רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי גלגלי מגנזיום מקוריים של טויוטה יאריס TS ספורט , הבעיה שלהם שהם התחילו להתקלף אחרי כמה שנים האם יש אפשרות לחדש אותך? ואיך ? מודה מראש על העזרה =]
הודעה אחרונה מאת marvel88, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 981 צפיות
שלום לכולם, לא פעם ראשונה שאני רואה עבירות של המשטרה, אך מה שראיתי היום אינו מקרה מיוחד אך בשבילי זה פעם ראשונה. הסיפור כזה : יצאתי מהבנק בהדר (חיפה) והלכתי למעבר החצייה בשביל להגיע למכונית. ליד המעבר חציה יש תחנת אוטובוס, ולאוטובוסים יש את הדרך האדומה והמסומנת שלהם. פתאום עוברת מכונית, לא שמתי לב אך לדעתי זו הייתה מיצובישי לנסר. לפעמים נהגים מתבלבלים ועולים על המסלול האדום אך יורדים ממנו בהזדמנות הראשונה ! בקיצור, ראיתי את הרכב עובר ונעצר ברמזור אדום, בזמן הרמזור עברתי לצד השני והסתכלתי לתוך האוטו. לאוטו היו חלונות מושחרים כ-30 אחוז מקדימה ומאחורה ולכן היה די קשה לראות את מי שנמצא בפנים אך הצלחתי ! תנחשו מי ישב ונהג בתוך הרכב…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
השאלה בכותרת, מעוניין להזמין אומים מיוחדים לנעילת הג'נטים. איך אני יודע איזה גודל יש לי ואיך זה בכלל נקרא באנגלית? מצאתי באיביי - rims special lock וזה נותן לי רק סוג אחד. אוהד.
הודעה אחרונה מאת E-man, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
כפי שאתם יודעים, להוריי עד לא מזמן הייתה יונדאי i30CW. הרכב היה מצוין. ההורים היו מרוצים מאוד וגם אני אהבתי אותו בסך הכול. הטיפולים היו זולים יחסית, השירות טוב, היחס טוב, אבזור ראוי, מנוע בעל ביצועים טובים יחסית לקטגורייה, צריכת דלק סבירה מאוד וכו'. אבל יונדאי נפלו בדבר אחד: לגלות לנו שבמהלך הובלת הרכב נפגעה אחת הכנפיים. אז נכון - על ירידת ערך של עד 3% או 5% (לא זוכר מה החוק אומר) לא חייב לדווח. אין שום נזק לשלדה, והנזק כמובן תוקן. אבל למה לא להיות ישרים? למה כשאני מוכר את האוטו אני חייב לדווח על תאונות או פגיעות, ולסוכנות רכב יש זכות לא לדווח לי אם הנזק לא מהותי?! למה כשקונה בא לרכוש את הרכב ומבצע בדיקה אנחנו צריכים לעשות לעצמנו פאדיחות? …
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לצורך איזשהיא הצהרה לרשויות המס אני צריך לדעת מה היו מחירי המחירון ההיסטורים של שני רכבים שנקנו בשתי תקופות בעבר. האם למישהו יש מחירונים ישנים? אפשר למצוא את המידע הזה באינטרנט? מדובר ב: 1. טויוטה קורולה GLI שנת ייצור: 1999 קוד דגם: 0413-0241 מה היה המחירון ב12/2003? 2. מזדה 3 קומפורט 5 דלתות שנת ייצור: 2004 קוד דגם: 0588-0741 מה היה המחירון ב08/2009? מישהו יודע איך אני יכול להשיג את המחירונים שלהם?
הודעה אחרונה מאת `Infinity, -
-
- 0 תגובות
- 549 צפיות
שלום [מפרסם בשביל קרוב משפחה]. יש בגרופון הנחה דיי גדולה ללימודי נהיגה. 14 שיעורים ב800 שקל. השאלה היא איך השרות,הנהגים,המכוניות,ההכנה? תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Apple, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום אינני מרבה לכתוב בפורום,אני בעיקר קורא ועוקב אחרי נושאים מעניינים אך הפעם הייתי חייב לשתף במקרה שקרה. לפני כשבוע ניגשתי למבחן רישוי שנתי במכון מוכר בחיפה בשעות הבוקר המוקדמות ליקוי בודד נמצא, פנס ימין מפזר, מיד ניגשתי לסדר את הליקוי במתחם הטסט (מודע לעלות הגבוהה של תיקון במתחם)אך רציתי לסיים את זה באותו היום ולהמשיך לעוד יום עבודה . חוזר לבדיקה נוספת הכל תקין מקבל מדבקה וממשיך בדרכי לעבודה עד לכאן הכל בסדר אין תלונות לפני יומיים יום שני בשבוע חוזר מיום עבודה השעה 16:00 נוסע בחיפה (איזור בניין המשטרה החדש-עיר תחתית) שוטר שעומד בצידי הדרך מסמן לי לעצור כמובן עוצר שלום לאדוני אדוני מבקש רישיון רכב ורישיון נהיגה ומצהיר כי עצ…
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 673 צפיות
אז זהו, כנראה שאי אפשר. אבל השם כבר לא אקטואלי, כלומר כן, אבל לא לתמיד. אחרי 22 שנים של המתנה (!), התחדשתי היום באופן חצי רשמי בענתיקה אחרת (יש לי כמה מנהלות לעשות אבל כבר הבאתי את הרכב לחניה) עדיין מבית מדרשו של גאון העיצוב ברונו סאקו, אבל המנוע והמרחב הפנימי השתנו משהו ממה שהיה לי קודם. אם מישהו מעוניין ב190 היא עדיין חיה ותשמח למצוא בית חם. זו אינה מודעת מכירה אבל אם יש עניין אשמח לענות.
הודעה אחרונה מאת MB190E, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כמו שכתוב בכותרת אני מעוניין לדעת על מה משלמים שמגיעים לטסט על הרכב עוד 103 ש"ח בסולר, {בבנזין זה 96} לא מספיק להם האגרה?!
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, כשהגעתי לקחת את הרכב מהסוכנות בזמנו כבר היה מותקן עליו וילון אחורי מקורי של סקודה פאביה עם הסיסמא "אל תקראי לי מותק" עם רקע ירוק. בזמנו היה מדובר בקמפיין פרסום של צ'מפיון מוטורס לרכב הזה והוא הותקן על כל הפאביות. אם כבר אני מעלה את הנושא, אז לדעתי לא ממש בסדר שהתקינו וילון מבלי לשאול אותי, מדובר על 4 חורים על מגש תא המטען ועוד 2 חורים על גג הרכב, אבל לא התלוננתי בזמנו (אדע להבא). בקיץ שעבר החורים בגג התרחבו והברגים כבר לא תפסו, אז הדבקתי את התופסנים עם דבק מגע. הבעיה היא שהיום כשחזרתי הביתה וירדתי מהרכב ראיתי שהוילון עצמו מתחיל להיקרע, אז הדבקתי אותו בסרט דבק ולא יודע כמה זה יחזיק (תיקון זמני). השאלה היא האם זה חוקי/בטיחותי לנסוע עם הוילון הזה? האם …
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
תודה רבה לפורום המצוין הזה, שכיף להכנס אליו ולקבל מגוון דיעות מאנשים שונים ומגוונים. לדעתי זה היופי שבו. מי חשב שאחרי 17 שנה של רשיון, ונהיגה על אוטומט בלבד, אני אזמין רכב ידני, ועוד נפח מנוע של 1.25. מה לא עברתי בתהליך ההחלטה? זה התחיל ממשפחתומטית עם כיוון ליודאי I30, ועד סוקודה פאביה דיזל ידני. לאחר מספיק נסיעות מבחן, הזמנתי סוזוקי סוויפט ידנית ואדומה. הכלה החדשה תחליף מיצובישי כריזמה 1999 אוטומטית ומיתולוגית, שאיתה הייתי מעל לעשור, ונמכרה תוך פחות מ10 דקות ללא בדיקה , מה שכן, הנהגת החדשה תקבל רכב שמור, שטופל בסופר קפידה (לא כ"כ חיצונית), ובעיקר מאד אמין בסכום שאין לו הרבה מתחרים למה שהיא מקבלת בסכום הזה לדעתי. את הסוויפט קיבלתי ב3000 ש"ח הנחה שיש עכשיו בכל הסנ…
הודעה אחרונה מאת Shezif, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בצומת הכניסה ליישוב בו אני מתגורר מזה תקופה נערכים שינויים בעקבות בניית שכונה חדשה. כך יצא שהרמזור שבו אני עומד מידי יום בעת חזרתי מהעבודה, שפעם הייתי חולף על פניו תוך זמן קצר מאוד, לאחרונה מעכב אותי לכשבע דקות ונפתח לירוק למשך פחות מדקה. על הפקקים שהדבר גורם אין צורך להרחיב. היום בעודי עומד שוב בפקק החלטתי לעשות מעשה ולהתקשר לחברה הלאומית לדרכים בטלפון 2120*. הנציגה האדיבה רשמה את תלונתי ושאלה כיצד ארצה לקבל עדכון - בהודעת טקסט או שיחה. בחרתי בשיחה. להפעתי, תוך כחמש דקות הטלפון שלי צלצל ועל הקו נציגה אחרת של החברה הלאומית לדרכים. לדבריה, העומס שאותו אני חווה מידי יום נובע מכך שחיישני הרמזור שטמונים בכביש אינם פעילים כרגע בשל העבודות שמתבצעות במקום. כששאלתי אותה לצפי …
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
אהלן, רציתי להזהיר אותכם ממגרש מכירת רכב בחיפה, בשם "MT מוטרס" בצ'קפוסט ברחוב המוסכים ליד מוסך גירומתק , לשעבר היה שם "רכב כהן" , הסיפור הוא שעברתי משם לפני כמה ימים וראיתי שיש לו טנדר טויוטה וויגו 2011 למכירה, נכנסתי לשם וקיבלתי פרטים על האוטו, אחרי כמה דקות ראיתי שיש בפגוש הקדמי סימנים של צבע חדש, שאלתי את הבחור שם מה זה ,אז הוא סיפר לי שהיתה לו תאונה קטנה קטנה בחזית והביטוח נתן לו פנסים קדמיים ופגוש חדש, ושאלתי מה הערכת שמאי בהורדת ערך אז אמר לי 2 או 3%, בקיצור ביקשתי ממנו שיראה לי את הרשיון של הרכב אז הוא אמר לי כרגע אין לי פה זה נמצא במשרד החברה בתל אביב, ויגיע רק ביום ראשון (יעני היום), אז חזרתי אליו היום, הוא קיבל בפקס העתק רשיון לא ברור אבל רואים שם בת…
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 34 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לאחר שהבנו כבר שאצלנו מהירות הקול גבוהה ממהירות האור, שאיתותים הם רק המלצה ושמראות הצד הן רק ליופי הרכב, מגיע הנהג הישראלי לתובנה חדשה. נראה כי אם נדליק אורות גבוהים. נראה יותר טוב את הדרך. אז מה אם שאר הנהגים לא רואים מעכשיו לאן הם נוסעים. אני באמת לא מבין מה הקטע. בזמן האחרון כל נסיעה שלי בלילה מסתכמת בסינוורים וויתור על המראות. לא כי ככה אני נוהג אלא כי אם אני לא רוצה לראות אורות וצבעים אני צריך להרחיק את המבט מהפרוג'קטורים של הרכבים האחרים. זה מגיע למצב שכמעט 50% מהנוסעים ברכבים על הכביש משתמשים באורות גבוהים. אני לא יכול לראות כלום וזה ממש מעצבן. חלקם לא מודעים לזה. חלקם חושבים שאם אין חיווי לאורות הם לא דולקים ומכיוון שיש חיווי לאורות גבוהים אלה האורות שבהם צ…
הודעה אחרונה מאת Solidice190, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 528 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_309.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
מצלמת מהירות
מאת dordvir3- 0 תגובות
- 626 צפיות
צילמה אותי מצלמה בנווה ימין על מהירות. עכשיו רציתי לדעת אם המצלמה הזאת היא מצלמה חדשה? והאם צריך להיות שתי פלאשים או אחד? ואם זה אוטו חברה תוך כמה זמן מגיע דו"ח (זה אוטו חברה) תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת dordvir3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
ברשותי יונדאי גטס GLF 2006. 2 הצמיגים האחוריים שחוקים ואני צריך להחליף אותם, רציתי להתייעץ לגבי איזה צמיג כדאי. מידת הצמיג: 175/65R14
הודעה אחרונה מאת Tricepz, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
זה ארוך אבל כדאי לקרוא הכל. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4371650,00.html
הודעה אחרונה מאת MTKS, -
-
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש בעיות חנייה ליד הבית? שטויות. יש ראש יצירתי... ולעזאזל המצפון. http://www.motocarnew.allmag.co.il/page/176390 אמנם הצמד בסרטון צוחקים וחושבים שזה מגניב וקול, לטעמי זה פשוט חתיכת בושה. שום דבר אחר.
הודעה אחרונה מאת RON23, -
- 1 תגובות
- 605 צפיות
שלום לכולם. שאלה לי אליכם. בשנת 2008 יש פולו עם מנוע 1600 ? בנפח של 1400 יש רק 75 כ"ס או שיש גם 100 כ"ס? מדובר על ידני כמובן. בהנחה שהמנוע הוא בעל 75 כ"ס איך הוא סוחב ?
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום , יש ברשותי פורד S-MAX 2012 וכידוע מגיע ללא גלגל רזרבי. אני מעוניין לרכוש אחד וערכת ג"ק וכלים ולשים בתא מטען. (להרגשה בטוחה יותר) צמיגים רזרבים של מונדיאו 2008 ומעלה ופוקוס 2011 ומעלה עם אותם נתונים במידות לפי בדיקה שעשיתי: PCD 5X108 Center Bore 83.4 Offset 52.5 מישהו יכול להמליץ היכן לרכוש. תודה
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
לא תיארתי לעצמי שטיפול קטן ברכב באחריות, במוסך מורשה יבואן, יהפוך לכזה סיוט. קבעתי טיפול קטן במוסך מורשה צ'מפיון מוכר באזור המרכז, השעה שנקבעה עשר וחצי בבוקר. מגיע למוסך בזמן, וקולט שאין כמעט מקום להכנס. אחרי בערך 10 דקות יועץ שרות מקבל אותי, רושם בדיוק את מה שאני רוצה: טיפול, שמן 5-30 ובדיקה של ידית אחיזה במושב אחורי, ושואל אם אני צריך מונית. אני מעדיף לחכות. עוברת שעה שאני בחדר המתנה, יוצא החוצה והרכב חונה. המוסך עדיין מפוצץ רכבים וכל הליפטים תפוסים. נכנס ליועץ שרות ושואל מה הטעם בקביעת שעת הגעה למוסך. הוא מסביר לי, שהשעה רק אומרת שחייבים לקבל אותי באותו יום ולא יותר. אה, הכל ברור עכשיו. אני כועס ואומר אני הולך וחוזר מחר ב 7 בבוקר, אני רוצה להיות ר…
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
שלום, יש לי ברכב בעיית אדים רצינית, לא יודע למה. כל מי שנוסע איתי ישר מעיר ואומר שאצלו ברכב זה לא ככה ולא אמור להיות ככה. מדובר על אדים בשמשה הקדמית ונראה כאילו תמיד יש שכבה שומנית מבפנים. זה הכי בולט בזמן נסיעה בלילה כשנקודות אור מבחוץ מקבלות סוג של הילה סביבם ולא מפוקסים. במקרים קיצוניים אני מפעיל את מפשיר האדים וזה עוזר מעט אבל לדעתי מצב כזה לא אמור לקרות, בטח שלא עם חלונות פתוחים וכשאין הפרשי טמפרטורות כאלה משמעותיים בין הפנים לחוץ. לא יודע אם אני מצליח להסביר את עצמי כמו שצריך אבל בטוח שאתם מכירים את התופעה. אני טועה? יש למישהו מושג מה עושים? מקום בגן עדן שמור לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת assaf234, -
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
שימו לב, החלה אכיפת מהירות על כביש עוקף קריות. כרגע ראיתי כבר מספר פעמים מאזדה 6 סמויה אשר עצרה בצד הדרך רכבים. מהירות מותרת על כביש 22 100 קמ"ש. לא שווה למהר.
הודעה אחרונה מאת spirit69, -
" זה אלפא רומאיו חדשה" צעק ילד אחד לחבר שלו, והילד השני ניגש לראות מקרוב . זה מה שקרה לי שהלכתי להביא את הילדים . בזמן שאני מעלה אותם לאותו נגשו 3 ילדים לבחון מקרוב מה זה האוטו הזה, בחיים לא ראו כזה. האמת זה חוזר הרבה פעמים, אוטו שלא נראה הרבה על הכבישים בעל לוק של רכב מנהלים. לפני שבחרתי את האוטו עברתי על כל הביקורות באינטרנט, איזה שלא תרצו, וואלה, ICAR, AUTO, וכו וכו ... האמת הביקורות ממש לא היו בשמים ואפילו היה מישהו שאמר שהאוטו עובר אצלו בקושי. למרות שהאוטו ליסינג , עדיין היה קשה עם ההחלטה ללכת על כזה אוטו , וגם אני די חובב מכוניות ואין פרק של TOPGEAR שלא ראיתי וכבר הספקתי לנהוג ב לקסוס GS300 לתקופה קצרה, INFINITY G37S בין הדגמים הבודדים בארץ ( לא צר…
הודעה אחרונה מאת grand, -
- 8 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=yhUBfvs89Dw http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-29930-%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A3-%D7%91%D7%99%D7%95%D7%90%D7%99%D7%A7-%D7%A8%D7%99%D7%91%D7%99%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%95%D7%99%D7%93%D7%90.aspx מאוד אהבתי את העיצוב. מקס.
הודעה אחרונה מאת markmakov, -
- 2 תגובות
- 706 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4372050,00.html אם זה אותו דגם, כנראה מיוצר באותה שיטה, אז איך יש הבדל בבטיחות?
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
הידעתם שבאילת אין רמזורים כלל? הכל כיכרות. למה לא מאמצים את זה בערים הגדולות והעמוסות במרכז? כל כך הרבה צמתים מלאי רמזורים גורמים לי לעמוד 2 דקות ואין אף אחחד בצומת. ברור שזה לא מתאים לכל צומת, אבל לרובן כן. אז למה ככה?
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
איווקס
מאת nirvana man-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הי לכולם עד כמה הייתם ממליצים על המערכת הזו? בנוסף - האם התקנה של המערכת מגבירה את הסיכוי שייפרצו אליו בגלל שהיא יקרה? האם התקנה שלה מעלה את מחיר הביטוח? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, קיבלתי את הרכב לפני כמה כמה שבועות, אצל היבואן נאמר לי שאין HILL HOLD בדגם הידני אלא ברובוטי בלבד, אבל אני בטוח שברכב שקיבלתי יש את המערכת, שאני מתחיל נסיעה בעליה או ירידה(ברברס) אז הרכב לא זז 3 שניות אחרי שאני משחרר את הברקס. למי שיש את הרכב, גם אצלכם זה ככה, או שבטעות קיבלתי רכב עם HILL HOLD?
הודעה אחרונה מאת igalln, -
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 172 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- garicho
- GKME
- sperial
- roeecohen01
- yoni162
- laviil
- AUDIO KING
- hans
- yuvalsa
- levy
- ofralon