רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום חברים, בזמן האחרון אני עושה הרבה בירורים בנוגע להסבה לגז בגלל החיסכון המדהים הזה. הדבר היחיד שמטריד אותי כרגע זה למה זה לא זוכה להצלחה גדולה כ"כ (יכול להיות שאנשים כאלה פראיירים, מה הם יודעים שאני לא?) ודבר שני האם הרכב שלי מתאים לכך? שאלה נוספת ולא קשורה האם ניסאן טידה נקראת גם ניסאן ורסה? תודה.
הודעה אחרונה מאת vo364, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי, הקליאו יקירתי נמכרה ( ) ועד שאמצא רכב חדש, אנחנו מעוניינים לשכור רכב לתקופה של כחודש. הפעם האחרונה ששכרנו רכב היה לפני כ-5 שנים - מחברת אוטו שי, אולם לאחר מספר שרשורים לא מחמיאים (בלשון המעטה) אני מעט נרתע מלחזור על הנ"ל (אף על פי שבפעם הקודמת היינו כל-כך מרוצים שאפילו קנינו את הרכב שהשכרנו!). למיטב הבנתי גם שלמה סיקסט לא זוכה למוניטין כזה זוהר בפורום. אז עם מי זה משאיר אותנו בעצם? הדרישות להשכרה: אני מניח שכבר אין סיריון בהשכרה - אז מי המחליפה שלה בליסינג? ה-I20? מחפש אמצעי תחבורה קטן חסכוני וזול - הן בדלק והן בתשלום לחברת ההשכרה. עבור נהג יחיד מעל 50. אודה לעזרתכם, אלי.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
לפחות הלקוחה קיבלה את הכסף בחזרה, כנראה הוא הבין שעלו עליו. בקיצור, לשים לב לסוזוקי אלטו ורודה במס' המצוין בתמונה שבקישור.
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
- 3 תגובות
- 520 צפיות
היום כאשר עשיתי בדיקה קטנה באוטו אז כשפתחתי את הראדיאטור שמתי לב שמים לא בצבע ירוק רגיל אלא מין ירוק מעורבב אם חום...הבנתי שזה חלודה... השאלה היא האם זה משהו רציני שדורש טיפול מידי או שזה לא משהו משמעותי?
הודעה אחרונה מאת אביאל שלום, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שמתי לב שהרבה רכבים שעברו רישוי מחדש קיבלו את הלוחית 9X-XXX-55. אשמח לקבל הסבר אודות הדבר. אני רואה שבינתיים הסידרה הרגילה רצה מ-9X-XXX-71 עד 74 נכון לעכשיו עכשיו ואני לא מבין איפה ה- 55 נקשרת לתמונה.
הודעה אחרונה מאת Apple, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
בתערוכת דטרויט הוצגה מרצדס CLA, המבוססת על ה-A החדשה, ומצויידת בהנעה קדמית. הרכב מזכיר מאוד את הcls בקטן, ואמור להגיע כנראה לקראת סוף השנה לישראל. לדעתי הרכב יפיפה על גבול המדהים. אני יודע שהנבואה ניתנה לשוטים, אך הייתי רוצה לבקש את הערכתכם לתמחור הרכב בארץ. האם מחיר לדגם בסיסי של 200K בישראל הוא ריאלי? http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000814051
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 649 צפיות
היי, יש לי רשיון ג' (12.5 טון) וחשבתי לעבוד במשרה שחלק ממנה דורש ממני לנהוג על משאית. השאלה היא כזאת, איך אני יודע שכשאר מעמיסים הרכב לא עובר את המשקל המותר? ה"מעמיס" בקלות יכול להגיד לי שהמשקל נמוך ממה שמותר לי, ובעת בדיקה משטרתית למשל, יתגלה שהמשקל חורג. ותקנו אותי אם אני טועה, האחריות כמובן תהיה על הנהג. האם יש אפשרות לדעת את המשקל המועמס על המשאית? (בהנחה שאיני בודק את הפריטים אחד אחד לפני) האחריות במצב כזה היא באמת על הנהג? האם יש דרך שהאחריות תהיה על בעל העסק? אולי להחתים אותו על המידע שהוא מסר לי? אשמח לעזרה תודה רבה יואב.
הודעה אחרונה מאת יניב alfa, -
- 4 תגובות
- 800 צפיות
אני נהג צעיר (לא חדש) כמעט בן 20. יש לי רשיון שנתיים וחודש. אני מעוניין להשכיר רכב לתקופה של 3 ימים. רציתי לדעת האם ניתן להשכיר רכב בגילי, ואם כן, לקבל המלצה על חברת השכרה טובה וזולה באזור המרכז. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת nisim91, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברים, גיליתי היום מלכודת של מתנ"א בחצי הדרך מגנות לקיבוץ גלויות. הרכב המשטרתי מסתתר שם יפה מאוד, בגומחה קטנה עם זוית טובה לכביש. רואה וכמעט ואינו נראה. תודה לקוברה שמספקת את הסחורה. השוטר שם מחכה בסבלנות, כנראה מחכה לתפוס דג שמן ברשת. לדעתי זו מלכודת חדשה שכן אני נוסע שם הרבה ואני לא זוכר שראיתי שם ניידת לאחרונה.
הודעה אחרונה מאת yanivnn, -
http://www.telegraph.co.uk/motoring/car-manufacturers/alfa-romeo/10030633/Alfa-Romeo-SUV-confirmed-at-Festival-of-Motoring.html
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- עוקב אחד
- 35 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=%2F4705%2F2634206 מעל 20 אלף מכוניות נגנבו בישראל בשנת 2012, ירידה של 4% בהשוואה לשנה שלפני כן. מרביתן, הועברו לפירוק בשטחי הרשות הפלשתינאית והוחזרו לישראל עם ליקויים מסוכנים
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
חשבתי בזמן האחרון איך אפשר להנעים את נסיעותנו בכבישים וחשבתי על משהו שעושים באירלנד (יש מצב בעוד מקומות אבל אני לא בקיא בהם ) שבו נותנים למישהו שרוצה לצאת מחניה או מכל דבר לא מלחיצים אותו לא צופרים לו וכו' ואז כשאוטו השתלב הוא מסמל אם האותות מצוקה תודה. אני יודע שהישראלים נוסעים כמו אבל אנחנו בתור קבוצה נוכל להתחיל להשפיע ולאט לאט על התרבות הנהיגה אז מי מתנדב להיות הנהג הנחמד? כמובן שגם אפשר לעשות עוד דברים אבל אם נתרכז ביותר מידי דברים אז לא יקרה כלום "תפסת מרובה לא תפסת" אז בעז"ה נתחיל להיות נחמדים ומתורבתים בכביש ויהיה לכולנו יותר כיף
הודעה אחרונה מאת Nad, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים. רציתי לדעת מה עושה רוב רוכשי המכוניות. האם לוקחים מימון או הלוואה מראש על כל הסכום ? משלמים חצי מזומן וחצי מימון ? משלמים את הכל מראש? כמובן שמדובר על סכומים שמעל 60 אלף שקלים . מה יותר משתלם?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 18.6 אלף צפיות
שבוע טוב, אני מבולבל. בעיתון בונוס - של ידיעות ירושלים עמוד 11 פורסם על חברה חדשה. NEW DRIVE הם אומרים,תביא לנו 12 צ'קים וקח את הרכב. מיד! אין משחקים. הקצעקתה? אח של אישתי מאוד מעוניין מחר להגיע לשם ולקנות רכב מהם. מה הסימנים המחשידים? הוא לא התכוון באמת לקנות אלפא, יש שם ג'וק 2011 ב2600 שקל כפול 12 חודשים. ורשום משהו מוזר: התשלום חודשי בהתחייבות לשנה.קבלת הרכב במקום ללא המתנה כנגד 12 המחאות. זה טוב בכדי להישמע נכון \ אמיתי \ ריאלי \ מקצועי \ סחיטה \ עולם תחתון
הודעה אחרונה מאת חנן-NewDrive, -
-
אתמול הושקה בארץ מרצדס E קלאס מתוחת הפנים; http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/1158/%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%95%d7%aa/%d7%9e%d7%a8%d7%a6%d7%93%d7%a1-E-%d7%a7%d7%9c%d7%90%d7%a1-%d7%94%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%94-%d7%9e%d7%95%d7%a9%d7%a7%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%a9%d7%a8%d7%90%d7%9c הוזמנתי להשקה כנציג הפורום, ביחד עם עמית ואלירן (צביקה פיק) - והיתה זו הזדמנות נעימה להכיר את הנפשות הפועלות בכלמוביל, לפגוש קולגות מעברי בעתונות הרכב - וכמובן, להתרשם מה-E מתוחת הפנים. הכיוון הכללי הוא של עיצוב זורם יותר מחד - ופחות קונטרוורסיאלי, מאידך. הפנסים הרבועים הכפולים בחזית הוחלפו ביחידת תאורה אחת, מעוגלת יותר - והתפיחה המוכרת מעל הכנף האחורית מותנה עד מאד. אהבתי את עיצוב ה-…
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
- 2 תגובות
- 860 צפיות
יש לי רכב מרצדס slk 98 הרכב מקרטע ונידלקת מנורת bas asr והרכב לא סוחב
הודעה אחרונה מאת blackice, -
- 21 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני שוקל לקנות רכב ישן בשביל הנוחות שבניידות מלאה, אבל בפועל אשתמש בו מעט. איך דפוס נסיעה כזה ישפיעה על הבלאי (=עלות תיקונים בשנה)? האם העיקר הוא הקילומטראז' או שגם אוטו שעומד מתבלה עקב קורוזיה וכדו'?
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
משהו שראיתי בפייסבוק וחשבתי שכדאי לשתף. לאור הפעמים האחרונות שפורסם משהו כזה כאן אני אדגיש מספר דברים. אין לי מושג אם לאוטו קרה משהו מבחינה בטיחותית. אני פשוט בא להזהיר מרכב שעבר תאונה והוגדר אובדן להלכה. אני בטוח שקונה עתידי ישמח לדעת מידע שכזה. אין לי מושג אם נפתחו כריות אויר או לא, אין לי מושג הייתה פגיעת שלדה או לא. אני פשוט בא להזהיר לגבי סוחר שינסה למכור את הרכב הזה שוב, מבלי לספר על התאונה. ואולי דבר לא פחות חשוב, שימו לב שבסיפור שבתמונה הקונה אמרה שהם עשו העברת בעלות בחזרה. מה שאומר שהרכב כבר יד שנייה, והקונה הבא יהיה כבר שלישית. רק שככל הנראה הוא יגלה את זה רק אחרי שהוא יקבל את הרשיון החדש לבית שלו לפני הטסט, כי הסוחר לא יגיד דבר כזה אלא י…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 55 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
ידעתי שבעלי פרארי בארץ קיבלו פטור מחובת התקנת לוחית זיהוי בקדמת היצירה המוטורית , אולם נראה לפי הקליפ המצורף שכנראה ניתן גם פטור מחובת חגירת חגורת בטיחות. http://www.youtube.com/watch?v=KYD3Jlc9AiM&feature=youtube_gdata_player דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. אולם מצפייה בהמשך היצירה התרבותית של מתן גלילוב הבחנתי שכנראה מדובר בנורמת הנהיגה/נסיעה שלו ושל החברה שהרי גם ב BMW השחורה 63-060-16 החברה אוהבים להרגיש משוחררים. (דקות 0:30 / 1:30 לחסרי הסבלנות...) בעבר המשטרה הגישה כתב אישום על עבירת מהירות ב BMW שהועלתה ליוטיוב. האם המקרה דומה ?
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. אצלי בגלגל ההגה ובידי ההילוכים ישנו קילוף בעור (מצ"ב תמונות). האם ישנה דרך לתקן ציפוי עור מתקלף? נראה שהבעיה בהגה שונה, שם רק הצבע מתקלף. בידית ישנו קילוף גם של השכבה המבריקה של העור.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, יש אפשרות להוציא רשיון מל 4 טון, אך ללמוד על רכב אוטומטי? לחלופין, מי שאינו יכול ללמוד על ידני, אך צריך רכב שנכנס בקטגוריה (סילברדו ושות.) אילו אפשרויות פתוחות בפניו?
הודעה אחרונה מאת יניב alfa, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 732 צפיות
שלום, ההורים מחליפים את הרכב וכנראה שהכיוון הוא קוה פורטה 2011. בזמן שאנחנו מחפשים את הרכב אנחנו מחפשים גם הצעת ביטוח משתלמת לביטוח מקיף + חובה לרכב הנ"ל. רציתי לשאול כמה אמור לעלות ביטוח כזה עבור שני מבוגרים מעל גיל 50 + חייל בן 20? אני מסיים את תקופת הנהג החדש בנובמבר הקרוב. אם אתם מכירים חברה/סוכן ביטוח שיכול לתת הצעה סבירה כזו אשמח לקבל את פרטיו. תודה רבה וסופש נעים.
הודעה אחרונה מאת Apple, -
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום לכולם הפעם אני מסכם שנה לרכב השלישי בביתנו - הרכב של חברתי זהו מיני קופר מבציר 2004 אוטומטית בגרסת one שנים שחברה שלי חלמה על מיני, למעו ההאמת גם אני תמיד פיתחתי חיבה מוזרה ובלתי מובנת לכל סוג של מיני חדשה או ישנה , לפני מספר שנים ההינו נוהגים להתחרות ביננו קבוצה של חברים עם מכוניות על שלט כולן מיני קופרים עם מנוע זהה והנעה קדמית, הקרבות היו צמודים . בדיעבד כנראה שזה מה שהצית את אותו ניצוץ המיני שלימים הפך אותנו לבעלים של אחת . התנאים בשלו וחברה שלי החליטה לקפוץ למים אני מצדי נעטרתי בשמחה והחלו החיפושים . היצע המיני בארץ זניח במיוחד בשנתונים הוותיקים שם הביקוש עולה ורוב הרכבים נסעו המון ומלאכת החיפוש אינה קלה. נמצא אקזמפלר סביר - שנת 2004 אוטומטי { ת…
הודעה אחרונה מאת speedsecret, -
- 0 תגובות
- 500 צפיות
מתוך גלובס אני דווקא מחבב את דרור פוייר. מתוך היכרות לא קצרה עם טוריו ודעותיו אני מניח שהוא לא מתכוון לכל מילה שכתב מילולית, אלא רוצה להראות את הצד השני. ובכל זאת, הטור הזה זועק חוסר הבנה משווע של תנועה בכביש. את יצר הסקרנות אי אפשר לכבות, ואין אחד מביננו שלא מסתכל על הרכב הפגוע בשוליים, אבל חייבים תמיד לזכור שאם אין לנו איך לעזור העזרה הכי טובה שניתן להעניק היא פינוי מהיר של האיזור וצמצום הסכנה לשאר הנהגים.
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 768 צפיות
בדרך כלל שיוצא דור חדש של דגם מסויים משנים בו את המכלולים והמנוע וכו' וכו' , גם את הצורה , אבל למה לא לשנות צורה לצורה שממשיכה את הדור הקודם רק בעיצוב חדש יותר ? קחו לדוגמא את הגולף והפולו , מהגולף הראשונה ועד היום הם שומרים על עיצוב מיוחד וסגנון מיוחד משלהם , כך גם הפונטו , אוודי , במוו , וסיטרואן C4 , אבל יש רכבים ? שהייתי מעדיף תצורה הישנה במקום החדשה כמו למשל הI30 זוועה רצינית הדור החדש מאחורה דומה לעוד אלף מכוניות מכוערות כמו הפוקוס טורר והקאיה סיד הצ'בק , גם הקורולה משתגעים מצורה לצורה מהראשונה עד לאחרונה , יש לאוטו אם אני לא טועה 6 דורות ואף אחת לא נראת דומה לשניה , האחת עגולה והאחת מרובעת כך גם האקסנטים
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
-
http://motocarnew.allmag.co.il/page/176474?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=car_04_30
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הרכב חדש מהחברה חצי שנה בבעלותי, ידני 1.2 מדובר ברעש של טורבינה/שרשרת עם צליל מתכתי. הבחנתי ברעש לפני מספר חודשים, אך משרשורים שנקראו פה הבנתי כי זה קורה לעוד אנשים ועזבתי את זה. בשבועיים האחרונים זה התגבר וקורה גם בתחילת נסיעה ולפעמים גם במהלך הנסיעה כשמאטים (אין קשר לקלאץ) הרעש מאוד חזק ונשמע על כל הרחוב, ממש חריקות של מתכנת. השאלה היא האם אכן התופעה הזו נפוצה ואין טעם לטפל בזה. ואם יש טעם אז אני מעוניין להגיע עם ידע מקדים, כדי שעובדי צ'מפיון המהוללים לא יטפלו לי בראש כשיש בעיה ברגל, ועוד ידרשו על זה תשלום (הרכב באחריות).
הודעה אחרונה מאת alon-g, -
שלום, ברשותי לאון 1.8 ידנית שנקנתה חדשה מהיבואן באוקטובר 2009 תמורת כ 150K ש"ח. הרכב לא נוסע הרבה וסה"כ ב 3 ומשהו שנים שהרכב אצלי עברנו יחד 36 אלף ק"מ. כל הטיפולים בוצעו בצ'פיון בזמן ולפי הספר ולא נחסך שקל אחד. גם כאשר היה צריך לעשות טסט לאוטו הייתי משאיר להם אותו והם היו דואגים לזה. ב 2 לאפריל אחרי שהרכב עמד לילה שלם בחניה, הרכב סירב להניע, ישר גררתי אותו למוסך צ'מפיון שנמצא בחוף שמן בחיפה. בהתחלה טענו שכנראה הרכב תודלק בדלק מהול (יום לפני תידלקתי מיכל מלא), שאבו את כל הדלק וניקו את המערכות אך עדיין המנוע לא התניע. יום אחרי הם כבר אמרו שהרצועת טיימינג נקרעה(לא ברור לי איך הרצועה נקרעה כשהרכב היה בחניה לא מונע) ושיש צורך להחליף אותה. נתתי להם אור ירוק להתח…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
מישהו יודע מה הסטאטוס של סלילת הקטע הצפוני של הכביש, ומתי ריאלי שהוא ייפתח?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, מישהו יודע אולי מתי צריך להיפתח כביש 20-4 מאזור בית חנינה בירושלים לכיוון 443? בעיקרון אמרו שהוא צריך להיפתח בתחילת אפריל וזה לא ממש נראה שזה הולך לקרות. אשמח לקצת מידע ומסלול. תודה.
הודעה אחרונה מאת gozal,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 172 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- garicho
- GKME
- sperial
- roeecohen01
- yoni162
- laviil
- AUDIO KING
- hans
- yuvalsa
- levy
- ofralon