Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה ראשונה אחרי הטסט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי טסט ראשון ביום רביעי ונסעתי כמה דקות על הרכב של אבא שלי

רכב מסריח ומיושן,פג'ו קטנה שנת 96..

מה לעשות,לצערי אין לי אבא כמו לרוב ההורים,יש לי אבא קמצן ועצבני

הנסיעה הייתה גרועה

אבא שלי גם בן אדם אטום חושב שרק הוא צודק,הוא חושב שהרכב שלו זה כאילו כמו הרכב שנסעתי עליו בשיעורי נהיגה

הדוושות עולות בקצב מהיר יחסית,וקודם כל בשביל להתחיל את הנסיעה הייתי צריך לעלות חצי קלאץ' ולדחוף גז

ההגה גם היה ממש מעפן,אני באמת לא מבין איך מאפשרים למכוניות כאלה בכלל לעלות בכביש ואיך אבא שלי מסוגל לנהוג על דבר כזה.גם כשהוא נוהג אגב זה לא בשלמות וגם לו לפעמים יש קצת טעויות כמו של הרכב

לחצתי קלאץ' העברתי לשני והעלתי קלאץ' בחזרה(עשיתי את זה דיי מהר בלי קפיצות כמו שהייתי רגיל ברכב הישן),משום מה ההילוך לא עבר ואבא שלי התחיל להתעצבן אמר לי שאני צריך להחזיק תהילוך שזה יתפס(ברכב של המורה שלי הייתי פשוט מוריד תיד ישר היה נתפס)

עצרנו בתמרור עצור,עצרתי והורדתי להילוך ראשון,פתאום הוא מתעצבן עליי אומר אתה צריך להוריד לניוטרל כדי שהרכב לא יברח לך,אמרתי לו שאצל המורה שלי הייתי מעביר להילוך ראשון ומחזיק קלאץ' והוא עוד יותר התעצבן אמר שהמורה שלי סתם זבל של מורה.

אגב העברתי לראשון ורציתי לנסוע שוב ואז נכבה הרכב ואז הוא אמר אתה צריך להעביר לניוטרל

אוקיי,העביר לי לניוטרל,מהלחץ התחלתי לנסוע שוב העברתי לראשון העלתי קצת קלאץ' ואז עוד פעם גז והיה קצת רעש,פניתי ימינה ופתאום הוא צועק עליי אומר לא הסתכלתי משמאל(הסתכלתי לשניה אבל גם הייתי ממש לחוץ),וכל פעם המד של הרכב היה יורד לי כל פעם מ20 ל15 הייתי דופק גז ישר יורד ואז הוא אמר לי פשוט "אני לא מבין איך עברת טסט ראשון,צא מהרכב" ושוב התחיל לצעוק

אני לא מתרגש מהצעקות כי אני כבר רגיל לזה,אין מה לעשות

אבל סעמק הלך לי כל הביטחון..

איך אפשר לנהוג על זה,ההגה צריך לסובב אותו חזק כדי שהוא יסתובב הדוושות גם אצל המורה שלי הייתי יודע איפה הנקודת חיכוך פה זה דוושות מוזרות לא יודע איך להסביר,גם הידית הילוכים מאוד דקה כאילו,גם ניסיתי להעביר מהילוך 2 ל3 שאבא שלי לא ראה לפני הנסיעה וזה לא הלך לי

אבא שלי עד שהמכונית לא תלך לעזאזל לא יחליף רכב וזה יקח עוד כמה שנים,וגם אם אני אתרגל לרכב הזה אני לא אסע בו נסיעה של יותר אולי מכמה קילומטרים

סעמק..אני מרגיש שסתם בזבזתי כסף לאמא שלי(כאילו שאבא שלי ישלם על משהו) וגם כן אבא שלי הוריד לי את כל הביטחון

אמא שלי רוצה לקנות לי רכב אבל אני לא רוצה כי אני מתגייס ואבא שלי לא רוצה לקנות

אני ממש מבואס..טוב לפחות יש לי רישיון אבל אני לא אסע בשנים הקרובות ואם כן אולי כמה רחובות לא יותר

נמאס כבר,אני לא יודע אם זה אני או שזה הרכב,אבא שלי מפיל תאשמה עליי

מקווה אם מישהו לאחרונה נסע על רכבים מהסוג הזה,אתם יודעים הפג'ו הקטן הזה

היום כל הרכבים אוטומט וגם הידניים הם כמו של המורה שלי שזה בכיף יכולתי לנסוע איתו בלי שום טעות,הייתי רגיל לקלאץ' ולהילוכים

הרגשתי כאילו כמו בשיעור הראשון שלי שבעצם כל מה שלמדתי 30 שיעורים שווה לתחת..אוף

כל החברים שלי נוסעים בכיף על רכבים,אין ברכב של אבא שלי בכלל מזגן..איכס.וגם ככה לא תכננתי לבוא עם הרכב סוג ז' הזה לחברים אבל לפחות בשביל לנסוע כמה רחובות אפילו אין לי ביטחון,וגם אם אבא שלי יקח אותי לחנייה ריקה או שאני אתרגל קצת עדיין אני לא יהיה מסוגל לנסוע יותר מכמה קילומטרים בודדים,בטח לא לצאת מהעיר שלי

נושא פריקה:\

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כנראה שאתה צודק בחלק מהדברים, רק שלדעתי אתה בן מגעיל שלא יודע להעריך כלום בחיים.

אז בסדר אין לך אבא עשיר עם רכב חדיש ויש לו רכב בן 17 כמעט בגילך, אך לפחות הוא הרוויח אותו בזיעת אפיו.

פורסם

לך לעבוד ותקנה לך איזה רכב שתרצה. לאביך יש שיקולים משלו מדוע הוא לא מחליף את הרכב ואתה צריך לשמוח שהוא בכלל מסכים שתעלה על הרכב שלו.

בעניין העמידה אתה יכול להעביר לניוטרל וללחוץ רק על הבלם או ללחוץ גם על הבלם וגם על הקלאץ' כשאתה משולב להילוך ראשון.

פורסם

תאמין לי אתה אין לך כבוד.

במקום שתגיד תודה, ותסתפק במה שיש, אתה יורד על אבא שלך.

תנסה להבין אותו.

גם אני נוהג על רכב בן 18, ואני יודע שטפו טפו טפו בלי עין הרע אבא שלי יכל לשים לי בחנייה גם שירוקו 2TSI.

אבל אני מעריך מה שיש ואני מעדיף שיעשה מה שהוא עושה עכשיו בכסף ששווה ערך ל8 שירוקו, ואני ינהג על קוואליר מיושנת עם חריקות מהדלתות.

ואם תסתכל על החברים שלי, כל אחד יש לו איזה ג'יפ או איזה רכב מינימום 2008 ורובם גם מנהלים כמו מאליבו, אבל מה, אני שם ז**, למה? כי אצלי בגלל שהרכב ישן, לא מתקמצנים איתי על דלק במשפחה, לא סופרים לי שעות עם סטופר, בקיצור אני מעדיף רכב גרוטאה אבל ליהיות פרילאנס.

והרכב הזה טפו טפו טפו נוסע איתי לבד כמו שימוש של משפחה שלמה.

אם לא היה לי רכב ישן, והייתי נוהג ברכב חדש, הייתי נהנה מהנהיגה והכל, אבל מה? לא לומד כלום, חוץ מלתדלק.

ככה יש לי רכב שאני לא מפחד לטפל בו לבד, כל בעיה אני יושב ומתקן לבד, לומד, זה שווה המון!

תלמד להעריך את הגרוטאה הזאת שלוקחת אותך מA לB, ככה שתקנה רכב חדש משלך אתה תעריך אותו הרבה יותר.

שאני יהיה גדול, אני גם יביא רכב ישן וזול, למה? כי רכב זה פארש, יש דברים יותר חשובים.

אני הייתי כמעט בכל יבשת בעולם, אינספור מדינות, אני כבר לא מתרגש מלעלות למטוס, ותאמין לי אני מת לחזור על כל טיסה שעשיתי ולחזור לאותם מקומות עם החברים הכי טובים שלי ועם המשפחה והילדים שיהיו לי.

וזה לא משנה מה תיהיה המשכורת שלי, אני תמיד יעדיף לבזבז את הכסף על דברים יותר חשובים, או אפילו להפוך את הכסף הזה ליותר כסף.

לעניין הנהיגה.

טסט זה לא אומר שאתה יודע לנהוג, זה אומר שאתה יודע לעבור טסט.

תקשיב לאבא שלך, ותעשה מה שהוא אומר, הוא יודע יותר טוב ממך, ואני בטוח שיש לו רישיון לפחות 20 שנה.

יש מקרים שגם האבא לא יודע לנהוג.

לאט לאט זה יבוא לך.

גם אצלי שהביאו רכב חדש למשפחה ואחרי שנה שלא נגעתי בידני עליתי עליו, נכבה לי כמה פעמים, אבל אחרי זה העניין נתפס וזהו נגמר סיפור.

תערוך מהר את ההודעה למה ימחקו לך אותו (בלי קללות וכו').

פורסם

מסכים עם כול מה שnir רשם מעליי, תתבייש לך, אני אפילו לא אמשיך וארחיב, רק שתדע שהרכב הראשון שלי היה 205 מיושנת, זה מה יש ועם זה תסתדר, לא טוב לך? אל תנהג!

בושה.

ובלי קשר למה שרשמתי - פורום פסיכולוגיה ניראה לי עדיף.

פורסם

אני חושב שהדרך בה אתה מתבטא היא לא יפה. אבא שלך נותן לך לעלות על ההגה. אתה נהג חדש שרק קיבל רישיון. התרגלת לרכבו של המורה. לא של אבא. הרכב של אבא "קצת" יותר וותיק ויותר קשה לתפעול. אין מה לעשות. אני ממליץ לך לא לנהוג יותר עם אבא, כי אתה לא יודע לתעל את ההערות שלו (שהוא מבטא אותן כצעקות. בקש ממנו, אם תעלה אי פעם על ההגה שלו שידבר אליך קצת פחות בצעקות) למקום טוב.

בכל מקרה, לך למד מעט מוסר. "שמע בני מוסר אביך ואל תיטוש תורת אמך". אז זה השכילו לומר חכמים ממני בהרבה.

שבוע טוב, וחג שמח!

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

רון,

בכל מה שקשור ל"נקודות חיכוך" בדוושות, זה נטו עניין של הרגל לרכב. אתה תראה שאחרי כמה נסיעות תתרגל גם לרכב הנוכחי.

בקשר לזה שהרכב ישן ופאדיחות להסתובב איתו, פשוט לא מסכים. כשהוצאתי רישיון קניתי לעצמי פיאט אונו ישנה, והרגשתי נוח מאוד להסתובב איתה בכל מקום, לפעמים יותר מבמכוניות החדשות של ההורים.

תנשום, לכולם יש נסיעות לא טובות, דבר עם אביך בנוגע למה שמפריע לך, ונסיעה הבאה תלך יותר טוב.

בהצלחה.

פורסם

אולי התבטאתי בצורה קצת בוטה אבל אני ממש עצבני

ויצר פה רושם ממש לא נכון,אני לא רוצה איזה רכב יוקרה ב100 אלף שקל וחס וחלילה שאני לא מעריך את אבא שלי

אני פשוט עצבני מהסיטואציה

עצבני מזה שכבר על השניה הראשונה שלי על הכיסא אבא שלי הסביר לי בצעקות ובטח בזמן נסיעה

ושאבא שלך אומר לך "אני לא מבין איך עברת טסט ראשון" ולבסוף אומר לך "צא מהרכב" ומעביר אותי אחורה זה מוריד את כל הביטחון

אני לא מצפה לרכב חדש אבל על כל 100 מכוניות שאני רואה חונות או בתנועה רק אחת אולי דומה לרכב של אבא שלי,שתבינו

וזה לא שאין בעיות כלכליות,לאבא שלי יש רבע מיליון שקל בבנק,הוא פשוט קמצן ואני סובל מזה עוד המון אבל זה כבר בעיות אישיות

אני סתם בבאסה,ושהמשפחה שלי גם תדע שאני בקושי נוהג יתחילו השאלות בשביל מה אני הוצאתי רישיון,למרות שבתכלס כל המשפחה של אבא שלי יש להם דעות רעות עליו,אבל שוב זה בעיות אישיות לא רוצה לדבר על זה

הביטחון שלי ירד לרצפה,לדוד שלי יש רכב אוטומט גם כמו שהיה של המורה נהיגה שלי פחות או יותר(למדתי ידני כמובן) אבל אפילו עכשיו לנסוע על זה אין לי ביטחון פתאום

זה הכל שונה לגמרי,ברכב של המורה שלי לא הייתי צריך להוריד לניוטרל,ההגה לא הייתי צריך לסובב אותו חזק,לא הייתי צריך להחזיק הילוך,האוטו לא היה כל הזמן קופץ,וזה מעצבן שהוא מאשים אותי

טוב אני עדיין ילד,אני מניח שהרוב פה כבר מבוגרים אז אולי אתם לא מבינים אותי

היום אפשר להשיג רכבים יד שנייה טובים גם ידני ב20 אלף שקל,לא ביקשתי יותר..ושוב,גם כל הרישיון זה אמא שלי שילמה לי הוא לא שילם שקל,הוא אפילו התנגד לזה

יצרתי רושם כל כך רע,אני לא בטוח שאני בכלל אצליח להתרגל לזה ולנסוע בשנים הקרובות ברכב עד שהרכב באמת יפסיק לעבוד

והקטע של הרכב הישן שזה עושה פדיחות זה סתם הוספתי את זה,זה לא העניין פה בכלל

העניין פה שעכשיו אני מבין שסתם הוצאתי רישיון על פארש ואולי רק אחרי גיל 21 אני באמת אוכל לנהוג על רכב נורמלי.הרגשתי כאילו אני לומד נהיגה פעם ראשונה,הכל שונה ומעפן

ואני יודע להעריך דברים בחיים..תאמין לי שאני יודע

פורסם

אני ממש מצדיק פה את האנשים , לא לכולם יש את הכסף לקנות רכבים חדשים אתה צריך להסתפק במה שיש לך ולא משנה מאיזה שנה , יש משפחות שגם היו מתות שיהיה להם בכלל רכב לפחות 4 גלגלים ולא משנה איזה סוג ואיזה שנה , אז תעריך את מה שיש לאבא שלך ואל תסתכל בגינה של השכן ,

כשתגדל ותעבוד ותקרע את התחת אתה תבין את הערך של הכסף , ותדע להעריך את אבא שלך ,

דבר שני : בקשר להעברת ההילוכים לכל רכב העברה היא אחרת אחרי כמה פעמים של ניסיון אתה כבר תתפוס את המטרה של הנהיגה

כמו שאצלי ואצל אבא שלי שני רכבים שונים לגמרי וגם העברת ההילוכים לגמרי שונה , אז פשוט תצבור ניסיון בנהיגה , תודע לאבא שלך שמביא לך את הרכב ותתן לו חיבוק גדול .

פורסם

לפי דעתי אתה לא חייב לשפוט את הרכב או אבא שלך לפי נסיעה של כמה דקות גם אני עברתי שבוע שעבר טסט ומרכב 2013 ירדתי לרכב שנת 91 בלי מזגן למרות שיש תרכב של המשפחה החדש זה שלי ,הנסיעה הראשונה תמיד קשה צריך להתרגל ולהכיר תאוטו ללמוד להקשיב לאנשים שוואלה יכולים ללמד אותך דבר או שניים ויש להם יותר ניסיון,תלמד מאבא שלך בטוח שיש לו יותר ניסיון וגם הוא מכיר את הרכב יותר טוב ויכול להכיר לך אותו.

ורכב סוג ז? יש אנשים שאין להם אפילו את זה תעריך!

מחפש כל חלק למיצובישי גאלנאט משנתונים 1994-1997 למסירה או למכירה.מחפש כל חלק לאודי 80 משנתונים 1988-1995 למסירה או למכירה!

תודה לעוזרים

פורסם

עוד פעם החשיבה הזאת?

אני משתין בקשת על מי שמסתכל על הרכב שלי, למה הרכב הזה עובד קשה אצלי יותר מהרבה מכוניות ממוצעות שאתה רואה על הכביש.

ועוד פעם הערכה, אתה לא מעריך כלום.

הייתי מת לפיג'ו ישנה, אתה יודע בכלל מה אתה מדבר?

מה עדיף יפנאומטית או איזה רכב ליסינג ששובר את הגב?

פעם למכוניות הישנות היה אופי, צורה יפה, מאפיינים ויחודיות, היום כמעט הכל אותו בררה, הכל אלקטרוני, אין יותר את המכאניקה של פעם.

אני מוכן לתת את השברולט שלי ועוד 5K בשביל הפרוטוקול, בשביל לנהוג יום יום על 205 או פיג'ו ישנה יותר, כמובן ידנית ובמצב טוב.

תאמין לי לפעמים אני מצטער על זה שנולדתי בשנות ה90 ולא לפני. (הילדים של היום בכלל, הם נולדו לעולם של טאץ' ומחשבים, זה באסה).

או שמדינה שלנו יותר קשה להחזיק רכב ישן (נגיד רכב משנות ה70-80).

פורסם

היום אפשר להשיג רכבים יד שנייה טובים גם ידני ב20 אלף שקל,לא ביקשתי יותר..ושוב,גם כל הרישיון זה אמא שלי שילמה לי הוא לא שילם שקל,הוא אפילו התנגד לזה

יצרתי רושם כל כך רע,אני לא בטוח שאני בכלל אצליח להתרגל לזה ולנסוע בשנים הקרובות ברכב עד שהרכב באמת יפסיק לעבוד

ואני יודע להעריך דברים בחיים..תאמין לי שאני יודע

אתה חתיכת חוצפן.

אתה יודע מה זה 20 אלף שקל? זה 4 חודשי עבודה שלי! (קצין בצה"ל לשאלתך).

איך אתה לא מתבייש?

מי בכלל התחייב לך שיתנו לך לנהוג?

טוס לעבוד, תקרע את התחת ואז תדבר "20 אלף שקל, לא ביקשתי יותר..".

מצבו הכלכלי של אבא שלך לא צריך לעניין אותך.

אתה בן 18, צא ותעבוד. אף אחד לא נותן לך (ולא התחייב לתת לך) הכל על מגש וכפית זהב.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

אפשר להבין את התיסכול שלך כמו שאפשר להבין את כל מי שקורא לך חוצפן על איך שאתה מתבטא לגבי אביך.

לגבי הרכב - זה מה שיש לו או שזה מה שהוא בחר, אני מניח שאם היו לו את האפשרויות לנסוע במרצדס חדשה הוא היה מחליף

או שזה מה שהוא אוהב וזו זכותו המלאה.

לפי מה שאתה מתאר, אביך הוא נהג מלווה גרוע. הוא מלחיץ אותך, צועק ולא נותן טיפים מעשיים.

כצעד ראשון אציע לך לפנות לעמותת אור ירוק, פעם היה להם שירות שמגיע נציג הבייתה ומסביר לנהג המלווה את

המעמד שלו ואיך הוא אמור להתנהג וגם הנהג החדש קיבל טיפים מעשיים על התנהגות נכונה בתקופת הליווי,

אני מניח שהשירות הזה עדיין קיים ובחינם (כפי שהיה בעבר).

לגבי הנהיגה ברכב - אני בטוח שהנהיגה הרבה פחות נוחה עבורך מכיוון שהתרגלת לרכב אחר, חדש יותר ובטח גם בעל

מנוע דיזל שבו השימוש בגיר הידני פשוט יותר ונדרשת עדינות מעטה יותר ביחס בין דוושת הקלאצ' לדוושת הגז.

נשמע שיש לך טענות אחרות לאביך מעבר לנסיעה הראשונה שלכם ביחד כשאתה הנהג, ולנו יהיה קצת

קשה לעזור לך לפתור את הבעיות הללו כאן.

כך או כך, אינך חייב לנהוג על הרכב של אביך. אתה יכול לחסוך ובמהלך או אחרי שירותך הצבאי לקנות לעצמך רכב

שבו אתה תחליט איך לנהוג (כמובן במגבלות החוק).

אז שיהיה במזל טוב על קבלת הרישיון והרבה בהצלחה!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כנראה שלאבא שלך אין הרבה סבלנות, ואתה ירשת את התכונה הזאת ממנו. אתם מרוקאים במקרה? :lol:

ועכשיו ברצינות, אתה מסתדר יותר אם אמא שלך והיא יכולה להיות הנהגת המלווה שלך? עדיף. ככה תלמד לנהוג כמו בן אדם ותקבל ביטחון על הכביש.

אצלי היה בדיוק ההפך, כשקיבלתי רישיון אמא שלי נכנסה להיסטריה ושיגעה אותי בכל פעם שעליתי איתה על ההגה ולכן החלטנו שאני יתאמן בנהיגה רק עם אבא שלי.

לפי מה שאתה כותב אתה לא באמת יודע להעריך דברים. הנה, אמא שלך הוציאה כסף על הרישיון נהיגה שלך, זה לא מובן מאליו. אבא לא רוצה לתת כסף? זכותו. זה הוא קורע את עצמו בעבודה, לא אתה. רוצה אוטו נורמלי? תחסוך 20 אלף ש"ח כמו שאתה אומר ותקנה. אתה באמת מצפה שיקנו לך אוטו משלך אחרי שתוציא רישיון?! בשביל מה בדיוק?!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה כולם פה יוצאים על הבן אדם? כל מורה נהיגה היום מביא רכב שנתון 2010+ ואז אנשים יוצאים ונוהגים במכוניות ישנות, ומתפלאים שיש תאונות ושהכבישים נראים כמו שהם נראים. אני אישית מבין את התסכול וגם אני נהגתי ברכב גרוע בהרבה מהרכב שעליו למדתי נהיגה, אבל ידעתי להתרגל... פשוט צריך לתרגל על הרכב

• תוכן חדש...