Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה ראשונה אחרי הטסט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אספר לך את הסיפור שלי - אולי זה יתן לך פרפסקטיבה.

מיד אחרי שעברתי טסט, לא נהגתי חצי שנה, גם כי אין לי במשפחה מישהו עם רשיון וגם כי לא היה רכב.

את הרכב הראשון שלי קניתי ב7.5 אש״ח, פיאט פונטו ידנית מ98 יד 7, אני חושב. המזגן לא עבד, לא היה בה הגה כוח, להאיץ ולעקוף לא היתה בכלל אפשרות. כדי להתחיל לנסוע, היה צריך להרים את הקלאטצ׳ בערך קילומטר.

בפעם הראשונה שנהגתי בה, נסעתי למקום מרוחק ובודד רק כדי לילמוד לשלוט בה רק אחרי זה העזתי לצאת לכביש הפתוח.

חוץ מכל זה, היו תקלות, המון המון תקלות שקרו כל הזמן, 3 פעמים נתקעתי בשום מקום באמצע הלילה. ושלא תחשוב, אני זה שהייתי לוקח את הרכב למוסך ומשלם מהכסף שלי כדי לתקן.

כל זה היה לפני 5 שנים כשהייתי בדיוק בגיל שלך.

כיום כבר יש לי רכב שני, שאומנם עלה 12.5 אש״ח, אבל הוא הרבה יותר טוב ואני נוהג לא רע בכלל וגם אם משהו יקרה לי באמצע שום מקום, אני אסתדר.

לפי דעתי, מצבך הרבה יותר טוב.

מקווה שקצת נרגעת :)

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרבה מדברים פה שטויות במיץ.

צעקות\להוריד ביטחון\כל מה שהוא תיאר, גם אני עברתי תהליך דומה לזה עם המלווה והיום אני אומר תודה שיש לי אבא שלימד אותי הרבה מאוד דברים בכביש.

לפעמים זה לא במקום, אבל מה לעשות, לא כל אחד יוצא מהבטן עם תעודת הוראה.

יש הורים הרבה יותר גרועים, לא מלמדים, לא נותנים את הצעקה איפה שצריך, ואז שהילד עושה תאונה, הם לא נותנים לו חצי-שנה את הרכב.

זה כן טוב? זה על הפנים.

חוסך שבטו, שונא בנו.

בסך הכל הגה ושתיים\שלוש דוושות, זה לא תורה מסיני, פעם פעמיים בפעם השלישית כבר מתרגלים לרכב, ונגמר הסיפור, אלה אם אתה נהג גרוע שלא מרגיש ולא מתחבר לרכב.

אם אתה גר בעיר כמו ת"א זה יותר קשה, אני שונא לנהוג שם.

תן לי את המרחבים, שונא צפיפות, ועוד צפיפות עם תרבות כמו שלנו.

אני היחיד פה שהמורה לימד אותי קודם לתפעל את הרכב ב-100% כמו שצריך לפני כל השאר?

אני זוכר שהייתי מוריד הילוכים כמו חמאה והוא היה אומר לתלמיד השני בהתלהבות "רואה! ככה בדיוק מעבירים הילוכים".

בטסט הראשון (והאחרון) כל השליטה ברכב הייתה טריוויאלית לחלוטין והייתי מרוכז בעיקר בכבישים העמוסים של יום חמישי בעפולה.

למדתי אצל איציק אברהם, עברתי 19 שיעורים של 1 שעה, שילמתי יותר כסף יחסית לאחרים - בסוף כמובן יצאתי מבסוט מכל הסיפור.

אתה לא היחידי.

אם אתה מכיר את השם אדי-ברקס או אדי המפורסם (לא רוצה לכתוב שם משפחה), בקיצור בטסט שלי כנראה הוא נרדם.

זה שנהג לפני זרק 3 פעמים קלאץ' וכיבה מנוע, וגם לא הצליח חניה.

אצלי הוא כל הטסט הסתכל מהחלון, מידי פעם אמר ימינה\שמאלה, פעם אחת הוא אמר פרסה ולא שמעתי אותו אז פניתי שמאלה, הארכתי את הטסט בקילומטר.

גם הגעתי למצב שבשיעור 10 אני כבר ספץ בכל מה שקשור לתפעול.

לא סבלתי את אלה שנוהגים והרכב כמו נדנדה תופס את הצוואר, ראבק מה קשה בלדעת להרים קלאץ' כמו שצריך?!.

פורסם

עברתי על הפורום וקראתי את הנושא .

והחלטתי שאני אתחבר ואגיב,

אני הוצאתי רישיון נהיגה גם טסט ראשון ב25 שיעורים חוקי או לא זה לא משנה כרגע

קיבלתי מתנה סובארו גאסטי שנת 94 גמורה ממש גמור

הייתי מפעיל משולש אזהרה היה עובד הווישרים

תראה אני מכיר את האנשים המיושנים האלה כמו אבא שלך וגם עם תדבר איתו זה לא יעזור הוא ימשיך לצעוק כי זה האופי שלו

אל תתיחס לאנשים האלה שאומרים שאתה חוצפן אתה לא חוצפן אתה פרקת על מה שעל ליבך ואני מבין אותך מעומק ליבי

מה שאתה צריך זה פשוט מאוד להתרגל לאוטו שאני הייתי נוסא הקלץ היה חצי גמור ומתכבה האוטו אבל תוך כמה חודשים התרגלתי לסוע עליו והבנתי את "הפאקים" שלו

מה שאתה צריך לעשות זה פשוט מאוד

זה לקבוע עוד כמה שיעורי נהיגה פעם בשבוע שיחזור לך הבטחון

כי אתה למדת לעבור טסט כמוני ולא לנהוג לא לומדים לנהוג בשיעורי נהיגה לומדים לעבור טסט

אתה נהגת על רכב חדיש ללא תקלות ואתה רגיל אליו

מתי תלמד לנסוע זה רק עם הזמן שתתחיל לנסוע הרבה על כבישי ישראל תתפוס את הביטחון ואת הדינמיקה של הרכב הטרנטה שלך

ולסוע עם אימך למגרש בחולון אחרי שעות הלמודים שם בחולון שזה בשעה 5-6 בערב אין שם כלב ולהבין איך מתנהל הקלץ להרגיש אותו ואת ההילוכים לעשות כמה זינוקים בעליה כדאי להבין מה האוטו מדבר כי אם יהיה אחרייך אותו והקלץ והגיר יתחלק לך אתה תדפוק את האוטו אחרייך זה מה שאני עשיתי אני יתום מאבא ואימא שלי אין לה רישיון

סע למגרש חנייה של חולון במשרד הרישוי כי אי אפשר לסוע בכביש עם אביך כי הוא יצעק

אנשים פה לא מבינים שהם בדיוק לא ידעו לנהוג כמוך נכון אתה צודק לא צריך לאפשר למכניות כאלה לעלות על הכביש אבל קח בחשבון שתיהיה נהג יותר טוב כי מי שנוהג על טרנטה וקונה רכב חדיש יותר קל לו מאחרים

אני במקרה שלי חיכתי 3 חודשים שיעבור המלווה נסעתי עם אימי למגרש חנייה בחולון ושמה התאמנתי

ונסעתי בשעות לא שיגרתיות בכבישים שזה אומר ב12 בלילה 1 בלילה ולפעמים גם 2 בלילה נסיעה שם שעה ככה אין הרבה תנועה גם עם עשית טעות לא נורא אין הרבה רכבים על הכביש

קח בחשבון שנהיגה היא דבר מאוד מסוכן שקורה תאודנ זה כל כך מהיר שאתה לא מבין

אתה תלמד את משמעות המילה אל תופתע ואל תפתיע

אני סה"כ בן 23 וחצי

היה לי סובארו גאסטי

מכרתי אותה קניתי מאזדה בכוחות עצמי עבדתי כמה חודשים קניתי רכב ב50 אלף

אל תסתכל על הילדים שאבא ואימא שלהם קונים להם אוטו לוקסוס

אימא שלך רוצה לקנות לך אוטו טוב אבל קח בחשבון שכרגע אוטו טוב לא כדאי לך לקנות איזה חצי שנה בערך כי כול שריטה או משהו יכאב לך אתה מבין אתה עוד קטן בגיל אני בגיל שלך גם הוצאתי רישיון ומבין את כל מה שעל ליבך

מה שנותר לי לומר זה סע בזהירות ה' איתך ואני מברך אותך בכל דרך שתבחר שיהיה לך הצלחה רבה בכול מעשה ידייך:fadein::fadein::type:

רק שתדע שאני דיטיילינגר

דיטיילינג + דיטיילר = דיטיילינגר :vamp:

פורסם

פותח האשכול, אף פעם אי אפשר לדעת על מה תצטרך לנהוג מחר.

יש לאבא החורג שלי סובארו טנדר שנת 92, ידנית, בלי הגה כוח, לא שמורה בכלל, (הוא אלכוהוליסט ככה שאין עם מי לדבר שם בתוך הקופסה)

איך שעשיתי את הרישיון בגיל 24 (לפני שנה בדיוק) קניתי לעצמי רכב. אומנם לא שנת 2012 אלה רק 96 (אימפרזה ידנית)

למה? כי לא רציתי לנהוג ברכב שלו, וגם לא אמרתי מילה על זה.

פעם אחת שעשיתי שטות שרוקנתי את השמן מהרכב ולא קניתי חדש הייתי צריך לנסוע בדיוק 10 קילומטר לתחנת הדלק ברכב שלו, נהנתי מכל רגע! עם רכב כזה אתה לומד זריז מאוד להיסתדר עם מה שיש ולתפעל את הרכב כמו שצריך! אין הגה כוח, הקלאצ' בסוף דרכו, אין מד סל''ד! הרכב שבוחן יפה מאוד את ה SKILLS שלך ברגע האמת.

לא תכננתי לנסוע ברכב כזה, אבל זה מה שיש, ומה אתה תעשה כשהבמקרה ותצטרך לנהוג ברכב ישן ולא שמור?

רוצה רכב חדש יותר? קח את עצמך ולך תעבוד!

בשביל הרישיון שלי קרעתי את התחת ב 2 עבודות.

בשביל הרכב עבדתי חודשיים בשמש בשיא הקיץ.

אתה חצוף, ההורים שלך ממנים לך רישיון ויש לך טענות?

כמה יש לאבא שלך בבנק זה לא אמור לעניין אותך, זה הכסף שלו, והוא כבר לא בן 20, הוא עוד מעט יוצא לפנסיה וצריך לחיות ממשהו ולא מהפנסיה שהמדינה תשלם.

איזה ילדים מפונקים נהיו היום! כל החברים שלי ככה! למרות שהם בני מעל ל 24! להורים יש רכב חדש! 2010-2012 ואף הורה לא נותן לילד שלו להיתקרב לרכב.

אז הם קנו משל עצמם

ואם הייתה יודע להעריך דברים כמו שאתה כותב, החלק שבו אתה אומר עד כמה שאבא שלך קמצן ויש לי אוטו מסריח, לא היה נכתב בכלל.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

היום אפשר להשיג רכבים יד שנייה טובים גם ידני ב20 אלף שקל,לא ביקשתי יותר

לך תרוויח בעצמך 20 אלף שקל לבד.

בלי להוציא שקל על מחייה - רק לחסוך.

נראה כמה חודשים של קריעת תחת תצטרך.

תתבייש לך.

אני בגילך ושילמתי רישיון ביטוח מקיף ורכב בהרבה יותר ממה שמצוטט - לבד.

תתבייש.

פורסם

דור הפייסבוק זה פשוט לא יאמן , שאני הוצאתי רשיון לפני 8 שנים בגיל 17 לאבא שלי היה רנו 5 שנת 88 שבורה , לא מטופלת , מרעישה וכל פגם אפשרי , הייתי לוקח את האוטו לתיכון וואלה מתגאה שאני נוהג , היום אם זה לא רכב שנת 2013 אז זהו יצחקו עליך ?

אחרי שנתיים אבא שלי התקדם לסובארו B4 חדשה ובדיעבד שמחתי שנסעתי על הרנו, למדתי הרבה על נהיגה בתקופה ההיא דווקא עם אוטו ישן ומסריח , תלמד להעריך תעבוד קשה ותקנה לעצמך רכב בבוא הזמן.

פורסם

ילד מפונק חסר התחשבות , קצת כבוד לאבא , לך תעבוד ותקנה רכב ואז אולי תעריך את מה שיש לך

שלמדתי נהיגה היה למורה נהיגה סובארו אימפרזה חדשה שנת 99 אחרי שהוצאתי רשיון נהגתי בפגו 405 שנת 89 בלי הגה כוח בלי מזגן ידנית עם קלאץ הפרד הנמוכה , קיבלתי את הכל באהבה היה קשה בהתחלה אבל לאחר התרגלתי וויותר מזה היתי נוהג הרבה , לאחר עבודה מאוד מאוד קשה רכשתי את הרכב הראשון שלי סובארו גסטי שהיתה בבעלות השכרה זה מה ישכלתי להרשות ועם השנים עבדתי וגם חסכתי והיגעתי לרכב יותר חדש

אני חושב שאתה לא בפורום המתאים

פורסם

כשעברתי טסט עליתי על פאסאט שנת 94 ידנית חבוטה, כשאני חושב על זה זה היה הרכב שהכי אהבתי עד היום, לא היה קל ליסוע עליו, בהתחלה, כשהתרגלתי אליו גיליתי שהוא מכונת נהיגה מדהימה, חזק מרחב פנימי עצום שמעניקה ביטחון, בכל מקרה לאט לאט, אל תזלזל ברכבים ישנין,זה רכבים עם אופי בשונה לרכבים של היום

• תוכן חדש...