Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שאתם יודעים,

להוריי עד לא מזמן הייתה יונדאי i30CW.

הרכב היה מצוין. ההורים היו מרוצים מאוד וגם אני אהבתי אותו בסך הכול.

הטיפולים היו זולים יחסית, השירות טוב, היחס טוב,

אבזור ראוי, מנוע בעל ביצועים טובים יחסית לקטגורייה, צריכת דלק סבירה מאוד וכו'.

אבל יונדאי נפלו בדבר אחד:

לגלות לנו שבמהלך הובלת הרכב נפגעה אחת הכנפיים.

אז נכון - על ירידת ערך של עד 3% או 5% (לא זוכר מה החוק אומר) לא חייב לדווח. אין שום נזק לשלדה, והנזק כמובן תוקן.

אבל למה לא להיות ישרים?

למה כשאני מוכר את האוטו אני חייב לדווח על תאונות או פגיעות, ולסוכנות רכב יש זכות לא לדווח לי אם הנזק לא מהותי?!

למה כשקונה בא לרכוש את הרכב ומבצע בדיקה אנחנו צריכים לעשות לעצמנו פאדיחות?

אז נכון - הרכב היה מעולה מבחינת מנוע, גיר ושלדה (לא יצא ולו סעיף אחד במנוע או גיר, וגם לא בשלדה).

פנינו לסניף הבאר שבעי ממנו נרכש הרכב, ודיברנו עם מנהל הסניף ששמו עדי.

הבטיח שיברר את העניין ועד היום לא חזר אלינו.

היום התקשרו והזמינו אותנו ליום המכירות (שלא ממש רלוונטי כשהרכב החדש מגיע מחר) והבענו אכזבה מכך שלא חזר אלינו מנהל הסניף.

ייתכן ומנהל הסניף ידע על הפגיעה ברכב ואולי לא ידע במהלך מסירת הרכב.

מה שכן - מאוד מאכזב לגלות את זה.

גם אם מדובר בירידת ערך מזערית, כדי לצאת בסדר מול הלקוח - צריך להגיד, ואפשר, ואפילו רצוי לפצות אותו.

אחריי הכול הרכב נמכר במחיר טוב שאין עליו תלונות לרגע.

יונדאי היו 100% לאורך כל הדרך - בשירות, בטיפולים, באחריות.

אבל נפלו בסוף. וחבל.

אנחנו מאוד מאוכזבים.

יש לי תחושה שיונדאי עלו הגל ומאפשרים לעצמם יותר מדי. בין אם זה בנושא של הורדת האבזור מהi30 החדשה למשל. הרגלתם אנשים לאבזור ברמה גבוהה יחסית למשפחתית סטנדרטית (אפילו ברמת הגימור הבסיסית היה חלון בגג!) ועכשיו אתם יורדים.

באמת שאני לא מבין את היבואן/היצרן. ממש התאכזבתי, חבל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מבין לליבך, אבל האשמה פה אינה על יונדאי, האשמה היא בחוק המאפשר ליבואנים להמנע מדיווח על נזקים מזעריים.

רוב היבואנים ינהגו בדיוק אותו דבר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני מסכים איתך,ולדעתי אדם שמשלם 120 אל"פ על רכב צריך לקבל אותו ללא שריטה ובדיוק כפי שהוא מהמפעל.

אבל הממשלה לא חושבת ככה.(ככה זה שמקבלים רכב מנהלים מהמדינה)

תתנחם בזה שלא היו לך בעיות משמעותיות יותר,כמו בשרשור שרץ פה עם הלאון בלי מנוע...

פורסם

החוק מדבר על עד 5% נזק.

חוק מטומטם ולא הגיוני. אני משלם על רכב חדש, אני צריך לקבל רכב חדש. לא חדש-אבל-עם-תיקון-קל-בכנף-הקדמית.

בושה וחרפה החוק הזה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

החוק דפוק - אין ספק.

אבל גם היבואן לא בסדר. אתה יכול להיות ישר עם הלקוחות שלך ולהגיד להם: "תשמעו, בהובלה נגרם נזק לכנף, אנחנו מפצים אותכם בדיבורית בלוטות'/זיכוי כספי על ירידת הערך".

זו מבחינתי תודעת שירות.

עכשיו ההורים שלי שוקלים אם לקחת את הרכב החדש לבדיקה, כדי שלא יהיו הפתעות.

כשאתה דופק את האוטו אתה אמור להגיד את זה למי שבא לבדוק את הרכב. גם אם מדובר בפגיעה קטנה ללא ירידת ערך אפילו.

למה החוק שוב מותיר ליבואנים לעשות מה שהם רוצים?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
אם יש חוק שמגן על התחת של היבואן, הוא לא ינקוף אצבע בעבורך. אם תחשוב טוב, יתברר לך שגם אתה נוהג באותה דרך.

למה אני נוהג באותה הדרך לדעתך?

אם קונה מתקשר אליי ושואל אם הרכב עבר תאונות, ואני אומר לו את האמת, למה לדעתך אני מתנהג באותה הדרך?

אני חייב להגיד למוכר את האמת, אחרת יתברר ששיקרתי בבדיקה. לא ככה?

• תוכן חדש...