Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם להניח את הדעת, בשום מדינה אחרת בעולם לא היה מצב שהסוכנות "תשכח" ליידע אותך שמדובר ברכב הדגמה.

סתם רגשי נחיתות ישראליים אופיינים.

מסתבר, שהדילמה של כן או לא רכב מתצוגה קיימת בכל העולם.

כך או כך, חוסר יידוע הלקוח (ב"שכחה" או בכוונה) זה משהו שגובל בעבירה על החוק ואמור להיפתר בבית המשפט.

לגופו של עניין לפות"ש, טוב שלא חתמת ולא לקחת את הרכב.

לא יודע למה פתאום עלתה בך השאלה אם הרכב מתצוגה או לא, אבל עכשיו ליבואן עומדות 3 אופציות:

לספק לך רכב חלופי שאינו מתצוגה תוך מתן פיצוי על עיכוב של שבועיים במסירה (רכב חלופי לרוב), מסירת הרכב הזה (שכבר נרשם על שמך במשרד הרישוי) תוך מתן הטבה או ביטול ההזמנה והחזרת הכסף.

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני עובד באולם תצוגה של BMW וכשאנחנו מוכרים רכב מתצוגה, הלקוח מיודע על כך טרם ביצוע ההזמנה וגם חותם על מסמך שהוא יודע שמדובר ברכב תצוגה. כמובן שאנחנו שולחים את הרכב להכנה, שם הוא עובר בדיוק את מה שצריך על מנת שהרכב אכן יהיה חדש. אם משהו מוחלף ברכב, הלקוח מיודע.

הוא לא מקבל שום הנחה על זה שהרכב היה בתצוגה.

השבוע מסרתי רכב כזה ללקוח, היה מבסוט עד השמיים.

למיטב ידיעתי, אין משהו בחוק ספציפית על רכב תצוגה, אבל זה נוהל פנימי של החברה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

זה שלקוח X היה מבסוט מרכב שרכב מתצוגה, לא אומר שזה נכון למכור רכב מתצוגה במחיר זהה לרכב חדש. זה רק אומר שהוא פראייר. אני יותר מבטוח שאם היית נכנס לחנות מוצרי חשמל נניח, לא היית רוכש טלוויזיה מתצוגה באותו המחיר כמו הטלוויזיה שעומדת בקופסא מאחור.

פורסם
זה שלקוח X היה מבסוט מרכב שרכב מתצוגה, לא אומר שזה נכון למכור רכב מתצוגה במחיר זהה לרכב חדש. זה רק אומר שהוא פראייר. אני יותר מבטוח שאם היית נכנס לחנות מוצרי חשמל נניח, לא היית רוכש טלוויזיה מתצוגה באותו המחיר כמו הטלוויזיה שעומדת בקופסא מאחור.

פרייאר זה לא משהו אבסולוטי. זה בעיני המתבונן.

עסקה שטובה לאחד לאו דווקא טובה לאחר. זו הסיבה שלא כולנו נוסעים באותן מכוניות, גרים באותם בתים ולובשים את אותם הבגדים.

יחי ההבדל בין טלוויזיה פועלת בתצוגה, לבין מכונית לא פועלת בתצוגה.

פורסם

בחרת בדוגמא לא טובה, כי טלוויזיה שפועלת בתצוגה מאבדת מאורך החיים שלה. עניין של אורך החיים של הנורות שבפנים.

רכב שעמד בתצוגה, לא מאבד מאורך החיים שלו, פשוט כי הוא לא פועל, האוטו עומד, לא מניעים אותו, המצבר מקבל טעינה כל הזמן על מנת שלא ייגמר, והרכב בעצם חדש לחלוטין.

יותר מזה, כשהרכב בבונדד, אין לי מושג מה קרה איתו שם ואיך התייחסו אליו, לעומת הרכב שנמצא בתצוגה, שכל מי שנכנס לשם בעצם נמצא תחת השגחה של הנציגים במקום והוא במקום מקורה וממוזג שכל יום מקבל ניקוי אבק עם מטלית רכה על מנת לא לפגוע אפילו בצבע.

אבל, עם כל זאת, בכל מקרה הלקוח חותם שהוא יודע שהרכב מתצוגה. כמובן שצריך לקחת בחשבון שלבמוו פחות אנשים נכנסים מליונדאי.

ושוב אני אומר, ככה זה אצלנו, אין לי מושג מה החוק.

סתם נתתי דוגמה לאיך הייתי מצפה מכלמוביל להתנהל.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

חלק מהחברות מחתימות את הלקוח על מסמך שידוע לו שהרכב מתצוגה (כמו שצריך להיות) וכמו שנאמר קודם יש לזה גם יתרונות, כמו זה שאתה רואה את מה שאתה קונה, לא עמד בנמל, מנקים אותו כל שבוע וכו'. זה בפרוש לא רכב סוג ב' ונהוג לקבל עליו איזו שהיא הנחה תלוי ביבואן.

דרך אגב גם רכבים שעומדים באולם תצוגה לא משוחררים במכס, אולם התצוגה הוא בונדד לכל דבר. רכב ששוחרר ממיסים מחוייב באישור מיוחד בכדי לעמוד באולם תצוגה. יש על כך ביקורת תקופתית וקפדנית של הרשויות.

פורסם
כ״כ הרבה אי דיוקים בשרשור אחד.

א. היבואן לא מחויב להודיע ללקוח אם רכב היה תצוגה, או לא. רק במקרה ובוצע בו תיקון טרם המסירה, אז יש חובת דיווח.

הפוך גוטה, הפוך! היבואן מחוייב ליידע את הלקוח כי מדובר ברכב תצוגה ואילו במקרה של תיקון איו חובת דיווח את נזק בגובה של 5% מערך הרכב.

ב. במידה וברכב אין כל נזק חיצוני/ פנימי, לא רואה שום סיבה לא לקחת אותו. אפשר לעשות קצת שרירים ולקבל כמה הטבות.

מחזק, רכב תצוגה נשמר לעיתים קרובות בצורה טובה בהרבה מרכב שעומד בבונדד- סעו פעם לבונדד ותראו בעצמכם.

לפחות באלפא, לא היתה הנחה מיוחדת רק בגלל שהרכב עומד בתצוגה.

תקנו אותי אם אני טועה, אבל ברכב מהתצוגה אין מנוע (לפחות בקאיה אין מנוע, אין לי מושג לגבי השאר) ואין ניילונים (פה אני כבר די בטוח).

אם כך איך הדבר אפשרי? לא רואים שהרכב לא בא בניילונים?

רכב תצוגה הינו רכב כמו כל רכב אחר ברמת הגימור שלו לרבות מנוע ואבזור נוסף.

בסמל"ת למשל כל הרכבים נמסרים ללא ניילונים.

על רכב תצוגה מורידים בין 3 ל 5 אחוז.סע.

אין חוק כזה, אין נוהג שכזה וזה פשוט אינו נכון. יותר בכיוון של חיישנים וכאלה אם בכלל.

ועכשיו לגופו של עניין, רכבתצוגה אינו רכב מבחן ואינו עבר התעלות כלשהי. במקום לעמוד בשמש חשוף ללחות,מלח וחרקים הוא עמד באולם ממוזג ונהנה מטיפול יום יומי. עוד אציין כי היתרון ברכב תצוגה הוא שהרוכש רואה את הרכב שהוא עומד לקבל ולכן אין הפתעות בהמשך. מנסיוני באלפא לקוחות היו מתעקשים על הרכב הספציפי מהתצוגה ורכב לא היה מחזיק בדר"כ יותר משבועיים באולם.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אני עובד באולם תצוגה של BMW וכשאנחנו מוכרים רכב מתצוגה, הלקוח מיודע על כך טרם ביצוע ההזמנה וגם חותם על מסמך שהוא יודע שמדובר ברכב תצוגה. כמובן שאנחנו שולחים את הרכב להכנה, שם הוא עובר בדיוק את מה שצריך על מנת שהרכב אכן יהיה חדש. אם משהו מוחלף ברכב, הלקוח מיודע.

הוא לא מקבל שום הנחה על זה שהרכב היה בתצוגה.

השבוע מסרתי רכב כזה ללקוח, היה מבסוט עד השמיים.

למיטב ידיעתי, אין משהו בחוק ספציפית על רכב תצוגה, אבל זה נוהל פנימי של החברה.

BMW "יש עליה כבוד", אתה לא יכול להשוות ליונדאי. :shock:

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

הייתי בסוכנות והזמנתי עכשיו רכב. שאלתי איך אני יכול ברר שלא יביאו לי מתצוגה, המנהל אמר שבשביל לקנות רכב מתצוגה הלקוח חייב לחתום על טופס קניה נוסף, בו כתוב שהוא יודע שהרכב מתצוגה. וזה לא ב.מ.ו, זה כולה סוזוקי.

בקיצור, פותח השרשור היה חייב להיות מודע מראש לעניין, ולחתום על כך מראש. אלא אם כן יונדאי בניגוד לסוכנויות אחרות לא עובדות כך.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם
ועכשיו לגופו של עניין, רכבתצוגה אינו רכב מבחן ואינו עבר התעלות כלשהי. במקום לעמוד בשמש חשוף ללחות,מלח וחרקים הוא עמד באולם ממוזג ונהנה מטיפול יום יומי. עוד אציין כי היתרון ברכב תצוגה הוא שהרוכש רואה את הרכב שהוא עומד לקבל ולכן אין הפתעות בהמשך. מנסיוני באלפא לקוחות היו מתעקשים על הרכב הספציפי מהתצוגה ורכב לא היה מחזיק בדר"כ יותר משבועיים באולם.

+1

במידה והרכב לא עבר התעללות פנים (ניתן לראות את זה די בקלות, כמו שפותח השרשור ציין), מד הנסועה מציג קילומטרים בודדים ויש מנוע, אין סיבה שלא להעדיף רכב מתצוגה מאשר רכב בונדד. אחרי הכל,

לא מסופק ללקוח כשהוא ארוז במכולה או חיפוי עץ עם הוראות "יש לפתוח משם".

אחרי שמניחים לאמוציונליות לנוח בצד, זה לפתע לא כזה נורא.

פורסם

דבר ראשון טוב שלא התבלבלת ולא לקחת את המכונית.

הזמנת רכב חדש ולא מתצוגה.

אין שום פסול ברכישת רכב מתצוגה - יש פסול בדרך שבה פעלו מולך.

יתכן והיו מציעים לך מראש, היית שוקל זאת ומחליט אם כן או לא ובאיזה תנאים.

עכשיו - יש פה עניין של החלטה שלך - רוצה לקחת ובאיזה תנאים או לא רוצה ולמה מצפה.

תוודא מה הרישום ברשיון מבחינת בעלות (יד) וכן תאריך רישום. אם הפרטים הללו לא זהים לשל רכב חדש הרי שיש כאן פגיעה עתידית מסויימת שתאלץ לספוג.

בנוסף - בהחלט לגיטימי לבקש הטבה מסויימת לאור העובדה שהמוצר אינו זהה למה שהזמנת וגם בגלל עוגמת הנפש. תוכל לבקש התחייבות עתידית לרכישת הרכב במחיר מחירון מלא או הארכת אחריות או מספר טיפולים חינם. הנחה כספית בהחלט מגיעה לך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
סתם רגשי נחיתות ישראליים אופיינים.

מסתבר, שהדילמה של כן או לא רכב מתצוגה קיימת בכל העולם.

אין שום רגשי נחיתות ישראלים, מדובר בעובדה מוגמרת, החוצפה של "יהיה בסדר" מגיעה גם למכירת רכב במחיר ששווה למשכורת שנתית של שני עובדים במשרה מלאה באולם התצוגה.

אף אחד לא אמר שהדילמה לא קיימת בעולם אבל לפחות מדובר בדילמה. פה מדובר בלקוח שניסו לרמות אותו כשמיתגו את הרכב כ"רכב חדש" בכל הפרסומות ובכל העלונים וגם בכל ההבטחות שהלקוח קיבל מהסוכנים.

זו חוצפה שלא תתואר, לנסות לדחוף ללקוח רכב מתצוגה ללא ידיעתו.

תפסיקו להתכופף ולהפנות את הלחי כשהעסקים מנסים לקמבן אתכם. תצעקו, תצרחו, תתבעו ותעשו רעש, לא רק למענכם אלא גם למען הבאים בתור.

תקבלו מה שמגיע לכם, למען השם הבחור שילם פה מעל ל100,000 ש"ח - מאה אלף ש"ח.

100,000 ש"ח הם 1,000 פעם שהלכתם לכספומט והוצאתם 100 ש"ח, זה לא סתם מספר וירטואלי שעובר מהבנק שלכם לבנק של העסק.

פורסם
אין שום רגשי נחיתות ישראלים, מדובר בעובדה מוגמרת, החוצפה של "יהיה בסדר" מגיעה גם למכירת רכב במחיר ששווה למשכורת שנתית של שני עובדים במשרה מלאה באולם התצוגה.

אף אחד לא אמר שהדילמה לא קיימת בעולם אבל לפחות מדובר בדילמה. פה מדובר בלקוח שניסו לרמות אותו כשמיתגו את הרכב כ"רכב חדש" בכל הפרסומות ובכל העלונים וגם בכל ההבטחות שהלקוח קיבל מהסוכנים.

זו חוצפה שלא תתואר, לנסות לדחוף ללקוח רכב מתצוגה ללא ידיעתו.

תפסיקו להתכופף ולהפנות את הלחי כשהעסקים מנסים לקמבן אתכם. תצעקו, תצרחו, תתבעו ותעשו רעש, לא רק למענכם אלא גם למען הבאים בתור.

תקבלו מה שמגיע לכם, למען השם הבחור שילם פה מעל ל100,000 ש"ח - מאה אלף ש"ח.

100,000 ש"ח הם 1,000 פעם שהלכתם לכספומט והוצאתם 100 ש"ח, זה לא סתם מספר וירטואלי שעובר מהבנק שלכם לבנק של העסק.

אל תקפוץ למסקנות נמהרות.

"עבדו עליו", "רימו אותו", "שיקרו לו"....את כל זה הבאת מפוסט מסכן אחד של פותח השרשור? אנחנו לא יודעים 95% מהפרטים ולך יש ביד כבר עובדות מוגמרות?

בקצב הזה עוד תביא על עצמך תביעת דיבה לחינם.

אם שיקרו לך זה דבר אחד.

אבל ברוב המוחלט של מקרים לא מדובר בשקר. מדובר באי הבנה, או בחוסר רצון להבנה.

פורסם
פרייאר זה לא משהו אבסולוטי. זה בעיני המתבונן.

עסקה שטובה לאחד לאו דווקא טובה לאחר. זו הסיבה שלא כולנו נוסעים באותן מכוניות, גרים באותם בתים ולובשים את אותם הבגדים.

יחי ההבדל בין טלוויזיה פועלת בתצוגה, לבין מכונית לא פועלת בתצוגה.

בטח שיש הבדל, אבל הנקודה היא אותה נקודה.

אני לא מכיר אותך, אבל יודע בוודאות שלא היית רוכש רכב מתצוגה באותו מחיר בו תקבל רכב חדש מבטן האוניה.

אין שום בעיה ברכב מתצוגה, אבל המחיר לא אמור להיות זהה. ואם לא מתקזזים במחיר בשביל לתת ללקוח הרגשה טובה, אז לפחות שיתנו טיפול חינם או הטבה אחרת.

פורסם
בטח שיש הבדל, אבל הנקודה היא אותה נקודה.

אני לא מכיר אותך, אבל יודע בוודאות שלא היית רוכש רכב מתצוגה באותו מחיר בו תקבל רכב חדש מבטן האוניה.

אין שום בעיה ברכב מתצוגה, אבל המחיר לא אמור להיות זהה. ואם לא מתקזזים במחיר בשביל לתת ללקוח הרגשה טובה, אז לפחות שיתנו טיפול חינם או הטבה אחרת.

מכסח השדים נתן לך דוגמא שאצלהם רכבים מתצוגה נמכרים במחיר זהה למחיר של לא מתצוגה.

גם מחיר זה דבר סובייקטיבי ולא אובייקטיבי.

אם אתה לחוץ מאוד על הרכב ואומרים לך שהרכב הזמין היחידי זה מתצוגה? אז אותו לוקח אותו בלי לבקש הנחה.

אם כל חייך חלמת על אוטו אדום, ואומרים לך שהאדום היחידי שקיים הוא בתצוגה? אז אתה לוקח אותו ולא מבקש הנחה.

אם יש מכונית בודדת מדגם מסוים אחרון בארץ? לא יתנו לך הנחה, כי בסוף ימכרו אותו. יש רק אחד כזה.

קרה גם לי שקניתי מוצרים שונים מתצוגה (שעון, מצלמה) במחיר מלא, כי הם היו היחידים שיש.

מצד שני, אם כל מה שאתה רוצה זה היונדאי I30 כסופה, שכמוה יש 7294 מכוניות במלאי, אין שום סיבה שתבקש מתצוגה, או תתפשר על מחיר.

הכל לגופו של עניין או לגופה של עסקה.

אין כאן כלל מוחלט.

• תוכן חדש...