Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיכר דו-נתיבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מישהו מכיר את ככר הדמעות בחולון ?

הקונספט היבש (דווקא השקיעו) -

WxkuRHb3hcs דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אין ספק שכל קשר בין מה שמופיע בסרטון אל מול מה שקורה שם בפועל הינו מקרי בהחלט. דו-גלגליים בכלל מכתיבים את חוקי המשחק שם מחדש.

פורסם

הבעיה שאין הרבה כיכרות כאלו וגם כשיש אז צבע פסי ההפרדה כבר דהוי.

מה גם שלא חסרים נהגים "חכמים" שחושבים שכל כיכר שיכולים להכנס בה פיזית 2 רכבים היא דו-נתיבית.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
הקונספט היבש (דווקא השקיעו) -

WxkuRHb3hcs דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אין ספק שכל קשר בין מה שמופיע בסרטון אל מול מה שקורה שם בפועל הינו מקרי בהחלט. דו-גלגליים בכלל מכתיבים את חוקי המשחק שם מחדש.

בקיצור מי שמגיע לשם בטסט, רצוי שיקח את האמצעי, הוא הדומיננטי ביותר.

פורסם
בקיצור מי שמגיע לשם בטסט, רצוי שיקח את האמצעי, הוא הדומיננטי ביותר.

אלא אם כן אין לך סיבה ממשית לנסוע בנתיב השמאלי מלכתחילה לפני הכניסה לכיכר.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
הבעיה שזה קשה להוכיח שהוא לא איתת (למרות שנראלי שיש חוק שאוסר על החלפת נתיבים בצומת, לא בטוח בזה), כי רוב הסיכויים שהפוגע יהיה מאחורי הנפגע.

זה שהוא מאותת לא אומר שמותר לו להחליף נתיב ולהפריע לתנועה.

יש חוק שאוסר לעקוף בצומת ונראה לי שזה כולל גם מעבר של נתיבים.

בכל מקרה אתה תמיד יכול לקנות מצלמה לרכב ולהיות רגוע.

פורסם
זה שהוא מאותת לא אומר שמותר לו להחליף נתיב ולהפריע לתנועה.

יש חוק שאוסר לעקוף בצומת ונראה לי שזה כולל גם מעבר של נתיבים.

בכל מקרה אתה תמיד יכול לקנות מצלמה לרכב ולהיות רגוע.

זה מה שאני יעשה בזמן הקרוב.

כעיקרון קניתי בכמה שקלים מאיביי מתקן שתופס את הסמארטפון לשמשה, בשילוב עם כמה אפליקציות (שמצלמות ויש כפתור נסתר במסך בית, ככה שאפשר לעשות פעולות אחרות בו זמנית), האיכות יותר טובה ממה שהמצלמות שאנשים פה מעלים סרטונים שלהם.

אבל אין לי כוח כל נסיעה לחבר את הסמארטפון.

פורסם

יש כיכרות כאלו בישראל כבר הרבה שנים.

אפשר לציין את כיכר המדינה בתל אביב, אבל בדרך כלל יש רק נתיב נסיעה אחד בגלל חניות כפולות ומשולשות.

אם מכבדים את זכות הקדימה של מי שנמצא כבר בכיכר, או נוסע לפניך - הכל מסתדר.

לאלו שרוצים אתגר - סעו בכיכר של שער הנצחון בפריז. 7 או 8 נתיבים, מזל שלא מרשים לעבור עם רכב באמצע השער, כ-12 רחובות שמתחברים לכניסה ויציאה והרבה מאוד כלי רכב. רק סבלנות והפעלת הגיון מאפשרים תנועה שוטפת ומהירה יחסית. קרה לי שהיה צריך עוד סיבוב מלא כי לא התאפשר להגיע לנתיב הרצוי. מקום נחמד לנהיגה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
תיסע תמיד בנתיב הפנימי, ככה אתה קובע את הכללים, ולא תלוי באף אחד אחר.

כל יום אני עובר בכמה כיכרות דו-נתיביים.

תמיד אני לוקח את הפנימי, שיש מכוניות מסביבי אני שומר על הפנימי, שאני לבד בלילה לדוגמא ואין אף אחד מסביב, אני חותך את הכיכר, יותר נוח לי ולא מפריע לאף אחד.

חארטה, בפעם האחרונה שהייתי בנתיב הפנימי, איזה זקן עם קורולה שנסע במקביל אליי בנתיב הימני (החיצוני) פשוט המשיך ישר ורצה לגלח אותי\לשלוח אותי ישר לתוך הכיכר (תרתי משמע). אם לא הייתי עוצר הוא היה נכנס בי בדופן ימין וזה היה נגמר בתאונה קטלנית (עם הרוגים, הזקן לא היה שורד את זה).

בכיכרות כאלה אין "בטוח יותר" או "בטוח פחות", צריך לציית לכללים ולעבור אותו כל אחד בנתיב שלו. בינתיים זה רחוק מלקרות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כיכר צריכה להיות בנויה כך שלאחר שנכנסת אליה, יש לך שתי אפשרויות:

א. להמשיך בנסיעה בכיכר (להסתובב סביבה) ללא תלות בשום רכב אחר.

ב. לצאת מהכיכר ללא תלול בשום רכב אחר.

שימו לב לסימון הנתיבים בהדמיה האוסטרלית - כל נתיב מתחיל מתוך הכיכר וממשיך לכיוון היציאה, ולא להיפך.

כך גם בכל העולם, בערך. רק בישראל יש חוכמולוגים שמתכננים כיכר אחרת.

ודגך אגב, כיכר המדינה היא לא כיכר. למרות התמרור, היא לא מתנהגת ככיכר כלל ועיקר.

dirty old man

need love too

פורסם
כיכר דו נתיבית - סיוט במערב ראשל"צ. כל פעם מישהו חותך מימין ולא משנה איך אתה נכנס נכון לכיכר אתה יוצא אשם או בסיכון כלשהו.

אני מניח שמדובר על הכיכר הגדולה ב"מערב הישן"?

יוצא לי לעבור שם לפחות פעם ביום ואני איכשהו תמיד נכנס לנתיב השמאלי, ומתפלל שמישהו שנכנס בכוח לא יכנס לי לנתיב בפנייה.

מה שעד עכשיו כמעט קרה והעפתי שתי מכוניות בו זמנית עקב העובדה שאיתות מראש לא תופס להם את העין..

כנראה שהם חושבים שאני סתם מאותת, ונכנסים לכיכר בכוח ובפול גז.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

קודם כל המונח הרשמי הוא - מעגל תנועה.

באופן "מפתיע" אין כל התייחסות רשמית בחוקי התנועה לכללים במעגל תנועה בן שני נתיבים.

מה שכן יש, זה כלל אצבע מאוד פשוט שלרוב עובד:

נתיב ימני (חיצוני) לפנייה ימינה ונסיעה ישר, נתיב שמאלי (פנימי) לנסיעה ישר ופנייה שמאלה (המשך הנסיעה בכיכר).

כמו בכל מצב בכביש, העובדה שההגיון והצדק עומדים לצדך - מתגלה כנחמה מאוד קטנה שתלווה אותך בזמן שתתווכח עם הנהג הפוגע, תחליף איתו פרטים, תחכה לשמאי, תתקן את המכונית ותמשיך בחייך. גם אם זה מתועד במצלמת DVR.

לכן אני קודם כל משתדל מראש לתזמן את הכניסה שלי לכיכר ללא מכונית לצידי, אם יש מכונית אז להיות חצי רכב לפניו כדי שיראה אותי או במרחק של חצי רכב מאחוריו למקרה שיחליט לחתוך למקום אחר. כך או כך, כמו כל מצב בכביש - לא לאפשר להגיע למקום בו טעויות נהיגה של אחרים יכתיבו את המציאות עבורי.

במקומות קיצוניים, במקרים קיצוניים. בהם נהג לנהג זאב, לנשום עמוק, להתנצל בלב בפני שאר הנהגים ולנהוג באמצע, בין שני הנתיבים. לא יפה, אבל יותר יפה ממכה בכנף או בדלת.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תוכן חדש...