Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קשה לי להבין מה יוצא למגרש שמרמה קונה ומוכר לו רכב שעברה תאונה רצינית אחרי שאומרים לו שלרכב אין תאונות, מה הם לא מפחדים מתביעה? מה יוצא להם מזה?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התשובה לשאלה שלך היא לא, והם מרווחים כמה עשרות אלפי שקלים מהעיסקה.

רוב האנשים מגלים את הנזק רק כשהם באים למכור את האוטו, כלומר בממוצע 3 שנים אחרי שהם רכשו את האוטו.

מעט מאוד אנשים נלחמים חזרה ומגישים תלונה, הרוב שותק ובולע את הגלולה המרה.

ד"א, בשביל להגיע ל-50% נזק לרכב ששווה 150K ש"ח צריך לעשות הרבה מאוד נזק לרכב ולכן זה דיי ברור שיש פה פגיעה בשלדה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

דז'ה וו

יוסי, תסתכל על הסרטון שמצורף לכתבה החל מדקה 4 ותגיד לי אם המקום לא נראה לך מוכר :roll:

הוכחה שמערכת המשפט בארץ עובדת :roll:

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם
Charge - מדובר בכל אותם מקרים גבוליים של "אבדן להלכה" - אותם כלי רכב עם נזק בין 50-60% מערכם שכדאיות תיקונם מותנה בתיקון זול ולכן חברות הביטוח "קונות" אותם מבעליהם ומעבירות לידי הסוחרים המשפצים אותם במוסכים מפוקפקים. כיון שרשיונם של כלי רכב אלה לא בוטל הם חוזרים לכביש בדרך שאתה מתאר. יתכן שהרשיון לא חודש כיון שהרכב לא עבר את בדיקות המעבדה הנדרשות או פשוט כיון שהסוחר לא טרח לשלם ולהעביר אותו טסט.

אני רק רוצה לחדד כמה דברים, בעת תאונה לרכב שמבוטח בביטוח מקיף מגיע שמאי ומעריך את הנזק:

0%-40% נזק הרכב יתוקן במוסך שמוסכם על הבעלים של הרכב וחברת הביטוח תישא בתשלום.

41%-60% נזק הרכב יוגדר כ"אובדן להלכה" יעבור לבעלות חברת הביטוח, שבתורה תמכור אותו לסוחר רכב ותפצה את בעל הרכב בערך הרכב.

61% נזק ומעלה הרכב יוגדר כ"אובדן מוחלט" ימכר לסוחר רכב לצורך פירוק לחלקים ובעל הרכב יפוצה בערך הרכב.

עד כאן הכל דיי ברור, הדברים מסתבכים כששמאי מגיע להעריך את הנזק. לרכב שנמכר בארץ יש מחיר מחירון מסויים, לדוגמא 100K שקלים, אך מכלול החלקים ברכב, אם יקנו בנפרד יכולים להגיע ל170K שקלים ואף יותר.

כעת כששמאי מגיע להעריך את הנזק לרכב שעבר תאונה הוא עורך רשימה של המכלולים הפגועים וגוזר את העלות שלהם ממחיר של חלק חדש מהחברה.

השמאי לוקח את המחירים ש"רשמיים" של החלקים החדשים מהחברה (מחירים אסטרונומיים) משקלל לרשימה שעות עבודה לתיקון הנזק (עוד פעם מהמחירון הרשמי של המוסך, מחיר גבוה מאוד) ואם יש פגיעת שילדה\עמודים\גג משקלל ירידת ערך במעמד המכירה.

הבעיה היא שכל בור יודע שהמחירים הרשמיים על החברות רחוקים מהמציאות, וכל מי שנמצא בענף משיג בקלות הנחות של 40-50% מהמחיר הנקוב.

עכשיו אתן לכם דוגמא איך רכב עובר נזק קל ביותר, שלא משאיר שום נזק נספח לאחר התיקון מגיע לידיים של סוחר בגלל עבודת השמאי.

לצורך העניין ניקח מרצדס C180 שנת 2012 שעשתה תאונת אף-זנב בפקק, הנזק לרכב הוא פגוש חיצוני ופנימי + פנסי ערפל, כנף קדמית שמאל, כנף קידמית ימין, שני פנסים ראשיים ומכסה מנוע. את אלו צריך להחליף. כל החלקים שמניתי כאן מחוברים לרכב בברגים\קליפסים ולאחר ההחלפה לא נשאר שום זכר לתאונה, השלדה נקיה, הגשר נקי, שום נזק לחלקים שקשורים לתנועת הרכב כגון ציריות\משולשים\בולמים\צמיגים\גאנטים וכו' בקיצור נטו חלקי מעטפת. ובבדיקה לא יהיה שום סעיף במשמעות גבוהה, הכל שולי.

המרצדס עולה 270 אלף ש"ח לפי מחירון לוי יצחק (המחירון עליו מתבססים השמאים)

מתקשר השמאי למרצדס ומבקש תמחור לחלקים הנ"ל כחדשים ומקבל פירוט:

פגוש חיצוני ופנימי כולל פנסי הערפל - 13,000 ש"ח.

כנף קידמית שמאלית - 11,000 ש"ח.

כנף קידמית ימנית - 11,000 ש"ח.

מכסה מנוע - 19,000 ש"ח.

פנס קדמי ימני - 12,000 ש"ח.

פנס קדמי שמאלי - 12,000 ש"ח.

שעת עבודה במוסך מורשה מרצדס לתיקון הנזק, 500 ש"ח לשעה, מספר שעות לתיקון הנזק 15, סה"כ עבודה 7500 ש"ח.

ירידת ערך בעת המכירה - 10% - 27,000 ש"ח.

הופה הגענו ל112.5 אלף ש"ח (41.5% נזק) לתאונה שבבסיסה לא משאירה שום נזק לרכב לאחר התיקון (ואלו מחירים מבוססים, אתם מוזמנים להתקשר לשאול).

וכך עובר לו הרכב לסוחר, שמתקן אותו באותם חלקים שעליהם שאל השמאי, אבל במקום לשלם 112K ש"ח המחיר האמיתי שמרצדס מוכרים בו את החלקים הוא 50K ש"ח והסוחר מתקן את הרכב ומוכר אותו.

אין בתחום הזה משחקים בחלקים לא מקוריים\גנובים כי בעת התיקון חייבים להציג למשרד התחבורה חשבונית קניה של החלקים כולל זיהוי של המק"ט הספציפי בחלק וזיהוי של אותו מק"ט על הרכב המתוקן.

לעומת זאת, אותו אדם מן הישוב שעשה את התאונה ואינו מבין ברכבים, הוא ישצא מהרכב לאחר התאונה וראה את המרצדס החדשה שלו פתאום מרוסקת, פנסים שבורים, מכסה מנוע עקום, פלסטיקים וברזלים על הכביש מקבל שיחת טלפון מאותו חכמולוג שאיתר אותו לאחר תשאול של הסוחר ואותו אתם אור לו תשמע האוטו עבר תאונה קשה, טוטאלוסט, הביטוח קנה אותו וכו' ועושה לקונה שחור בעיניים, נטו מחוסר הבנה.

אז שתבינו שלא הכל שחור, לא משנה אם זה סוחר או בן אדם פרטי, תמיד תקחו לבדיקה, תמיד תבקשו התחייבות על מנוע-גיר-שילדה, תבדקו את הרכב בעצמכם, נראה טוב? תתחדשו. :wink:

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

ד"א בדיוק מאותה הסיבה אף פעם לא תראו רכבים ישנים, משנת יצור 2003-2004 ומטה אשר מתוקנים ומוחזרים לכביש, המחיר שלהם כל כך נמוך, ועלות התיקון על פי השמאי כזו אסטרונומית שברוב המוחץ של המקרים הרכב עובר לפירוק באופן מיידי, ואני מדבר על מכוניות שכל הנזק שלהן מסתכם בהחלפת טמבון וכנף, או כנף ודלת, תיקונים שטותיים של פרוטות, ועדיין הרכבים נשלחים לפירוק בעקבות דו"ח השמאי.

מי שמועניין אני אוכל להעלות תמונות של רכבים כאלו לעיונכם.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

כל הכבוד על עבודת הבילוש.

עצוב ששימוש במכוני בדיקת הרכב לא יכול לתפוס משפטית, לא שקרו לך? בסדר, שיקרו לך? אתה לא יכול לעשות עם זה כלום, אלא אם כן אתה מצלם את בעל העסק, אבל אני מאמין שרק תכנית תחקירים תעשה דבר כזה.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם
דז'ה וו

יוסי, תסתכל על הסרטון שמצורף לכתבה החל מדקה 4 ותגיד לי אם המקום לא נראה לך מוכר :roll:

הוכחה שמערכת המשפט בארץ עובדת :roll:

התחלתי לחפש את הכתבה הזאת ואז ראיתי את התגובה שלך.

זה סוחר ידוע כנוכל פה באזור.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

כל הכבוד על השיתוף, שנדע להיזהר ולברוח מנוכלים כדוגמתו.

אני (וזו דעתי בלבד) מסיבות אלו בחיים לא ארכוש רכב ממגרש.

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

אני פגשתי את אחד הבעלים\שותפים של המגרש הזה, החוק זה לא בדיוק מה שמעניין אותו.

אין סיבה לא לקנות מסוחרים\מגרשים, רק צריך להיזהר פי אלף ולהיות חשדן מאוד בקשר לכל מה שהסוחר אומר לך

פורסם
אני פגשתי את אחד הבעלים\שותפים של המגרש הזה, החוק זה לא בדיוק מה שמעניין אותו.

אין סיבה לא לקנות מסוחרים\מגרשים, רק צריך להיזהר פי אלף ולהיות חשדן מאוד בקשר לכל מה שהסוחר אומר לך

אתה לא זה שכתבת ש 95% מהם מוציאים שם רע לכל השאר...?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לא שאני זוכר.

אני גם לא חושב שזה המצב,אני בטוח שיש כמה מגרשים שהם הוגנים, האם הם הרוב? אני בספק...

• תוכן חדש...