Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש את זה גם בקיה החדשות

יש את זה ברוב המוחלט של המכוניות החדשות. לא תמיד זה מופיע כפנסי LED. בסובארו למשל, זה מותקן בפנסי הערפל.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
^ זה לא הכי בריא למצבר אגב

.ה DRL זה לא מה שיש בכל היונדאי החדשות ?

עד עכשיו לא הבנתי אם זה מגיע ככה או שזה מישהו הוסיף, בכל מקרה זה כנראה דבר שיש ברכבים ממש חדשים .

תאמין לי האורות זה הדאגה האחרונה של המצבר שלי.

ודרך אגב זה שטויות אורות לא מזיזים למצבר מבחינת ירידת מתח.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
יש כאלה שנשרפה להם מנורה הפתרון אור גבוהה !:evil:

הפתרון לזה צריך להיות החלפת נורה והפתרון לאי-החלפת נורה או לנסיעה עם אורות גבוהים, ערפל וכו' שלא לצורך - דו"ח.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
^ זה לא הכי בריא למצבר אגב

גם להתניע את הרכב לא הכי בריא למצבר :shock:

בכלל, לנהוג באוטו זה לא כל כך בריא- הרבה חלקים נשחקים ומתבלים עם הזמן. עדיף להעמיד אותו בחנייה.

חבל לבלום- סתם שוחק את הרפידות והדיסקים.

חבל להאיץ- עדיף לדרדר את הרכב בירידה.

איפה stio, איפה. שרשור כזה בלעדיו זה כמו פלאפל בלי טחינה. העיקר שאצל כולם עובד הDRL, אבל להדליק אורות? "מיותר ומבזבז כוח מהמצבר" :roll:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לא זז בלי אורות. לא משנה באיזה שעה ביום מדובר.

רכב עם אורות, נראה יותר טוב על הכביש. גם ביום, הוא בולט יותר וקל להבחין בו.

I Ride Because I Really Like Dessert

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בכלל, לנהוג באוטו זה לא כל כך בריא- הרבה חלקים נשחקים ומתבלים עם הזמן. עדיף להעמיד אותו בחנייה.

:roll:

ולשבת ברכב גורם לבלאי בקפיצים של הכיסא, עדיף לעמוד בחוץ :lol:

אני תמיד נוסע עם אורות, תוספת ניראות מעולם לא הרגה אף אחד. את אלה שנוהגים עם אור גבוה כי נשרפה להם נורה צריך להוריד מהכביש ביחד עם אלה שנוסעים קבוע על הג'אנט הזמני הקטן (דונאט) כי הם השתמשו בכל הצמיגים שמגיע להם להחליף על חשבון החברה בחוזה של הליסינג.:evil:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

איפה stio, איפה. שרשור כזה בלעדיו זה כמו פלאפל בלי טחינה. העיקר שאצל כולם עובד הDRL, אבל להדליק אורות? "מיותר ומבזבז כוח מהמצבר" :roll:

אל תגזים,אבל להדליק את האורות ואז להתניע זה לא בריא למצבר חוץ מזה צריך לתת למצבר להיטען גם אבל זה יותר רלוונטי למי שנוסע מעט .

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

רכב עם אורות נראה הרבה יותר טוב, גם במהלך היום. בחלק מהרכבים, כולל שלי, יש את האופציה של הדלקת אורות אוטומטית ויש אופציה יעודית לאורות במהלך היום. מנורות אשר נמצאות בחלקו העליון של פנסי הערפל.

*נראה הרבה יותר טוב, הכוונה שרואים אותו יותר טוב.

פורסם

אל תדאג, אני בטוח שהוא קודם מניע ורק אז מדליק את האורות - המצבר של הרכב נשאר בריא וטעון.

גם אני במדליקים, וכן - אני יודע שמישהו פה כבר הוכיח שזה מוסיף אחוז זניח עד אפסי לצריכת הדלק ומוכן לשלם את זה בכיף.

פורסם
אל תדאג, אני בטוח שהוא קודם מניע ורק אז מדליק את האורות - המצבר של הרכב נשאר בריא וטעון.

גם אני במדליקים, וכן - אני יודע שמישהו פה כבר הוכיח שזה מוסיף אחוז זניח עד אפסי לצריכת הדלק ומוכן לשלם את זה בכיף.

טוב לפחות הח'ברה פה שומרים על פקודות הצבא 8) .

פורסם
אך הנבלות שמדליקים אור גבוהה + פנסי ערפל (+נקודות בונוס על אחוריים) פשוט שנואים עליי.

הכי כיף לראות אחד כזה, לתת לו לעקוף ואז להידבק לו לתחת עם ערפל+אור גבוהה בתור נקמה.:evil:

ואז הוא עוצר, יוצא מהרכב, דוקר אותך מהחלון ובדרך חזרה לרכבו "מה לעזאזל הוא רצה ממני המטורף הזה?".

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
החוק שמחייב הדלקת אורות ביום כבר הסתיים,עדיין רוב הרכבים שעל הכבישים נוסעים עם אורות דולקים ועוד יש כאלה שנוסעים עם אורות גבוהים.. מה הרעיון בדיוק? לעצבן ?

:twisted:

מה מעצבן אורות גבוהים, או האורות באופן כללי.

גם אני ממשיך לנסוע עם אורות (לא גבוהים), תסתכל במראה ותגיד לי איזה רכב נראה יותר בבירור זה עם האורות או זה ללא האורות.

פורסם
טוב לפחות הח'ברה פה שומרים על פקודות הצבא 8) .

אני משוחרר כבר 15 שנה ועדיין מדליק אורות מתוך הרגל.

אגב הבן שלי שאל אותי בשבת למה אני מדליק אורות ביום כשאין גשם :-)

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

אם אתה מתעקש:

אז נסכם את הדברים שנרשמו בשרשור הזה ובשרשורים דומים ב- 10 שנים האחרונות שאני קורא וכותב בפורום:

1. "הדלקת אורות ביום שטוף שמש רותח באמצע הקיץ תורמת לנראות של הרכב" - כי ככה נראה לכם, הריי לא באמת בוצע מחקר בישראל ולפי תנאי האקלים הייחודיים של מדינת ישראל בנושא, אבל הכי נוח להסתמך על מחקרים שבוצעו במדינות קרות יותר עם זווית שמש שונה יותר.

2. "אין בלאי משמעותי לנורות מהדלקה גם ביום" - הנורות מכילות חוט להט, חוץ כזה מחזיק בממוצע 1000 שעות לפני שנקרע, משמע ככל שמדליקים יותר כך הבלאי יהיה גבוה יותר. אבל שטויות... מעלימים עין. בקטנה. אח"כ פותחים שרשורים בטכני בנוסח "נורה נשרפת כל חודשיים, מה הבעיה"? הבעיה שאתה מדליק אורות כשלא צריך, זו הבעיה.

3. "צריכת הדלק לא משתנה כשמדליקים אורות ביום" - אז איך החשמל מופק, אלוהים דואג לכך או שזה ע"י שריפת קוקה קולה בטנק דלק? אולי ספרייט? גם כשאתם מדליקים נורה בבית זה מעמיס על התחנת כוח בחברת החשמל ששורפת מצדה דלק (או גז לצורך העניין). או בקיצור: כשאתם מדליקים אורות זה מעמיס על האלטרנטור ועל המצבר, האלטרנטור מסתובב מהר יותר ובכך צורך יותר דלק - וזה לפי ספר הרכב של 'סקודה'. לפי 'אור ירוק', אורות גורמים לצריכה עודפת של 3% דלק בכל נסיעה. תהנו.

4. "אין בלאי למצבר ולאלטרנטור מהדלקת אורות" - או שעליתם על סטארט-אפ, או שישנה כאן בעיה. אתם מכירים מוצר חשמלי שלא מתקלקל בטווח הרחוק כתוצאה מעבודה ממושכת או מהעמסה על המערכת? נאמר ניקח 2 טלוויזיות שיוצרו באותו יום, משך המבחן 5 שנים. טלוויזיה א' עבדה 600 שעות, וטלוויזיה ב' עבדה 7000 שעות כי שמשה בעברה בתצוגה של חנות חשמל (נניח CRT). איזו טלוויזיה תתקלקל מהר יותר ע"י כשל ראשון באחד הרכיבים שלא במסגרת תקלת ייצור אלא מבלאי טבעי (ספק כוח, שנאי מתח גבוה, נורת מסך וכ')? בעצם עזבו, זו שאלה רטורית.

בשורה התחתונה מי שמעוניין להדליק אורות ביום מוזמן, אתם יכולים לקנות ממחסני תאורה פרוג'קטור 500 וואט, להתקינו ברכב ולהדליק גם אותו, כך בטוח יראו אתכם יותר טוב - אני מנגד יעקוף אתכם ויצחק. אחרי הכל, אני נוסע כבר 5 שנים/53K ק"מ על מצבר מקורי, כל הנורות מקוריות ורכב שלא ראה מוסך חוץ מטיפולים וקילופי פלסטיקים וגומיות שתוקנו בזמנו באחריות - ולא קרה מקרה שמישהו לא ראה אותי בכביש. אני את האורות שלי אכבה - גם בחורף בתנאי מז"א נאים. שוטר ראה אותי באמצע פברואר נוסע בלי אורות, הסתכל עליי כשעומד מולי על השוליים ולא עצר אותי. זה חוק? גם לנסוע 90 זה חוק. אז למה כולם נוסעים 120? כי זה חוק לא ריאלי - כשאנשים קובעים חוקים בתחום בו הם לא מבינים אז זו בעיה.

בנוגע לנורות DRL אני לא הייתי נוגע בהן - שיעבדו גם ביום. צריכת החשמל/דלק אפסית, כי נדלקות רק 2 נורות מלפנים ללא תאורה אחורית, תאורת לוחית רישוי, תאורת לוח שעונים, תאורת מתגים בתוך הרכב, נורות חניה קדמיות וכ'.

די ללכת עם הראש בקיר - לפחות תודו בעובדות הנ"ל ואח"כ תצדיקו את הדלקת האורות ע"י טענה בטיחותית.

פורסם
מה מעצבן אורות גבוהים, או האורות באופן כללי.

גם אני ממשיך לנסוע עם אורות (לא גבוהים), תסתכל במראה ותגיד לי איזה רכב נראה יותר בבירור זה עם האורות או זה ללא האורות.

אורות גבוהים, זה שאנשים נוסעים עם אורות זה לא מפריע .

וגם פנסי ערפל מאחורה זה מעיק,הקידמיים לא נתקלתי שזה מפריע .

• תוכן חדש...