Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחלף יגור- בשביל מה המפלצת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז סוף סוף סיימו את מחלף יגור ופתחו לתנועה את הגשר מכל הכיוונים.

בתור אחד שנוסע שם כל יום כבר מספר שנים אני שמח לדווח ש-

רגע, לא, אני בכלל לא שמח. עם כל שלב בהתקדמות הפרויקט, הפקקים גדלו וגדלו, והם כיום גדולים יותר משהיו לפני המחלף, כשיגור הייתה רק צומת. הבאים מכל כיוון לכל כיוון עדיין נאלצים לעמוד ברמזור, עם כיוון בודד יוצא דופן, מי שנוסע מהעמק לצ'ק פוסט או מהצ'ק פוסט לעמק.

בעבר מי שבא מרכסים ורצה לפנות לכל כיוון היה עומד ברמזור אחד. היום ימינה אין רמזור אלא עליה על גשר- אבל שמאלה: 2 רמזורים.

אותו סיפור עבור מי שבא מנשר ומעוניין לפנות שמאלה לצ'ק פוסט.

הגשר העליון נסתם בפקקים ברוב שעות היממה בגלל 2 רמזורים קרובים מאוד, מה שגורם גם למי שמעוניין לבצע פניה "ללא רמזור" להיתקע כי הנתיב סתום.

רמפות העליה והירידה לגשר הן כישלון תכנוני מהדהד, וראוי שלמי שתכנן אותן ינתנו 100 מלקות בשוט. בירידה מהגשר הכביש מצטמצם מ 4 נתיבים ל 1. גם שעומס התנועה לא גדול במיוחד, התוצאה היא שירידה מהגשר, מקטע של 800~ מטר, אורכת בין מספר דקות אם יש מזל, לזמן מפלצתי של 15-20 דקות בשעות העומס.

כאילו שכל זה לא מספיק, מישהו החליט לתקוע רמזור בצומת מנסור, עבור מי שיוצא מהמשתלה או פונה לכיוון הכלא. מכוניות בודדות ביום.

הבעיה היא שהרמזור הזה עוצר את אחד מעורקי התנועה הראשיים בצפון, ויוצר פקקי ענק שנמשכים מצומת מנסור ועד ליגור, ולפעמים גם עוד ק"מ~ אחרי יגור לכיוון הצ'ק פוסט.

הרעיון היה טוב. מחלף מתוכנן כהלכה היה גורם למיעוט הפקקים בצומת יגור וחוסך לתושבי הצפון זמן.

איך לעזאזל מגיעים למצב של כישלון מזוויע שכזה?

פורסם

קודם כל, כשאני נוסע לחיפה אני לא צריך לעמוד ברמזור בצומת יגור אלא נוסע מתחת לגשר גם בהלוך וגם בחזור, כך שהתנועה אכן זורמת - מהבחינה הזאת המחלף מצוין.

הבעיה מתחילה עם צוואר הבקבוק בצומת חסידים, שם יש פקק לבאים מאזור היישוב נופית (כביש 762) ועד לצומת הנ"ל, בצד השני יש פקק ממחלף סומך ועד הצומת, ועוד פקק ממחלף יגור עד הצומת - בקיצור פקק ענק מכל הכיוונים. רק כאשר יסדרו שם את העסק כולל הצומת אחריה בהתמזגות עם קרית אתא הפקקים יבוטלו.

בעניין הרמזורים החדשים: ראשית, מדובר על צומת העמקים ולא כמו שציינו פה. הרמזורים הוקמו מכיוון שיש מעל למשתלה מגרש חניה לאוטובוסים של "אומני אקספרס" והאוטובוסים של המועצה האזורית זבולון. ההשתלבות שלהם מצומת המשתלה החוצה ללא הרמזורים היתה סכנת נפשות, וכן האזרחים הבודדים שנכנסו למשתלה הזאת ונאלצו לחצות 2 נתיבים.

הבעיה של הפקקים לכיוון עמק יזרעאל טמונה גם בצומת העמקים עצמה - חייבים להסדיר ע"י מחלף את הצומת הזאת, ופרויקט אח"כ גם את צומת התשבי.

פורסם

הקטע הקצר בין צומת מנסור לצומת העמקים אינו פקוק גם בשעות העומס, ולכן הבעיה היא לא העמקים- אלא נטו הרמזור בצומת מנסור.

חוץ מהעובדה שפקקים נוצרים גם מהכיוון הזה וגם מכיוון כפר חסידים, תכנון רמפות הירידה כושל מאין כמוהו. גם בשעות הקלות יוצא לפעמים לעמוד כמה דקות כי במקרה עברו יותר מ 2 מכוניות בשעה באיזור.

פורסם

שוב - מנסורה זה ליד יקנעם. הרמזור הבעייתי הוא בצומת של כלא ג'למה, ומי שהחליט עליו צריך להיענש בחומרה. גם מי שתכנן את הירידות ממחלף יגור.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המחלף שעשו ביגור מעולה חוץ מ:

1. התנועה זורמת ונתקעת רק בגלל הרמזור המטומטם בצומת ג'למה הרבה אחרי.

2. 4 נתיבים שמצטמצמים ל1 בפחות מ100 מטר, זה גורם לעומס גדול בירידה מהמחלף מנשר לאותו כיוון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חח מסכים איתכם לגמרי ,וזה ממש לא "מחלף" יגור כי לא חולפים שם על שום דבר,פשוט ממתינים לרמזור,אין שם שום חידוש.

נחכה שיסתיימו העבודות ואולי ישתפר משהו.

ובכלל לעשות שם מחלף טהור של ממש, מספר גשרים שמתשלבים בדרכים הראשיות ללא רמזורים כלל היה כמעט ומכפיל את העלויות של הפקקט הזה ולכן התוצאה הסופית זה האילתור הסביר הזה שקבילנו:oops:

פורסם
קודם כל, כשאני נוסע לחיפה אני לא צריך לעמוד ברמזור בצומת יגור אלא נוסע מתחת לגשר גם בהלוך וגם בחזור, כך שהתנועה אכן זורמת - מהבחינה הזאת המחלף מצוין.

י.

+1

גם מבחינתי המחלף מציון, מהגליל לחיפה (צ'ק פוסט) לקח לי לפני המחלף 45 דקות, אחרי המחלף (35 ד') בבדיקה של מס' חודשים. שלא לדבר על הפניה ימינה לצ'ק-פוסט שרוב הזמן אני לא עוצר ברמזור אפילו!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

הבעיה היא הרמזור המטומטם בצומת כלא ג'למה. המסלול שלי הוא יקנעם - עיר תחתית. אם יצאתי לפני 6:30 אני מגיע תוך 25 דקות. אם אחרי - 45 דקות. ג'למה והטמטום שבירידה מכביש 22 הורסים את כל הרווח של פינוי יגור.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אין ספק שהרמזור של המשתלה (והכלא) הוא טימטום שאין לי מושג מי אישר אותו ואיך עדיין לא הבינו שהוא טעות והעיפו אותו.

הרעה הזאת פשוט הורסת את התנועה לשני הכיוונים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מקווה מאד שיורידו את זה כמו שהורידו את הרמזור בפניה ימינה בסוף הירידה משער העמקים. כרגע זה העיכוב היחידי שיש במסלול שלי כל יום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הירידה מכיוון הגשר ליוקנעם כרגע היא זמנית - עובדים שם על הרחבת הרמפה ל2 או 3 נתיבים וזה ייפתור חלק גדול מהבלגן (וגם שיסדרו את הגשר במעבר יגור כפר חסידים ויהיה שם התמזגות נורמלית)

הרמזור במשתלה הוא אכן מכה ואם חושבים שצריך אותו בגלל נפח התנועה שפונה שם - חייבים לפחות להרחיב את הכביש ל3 נתיבים עד צומת העמקים (כולה כמה מאות מטרים בין הרמזורים)

מטרת המחלף היתה לאפשר את מעבר רכבת העמק והשיפור למכוניות הוא רק תוצר לואי.

פורסם
הבעיה היא הרמזור המטומטם בצומת כלא ג'למה. המסלול שלי הוא יקנעם - עיר תחתית. אם יצאתי לפני 6:30 אני מגיע תוך 25 דקות. אם אחרי - 45 דקות. ג'למה והטמטום שבירידה מכביש 22 הורסים את כל הרווח של פינוי יגור.

אני עושה את המסלול הזה כל יום על האופנוע שלי.

יוצא ב-7:15, מגיע ב- 7:40. 25 דקות על השעון.

אני מתפלץ מהמחשבה על היום שבו אני אחזור לרכב רק מלראות את כל הפקקים.

בינתיים אני מרחם על העומדים בפקק לחיפה בבוקר ובחזרה ליקנעם בשעות אחר הצהריים.

אתה מוזמן להצטרף איתי לנסיעה על האופנוע.

פורסם
אני מקווה מאד שיורידו את זה כמו שהורידו את הרמזור בפניה ימינה בסוף הירידה משער העמקים. כרגע זה העיכוב היחידי שיש במסלול שלי כל יום.

כנראה שלא יורידו את הרמזור הזה מכיוון שכבר היו במקום מספר תאונות קטלניות וזאת הסיבה שבגינה הקימו את הרמזור מלכתחילה.

פורסם
אני עושה את המסלול הזה כל יום על האופנוע שלי.

יוצא ב-7:15, מגיע ב- 7:40. 25 דקות על השעון.

אני מתפלץ מהמחשבה על היום שבו אני אחזור לרכב רק מלראות את כל הפקקים.

בינתיים אני מרחם על העומדים בפקק לחיפה בבוקר ובחזרה ליקנעם בשעות אחר הצהריים.

אתה מוזמן להצטרף איתי לנסיעה על האופנוע.

אני רץ עם המחשבה כבר כמה שנים, אבל שיקולי בטיחות לא מאפשרים לי, כמו גם חסר הפרקטיות - לא תשים ילדה בגן עם דו"ג...

כנראה שלא יורידו את הרמזור הזה מכיוון שכבר היו במקום מספר תאונות קטלניות וזאת הסיבה שבגינה הקימו את הרמזור מלכתחילה.

ייתכן, אבל כמו שכבר כתבו כאן בפורום, ביטול הפניה לכיוון חיפה מהמשתלה וניתוב דרך צומת ג'למה עצמה היה פותר את הבעיה בלי פקק.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...