רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אני נהג חדש עם מלווה,ויש ברשותי את הרשיון נייר... האם תהיה בעייה בטיולי טרקטורנים?ריינגרים? תודה!
הודעה אחרונה מאת rupni, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני כמה שבועות אישתי פגעה בחנייה ברכב אחר. השאירה פרטים וכ"ו. יצרו איתנו קשר ודורשים 1000 ש"ח עבור תיקון. נראה לנו מוגזם מאוד. סה"כ לא נגרם כמעט נזק לאוטו מלבד שריטה ופנס ערפל שהשתחרר וחזר למקומו בלחיצה. האם יש מה לעשות? נ.ב הרכב בליסינג וההשתתפות העצמית היא 1800 ש"ח כך שאין לי על מי להפיל את זה תודה
הודעה אחרונה מאת ariel_nir, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לצערי לאחרונה מכות החניה של השכנים גרמו לצבע הטמבון להתחיל להתקלף רציתי להתייעץ עם בעלי הניסיון כאן.. מה עדיף מדבקה שקופה של 3m או bumper shox?
הודעה אחרונה מאת richrach, -
- 1 תגובות
- 797 צפיות
ראיתי בשרשור בעבר אבל לא נגע לי למקרה שלי. יש לי סיאט איביזה 1.4 ידני 100 כוחות סוס . טמבונים רגילים לחלוטין אתמול נכנס בי מישהו מאחור וכול הטמבון האחורי (לדעתי) שבק חיים. חשבתי אם כבר אני מחליף אז נביא את הטמבון של הfr או קופרה . השאלה אז זה יהיה אפשרי להחליף מבחינת מידות ,ועד כמה יהיה ההבדל במחיר.
הודעה אחרונה מאת pronella, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
למה לדעתכם הפסיקו לעצב את הצמיג כמו פעם, פס לבן לרוב אחרי הג'אנט. לדעתי זה מוסיף יוקרה וייחוד במיוחד בימים אלו שרואים הרבה ליסינג. הנה כמה דוגמאות: Uploaded with ImageShack.us"] Uploaded with ImageShack.us[/url] Uploaded with ImageShack.us"] Uploaded with ImageShack.us[/url] Uploaded with ImageShack.us"] Uploaded with ImageShack.us[/url]
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בימים האחרונים שונה השילוט של נתיב התנ"צ כך שבמקום +3 צריך + 4 עד כאן בסדר בנוסף כתוב בימים א-ה בין השעות 6:00-9:00 -גם זה סביר אבל בסוף כתוב שבשאר שעות היממה הכניסה אסורה לכל כלי הרכב ישנם שלושה או ארבעה שלטים חדשים באותו נוסח לא נראה שצריך להיות כתוב שבשאר שעות היממה הכניסה מותרת לכל כלי הרכב? להשבית נתיב ל 21 שעות ביממה + סופ"ש
הודעה אחרונה מאת vday, -
אם מישהו/היא היו עדים לתאונת חזית-אחור, פגע וברח ברחוב הראשי של מודיעין פינת התלתן בערך ב17:30 ויכולים לתת פרטים על הנהג הפוגע - צרו איתי קשר . הרכב הנפגע היה קורולה כסופה שנת 2004. אין פרטים על הנהג הבורח והרכב. לנהגת ברכב שלום.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אז סוף סוף סיימו את מחלף יגור ופתחו לתנועה את הגשר מכל הכיוונים. בתור אחד שנוסע שם כל יום כבר מספר שנים אני שמח לדווח ש- רגע, לא, אני בכלל לא שמח. עם כל שלב בהתקדמות הפרויקט, הפקקים גדלו וגדלו, והם כיום גדולים יותר משהיו לפני המחלף, כשיגור הייתה רק צומת. הבאים מכל כיוון לכל כיוון עדיין נאלצים לעמוד ברמזור, עם כיוון בודד יוצא דופן, מי שנוסע מהעמק לצ'ק פוסט או מהצ'ק פוסט לעמק. בעבר מי שבא מרכסים ורצה לפנות לכל כיוון היה עומד ברמזור אחד. היום ימינה אין רמזור אלא עליה על גשר- אבל שמאלה: 2 רמזורים. אותו סיפור עבור מי שבא מנשר ומעוניין לפנות שמאלה לצ'ק פוסט. הגשר העליון נסתם בפקקים ברוב שעות היממה בגלל 2 רמזורים קרובים מאוד, מה שגורם גם למי שמעוניין לבצע פניה "ללא רמז…
הודעה אחרונה מאת יניב ח., -
-
חבר רכש איביזה fr חדשה(למרות המלצותי להתרחק מצ'מפיון..).במעמד ההזמנה נאמר לו שהאחריות לשנתיים בלבד,אין אחריות של5שנים על הגיר, ואם הוא רוצה הארכת אחריות זה כרוך בתשלום. האם זה נכון או שהמוכר ניצל את חוסר הידיעה שלו לגבי האחריות על הגיר. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת נר4, -
"רפורמה להוזלת כלי רכב פרטיים" - כך, לפי נתניהו. למישהו יש מושג על מה מדובר? http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000838632#fromelement=hp_morearticles
הודעה אחרונה מאת GoRide, -
כתבה ששודרה אתמול בערב, במסגרת 'אולפן שישי', של חדשות ערוץ 2-
הודעה אחרונה מאת seat_leon1.8t, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/cars-magazine/world/Article-017db306b732e31006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=529170498 לפחות המצב בארץ לא כזה גרוע.
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
עברתי טסט ראשון ביום רביעי ונסעתי כמה דקות על הרכב של אבא שלי רכב מסריח ומיושן,פג'ו קטנה שנת 96.. מה לעשות,לצערי אין לי אבא כמו לרוב ההורים,יש לי אבא קמצן ועצבני הנסיעה הייתה גרועה אבא שלי גם בן אדם אטום חושב שרק הוא צודק,הוא חושב שהרכב שלו זה כאילו כמו הרכב שנסעתי עליו בשיעורי נהיגה הדוושות עולות בקצב מהיר יחסית,וקודם כל בשביל להתחיל את הנסיעה הייתי צריך לעלות חצי קלאץ' ולדחוף גז ההגה גם היה ממש מעפן,אני באמת לא מבין איך מאפשרים למכוניות כאלה בכלל לעלות בכביש ואיך אבא שלי מסוגל לנהוג על דבר כזה.גם כשהוא נוהג אגב זה לא בשלמות וגם לו לפעמים יש קצת טעויות כמו של הרכב לחצתי קלאץ' העברתי לשני והעלתי קלאץ' בחזרה(עשיתי את זה דיי מהר בלי קפיצות כמו שהייתי …
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
- 3 תגובות
- 640 צפיות
יוזמת חקיקה חדשה (לא רשום מי עומד מאחוריה - האם במסגרת חוק ההסדרים או יוזמה פרטית): הצבת מצלמות מהירות בתוך הערים. http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000839027
הודעה אחרונה מאת Notepad, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 41 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
מצאתי באתר של פיאט ישראל מחירון חלפים מלא של סמל"ת . ניתן למצוא שם לכל מק"ט תאור ומחיר. המחירון כולל חלפים לדגמי פיאט, אלפות ולנצ'יות מדגמים שונים - מישנים ועד חדשים. http://www.fiat.co.il/heb/parts-pricelist.pdf ראשית , כל הכבוד לסמל"ת על השקיפות והגילוי הנאות והשירות לציבור. באמת. עוד יבואנים יכולים לקחת דוגמא. שנית , מעיון ניתן לראות לצד מחירים סבירים בהחלט מחירים מופרכים והזויים לחלוטין. נכון שבוודאי ניתן לקבל הנחה די משמעותית על מחירי המחירון הללו, אבל כמי ששקל לרכוש איטלקיה משומשת ואפילו סאלונית גדולה המחירון גורם לחשש ניכר. המחירון הינו לצרכן וכולל מע"מ . ידוע שניתן לרכוש חלפים מפירוק בעשירית מחיר או להזמין מ -Ebay ברבע מחיר לערך. אתן …
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
- 1 תגובות
- 559 צפיות
לאחרונה באמצע הנסיעה הרדיו מתחלף לי אוטומטית לרדיו resistant ושומעים בערבית. ולפעמים גם רדיו al quds. יש לי סקודה פאביה ידנית 2013.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, מישהו יודע האם אחת מהמצלמות בין אשדוד ליבנה בכביש 4 פועלות? אם כן, איזה ומה המהירות אכיפה שלהן? בדגש על האחת לפני מחלף יבנה... תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת garicho, -
-
- 2 תגובות
- 622 צפיות
כמו שאתם יודעים משרד התחבורה רוצה להקדים את גיל הרישיון ל-16 ו-9 חודשים, לפי מה שהבנתי החוק יתחיל בראשון ליולי אבל לפני כמה ימים קראתי כתבה בYNET שככל הנראה זה ידחה לתחילת 2014. השאלה היא במידה ואני מתחיל את הלימודים לרישיון והחוק נכנס לפני שאני עושה את הטסט האם אני אצטרך לפעול לפי החוק החדש (6 חודשים מלווה) או לפי הישן?
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
כיכר דו-נתיבית 1 2
מאת HyperViper-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
בארץ נהגים עדיין מתקשים עם הקונספט של כיכר חד-נתיבית, ואין מה לדבר על דו-נתיבת. בכניסה לכיכרות דו-נתיביות בארץ אני מריץ כבר בראש את השיחה העתידית עם הסוכן ביטוח. יצא כבר שנשאלתי כמה פעמים בנושא, אם גם לכם יוצא להשאל, למטה מצורף הסבר יפה. למרות שמדובר באתר אוסטרלי שמראה הכל הפוך, בקלות אפשר להבין: http://rac.com.au/Motoring/Learn-to-drive/Driving-animations/Two-lane-roundabout-rules.aspx מקווה שיעזור לשפר קצת את ההבנה בתחום.
הודעה אחרונה מאת yairw, -
-
הזמנתי רכב חדש ושבאתי לקחת אותו התברר שהוא מתצוגה בחוזה רכישה לא צוין שום דבר על תצוגה מה ניתן לעשות? את הרכב השארתי שם ולא חתמתי על הטופס של המסירה
הודעה אחרונה מאת nir-G, -
- 3 תגובות
- 578 צפיות
שלום. יש אפשרות לעזור לי באיך לחדש ג'אנטים מההתחלה ועד הסוף ?, ספריים למינהם , צבע אוטם וכל שאר הדברים שחסרים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת marvel88, -
- 4 תגובות
- 817 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_309.html
הודעה אחרונה מאת איגוד המוסכים, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
קודם כל, אגרת רשיון נהיגה זו אגרה שצריך לשלם כדי לחדש את רשיון הנהיגה? שנית, לפני כמה זמן כתבתי כאן בפורום שעשיתי העברת בעלות באמצעות ייפוי כוח עם סוחר מכוניות ובאישור רישום שינוי הבעלות כתוב: הנסיעה ברכב אסור. הרישיון מופקד. אמרתם לי שזה חוקי ולמזלי אני לא צריך לשלם אגרה כמה שנים לאחור. עכשיו קיבלתי מכתב מרשות הרישוי לשלם אגרת רשיון נהיגה. המחיר הוא 205 ש"ח. בתוקף עד 24.9.2013. זה מחיר סביר, או שזה בגלל הקומבינה שעשו לי כשלא שילמו אגרת רישוי?
הודעה אחרונה מאת Gunner, -
-
- 5 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום איזה הסמכה צריך לעבור כדי לפתוח פנצ'ריה ? בתודה מראש דניאל
הודעה אחרונה מאת daniel20, -
היי חברים, אתמול יצא לי להיות במשרדי המכס באשדוד, פתאום במגרש צדדי שם ראיתי כמה רכבי אספנות שעל פי מה שנאמר לי מאחד העובדים הרכבים נמצאים כבר זמן מה שם, יש למישהו מושג מה הם עושים שם? שיערתי שאלו רכבים שכנראה המכס לא משחרר לקונה מפאת חוסר אישורים וכו'. מצורפות תמונות של חלקם, היו עוד הרבה.
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
המצלמה פעילה? היא מצלמת מהירות ומעבר באור אדום? ומה המהירות המותרת במקום שבו ממוקמת המצלמה.
הודעה אחרונה מאת maphisto, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
התופעה הזו מוכרת גם לכם? מדובר במאזדה 3 וזו פעם שניה תוך חצי שנה. ברכב הקודם שלי זה לא קרה,והיתי עם הרכב 3 שנים. הערב היתה לי נסיעה קצרה של 5 דקות, שמעתי מוזיקה ויחד עם המוזיקה שמעתי יללות של חתול, כיביתי את המוזיקה, ואכן שמעתי את היללות והבנתי שיש לי חתול מתחת למנוע. פחדתי שיעשה נזק, פתחתי בתום הנסיעה את המכסה והיה חתול קטן , גירשתי אותו הוא ברח. האם יכול להיגרם נזק מזה שחתולים נכנסים לי שם ושוכבים על המגש הזה? מה ניתן לעשות כנגד התופעה הזו?? אמרו לי קינמון...? זה קורה רק במאזדה או שקרה לכם גם מקרים כאלה ברכבים אחרים? ממש מדאיג..
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 6 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום חברים חיפשתי הרבה ולא מצאתי תשובה רלוונטית האם יש הבדל מהותי בין שני הגירים והמנועים מישהו יכול לעשות קצת סדר ? תודה וסוף שבוע נעים
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
- 5 תגובות
- 892 צפיות
טוב אז אחרי שצחקנו על כל נושא המהירות המותרת בצומת, ועל כמה שכל יומיים אנשים מבקשים לייקים בגלל שנולד להם תינוק עם 18 אוזניים, וכל לייק שנעשה זה שקל לתינוק (מאיפה? מי מביא לו?), הגיע הכוכב החדש (ראה תמונה). מה אתם אומרים? אמת או שקר?
הודעה אחרונה מאת aka77, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
משרד התחבורה החליט כי הדרך היחידה להילחם בפקקים היא לפגוע לנו בכיס, באגרת גודש! זאת הדרך היחידה לטפל בפקקים? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4372284,00.html
הודעה אחרונה מאת naftali,
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 420 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ChaoscripT
- גולדן191
- NickName1
- SlowRide
- שביט
- yoav911gt2
- yossiaviel
- stx
- gpro
- AmitGo
- hgilad123
- דובצע