Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני מתכנן לטוס למינכן בחודש הבא, ברצוני להשכרה רכב ל2 אנשים בלבד.

בדקתי בחברות השכרה והגעתי ל six סביר להניח שזה שלמה six.....

הצעות די סבירות לסוגים המוצעים שם.

אשמח לשמוע ולקבל יעוץ להשכרת רכב ל3 ימים, אין בעיה תקציב, כמובן לשמוע מהחברים מה הפרוצדורה להשכרה בחוץ לארץ.

מבחינת גיל אין בעיה אני בן 30 אם 10 שנים רשיון.

בברכה

תמיר יוסף

פורסם

רכב ל 2 אנשים בלי בעיית תקציב. גיל 30...

אני מעריך שתוכל לקבל הצעות מאוד מעניינות. מאוד...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ראשית - לא מדובר בשלמה אלא ב-sixt הגרמנית, השלוחה הגרמנית של sixt הבין-לאומית.

לגבי בחירת רכב - השיקולים הם הצרכים והתקציב. אם מבחינתלך התקציב "לא מוגבל" הרי שנותרה השימושיות - אתה תייר, יש להניח שעליך להוביל מטען כלשהו, לכן דאג שברכב יהיה קצת יותר משני המושבים.

כדי לבחור רכב הכנס לאתר של סיקסט גרמניה, בחר באתר ההשככרה הרצוי (מן הסתם נמל התעופה בו תנחת וממצו תמריא חזרה), הזן את התאריכים ואז בחר בקבוצת הרכב המעניינת אותך.

שים לב לכמה דברים:

1. אתה בוחר בקבוצת רכב, לא בדגם ספציפי. איזה רכב תקבל: זאת תדע רק כאשר המפתחות יונחו על דלפק ההשכרה. אישית כמעט לא קרה לי שקיבלתי את הדגם שהזמנתי - תמיד משהו דומה, אבל מבית אחר.

2. ביטוחים - דאג לביטוח מלא של הרכב, כולל גניבה ונזקים, ורכוש כל הרחבה. ההשתתפויות העצמיות גבוהות. דומני שבסיקסט גרמניה הביטח המורחב כלול במחיר הבסיסי, אבל אני שכרתי רק דגמים יחסית עממיים, לא יודע לגבי רכבי יוקרה.

3. שכירת רכבי יוקרה מצריכה ערבון יותר גדול, שני כרטיסי אשראי בין לאומיים עם מסגרות מספקות או כל מיני תנאים אחרים. ודא שאתה עומד בתנאים.

4. רכבים מקבוצות מסויימות מוגבלים לשימוש במדינות מסויימות. בד"כ אין בעיה בגרמניה, אוסטריה, שויץ וצרפת - אבל אסור להעבירם אפילו לאיטליה, שלא לדבר על מזרח אירופה. הבא זאת בחשבון אם אתה מתכוון לצאת מתחומי גרמניה.

5. אם אתה מתכוון לצאת לשויץ או אוסטריה ודא כי על החלון הקדמי מודבקת המדבקה (Vignette) המתאימה למדינה. אם לא - רכוש את המדבקה בסמוך למעבר הגבול.

6. ודא כי אתה לוקח אתך הן את רשיון הפלסטיק הישראלי והן רשיון בין לאומי. עקרונית הרשיון הישראלי הוא הדרישה היחידה, אבל הרשיון הבין לאומי כולל תרגום למספר שפות ויכול לסייע לך אם תתקל בשוטר או גורם אחר שאינו מסתדר אתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני השכרתי באירופה 3 פעמים ב-3 שנים האחרונות, כל הרכבים דרך חברת AVIS.

למה אוויס? כי זאת החברה היחידה שלא משחקת איתך משחקים ומציעה ביטול השתתפות עצמית ולא החזר השתתפות עצמית.

שים לב למילים, ביטול ולא החזר.

עד כמה שאני זוכר, כאשר עשיתי סקר מחירים, שלמה sixt הציעו לי מחיר יותר זול אבל עם החזר השתתפות לעומת אויס היחידים שהציעו רק ביטול - וזה חשוב מאוד.

ביטול = אם חלילה קורה משהו, תאונה, נזק, גניבה אז אינך משלם דבר, כלום לא מדברים איתך - מטייל בראש שקט, מחנה את הרכב איכן שאתה רוצה לא דואג לנזקים, שריטות, או גניבה - רוגע לאורך כל הטיול עד לחזרה ארצה.

החזר = אם חלילה קורה משהו, אז גובים ממך אוטומטית השתתפות עצמית, במחירים משתנים בהתאם למקרה (לרוב גבוהים) מהכרטיס האשראי במיידי, תתאר לך מה זה לספוג באמצע הטיול נזק כלכלי. "ההחזר" הוא כאשר תחזור ארצה בסוף הטיול ו"תתבע" את חברת הביטוח (השכרה) במטרה שיחזירו לך הם את הכסף ששילמת בחו"ל. זה לוקח זמן, בירוקרטיה, טפסים וה' יודע כמה זמן עד שתקבל את הכסף חזרה.

עשיתי חושבים 1+1 והגעתי למסקנה שעדיף רק ביטול. בתקופה שבה השוואתי אוויס היו היחידים שהציעו ביטול.

אם איני טועה, כל החברות הקטנות מציעות החזרים ולא ביטולים.. אבל תבדוק עם כולן.

בפעם השלישית הצטרפתי למועדון prefered שלהם, שזה מוריד בירוקרטיה פשוט לוקח מפתחות ונוסע בדלפק, באותו מקרה אומנם, הרכב לא היה זמין על אף שהזמנתי.. אך תוך 3 דקות המתין לי רכב ברמה יותר גבוהה ללא שאלות, טפסים או תוספת תשלום.

אותי החברה קנתה, זאת לא פרסומת. אני פשוט לקוח מרוצה.

תהנה בטיול.

Renault Clio IV 0.9 TCe - Collection 2013 :D

פורסם
אני השכרתי באירופה 3 פעמים ב-3 שנים האחרונות, כל הרכבים דרך חברת AVIS.

למה אוויס? כי זאת החברה היחידה שלא משחקת איתך משחקים ומציעה ביטול השתתפות עצמית ולא החזר השתתפות עצמית.

שים לב למילים, ביטול ולא החזר.

עד כמה שאני זוכר, כאשר עשיתי סקר מחירים, שלמה sixt הציעו לי מחיר יותר זול אבל עם החזר השתתפות לעומת אויס היחידים שהציעו רק ביטול - וזה חשוב מאוד.

ביטול = אם חלילה קורה משהו, תאונה, נזק, גניבה אז אינך משלם דבר, כלום לא מדברים איתך - מטייל בראש שקט, מחנה את הרכב איכן שאתה רוצה לא דואג לנזקים, שריטות, או גניבה - רוגע לאורך כל הטיול עד לחזרה ארצה.

החזר = אם חלילה קורה משהו, אז גובים ממך אוטומטית השתתפות עצמית, במחירים משתנים בהתאם למקרה (לרוב גבוהים) מהכרטיס האשראי במיידי, תתאר לך מה זה לספוג באמצע הטיול נזק כלכלי. "ההחזר" הוא כאשר תחזור ארצה בסוף הטיול ו"תתבע" את חברת הביטוח (השכרה) במטרה שיחזירו לך הם את הכסף ששילמת בחו"ל. זה לוקח זמן, בירוקרטיה, טפסים וה' יודע כמה זמן עד שתקבל את הכסף חזרה.

עשיתי חושבים 1+1 והגעתי למסקנה שעדיף רק ביטול. בתקופה שבה השוואתי אוויס היו היחידים שהציעו ביטול.

אם איני טועה, כל החברות הקטנות מציעות החזרים ולא ביטולים.. אבל תבדוק עם כולן.

בפעם השלישית הצטרפתי למועדון prefered שלהם, שזה מוריד בירוקרטיה פשוט לוקח מפתחות ונוסע בדלפק, באותו מקרה אומנם, הרכב לא היה זמין על אף שהזמנתי.. אך תוך 3 דקות המתין לי רכב ברמה יותר גבוהה ללא שאלות, טפסים או תוספת תשלום.

אותי החברה קנתה, זאת לא פרסומת. אני פשוט לקוח מרוצה.

תהנה בטיול.

כיף לשמוע ,תמיד לשירותך:)

פורסם

זל - הסיפור שלך קצת מוזר ונמה לי שאתה לא הבנת מה קורה.

המונח הוא Waiver, כלומר ויתור או ביטול על תשלום תמורת הנזק. אני מניח שהשימוש במונח זה נעשה כיון שלא מדובר בביטוח כמשמעו בחוק (בדומה לשימוש בביטוי "הרחבת אחריות" ולא "ביטוח" על ידי חברות הסלולר בארץ .

מכל מקום - אני שכרתי רכב מספר פעמים ב-sixt, מתוך זה פעמיים בגרמניה - פעם אחת הייתי מרוצה מאד, שנה אח"כ היה לי סיפור מסובך כאשר קיבלתי רכב תקול והתעכבתי מספר שעות בנמה"ת במינכן עד שהוחלף, אבל הסיפור סופר בפורום כמה פעמים ואתה מוזמן להייץ חיפוש קטן. ד"א - הרכב החלופי שקיבלתי היה הפתעה טובה.

מכל מקום - בהששכרה האחרונה, שהחלה ברגל שמאל, החזרתי את הרכב עם שפשוף בצד (שילוב של רכב רחב שאיני מכיר, עייפות אחרי טיסת בוקר+המתנה לרכב השכור+המתנה להחלפת הרכב התקול+נסיעה ממינכן לזלצבורג - ואז עליה בחניון סגור עם רמפה ספירלית צרה), ולא חוייבתי ולו באירו בודד (אולי אוירו? זה היה רכב עם רישוי גרמני).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לי קרה מקרה בו חוייבתי על כ 3,000 ש"ח בגין נזק קל ברכב ששכרתי.

אח"כ רדפתי אחר ההחזר כחודשיים.

קיבלתי אותו במלואו בסוף.

אבל אם הייתי יודע שיש אופציה בלי צורך ברדיפה, היא הייתה מאוד קורצת לי.

למדתי לפעם הבאה על מה להסתכל ולמה להיות מוכן.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לא ידעתי שיש פה נציגי אויס.. :oops:

בכל אופן, אני דווקא כן הבנתי הכל וכמו שכתב מעלי, זה חוסך טרחה וכאב ראש מיותר בזמן הטיול או בסיומו.

אם לך זה לא קרה יכול לנבוע ממלא סיבות.. אולי הנזק לא היה רציני או פשוט באו לקראתך.

השכרתי פעמיים באיטליה, והאחרונה בגרמניה.

שני ההשכרות מאיטליה כנקודת מוצא כאשר השניה נסיעה עד לאמסטרדם הולנד - +4500 ק"מ.

האחרונה בגרמניה ברלין עד לברצלונה ספרד וחזרה לגרמניה כמעט 6000 ק"מ.

כל זה בראש שקט ובלי לדאוג יותר מדי. לכן אני ממליץ על ביטול.

פורסם

בהחלט שזה דבר חשוב פשוט באוויס וגם בהרץ לא מצאתי רכבים מעניינים (בקטגורית פרמיום).

חשוב לציין שעדין לא לקחתי הצעות מאוויס או הרץ בגלל שלא מצאתי רכב פרמיום כמו שיש ב SIX ,אשמח לשמוע בנציג אוויס איזה רכבים יש להם בקטגוריה הנ"ל

לגבי הביטוח בSIX יש תוספת ליום לעדר תביעות כאשר הרכב נגנב או עבר תאונה,כמו שרשמו כאן זה תוספת Loss damage waiver .

שזה 37 דולר ליום ועוד 16 דולר לפציעה בתאונה.

זאת הצעה שאני חושב לקחת ב SIX

zhermnnwj2v1.jpg

פורסם

דבר בטלפון עם הנציגים, יש הבדל עצום במחירים בין האתר המקומי בגרמניה לבין הישראלי ומה הנציגים מציעים.

הכי טוב לברר איתם לגבי סוג רכבים.

פורסם

כנס ללינק הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=451175?u=6

מופיע גם בחתימה שלי.

אם יש לך שאלות, אתה מוזמן להקפיץ את השרשור.

לא ראה אור יום כבר חמשה-שה חודשים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אם יש לך שאלות, אתה מוזמן להקפיץ את השרשור.

לא ראה אור יום כבר חמשה-שה חודשים.

תודה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לגבי ביטול השתתפות וסיקסט. עם כל הסלידה שלי מסיקסט הישראלית אחרי ששנים הזמנתי דרכם עד שעשו לי טעות וחייבו אותי בגינה, לא עזר כל מה שאמרתי, כל מה שהיה להם לומר זה "סליחה, תקבל 20% הנחה בהזמנה הבאה", במקרה של שבר שמשה בהשכרה בבלגיה הם היו בסדר. הגעתי לרכב בתחילת השבוע וראיתי שכל הרכבים לפני ואחרי (כולל שלי) עם זכוכיות מנופצות.

הלכתי למשטרה להגיש תלונה (פרוצדורה טכנית בשביל הביטוח) ושם אמרו לי שזה בילוי שגרתי אצל צעירי בריסל השיכורים.

החזרתי את הרכב עם שמשה מנופצת ולא חוייבתי בשקל.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...