Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש חוק שמחייב לנהוג עם שתי הידיים על ההגה? :?

כאילו דא? :shock:

חייב לנהוג כל הזמן עם שתי הידיים על ההגה חוץ מאשר לתפעול הרכב (העברת הילוכים וכו').

היה מקרה בעבר שאדם דיבר בדיבורית בלוטוס, ועצר אותו שוטר ואמר לו שאסור לדבר בבלוטוס שהחוק אומר שמותר לדבר בדיבורית שמורכבת ברכב. הנהג "שלף" חוק אחר שאומר שיש חובה לנהוג ברכב עם שתי ידיים על ההגה והוא מאחר ודיבר בבלוטוס אז הוא היה עם שתי ידיים על ההגה, והוא יצא זכאי במשפט.

הבאתי לך את המקרה הזה בשביל שתבין מפה שיש חוק שאומר שצריך להיות עם שתי ידיים על ההגה.

הבלוטוס הוא סוגיה אחרת לגמרי, אסור לנהוג עם אוזניה כי היא גוזלת לך לחלוטין את הקשב מהסביבה מאותה אוזן ספציפית (או בשתיהן ) בכל מקרה, הייתי שמח להפניה לפסק דין המדובר כי נראה לי שעשית קצת ערבוב במה שקראת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוודאי שנותנים דו"חות על זה.

נהיגה בחוסר זהירות - 500 ש"ח, 6 נקודות

נהיגה בקלות ראש - הזמנה לבימ"ש, 6 נקודות.

על עישון סיגריה, לא נתקלתי בשוטר שיתן דו"ח על זה אך לפי החוק היבש, אכן יש כאן עבירה.

על זריקת סיגריה מהחלון, יש אכיפה ואני באופן אישי כתבתי דו"חות מסוג זה לרוב.

פורסם
ומה עם "תפעול סיגרייה" / גילוח צחצוח / קורס איפור "אינסטנט" - בזמן נסיעה ?

מישהו קיבל דו"ח על זה ?

היצרן מתקין מאפרה באוטו, לא נראה לי שאסור לעשן סיגריה בנהיגה. לא הגיוני בכל אופן.

אופנוען

פורסם
היצרן מתקין מאפרה באוטו, לא נראה לי שאסור לעשן סיגריה בנהיגה. לא הגיוני בכל אופן.

מדובר על החוק בארץ בכ"א...

איך עישון סיגריה מסתדר עם התקנה לפיה עלינו לנהוג עם שתי ידיים על ההגה, למעט הורדת יד לתפעול התקין של הרכב?

8)
פורסם

אני מזמן כבר מזהה "נהגי סלולר", שכל מה שאני מחכה זה לשניה שהם מפנים לי נתיב בריחה, ואני מתרחק מהם כמה שיותר.

דיבורית מפחיתה את חוסר תשומת הלב, אבל לא באופן יותר מידי משמעותי. רוב האנשים מאבדים ריכוז בכביש גם שהם

משוחחים באמצעות דיבורית.

לגבי העלאת הקנס, אני חושב ש 1000 שקל זה קנס מספיק מרתיע. אולי להעלות את הנקודות לשמונה זה יותר יעיל,

אבל יחד עם זאת, אני במקום המשטרה, הייתי מנהיג חודש או חודשיים של אכיפה מאסיבית של הדיבור והשימוש בסלולרי,

כך שיהיו למבצע הדים רבים, ויכאב להרבה אנשים בכיס, תוך זמן קצר מאוד. שזה יהפוך לשיחת היום, של קיבלתי 1000

שקל ו 4 נקודות, אנשים יתחילו להבין שלא צוחקים איתם. כמו כן, בדיוק כמו החגורות, להפעיל פרסומות בטלוויזיה,

שיסבירו לאנשים מה זה גורם.

והדבר הכי משמעותי לדעתי, לחנך את הילדים שלנו, שזה אסור. שהילד שלך מעיר לך פעמיים על עבירה שאתה עושה,

אתה מתחיל להבין שזה באמת אסור ובאמת מסוכן.

לאשתי היתה מחלה, לנהוג עם יד אחת, למרות שהיא לא עסוקה בכלום חוץ מהנהיגה. אמרתי לשתי הבנות שלי, שכל פעם

שאמא לא עם שתי ידיים על ההגה, שיגידו לה לשים שתי ידיים. ומאז כל פעם שאשתי, או במקרה אני, בלי ידיים על

ההגה, אני ישר שומע טרוניות מהמושב האחורי, "שתי ידיים על ההגה". ככה גם אנחנו לומדים, וגם הילדים שלנו מרגישים

אחריות, ומזכירים לנו מתי אנחנו טועים!

פורסם
בוודאי שנותנים דו"חות על זה.

נהיגה בחוסר זהירות - 500 ש"ח, 6 נקודות

נהיגה בקלות ראש - הזמנה לבימ"ש, 6 נקודות.

על עישון סיגריה, לא נתקלתי בשוטר שיתן דו"ח על זה אך לפי החוק היבש, אכן יש כאן עבירה.

על זריקת סיגריה מהחלון, יש אכיפה ואני באופן אישי כתבתי דו"חות מסוג זה לרוב.

21(ג) לא ינהג אדם רכב בקלות ראש או בלא זהירות, או ללא תשומת לב מספקת בהתחשב בכל הנסיבות ובין השאר בסוג הרכב, במטענו, בשיטת בלמיו ומצבם, באפשרות של עצירה נוחה ובטוחה והבחנה בתמרורים, באותות שוטרים בתנועת עוברי דרך ובכל עצם הנמצא על פני הדרך או סמוך לה ובמצב הדרך.

מה הקשר לחובת שתי הידיים על ההגה?

פורסם
היה מקרה בעבר שאדם דיבר בדיבורית בלוטוס, ועצר אותו שוטר ואמר לו שאסור לדבר בבלוטוס שהחוק אומר שמותר לדבר בדיבורית שמורכבת ברכב. הנהג "שלף" חוק אחר שאומר שיש חובה לנהוג ברכב עם שתי ידיים על ההגה והוא מאחר ודיבר בבלוטוס אז הוא היה עם שתי ידיים על ההגה, והוא יצא זכאי במשפט.

הבאתי לך את המקרה הזה בשביל שתבין מפה שיש חוק שאומר שצריך להיות עם שתי ידיים על ההגה.

הייתי רוצה לראות הוכחה שמקרה כזה אכן התרחש כי הוא נשמע הזוי.

יותר מזה, אני פשוט רוצה לראות את החוק הזה כתוב איפשהו.

פורסם

אף פעם לא הבנתי את עניין החזקת הטלפון הסלולארי בזמן נהיגה. כמה מאות שקלים בודדים יעניקו לכם דיבורית בלוטוס קבועה או מכשיר קבוע במכונית ויקלו עליכם את החיים בצורה מושלמת, אבל זו לא הפעם הראשונה שאני רושם זאת.

פורסם
21(ג) לא ינהג אדם רכב בקלות ראש או בלא זהירות, או ללא תשומת לב מספקת בהתחשב בכל הנסיבות ובין השאר בסוג הרכב, במטענו, בשיטת בלמיו ומצבם, באפשרות של עצירה נוחה ובטוחה והבחנה בתמרורים, באותות שוטרים בתנועת עוברי דרך ובכל עצם הנמצא על פני הדרך או סמוך לה ובמצב הדרך.

מה הקשר לחובת שתי הידיים על ההגה?

חשבתי שהיה ברור מדבריי שאני מבחין בין נהיגה עם סיגריה ביד לבין איפור בנהיגה או קריאת עיתון.

די ברור שבזמן שכאשר אדם קורא עיתון או אשה מתאפרת בזמן נהיגה, תשומת ליבם למתרחש בכביש אינה מספקת בלשון המעטה ולכן נהוג לרשום במקרה זה דו"ח על נהיגה בחוסר זהירות.

כמו שאמרתי מקודם אני לא מכיר שוטר שירשום לנהג שעישן דו"ח על חוסר זהירות למרות שאני לא בטוח שדו"ח זה יפול בבית משפט.

ניתן לרשום לנהג מעשן דו"ח על אי אחיזת ההגה בשתי ידיים אך סעיף זה יצא מחוברת נוסחי האישום של השוטרים ואין אכיפה בנושא זה.

פורסם

המאפרה באוטו היא תקנה מקומית שאיהנ קשורה ליצרן. כמו החובה לפח באוטו.

באירופה חל איסור על התקנת מאפרות ומציתים ברכב.

הקנס על השלכת סגריה מהחלון הוא 250 ש"ח, והוא נאכף ברובו המוחלט ע"י נאמני הנקיון של המשרד להגנת הסביבה.

נאמני הנקיון אינם שוטרים, אלא אזרחים לכל דבר ועניין. כל אחד יכול להיות נאמן נקיון.

פורסם
הייתי רוצה לראות הוכחה שמקרה כזה אכן התרחש כי הוא נשמע הזוי.

יותר מזה, אני פשוט רוצה לראות את החוק הזה כתוב איפשהו.

ביקשת, זכית.

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&ved=0CEQQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.knesset.gov.il%2Fprivatelaw%2Fdata%2F18%2F3993.rtf&ei=lux8UYuHHcrR0QW2j4D4Cg&usg=AFQjCNFfOOu-NgNEWt_ELZ5x_Dk8U9E8Mw&sig2=vbSKU-NNJjUZoNZ02zbIBQ&bvm=bv.45645796,d.d2k

פורסם

אם שוטר רושם דו"ח על עבירה זו מדובר על קנס של 500 ש"ח.

נהגת/נסעת ברכב הנ"ל, והשלכת ממנו חפץ בניגוד לתקנה 161(ב) לתקנות התעבורה. 500 ש"ח, 0 נק'.

מתוך התקנה הרלוונטית:

161 (ב) לא ישליך אדם חבילה, צרור, אשפה, פסולת או כל חפץ אחר מתוך רכב.

פורסם

מתוך הקובץ

"טלפון" – מכשיר המיועד לתקשורת אשר קיימים בו לחצנים לחיוג."

באייפון שלי אין לחצנים לחיוג, זה הכול טאץ', אז זה לא טלפון ? הקנס צריך להיות 500 ולא 1000 כי זה מכשיר אלקטרוני.

(2) לא יאחז במכשיר אלקטרוני שאינו טלפון או במכשיר חשמלי ולא ישתמש בהם; העובר על הוראות פסקה זו, דינו – 500 שקלים חדשים;

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• תוכן חדש...