Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה ראשונה אחרי הטסט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו, מה נפלתם עליו? זה ילד בן 17!

עזבו את הקטע שהוא לא מעריך אפילו את זה שיש להם במשפחה פיג'ו 106 ישנה, אני מאמין שרק בגיל מבוגר יותר לומדים להעריך דברים כאלה בסיסיים, בגיל כזה אתה בן אדם מאוד בור.

אבל רבאק, איזה אבא יש לו!

במקום להבין שהוא סך הכל ילד בן 17 ומשיעורי נהיגה לא באמת לומדים לנהוג, ולקחת את הילד לאיזה מגרש חנייה ולהתחיל להסביר לו על הרכב ואיך מתפעלים ספציפית את הרכב הזה, ומשם לקחת אותו לכבישים לנהוג קצת, מה הוא עושה?

צועק על הילד, מוריד לו ביטחון עצמי, ולא מתפקד כאבא באופן הבסיסי ביותר!

מר בחור, אתה צודק לגבי העניין שהוא לא עוזר לך. ואם היה לי זמן (סטודנט שלומד ועובד 6 פעמים בשבוע)והיית גר באזור שלי, יש מצב שהייתי מלמד אותך בעצמי נהיגה.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאן??? לאן הידרדרנו שמישהו יגיד לי.... אני אומר את זה ואני רק בן 23.

כשאני הוצאתי רישיון, הרכב הראשון שנהגתי עליו עד שהתגייסתי לצבא היה האוטו של אמא: דייהטסו שרייד 92, 1000 סמ"ק, ידני כמובן, יד 9, מהשכרה, מעשנת בצורה כבדה, קיצר לא נראתה גרוטאה כמוהה על הכביש. ועם זאת נהנתי מכל שנייה שנהגתי בה, דרשתי לנהוג בה, כל נסיעה הכי קצרה, נסיעות שגם לא קשורות אליי, הייתי מתלווה לאמא שלי רק כדי לנהוג עוד.

למרות שההגה היה כבד נורא, והאוטו היה עגלה שלא הייתה מביישת משאית, הרגשתי שאני נוהג על נוצה, להבדיל מפולקסווגן ג'טה שלמדתי עליה.

כל כך אהבתי את האוטו הזה שלאחר שהשתחררתי מהצבא והייתי עני מרוד, נחש מה קיניתי? נכון! דייהטסו שרייד 92, ידנית, הפעם 1300 סמ"ק...

ואז אתה יודע מה קרה? עשיתי תאונה, מכרתי את האוטו לפרוק ב300 ש"ח, הייתי הרוס, כל כך אהבתי את בוטן שלי.

אז אתה יודע מה אז עשיתי? נכון! קניתי שוב דייהטסו שרייד, 1300, ידנית, הפעם מודל 1999.

קיצר, כולם כבר ירדו עליך (בצדק) מספיק... אני רק יגיד ואוסיף שאני מקווה שתתגיס לצבא.

אני מקווה כשתתגיס לצבא ותהיה קרבי.

אני מקווה כשתתגיס לצבא ,תהיה קרבי ותלמד קצת ערכים, שברור שלא למדת עד כה.

אני מקווה כשתתגיס לצבא ,תהיה קרבי ותלמד קצת ערכים, שברור שלא למדת עד כה, ואולי תחטוף מאיזה מ"כ כפת שטות.

IMG_0393.jpg

IMG_0022.jpg

פורסם

אלוהים ישמור מה נסגר עם השירשור הזה?

זה צריך להיות שירשור שקוף (שקוראים ולא מגיבים/ שופטים)! יש כאן יותר מידי מעורבות רגשית ובעייתיות משפחתית.

אין כאן בכל הסיפור הזה נושא או שאלה שדנה על ניהול נכון של רכב או נהיגה נכונה.

כך או כך שיהיה מזל טוב על הרשיון! וסע בדרכים טובות!

פורסם

ככה זה כשנמדדים על פי הרכב ועל פי הסטטוס החברתי שלך היום :roll:

הנוער נהיה רק דפוק משנה לשנה. (ואני בסך הכול בן 20 ואני רואה מה הולך אצל נערים בגיל של אחותי שקטנה ממני ב4 שנים, המצב קטסטרופה).

בכל מקרה - אמרו לך את מה שאמרו. אני לא בא לתקוף. יש לך רכב לנהוג? תגיד תודה ותסתדר עם מה שיש בנתיים, עד שיהיה לך כסף להתקדם למשהו רציני וטוב יותר. בכל זאת עדיף רכב סוג ז' כמו שאתה קורא לו (למרות שאני מאוד מחבב פז'ו ישנות) מאשר כלום.

ואכן זו לא השיטה להיות מלווה ועל זה אין ספק.

אבא שלי ידע מההתחלה שאיתי בצעקות זה לא יעבוד, אז הוא השתדל לא לצעוק.

אמא שלי קצת הייתה דאגנית (כמו כל אמא נורמלית) אבל בסופו של דבר שניהם התאזנו פחות או יותר לאן שרציתי.

אין מצב שיש לך איזה חבר מבוגר או אפילו אמא שלך שיכולים להיות מלווים?

מלווה גרוע זה מבאס וזה מוריד לך את כל החשק לנהוג.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא אתה טרול. הסיפור שלך לא יכול להיות אמיתי, תגידו לי לי בבקשה שאני צודק.

אני היחיד פה שלמד נהיגה ב-2006 על טויוטה קורולה 98 ידנית?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

לי נשמע שאבא שלו קצת לא בסדר... לא בגלל העניין עם האוטו - כי זה האוטו שלו - והוא נותן לך לנהוג עליו ועל זה אין לך מה להתלונן, אבל כמו שאמרו - בשיעורים אתה לומד לעבור טסט, עם המלווה אתה באמת לומד לנהוג - וכשנגמר המלווה אתה תבין מה זה לנהוג וזהו סוג של "שלב סופי" שבו אתה כבר תדע לנהוג טוב.

אם אתה כל כך מבואס מלנוהג עם אבא שלך אז תשתדל לנהוג עם אמא שלך, או שבמקרה הכי גרוע תחכה שייגמר לך המלווה ותצא עם האוטו לבד - שם אתה תיהיה לבד ופשוט תנסה ותלמד - אין דרך יותר טובה מזאת, כי את הבסיס לנהיגה כבר יש לך (טסט ראשון - אתה יודע להעביר הילוכים, קלאץ' וכל זה).. אז אתה פשוט תצא ותלמד לנהוג - תאמין לי שכשנוהגים ברכב ישן שם ההילוכים שונים וההגה שונה זה רק מלמד יותר טוב לנהוג...

שיהיה בהצלחה ותנסה להיות רגוע עם אבא שלך ולהסביר לו שזה מפריע לך ואולי תבקש ממנו גם להתנהג יותר ברוגע איתך... בהצלחה.

פורסם
חחחחחחחחחחחח

WTF???!!!!!!!!

יותר מסקרן איתי זה למה לעזאזל אתה מכיר שירים כאלה ??!!!

נ.ב

ה״דבר״ הזה צריך לא אמור לעבור לאוף טופיק?

זה שיר ממה לטרולינג.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

חברה תירגעו, אתם אומרים דבר אחד ועושים אחר, במקום להטיף לילד מוסר (גם אם בצדק) תסבירו לו.

רון, אני גם בגיל שלך, גם אני עברתי טסט (ראשון) ונהגתי עם נהג מלווה לא הכי טוב, אמא שלי שהיא לא הנהגת הכי טובה אבל היא נהגת סבירה, להסביר היא לא ממש יודעת ללמד ולהסביר, היא בעיקר צעקה "אוריי תיזהרר יש שם אוטו" שהאוטו שלפנינו רחוק רחוק ואני נוסע לאט לאט, עברו להם שלושה חודשים ונגמר המלווה, עד היום (חצי שנה אחרי) שאני נוהג והיא לידי יש את אותן צעקות אבל זה התמתן, עצתי נסה לדבר עם אבא שלך תבקש ממנו שילמד אותך, אולי תראה שהדרך שלו טוב יותר, אל תהיה נעול כמו שאתה אומר על אביך,אולי אפילו תלמד ממנו דבר או שניים.

לעניין האוטו, אתה נוגע בנקודה רגישה, רוב האנשים פה (כולל אותי) מעריכים מאוד רכבים ישנים (בעיקר פיג'ו שנת 96), פעם לרכב הייתה "אשיות" כול אוטו היה שונה ונטול רכיבים אלקטרונים שמסרסים את הנהיגה, ואם היית עושה טעות זה לא היה נגמר בנורה שמתריעה שמערכת בקרת אחיזה נכנסת לפעולה, אתה היית צריך לדעת מה לעשות כדי לצאת מהטעות, היית צריך לדעת לנהוג, אז נכון הרכב לא היה מגיע ל100 קמ"ש ב10 שניות, אבל זה לא היה חשוב, תשאל אנשים שמחזיקים רכבים ישנים, תשאל אותם מה קורה שהם מתדלקים (רמז אל תופתע אם הם יגידו לך שהאוטו נוסע יותר מהר :shock: ), אני יכול להגיד לך שגם חברים שלי נוסעים על רכבים חדישים (לא תאמין כמה יקרים, אפילו בחצי מליון שקל לילד בן 17) אבל מה הם ל יודעים באמת לנהוג, אם תיתן להם לנהוג ברכב שלך הם לא יצליחו, שאני סיפרתי להם שאני רוצה לקנות פיג'ו 205 הם בעיקר צחקו אבל אני נותן להם לצחוק כי אני יודע כמה הם ירצו לנסוע איתי שיהיה לי את הרכב הזה, כי זה רכב עם נשמה ולא עוד משפחתומתית רגילה, זאת מכונית מיוחדת.

בקיצור, תנסה עוד לנהוג באוטו, אתה בסוף תלמד להכיר אותו, ותהנה ממנו, אתה תדע לנהוג יותר טוב, קשה באימונים קל בקרב - אותו עיקרון גם פה, תלמד לנהוג על אוטו יותר מחוספס וקשה ויהיה לך הרבה יותר קל ברכב "רגיל".

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

שונא קמצנים ותעלה לרכב כשאבא שלך לא יהיה ותראה איך הנהיגה שלך משתפרת פלאים דבר שני זה נכון פאדיחה לנהוג על פח אשפה בייחוד אם יש לבן אדם והוא מתקמצן, ואם אמא שלך מוציאה יותר ממנו תגיד לו שהוא סמרטוט וגל הפורום שמצדיק אותו לא חווה על בשרו אדם שיש לו כסף ושומר את זה למצבה

פורסם

רון, למדת לעבור טסט על רכב יחסית חדש ועכשיו אתה צריך להתחיל ללמוד נהיגה. לאבא שלך יש רכב ישן, קשה יותר לתפעול ואתה נורא מתרגש מזה שאתה לא מצליח לתפעל את הרכב. כל רכב בעל אופי מיוחד, התרגלת למשהו אחד ועכשיו תיאלץ להתרגל למשהו אחר.

חבל מאוד שאתה לא מעריך את מה שיש לך ומאשים את כל מי שאפשר חוץ ממך. נכון שאתה לא במצב האידיאלי, אבל אתה צריך לצאת ממה שיש ולא ממה שאין. יש הרבה ילדים בגיל שלך שאין להם כסף ללמוד לנהוג, אין להם רכב במשפחה או אפילו הורים.

אתה כרגע לא במצב שאתה יכול לצאת לכביש, אתה צריך להתבגר נפשית, ללמוד לתפעל את הרכב ולנהוג.

אם אתה רואה שאבא שלך לא יכול ללמד אותך נהיגה, בקש ממישהו אחר: מקרוב משפחה, חבר וכד'. אין ממי לבקש? קח עוד כמה שיעורי נהיגה בבית ספר לנהיגה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני היחיד פה שהמורה לימד אותי קודם לתפעל את הרכב ב-100% כמו שצריך לפני כל השאר?

אני זוכר שהייתי מוריד הילוכים כמו חמאה והוא היה אומר לתלמיד השני בהתלהבות "רואה! ככה בדיוק מעבירים הילוכים".

בטסט הראשון (והאחרון) כל השליטה ברכב הייתה טריוויאלית לחלוטין והייתי מרוכז בעיקר בכבישים העמוסים של יום חמישי בעפולה.

למדתי אצל איציק אברהם, עברתי 19 שיעורים של 1 שעה, שילמתי יותר כסף יחסית לאחרים - בסוף כמובן יצאתי מבסוט מכל הסיפור.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אחי גם אני כמוך נהג חדש,עברתי טסט ראשון לפני שלושה חודשים.

בזמן הלמידה על הסקודה אוקטביה המושלמת של המורה הרגשתי מלך,אחרי השיעור הראשון כבר ניסיתי ללמד את אבא שלי דברים.

אחרי שעברתי את הטסט התחיל אותו הסיפור כמו אצלך צעקות,מריבות על כבוד (למרות שלפעמים הוא טעה) וכל השטויות האלה...אבל אין מה לעשות זה שווה את זה כי הרי רק כך אתה תלמד לנהוג בעולם האמיתי והאכזר. ברגע שאין לך שלט "ל" על הגג אנשים כבר מאבדים אלייך סבלנות כולם מצפים ממך להשתלב בקצב הנהיגה שלהם ולא מקבלים תתירוץ "אני נהג חדש".

מספר לך את כל זה כי אני טיפה מזדהה איתך אבל אחרי זה תבין שהכל לטובה,רק אבא שלך ילמד אותך תכלס איך להתנהג בכביש בעולם האמיתי.

ולגבי האוטו..אין מה לעשות כל אחד והגורל שלו. אני במקרה נוהג על שברולט 2006,רכב שבן נוער כמוני רק יכל לחלום עליו ואבא שלי נוהג על רכב משלו אז אין לי בעיית רכבים בבית..עכשיו אתה בטח חושב בראש "איזה מניאק,כמה מזל יש לו" אז כמו שאמרתי כל אחד והגורל שלו,הגורל שלי קבע שאחי היה צריך לחלות בסרטן ולמות...ומכאן השברולט שאני כל כך אוהב אשר קיבלתי בירושה מאחי ז''ל.

מאחל לך נסיעה טובה ובטוחה בהמשך הדרך כנהג ושאלו יהיו הבעיות שלך.

Kia Forte 1.6 126 HP

• תוכן חדש...