Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי ברכב בעיית אדים רצינית, לא יודע למה.

כל מי שנוסע איתי ישר מעיר ואומר שאצלו ברכב זה לא ככה ולא אמור להיות ככה.

מדובר על אדים בשמשה הקדמית ונראה כאילו תמיד יש שכבה שומנית מבפנים.

זה הכי בולט בזמן נסיעה בלילה כשנקודות אור מבחוץ מקבלות סוג של הילה סביבם ולא מפוקסים.

במקרים קיצוניים אני מפעיל את מפשיר האדים וזה עוזר מעט אבל לדעתי מצב כזה לא אמור לקרות,

בטח שלא עם חלונות פתוחים וכשאין הפרשי טמפרטורות כאלה משמעותיים בין הפנים לחוץ.

לא יודע אם אני מצליח להסביר את עצמי כמו שצריך אבל בטוח שאתם מכירים את התופעה.

אני טועה? יש למישהו מושג מה עושים?

מקום בגן עדן שמור לעוזרים...

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המזגן שלך מכוון על עבודה מפנים האוטו או מחוץ? גם אצלי זה קורה, כשאני לא שם לב והמזגן מכניס אויר מבחוץ, והטמפרטורה על חום.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

כמו שאלעד אמר.

אם אתה משתמש בספריי דשבורד למיניהם, אל תשתמש.

נקה עם מטלית את הדשבורד.

ולאחר מכן, תנקה טוב טוב בכל הכוח שיש לך את השמשה עם ספריי-חלונות של הבית ומטלית מיקרו-פייבר (בכל סופר יש).

אפילו תנקה פעמיים.

את השמשה מבחוץ תנקה גם, אבל עם מעט ספריי-חלונות שהתזת על המטלית, אחר כך תנקה שוב אותו תהליך רק עם מים.

(הספריי חלונות לא בריא לווישרים).

ובחיים אבל בחיים אל תיגע עם הידיים בשמשה. (אצלי זה כלל ברזל, גם בחלונות).

פורסם

זה תמיד היה?

כי אצלי במאזדה 3 חדשה מהחברה עד ליום ההחזרה הייתה את הבעיה הזו,בצד של הנהג היו מופיעים אדים בלי קשר למזג אוויר,תמיד!

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

יש ספרי מאוד טוב שרכשתי אותו באוטו דיפו וזה מן ספרי קצף כזה שמתיזים אותו על השמשה ואז מנגבים עם

מטלית מיקרו פייבר וזה מנקה חבל על הזמן ויותר קל מספריי חלונות.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

ברוך הבא למועדון.

מה שאני עושה במצבים כאלו זה לוקח את ספוג הקסם, משפשף חזק מאוד מבפנים ומבחוץ. כדי שלא יישארו סימנים וינקה באמת טוב רצוי להשתמש במגבת או משהו עבה כדי לנגב לגמרי ויש לך שמשה מבריקה לגמרי.

אני באמת לא מבין את התופעה הזו, ממה זה יכול להיגרם?אלעד, התוכל להסביר בקצרה?

אגב, שים לב שברוב המקרים זה מבפנים, אך לפעמים גם מבחוץ. ככה שעדיף שתקנה בשתי הצדדים.

פורסם

קליפת תפוחי אדמה, זה סוד הקסם. אם אני זוכר נכון, הפטנט של בוקי. תערוך חיפוש.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תיקח מטלית/נייר או כל אמצעי אחר, תשים אלכוהול ( לא וודקה, כן :) ) על השמשה מבפנים ומבחוץ.

מניסיון, זה עובד. לפחות לגבי האדים שבהם אנו נתקלים בימי החורף.

פורסם

תודה לכולם על התשובות המהירות.

אלעד, באור יום אבדוק את נושא המפלס.

תוכל בבקשה להסביר למה מפלס נוזל קירור נמוך מעיד על דליפת רדיאטור חימום?

שומאכר, בלאון אין לחצנים או מנופים מכניים, הכל דיגיטלי, כשהמזגן כבוי אין באמת חיווי על הפונקציות השונות.

אחרי שהבנתי שזו בעיה מוכרת אצל הרבה, אנסה באמת את עניין ניקוי השמשה מבפנים בעזרת מטלית מיקרופייבר.

עניין האדים היה מאז שהתחיל החורף אבל רק לאחרונה זה התחיל להציק לי כי אני לא נוסע עם חימום שמפשיר אותם.

עכשיו כשאני חושב על זה, גם בקופרה הקודמת הייתה לי בעיית אדים כזאת. יכול להיות שזה תסמין של סיאט?

פורסם

חפש את המתכון עם תפוחי האדמה. יש הרבה שמספרים שזה עזר להם.

יש גם את הספריי של אמריקן איגל למניעת אדים,

השתמשתי בו בחורף הבאר שבעי, למשך כל החורף הייתי צריך להשתמש בספריי פעמיים.

לקיץ אתה לא צריך יותר מזה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

עצה נוספת, כאשר אתה נוהג ללא חמום /מזגן, אפשר לאויר טרי לחדור וכוון את בורר המצבים להפשרת אדים.גם כאשר אתה נוסע עם חמום/מזגן בטל לעיתים את הסירקולציה של אויר פנימי בלבד,כמובן לנקות טוב טוב את החלון אולי יש שומנים וטיפות של ספריי סקאי זול שמגבילים את הראות.

אלעד:מצטרף לחברה לפני ואשמח להחכים על התופעה שציינת.

גם אצלי בגולייטה הכל דיגיטלי ואוטומטי אבל עדיין יש אפשרות לבחור סחרור אויר או אויר חיצוני וכמובן לבצע הפשרה יזומה.בדוק גם אצלך,כמעט בטוח שקיים.במידה וקיים הפעל בעוצמה הגבוהה ביותר ובדוק את יציאות האוויר לכיוון השמשה הקדמית,אולי התנתק השרשיר שמוביל אויר לשם.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

ככה הם חוקי הטבע: אתה פולט אויר חם, ברכב חמים, בחוץ קר, מעטפת הרכב קרה/קרה מאוד. גם בלילות של ימים אלו. גע בשמשה הקדמית או בחלון הנהג ותראה כמה הוא קר. בין טמפרטורת אורי הנשימה לטמפרטורה בחוץ יש הבדל של 10 עד 20 מעלות, לפי האזור ומידת הקור, ולכן האדים מתעבים על השמשה הקדמית וגם בצדדים. ולך תמדד פעם מה יש באויר שאתה פולט בנשימה.

עם הזמן השכבה נהיית שומנית. אז, לפי הצורך, פעם בכמה שבועות/חודשים מנקים את השמשה עם מים חמימים ומנגבים בנייר עיתון. גם בקיץ.

מה עוד עושים ? קוראים בפורום. יש פטנט שנקרא חיפוש.

פה יש את עניין תפוח האדמה ועוד עצות. עובד יפה, אבל מצריך טיפול קבוע

מדברי כבוד הרב: "קח תפוח אדמה, פרוס אותו ונגב איתו את השמשה מצידה הפנימי, או לחילופין מצה את הנוזל העמילני שבו, ועימו נגב את השמשה.עובד מעולה, מניסיון של שנתיים + עם D500 שכמובן לא היה בה מפשיר אדים אפקטיבי."

עוד שרשור על הנושא, וגם עצה טובה של חן ג :

"הבעיה של אדים על השמשה מוכרת והיא בעיה בטיחותית של שדה ראיה, ורצוי לטפל בה לפני תחילת הנסיעה. חשוב לשמור על חלקה הפנימי של השמשה נקי מלכלוך (תתפלא מה תמצא שם) ולשמור על תקינות מערכות המיזוג, החימום ועל גומיות האטימה של הדלתות.

בזמן הנסיעה, רצוי להפעיל את החימום, אבל גם לשמור חלון פתוח במקצת בחלקו העליון וגם להפעיל את המזגן (כפתור ה-A\C) בשילוב עם החימום לפחות בחלק מן הזמן. באופן זה ינשוב אוויר יבש וצונן יותר מן המזגן לעבר השמשה (כאשר המזגן מכוון למצב של הפשרת שמשות) וגם יעילותה של מערכת המיזוג תישמר לאורך זמן (השימוש התקופתי במזגן מסכך את חלקי הגומי האוטמים אותו). "

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

לא ראיתי שמישהו כתב אבל גם חשוב מאוד לא לגעת בידיים את השמשה מבפנים.

אל תתן לאף אחד לגעת ביד ולא למרוח עם היד את השמשה כאשר היא עם אדים.

אני חושב שאם תנקה את השמשה מבפנים טוב טוב (אני מנקה עם עיתון) ועם אין תקלה במערכת המיזוג כמו שרשמו פה, לא צריכה להיות לך הבעיה שאתה מתאר.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

• תוכן חדש...