רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
החוק שמחייב הדלקת אורות ביום כבר הסתיים,עדיין רוב הרכבים שעל הכבישים נוסעים עם אורות דולקים ועוד יש כאלה שנוסעים עם אורות גבוהים.. מה הרעיון בדיוק? לעצבן ?
הודעה אחרונה מאת gollu, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הכלבה הזאת (סלחו לי על המילים) נתנה לי דו"ח בלי שום טיפת רחמים, צילמתי אותה עוברת אחרי זה את הכביש ללא מעבר חצייה, יש משהו שאפשר לעשות נגדה? ואני ממש לא מעוניין לפרסם את זה בפייסבוק או מקושרים וכדומה.
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
-
- 19 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
הטסט השני הוא הזדמנות טובה לסכם שנה וחודשיים לאחר עשיתי עימה 16,000 ק"מ. ביואיק לה-סייבר שנת 2001 מנוע 3.8 ליטר V6 205 כ"ס נקנתה בטרייד-אין של UMI עם 187000 יד ראשונה (אני 01) מעו"ד חיפאי ידוע שהחליפה בלוצרן החלטתי על ביואיק מכיוון שרציתי רכב מנהלים מרווח עם ספסל לתינוק ולעוד 2 ילדים, ומבדיקות שערכתי גיליתי שהלה-סייבר דורגה בשנים 2000-2005 כאחד הרכבים האמינים בארה"ב. קצת על הרכב, צבע שמפניה ברמת אבזור לימיטד, הגבוהה ביותר (קאסטום, קאסטום פלוס ולימיטד): ברכב 6 כריות אוויר, ח"ח, נ"מ, מראות חשמליות, כסאות עם כוונון חשמלי וזיכרון לכל נהג, ריפודי עור, סאנרוף, , בקרת שיוט, ABS, בקרת משיכה, בקרת אקלים דיגיטלית עם מזגן מפוצל, חימום בכיסאות, מקרן תצוגה ע"ג השמש…
הודעה אחרונה מאת Celestra, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום חברים אני מתכנן לטוס למינכן בחודש הבא, ברצוני להשכרה רכב ל2 אנשים בלבד. בדקתי בחברות השכרה והגעתי ל six סביר להניח שזה שלמה six..... הצעות די סבירות לסוגים המוצעים שם. אשמח לשמוע ולקבל יעוץ להשכרת רכב ל3 ימים, אין בעיה תקציב, כמובן לשמוע מהחברים מה הפרוצדורה להשכרה בחוץ לארץ. מבחינת גיל אין בעיה אני בן 30 אם 10 שנים רשיון. בברכה תמיר יוסף
הודעה אחרונה מאת zal, -
-
היום יצא לי לראות מקרה עצוב של סופרב חדשה שבגלל חוסר תשומת לב נגרם לה נזק של אלפי שקלים. בחניה ליד הבית שלנו יש כמה פטריות מבטון כדי שאנשים לא יחנו על הכביש. בשעות הצהריים אחד הנהגים, כנראה לא מכאן בלי לשים לב עלה עליה ונתקע כאשר הגלגל הקדמי שמאלי באוויר כ10 ס"מ מהפטרייה. ייעצנו לו להרים את האוטו ולשים קרשים מתחת לאוטו על מנת להגביה את הצד מעל הפטרייה ולצאת. אחרי כמה דקות בא מישהו לעזור לו שכנראה לא מבין יותר מדי בחילוץ וגרירה ושם לו אבנים צרות מדי. התוצאה היא שאחרי 20 דקות של הרמה והזזת האוטו כמה ס"מ כל פעם הסיפור נגמר בסופרב חדשה עם רדיאטור שבור, טמבון שבור, נהג מתוסכל עם רכב עומד ומי יודע אי אילו מכלולים נשברו בדרך (ראיתי משהו תלוי מלמטה). מסקנה : לשי…
הודעה אחרונה מאת nisim91, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. זה באמת אחד הפרוייקטים שהכי מעניינים (ומרתיחים) אותי בארץ בתחום התשתית. הסימפוזיון הזה נמשך כבר למעלה משנה (ואולי שנתיים?) ובמסגרתו עומדים על הפרק בסך הכל פחות מ 15 ק"מ (!!) של הוספת נתיב נסיעה חדש לכל כיוון, שדרוג גשרים, הרחבתם ועוד שאר קללות מעולם התשתית. מה שמעלה לי את לחץ הדם בכל פעם שאני עובר שם הוא האדישות הבלתי נתפסת של קבלני הפרוייקט והמפקחים. זה נראה כאליו לאף אחד לא אכפת מהפרויקט וההפקרות חוגגת. נראה שהעבודות מתבצעות באיזי, בלי לחץ וגם שבת הוא יום מנוחה, אז מה אם זה אחד הכבישים הכי סואנים בארץ. אין יום שמקטע הכביש הזה לא נסתם לכמה שעות בגלל תאונה המתרחשת תודות לרשלנות פושעת של נתיבים צרים, חסרי שוליים, אספלט משובש בעל הפרשי גובה וסימון לקוי.…
הודעה אחרונה מאת maxcher, -
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
חבר מחליף תושבת גיר וצריך פטיש אוויר כדי לשחרר את הברגים.. היות והמוסכים סגורים ביומיים הקרובים אני פונה לחברי הפורום הנכבדים. יש מישהו מאיזור פתח תקווה שיוכל להשאיל פטיש אוויר לזמן קצר? תודה, אדר.
הודעה אחרונה מאת adarbaratz, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
http://hwzone.co.il/tech/news/141124 אני חושב שאם זה עובד במטוסים אין סיבה שזה לא יעבוד במכוניות, תעשיית הרכב שמרנית מידי. מצד שני, אולי למכונית שכל תפקידה להגיע מנקודה א' לב' זה יכול להתאים, אבל אני חושש שזה יפגע קשות במכונית ספורטיבית שבה אתה כן רוצה להרגיש את הכביש.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
שאלה לגבי ההילוכים 1 2
מאת DannyX09-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
כבר מעל לשנה שיש לי את האוטו ואין לי מושג מה הD1 D2 D3 עושים חח אשמח אם מישו יוכל להסביר
הודעה אחרונה מאת CristianoR, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. היום נתקלתי בלאדה סמארה עם כיתוב מוזר כפי שאפשר לראות בתמונה. נראה אמיתי ובחתיכה אחת, לא אילתור. לאיזה רכב זה שייך?
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חברת כלמוביל, יבואנית יונדאי, מודיעה על קריאה לתיקון ל-94 יחידות של הוולוסטר. הסיבה: חשש לליקוי אפשרי בבלם החניה, שעלול לגרום לכך שלא ישתחרר ynet פורסם: 14.04.13, 14:49 חברת כלמוביל, יבואנית יונדאי, מפרסמת קריאה לתיקון ("ריקול") לוולוסטר, בגלל חשש לליקוי בבלם החניה. על-פי הודעת כלמוביל, במהלך ביקורת פנימית שערכה היצרנית התעורר חשש כי בלם החניה בחלק מהמכוניות אינו משתחרר כראוי לאחר שחרור ידית הבלם. בכלמוביל אומרים כי 94 מכוניות נכללות בישראל במסגרת הקריאה לתיקון. בעלי המכוניות הרלוונטיות יקבלו בקרוב מכתבי זימון למרכזי שירות מורשים של יונדאי. במרכז השירות אליו יגיעו בעלי המכוניות ייבדק בלם החניה, ובמידת הצורך יבוצע תיקון שאורכו כשעתיים וחצי. כנהוג, התיקון יבוצ…
הודעה אחרונה מאת elik0, -
- 3 תגובות
- 839 צפיות
אהלן, אני לא בטוח אם זה המקום אבל לא ידעתי איפה לפרסם. אפשר לסמוך על כאלה חיישנים? - http://www.ebay.com/itm/Vehicle-4-Parking-Sensors-LED-Display-Car-Reverse-Backup-Radar-Kit-System-/350765856656?_trksid=p5713.m2061&_trkparms=aid%3D333005%26algo%3DRIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D246%26meid%3D6958658406690913826%26pid%3D100041%26prg%3D1128%26rk%3D2%26sd%3D140949570271%26 אם לא, מישהו יכול לתת לינק למשהו אמין? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת p_306_m, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סתם נושא שמעניין אותי. ידוע לי שיש הנחות על רכבים שפולטים מעט מזהמים, אבל רק לצורך השאלה נניח שפליטת המזהמים ממוצעת. האם משתלם לייבא מארה"ב רכב שמיוצר בארה"ב, ועלותו בישראל היא למשל, 200,000 שקלים? מה לגבי סכומים קטנים יותר? ובכלל, לדעתכם, האם יש מחיר מסוים שמהווה "קו אדום", אשר מתחתיו כבר משתלם יותר לקנות בארץ? או שהדבר משתנה מרכב לרכב?
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4366880,00.html מסתבר שרכבי חברה אשר נתפסים על עבירת מהירות, כאשר החברה מצהירה כי אינה ביצעה תעוד לזהות הנהג - הקנס בגינם יהיה גבוה מאוד, אך נקודות לא יהיו... האם אתם חושבים שיש מי שמנצל זאת במכוון? תזכרו שמשלם הקנס יהיה התאגיד. לא יכולים להעביר אותו לאף נהג.
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
החלטתי לתת כאן את ההתרשמות שלי מהרומסטר שהייתה ברשותי ממאי 2009 ועד לאחרונה (4 שנים). ראשית קצת נתונים: נקנתה בהנחה ב 105000 ש"ח כי עמדה להירשם על היבואן, נמכרה ב 60000, 3000 מתחת למחירון כי הטסט עוד חודש והיו קצת ריג'קטים בבדיקה. עשתה ב 4 שנים 68000 ק"מ, עברה 4 טיפולים תקופתיים (הראשון ע"ח היבואן). טיפולים כל שנה או 15000 ק"מ, עלות טיפול ממוצעת: 800 ש"ח תקלות: ללא. צריכת דלק משולבת ארוכת טווח (גם לפי מחשב רכב וגם לפי תדלוקים): 9.6 ליטרים ל 100 ק"מ (10.5 ק"מ לליטר). צריך לציין שהצריכה הושפעה גם מגגון שהיה על הרכב. עלות ביטוח מקיף לכל נהג מעל גיל 30, ללא תביעות: כ 3000 ש"ח. חלק מחב' הביטוח דורשות איתוראן, בשלמה הסכימו להסתפק בעלוקה+קודן+כספת. הרכב …
הודעה אחרונה מאת MaxN, -
-
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שבוע טוב, קצת קשה לאתר תגובות אובייקטיביות לגבי המוצר הנ"ל http://www.ebay.com/itm/RAIZIN-90-MAX-RED-Universal-Voltage-Stabilizer-Regulator-Grounding-Cable-JDM-PI?item=120875334807&cmd=ViewItem&_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D1%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D8534275047909336483#ht_26890wt_1101 ולכן אשמח אם מישהו שקנה את המוצר יכול להמליץ אם כן או לא ולאיזה רכב הוא ממליץ {עם מחשב,בלי מחשב,עם אלקטרוניקה כבדה-מערכת סאונד ומסכים, קסנון, רכב חדש, רכב ישן, אלטרנטור קטן\גדול וכו'} תודה.
הודעה אחרונה מאת poratnir, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 889 צפיות
שלום לכולם... שנה הבאה אני חוגג יום-הולדת 30, אני וחבר חשבנו על לעשות 31 יום נהיגה באירופה ואנחנו קצת צריכים הכוונה אם איזה רכב לעשות את הטיול. לגבי מסלול אנחנו די סגורים, לעשות את רוב כבישי הנהיגה המפורסמים וגם כאלה שלא. לגבי מתי זה כנראה ספטמבר הבא[2014]. עכשיו חשבנו על מספר אפשריות: 1: להשכיר רכב- האם יש רכבי ספורט זולים להשכרה, גולףGTI, פונטו אברת', סוויפט ספורט, קורסה OPC ? פנינו לחברות הגדולות בארץ שהן גם ביו לאומיות AVIS,HEARTZ,שלמה סיקס ועוד. ואין להם מושג על מה אנחנו מדברים. יש חברות בחו"ל שיכולות לעזור לנו? קיבלנו הצעה של 13,000 אלף שקל ל30 יום על Z4/SLK. ויש המון מגבלות. אנחנו יותר בקטע של רכב ידני וקצת הרבה פחות פוזה. …
הודעה אחרונה מאת madriver, -
-
- 3 תגובות
- 885 צפיות
אהלן, ברשותי סיאט לאון 1.8TSI שנת 2011 ידנית ובדיוק הייתי צריך לשלם את אגרת רישוי הרכב.. אם מסתכלים באתר של משרד התחבורה אפשר לראות בטבלה שרכב שמחירו החדש הוא בין 120K ל 141K הוא בדרגת רישוי 3. אם מחפשים את הדגם הנ"ל לפי קוד הרישוי מקבלים שהרכב בדרגת רישוי 4 (המחיר עולה בהתאם..) מישהו יודע להסביר את זה?
הודעה אחרונה מאת Freak_Miky, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סיטרואן קסארה פיקאסו, האם הגיעו כאלה לארץ גיר רגיל?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
חבר היה בקורס רענון נהיגה (שמוזמנים אליו לאחר 5 שנים על הכביש באופן אוטומטי). אמרו לו בקורס שאסור להחליף 4 צמיגים במכה, אלא בהתחלה 2, לתת להם קצת זמן, ורק אז להחליף עוד 2. האם זה נכון שזה בעייתי ובאמת מומלץ לא להרכיב 4 חדשים ביחד? אם כן, אחרי כמה זמן זה בטוח להרכיב עוד 2?
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 17 אלף צפיות
שלום לכולם. תהיתי בעניין הזה כבר כמה זמן. אני מניח שמדובר בתהליך יקר, ובכ"ז אנשים מבצעים אותו. למי בעצם זה טוב? כמה זה עולה והאם לא עדיף פשוט לרכוש את אותו הרכב בגרסאתו הידנית? אשמח לקצת מידע בנושא
הודעה אחרונה מאת srool, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בתוכנת WAZE תמיד מוצגת מהירות פחות ב 10 קמ"ש מהמהירות שברכב עצמו , האם היה אמיתית ? לאיזה מהירות להתייחס ???!
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 850 צפיות
שלום לכולם! מאחר ואני נוסע המון על כביש 4 לכיווןדרום וחזור, רציתי לדעת אם מישהו ממכם יודע אם המצלמות לכיוון אשדוד וחזרה עובדות מאחר ועובדים שמה בכביש, אז הנסיעה מותרת שמה על 70 ולא נראה לי שהם עובדות כמו בעבר, מישהו אולי יודע בוודאות אם הם עובדות??
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 31 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
או קיי אז הכל התחיל כשהמשפחה החליטה בספונטניות לצאת לטיול ליער השחור בגרמניה לשבוע, אני בתור סטודנט באמצע הסמסטר בדקתי שאין לי איזה בחנים מבחנים לאחר החופשה ולאחר שבוע של בירורים, נתתי אור ירוק שגם אני מצטרף. תוך כדי שאני בודק מה אפשר לעשות באזור נדלקת לי נורה, רגע יש ספורט מוטורי בגרמניה, ויותר מזה יש את הנורבורגרינג...מייד עזבתי הכל ובדקתי מה המרחק מהמלון למסלול. כמה שניות בגוגל maps מראה מרחק של 311 ק"מ...כלומר 3 וחצי שעות נסיעה...כאן אני מתחיל לקבל קצת באסה...המרחק גדול אחריי זה לעלות על המסלול ואז לחזור את כל המרחק הזה.(השכרנו 2 רכבים) אמרתי לעצמי אני לא מוותר ואני יכול לעשות את המרחק, רץ בודק מתי המסלול פתוח (ולא סגור לקבוצות פרטיות), בירור קצר מגלה שהמסלול פתוח…
הודעה אחרונה מאת Nightstalker, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום , קראתי באתר וגם באינטרנט שיש דגם חדש לרנו קנגו 2013 , מישהו יודע מתי אמורים הדגמים החדשים להגיע לארץ . תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 980 צפיות
בחודש הבא אהיה במקסיקו כ3 שבועות, רציתי לדעת אם אתם מכירים פעילויות מוטוריות מעניינות שאפשר למצוא שם במחירים סבירים. כל מה שבין קארטינג טוב, הדרכות, מסלולים ובעצם כל דבר שאפשר להפיק ממנו הנאה בא בחשבון. אהיה גם כמה ימים באמסטרדם לפני, אבל כנראה שאהיה עסוק תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
הגאבלר Israball https://www.facebook.com/pages/Israball/636097076415682
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערב טוב, השימשה הקידמית נסדקה מחצץ שעף עליה. באסה אבל לא נורא. נחליף. השאלה היא לגבי המדבקות. יש דרך להוריד בשלמות? חוץ מבזהירות? האם אפשר איך שהוא להדביק את המדבקות מחדש ושיראה טוב? או שצריך להתחיל לטייל למשרד הרישוי להוציא חדש, לעירייה (חנייה) להוציא חדש ועוד...? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש ספר משתמש לאוטו פורד מונדאו שנת 2006 האם מישהו יכול לעזור? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת biotehnolog, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מבית אוטוקאר ---אאוץ http://www.autocar.co.uk/car-video/video-mini-paceman-jcw-vs-bmw-m135i
הודעה אחרונה מאת קרמבו, -