רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,563 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לא קשור לשום פורום, ואולי בכל זאת. היום בשעה 19:15, ברחוב בן יהודה פינת אידלסון בתל אביב חנה רכב מרצדס בצבע שחור ל.ז 99-991-71. אוטובוס שפנה מרחוב בן יהודה לאידלסון (לכיוון רח' נס ציונה) פגע בו והשאיר שפשוף יפה (או מכוער. מה שתבחרו) והמשיך בנסיעה בלי לחשוב פעמיים. לצערי לא היתה לי אפשרות להשאיר פתק לבעל המרצדס. מספר האוטובוס שמור במערכת. אם מישהו מכיר את בעל המרצדס (לפי המספר. לא נפוץ במיוחד) מוזמן ליצור איתו קשר ולחבר בנינו על מנת שאעביר לו את מספר הרכב הפוגע. בהצלחה לנו. יניב.
הודעה אחרונה מאת WonderDin, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שמעתי שיש קורס מחשוב ומחסנאות רכב שזה אומר שאני במוסך מזמין חלקים במחשב וכנראה גם במחסן שם מסתובב מבלי באמת להיות מוסכניק, האם יש למישהו מושג אם דבר כזה קיים באמת וניתן ללמוד אותו? האם זה לא תפקיד של בנות? אני נורא מתעניין בתחום הזה, במיוחד במכונאות רכב, אבל כנראה זה לא מתאים לכל אחד...
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
ריח גז ברכב
מאת viznadi- 2 תגובות
- 18.9 אלף צפיות
ביומיים האחרונים יש לי ריח גז חריף באוטו, הריח בשיאו אחרי שהרכב עומד סגור, למשל כשמגיעים לרכב בבוקר, אני פותח חלונות ואז כשיש משב רוח הריח פחות או יותר עובר אבל אחרי כמה שעות שהרכב עומד סגור כמעט בלתי אפשרי להיכנס. מדובר ביונדאי I30 CW 2009 מה זה יכול להיות? למי פונים?
הודעה אחרונה מאת 4reeman, -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
חצי שנה אני רואה אותה שם, עומדת במגרש חניה, בפינה. לא זזה. כבר אין טסט, אין אויר בגלגלים... רק אבק. היא יפה. והיא אחות תאומה של הבייבי שלי. השארתי פתק על החלון עם מספר טלפון וזה לא נשא פרי - הפתק עדיין תלוי שם. איך אני יכולה לאתר את הבעלים של הרכב העזוב? יש דרך עשות זאת לפי מספר רישוי?
הודעה אחרונה מאת ari C5, -
- 3 תגובות
- 814 צפיות
בוקר טוב אני בן 23 ומחזיק ברישיון נהיגה 6 חודשים. אני מחפש חברה שמשכירה רכבים (עדיפות לחברה גדולה ומוכרת עד כמה שאפשר) לנהגים חדשים , אני לא הצלחתי למצוא (חיפשתי בחברות הגדולות) תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת idanmag, -
שלום לכולם, אני מחפש לשכור רכב לחתונה שלי , יצרתי קשר אם לא מעט חברות השכרה . המחירים די זהים אצל כולם אולי עם שינויים קטנים לכאן או לכאן . החלום שלי היה לשכור רכב מסוג מרצדס S לא מצאתי חברה אחת שמציע רכב זה להשכרה. יש שני מקומות שמשכירים את הרכב הזה אבל זה מגיע עם נהג שלהם ואני לא מעוניין . בכל מקרה אני אשמח להצעתכם בעניין השכרת רכב לחתונה. הנתונים צריכים להיות , רכב מרשים מאוד , גדול ומרווח , בצבע שחור כמובן . עניין הכסף לא יהיה הבעיה פה . אם לא אמצא מרצדס S אז יש לי כמה רעיונות לרכבים נוספים , אגב אני לא מעוניין במרצדס E300 לא אוהב את הצורה בכלל. הרכבים שמעניינים אותי הם , קרייזלר C300 , ביואיק לוצרן, ביואיק לה קרוס . קדילאק CTS או S…
הודעה אחרונה מאת Victor777, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי, ברשותי פיז'ו 206 XT שנת 2002. לפני כשבועיים היו לי בעיות עם האזעקה ולכן הסרתי אותה. כתוצאה מכך, איבדתי את הנעילה המרכזית שהייתה ברכב וכרגע פתיחת הדלתות מתבצעת רק ע"י המפתח. לפני כמה ימים גיליתי שגם כאשר כל הדלתות נעולות - הבגאז' תמיד נשאר פתוח. האם מישהו יוכל להציע לי פתרון לבעיה זו? אגב, לא אוכל להתקין נעילה מרכזית עקב מחסור במזומנים. תודה רבה לכל מי שיסייע לי וחיבוק חם יום טוב, שרונה.
- 1 תגובות
- 550 צפיות
שלום אני מעוניין לרכוש טיוטה יאריס שנת 2010 ורציתי דעה של אנשים שמבינים ברכבים מה חושבים על הדגם הזה מה היתרונות ומה החסרונות של הדגם של הרכב הזה. תודה.
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לאבי יש סקודה פאביה חדשה , היום ניסה להניע אותה ללא הצלחה וכנראה הבעייה אינה במצבר . הרכב חדש ובאחריות , ולכן לא חשב שיש צורך להוסיף גרירה לביטוח . האם צ'מפיון צריכים לשאת בעלות הגרירה אליהם ?
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום לכולם אחרי 3 שנים עם פיאט בראבו רובוטית בליסינג, קצת לפני שאני מחזיר אותה לטובת רכב משפחתי 1600 מין המנין, חשבתי לחלוק כמה רשמים וחוויות אישיות שהי לי עם הרכב. רציתי רכב שיתן קצת יותר מעדר ה1600 משפחומטיות. רכב נוח עם מנוע חזק שכיף לקחת בשבת בבוקר לנס הרים. כשהגעתי לחברת ההיטק בה אני עובד אמרו לי שאוכל לקחת איזה רכב שאבחר. אחרי קצת מחקר והמון נסיעות מבחן החלטתי לקחת את הפיאט שענתה לי על כל הדרישות. כשביקשתי בליסינג פיאט בראבו, לא מעט גבות הורמו. המנהלים שלי (שנסעו על אלפא 159) אומנם הבינו את חיבתי למותג האיטלקי אך היו להם הסתיגויות לגבי המוניטין של הרכב. היום, אחרי 3 שנים ו110000 ק"מ עם הרכב, אני אני יכול לומר שלא כל הקונספציות לגבי האמ…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
נהג חדש עם מעל שנה וותק, מתחת לגיל 20. הבנתי שגם בארץ קשה להשכיר רכב עם נתונים כאלה, האם באירופה הדבר אפשרי? (כמובן לאזרח ישראלי)
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
שאלה על אריאל אטום 1 2 3 4 9
מאת Mr_Shankly-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 121 תגובות
- 19 אלף צפיות
אמנם רק לזמן קצר ולצורך ניסויים בטכניון, אבל עדיין... מחזה נדיר אצלנו
הודעה אחרונה מאת kuala_lumpur, -
-
התנאים המלאים לגריטה, הינם; ● רכב פרטי משנת ייצור 1992 או קודם לכן. ● רשיון רכב בתוקף במהלך השנה האחרונה. ● על הרכב לא מוטל שעבוד או עיקול. ● על הרכב להגיע לאתר הגריטה על כל חלקיו בנסיעה. השינוי בתנאים. נועד למנוע מקרים בהם מגיעים לגריטה כלי רכב אשר אינם נוסעים בכבישים, דרך שיגרה. האם זה אומר שרכב שנת 93 יוכל להיגרט בינואר 2013? ומה זה הקטע של חייב להגיע בנסיעה , הרכב שיש לי הוא עם טסט אבל יש במנוע בעיה רצינית הוא כניראה ניתפס, מה עושים במצב כזה ?
הודעה אחרונה מאת TAsraf, -
- 0 תגובות
- 456 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_311.html התוכנית הכלכלית , הרפורמה בענף הרכב, בחירות באיגוד המוסכים
הודעה אחרונה מאת איגוד המוסכים, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
הי מה הקטע של חברות הליסינג (וספציפית של אלבר) לתת רק מפתח אחד במכירת רכב? מדוע הם צריכים לשמור אצלם מפתח? ובאותה נשימה - איפה ניתן לשכפל מפתח לרכב (כמובן כולל שלט)
הודעה אחרונה מאת שני8, -
-
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
היום אני עשיתי שיעור רענון על ידני שלא נהגתי אחרי 4 שנים על ידני עד היום אני נוהג באוטומט ואני רוצה לחזור לידני בקרוב אני קונה אוטו קטן חסכוני וידני. שאלה ראשונה: פשוט אני לא יודע מתי לעזוב בדיוק את קלאץ תמיד נכבה לי מנוע ומורה אמר לי שצריך לעזוב את קלאץ בעדינות בלי ברקס וגז רק קלאץ בלבד עד נקודת רעידה של אוטו במקביל נותנים טיפה גז תוך עזיבת קלאץ, מורה אמר לי שאני פשוט ממהר לעזוב את קלאץ וזה טעות ואני יודע פשוט זה עניין של תרגולים. ככה מוזר שעוזבים קלאץ באיטיות בעליות או במישור עד שאוטו ירעד וייסע? שאלה שנייה: בזינוק עלייה אני דווקא מופתע שבעליה לא צריך לשים ברקס וקלאץ ביחד אפשר "לשחק" רק עם קלאץ עד נקודת רעידה ואוטו עדיין לא מתדרדר לאחורה עד שנותנים טיפה גז מה שאני …
הודעה אחרונה מאת bigbosf, -
שלום נכבדיי, בימים האחרונים אני נתקל בתופעה מוזרה ומדאיגה ברכב. מדובר על סיאט לאון 1.8 Tsi בעלת גיר DSG שנת 2012 שעברה 14,200 ק״מ. לפני שאתם קוטלים - אני רציתי ידני, האישה התעקשה על אוטומט... לאחרונה בזמן האצה איטית ביציאה מהמקום, בשלב שהגיר מעביר מראשון לשני, מורגשות רעידות ממש קלות למשך שנייה. הכי קרוב לתאר את הרעידות האלה זה הרעידות שמרגישים בידני כשמרימים קלאץ׳ בהילוך ראשון בלי לתת מספיק גז. בהאצה אגרסיבית או נחושה מספיק לא מרגישים את הרעידות הללו. עשיתי עוד נסיון קטן והעברתי את ההילוכים למצב S והתופעה לא קרתה כלל וכלל. מזה אני מסיק שזה איכשהו קשור בסל״ד בו מועבר ההילוך. חשוב לציין שהתופעה לא מתרחשת בכל נסיעה וגם לא בכל העברה מראשון לשני. מישה…
הודעה אחרונה מאת eitama, -
- 1 תגובות
- 665 צפיות
היי! האם בגולף חדש צריך לעשות הרצה או שעושים במפעל ונוסעים כרגיל? אם צריך לעשות- איך?תודה
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2628018 בגדול הכתבה מוכיחה את מה שאנחנו אומרים כל יום בפורום - אין לחסוך על הצמיגים. אבל בחלק מהמבחנים הצמיגים המתחרים היו של מישלין, לא רק צמיגים סינים זולים. כמובן, הכתב היה מוזמן ע"י חברת GOODYEAR. האם אפשר להאמין שצמיגי GOODYEAR EFFICIENT GRIP עדיפים על צמיגים ירוקים של חברות מובילות אחרות , כמו MICHELIN ENERGY SAVER (שהשתתפו במבחן), או אם המבחנים היו נערכים ע"י חברת MICHELIN\PIRELLI\CONTINENTAL התוצאות היו שונות?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 0 תגובות
- 679 צפיות
שלום לכולם. אומנם אני לא פעיל פה בפורום, אבל כן קורא מפעם לפעם. היה בא לי לשתף אתכם בכתבה שקראתי. (באנגלית) תהנו. jalopnik.com/what-hollywood-stuntmen-can-teach-you-about-surviving-t-494913095 (מצטער על הלינק אבל אין לי אפשרות להוסיף לינקים בגלל מספר הודעות קטן).
הודעה אחרונה מאת idan577, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4377372,00.html מישהו יודע באילו חישוקים מדובר?
הודעה אחרונה מאת y.bar, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום הבאתי רכב מחול מגיע מחר לאשדוד ,איפוא אני יכול לעשות ביטוח ,אני יהיה עם הרכב חודשיים בארץ,והאם יש חברת ביטוח בנמל אשדוד לתיירים ? תודה
הודעה אחרונה מאת Littledevilben, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אז ככה, יש לי סיויק 95 שלאחרונה החום שלה התחרפן. מסתבר שצינור התפוצץ והחליפו לי אותו. לאחר מכן הוא זרק מבט מהמכסה של הרדיאטור ואמר שצריך להחליף והחליף... באותו רגע להחליף את הרדיאטור היה הגיוני אבל עכשיו אני לא כל כך בטוח. הוא שם לי אחד לא מקורי והוא הסביר לי שהלא מקורי לא שומר על קירור אחיד במנוע. מאז שחזרתי ועד עכשיו היה לי זמן לעבד את כל מה שקרה שם ועכשיו אני מרגיש כמו אדיוט גמור ומרגיש שדפקו אותי בשביל כסף גדול כי הצינור היה הכסף הקטן בסיפור. מה נראה לכם? גם לכם יש סיפורים עם רגשות דומים? אני רוצה לשנות קצת את ההרגשה של האדם המטומטם ביותר עלי אדמות חחח
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעוניין לבצע "מבחן שמיניות" (Figure 8 test בתרגום חופשי) עם הרכב שלי מכוון שהוא מספק דרך מצויינת לבדוק את הרכב בסביבה יחסית מבוקרת ובשטח קטן. האמריקאים תמיד מבצעים את המבחן בכל מיני מגרשי חניה פתוחים (בלי חוצצים בולטים בין שורות החניה) ושוממים עם כמה קונוסים. רציתי לדעת האם: 1. ישנם מגרשי חניה, רחוקים ממרכזי ערים שריקים בחלק מימי השבוע ובהם ניתן (לפחות תאירותית) לבצע את המבחן? 2. מה המצב החוקי מאחורי זה? אם אני למשל נתפס "נוסע בפראות" במנחת של ערד או במגרש חניה פנוי (אני משער שהם שווים מבחינת החוק, אבל אולי לא)? אני משער שמהירויות גבוהות לא יהיו (בטח בסביבות ה-60-70) אבל זה עושה הרבה רעש מכיוון הצמיגים מה שיכול להפריע. דוגמא (משניה 45 והלאה): …
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש ברשותי רכב במצב מצויין שכרגע אי אפשר להעביר בעלות (עיקולים), רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם הרכב הזה ? האם אפשר לשלוח את הרכב לגריטה כשהוא במצב כזה ? (יש טסט ויש הכל). האם אפשר למכור אותו ככה לפירוקייה ? הם ישלמו עליו יותר ממה שאני יקבל בגריטה ? הם יקבלו אותו אם אני יעשה לו תהליך של הורדה מהכביש ? או בקיצור - אם היה אפשר להעביר בעלות הייתי יכול לקבל על הרכב 7 אלף, אפילו 7 וחצי... מה הדרך לקבל עליו כמה שיותר בלי להעביר בעלות ? * אני לא מתכוון למכור את הרכב לחלקים למרות שאני יכול להרוויח יותר (אפילו הרבה יותר), המנוע עובד והרכב נוסע - הכל שלם חוץ מהצמיגים שהם במצב לא טוב ומהעובדה שלא בא לי להשקיע על הרכב הזה יותר מידי...
הודעה אחרונה מאת wil, -
מערכת הDSC
מאת Artxes- 10 תגובות
- 4 אלף צפיות
אהלן ברשותי מאזדה 3 2009 ורציתי לדעת קצת על מערכת הDSC ישלי כפתור שאני יכול לבטל את המערכת DSC לפי מה שאני יודע לא מומלץ לנסוע בלי המערכת. במה הנסיעה תהיה שנוה בלי DSC?.
הודעה אחרונה מאת Artxes, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
יש לי הונדה סיויק 99 ובבעלותי עסק קטן\פטור, האוטו משמש אותי בעיקר לעסק, נסיעות לבית הלקוח הבאת סחורה וכדו' הרכב רשום על שמי, האם העברת הרכב על שם העסק יביא לי הקלות מסוימות? לפי חיפושי בגוגל אני זכאי ל45 אחוז מתיקונים ודלק, אבל לא הבנתי מה זה ה45 אחוז האלה-האם זה החזר-או קיזוז? תודה למי שיסביר
הודעה אחרונה מאת nisim91, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
http://www.carmagazine.co.uk/News/Search-Results/First-Official-Pictures/Porsche-911-Turbo-S-2013-first-official-pictures/
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
טוב, 259. עדיין, התאוצה שלה בתחילת הדרך נראית פנטסטית. http://www.youtube.com/watch?v=tfcF80cDyc0 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
אם תהייתם מה פשר העבודות בכביש בנמיר פנקס-גורן מצלמה חדשה ממוקמת על נמיר לכיוון צפון קצת לפני הצומת נמיר פנקס. אני גר באיזור כמה שנים לא זכור לי שהיו באיזור תאונות רציניות,אבל מה כביש 3 נתיבים רחב ומזמין,אם המהירות המותרת באיזור היא 50 הרבה נהגים יחטפו דו"ח.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 335 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yuvalsa
- שחר 1
- פינדר
- BoazB11
- amosbmw
- ארז 1
- ברווז
- winner
- om2
- parnuk
- gtrs
- o.r