשיר ההפקדה שיש בסניפים רבים. בבנה"פ המכשיר מקבל צ'קים בערך עד 250,000 ש"ח. היום יש גם מכשירים להפקדת מזומנים שיודעים לספור את השטרות. אני סומך על המכשירים, לאחרונה הפקדתי צ'ק שהינו חלק מהתשלום תמורת דירה שמכרתי, אתה יכול להבין שמדובר בסכום גבוה, ולא היתה שום בעיה.

פעם האחרונה שבה מכרתי רכב עשיתי זאת במקום שבו סוכנות הדואר סמוכה לסניף בנק. אז שולם לי מזומן והמכונה להפקדת מזומן טרם הותקנה, אבל אילו ביצעתי את המכירה היום הייתי יורד מסוכנות הדואר לבנק ומפקיד את הכסף במקום.

אני לא אוהב להפקיד במכונות הפקדה אלא מול פקיד אבל לא זו הבעיה שלי. הבעיה היא שאני לא רוצה להסתובב עם הצ'ק אלא להעביר אותו לחשבון כמה שיותר מהר. במידה ואי אפשר להפקיד את הצ'ק בבנק הדואר אז ברור שעדיף לבחור בבנק דואר שצמוד לבנק. אם היה אפשר לבצע העברת בעלות בבנק זה היה אידיאלי :-)
פורסם

בלתי אפשרי לענות על "מהו התהליך הנכון במכירת רכב?"

זה תלוי בכמות גורמים עצומה.

האם אתה צריך את הכסף ולכן מוכר?

האם כבר יש לך רכב ואתה לא לחוץ למכור?

תכלס מהירות=הורדה במחיר

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
אני לא אוהב להפקיד במכונות הפקדה אלא מול פקיד אבל לא זו הבעיה שלי.

גם לי היה חשש מהמכשירים. במהלך השנים הפקדתי צ'קים קטנים יחסית (עשרות עד אלפי ש"ח), ולאחר שראיתי שהעסק פועל היטב הפקדתי לאחרונה צ''ק בסדר גודל אחר לגמרי. את הצ'ק עצמו, סרוק, ראיתי למחרת בבוקר בדף החשבון באינטרנט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בלתי אפשרי לענות על "מהו התהליך הנכון במכירת רכב?"

זה תלוי בכמות גורמים עצומה.

האם אתה צריך את הכסף ולכן מוכר?

האם כבר יש לך רכב ואתה לא לחוץ למכור?

תכלס מהירות=הורדה במחיר

השאלה בכותרת הפוסט אמנם היתה "מהו התהליך הנכון במכירת רכב?" אבל מיד לאחר מכן בפוסט עצמו הסברתי למה אני מתכוון. כל השאלה שלי היתה לגבי האופן שבו יש להתנהל מהרגע שבו נכנסתי ביחד עם הקונה לסניף הדואר ועד לרגע שבו הכסף נוחת בבטחה בחשבון הבנק שלי.
פורסם
גם לי היה חשש מהמכשירים. במהלך השנים הפקדתי צ'קים קטנים יחסית (עשרות עד אלפי ש"ח), ולאחר שראיתי שהעסק פועל היטב הפקדתי לאחרונה צ''ק בסדר גודל אחר לגמרי. את הצ'ק עצמו, סרוק, ראיתי למחרת בבוקר בדף החשבון באינטרנט.
החשש מהפקדה במכונות הפקדה זה מחסום פסיכולוגי שאני מאמין שקיים אצל רוב האנשים.
פורסם

שוב, אם אתה חושש וזה לגיטימי לחלוטין עדיף לך "לבזבז" עוד כמה שעות עבודה שהם זניחים יחסית לצ'ק ולהפקידו ישירות בבנק.

מקס' תתקשר לדואר תשאר אותם עם זה אפשרי להפקיד דרכם צ'קים

404

• תוכן חדש...