Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
או בקיצור: כשאתם מדליקים אורות זה מעמיס על האלטרנטור ועל המצבר, האלטרנטור מסתובב מהר יותר ובכך צורך יותר דלק - וזה לפי ספר הרכב של 'סקודה'.

אתה בטוח שזה מה שכתוב בספר הרכב של סקודה? כי זה פשוט לא הגיוני. מהירות הסיבוב של האלטרנטור תלויה במהירות סיבוב המנוע, שכן הוא מחובר למנוע באמצעות רצועה ויחס ההעברה הינו קבוע. כאשר האלטרנטור מועמס הוא בפירוש מכביד על המנוע, אבל הוא אינו מסתובב מהר יותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

+1 למה שאלעד אמר, אמת ויציב.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין מה להתחיל לדאוג מבלאי לאלטרנטור ולנורות וללא-יודע-מה. תהיה בטוח שבארופה הם נוסעים עם אורות דרך (וכנראה גם אורות ערפל) יותר ממך, בגלל מזג האויר החורפי, ועדיין לא מתלוננים על החלפות אלטרנטורים תכופות, בטח שלא ברכבים חדשים.

כמובן שיש בלאי אבל הוא נובע משימוש סביר ברכב וכנראה כשהמהנדסים מתכננים אלטרנטור לוקחים בחשבון שהוא יצטרך לעמוד גם בעומס הזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הפעלת עומס חשמלי על האלטרנטור (ובעקבות זאת על המנוע) כן מגדילה את צריכת הדלק.

יש ניסוי בהנדסת מכונות שבודק צריכת מנוע בסרק לעומת צריכה תחת עומס חשמלי

יש הבדל משמעותי.

כמו ש- stio אמר אנרגיה לא באה מהאוויר.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם
אתה בטוח שזה מה שכתוב בספר הרכב של סקודה? כי זה פשוט לא הגיוני. מהירות הסיבוב של האלטרנטור תלויה במהירות סיבוב המנוע, שכן הוא מחובר למנוע באמצעות רצועה ויחס ההעברה הינו קבוע. כאשר האלטרנטור מועמס הוא בפירוש מכביד על המנוע, אבל הוא אינו מסתובב מהר יותר.

בעקרון אתה כותב דברים נכונים, אבל זה מה שאני זוכר שהיה כתוב שם. אני אנסה לחפש את זה ולסרוק. גם אם אני טועה וזה לא כתוב בדיוק במילים האלה, אני זוכר בוודאות שכתוב שיש עומס נוסף על האלטרנטור כשמדליקים אורות ולכן מומלץ לכבות אורות. זה כתוב בפרק של חיסכון בדלק.

stio

מצטער, אך -

לצלם במהירות 100 קמ"ש - לא הכי בטיחותי !

ולפרסם את התמונה - לא הכי חכם !

זה לא אני צילמתי, אלא הנוסע ליד ששלח את היד עם הטלפון שלו מול הלוח וצילם.

הפעלת עומס חשמלי על האלטרנטור (ובעקבות זאת על המנוע) כן מגדילה את צריכת הדלק.

יש ניסוי בהנדסת מכונות שבודק צריכת מנוע בסרק לעומת צריכה תחת עומס חשמלי

יש הבדל משמעותי.

כמו ש- stio אמר אנרגיה לא באה מהאוויר.

1+ :)

פורסם

בחייך Stio, אחרי כל מסע השכנוע שלך אתה באמת חושב שתנאים בהם אתה מדליק את כל האורות הקיימים בשעה 7 בבוקר מאפשרים מהירות 100 קמ"ש?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
בחייך Stio, אחרי כל מסע השכנוע שלך אתה באמת חושב שתנאים בהם אתה מדליק את כל האורות הקיימים בשעה 7 בבוקר מאפשרים מהירות 100 קמ"ש?

+1!

לכך בדיוק התכוונתי כשאמרתי שהערפל סביר שהיה מעל הכביש ולא על הכביש עצמו. במקרים כאלה מדליקים אורות ערפל מי שעושה את זה כי הוא חושב שכך החוק קובע, או מי שמתלהב מכך. מכל מקום, צורך אין כאן. כשיש צורך להדליק אורות ערפל אין אפשרות לנסוע 100 קמ"ש, וגם לא קרוב לכך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתם "קצת" מתבלבלים: אין סביר או לא סביר, ניתן לנסוע 100 או לא ניתן - אני הוא זה שנהגתי ברכב בתאריך הנ"ל ובתנאים הנ"ל, ואני הוא היחיד שאחליט האם התנאים מאפשרים או לא מאפשרים לנסוע על 100 ו/או להדליק את האורות - אלא אם כן נסעתם איתי ברכב או ברכב מקביל באותו היום, באותה שעה, באותו קטע כביש וראיתם בעצמכם את התנאים.

הערפל היה על הכביש, היה ניתן לנסוע 100, כמעט כולם הדליקו אורות ערפל וכולם נסעו בשיירה על 100.

ואם כבר התחלתם לנתח פרט פרט לעומק למרות שאתם סוטים מנושא השרשור ולפני שתשאלו את זה גם: היה אוויר בצמיגים, יום קודם בדקתי שמן מנוע ונוזל קירור, החלונות היו סגורים, יש טסט לאוטו בתוקף, הרכב היה נקי, יש דגלים על מראות הרכב... :brickwall:

בכל אופן איחלתי למשתתפי השרשור בהצלחה בהמשך ניתוח תנאי הערפל בשעות הבוקר בכבישי העמק כתנאי סף להפעלת פנסי ערפל כמו גם המשך שבוע טוב וחג עצמאות שמח.

פורסם

stio - מי אתה שתקבע אם מותר לנסוע 100 בכביש 66? נדמה לי שמע"צ\רשות התמרור לא הציבו שם תמרורים המתירים מהירות כזו. אבל אולי בחודשים האחרונים הכביש שודרג למהיר ואיני מודע לכך. אבל אתה מעל החוק. אני, במקומך, הייתי מוריד את התמונה מהר - אולי יגיעו אליך כפי שהגיעו לנהג ה-BMW מעכו.

לגבי הדלקת אורות ביום - תמשיך לחיות בתוך הבועה המוזרה שלך, כפי שכתב חן ג. הוכח חד משמעית שהדלקת אורות ביום מועילה לנראות ומפחיתה תאונות - ותודה על שהביא את המאמר האוסטרלי וחסך ממני חיפוש בנבכי הפורום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

stio - עם כל הכבוד לשיקול דעתך ולשיקול דעתו של עמישראל בהדלקת נורות ערפל (גם כן מדד...), אם ניתן לנסוע 100 קמ"ש, אין שום צורך באור ערפל, לא אחורי, לא קדמי ולא בטיח. זה לא קשור לצמיגים או כל דבר אחר, זה קשור להגיון פשוט. בערפל שמחייב הדלקת אורות מורידים מהירות ומגבירים תשומת לב. אם היה לך מספיק זמן ותחושת בטחון לנסוע 100 קמ"ש ועוד להקצות קשב לצילום, אזי אתה ויתר הנהגים הדליקו אורות ערפל בטעות וסינוורו. ברכותיי.

sperial - במזג אוויר תקין אין כל מניעה לנסוע 100 קמ"ש בכביש 66, מבחינת תנאי הדרך (לא מבחינת החוק).

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

RK - מבחינת תנאי הדרך גם אין מניעה לנסוע 140 בכביש 22, אבל משום מה הוא מוגבל ל-100 למרות שכבישים נחותים ממנו (כגון כביש 2) זכו להיתר ל-110.

עד כמה שאני זוכר כביש 66 דווקא כביש מסוכן במיוחד ומרובה תאונות, עד כדי כך שלמרות שהוא חד מסלולי חלק נכבד ממנו זכה להפרדה פיזית בין הנתיבים על ידי מעקות בטיחות. לא בדיוק התנאים לנהיגה מהירה, על אחת כמה וכמה לא כאשר תנאי הריאות אינם מושלמים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני, במקומך, הייתי מוריד את התמונה מהר - אולי יגיעו אליך כפי שהגיעו לנהג ה-BMW מעכו.

רק שנהג הBMW מעכו נהג על 160 קמ"ש יותר ובנוסף צילם את עצמו בסרט :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אדרבא - דווקא ההפרדה הופכת אותו לבטוח יותר, לפחות בקטע המופרד (הרי זו המטרה בדיוק). הבעיה היא הראות הלא טובה בצמתים ובחלקים נכבדים מהכביש, לפני הגידור. מכל מקום, בוודאי שבתנאי ראות גרועים אין זה הכביש המתאים לנסוע 100 (ובהתחשב בכך שיש בכ"ז לאנשים יצר השרדותי, הרי שאם נסעו 100, ועוד כולם - לא היו באמת תנאי ראות לקויה, לא שם).

לגבי הגבלה ל-100 בכביש 22 - בדיחה, כמו יתר הגבלות המהירות בארץ.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...