Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הונדה סיויק 99 ובבעלותי עסק קטן\פטור, האוטו משמש אותי בעיקר לעסק, נסיעות לבית הלקוח הבאת סחורה וכדו'

הרכב רשום על שמי, האם העברת הרכב על שם העסק יביא לי הקלות מסוימות? לפי חיפושי בגוגל אני זכאי ל45 אחוז מתיקונים ודלק, אבל לא הבנתי מה זה ה45 אחוז האלה-האם זה החזר-או קיזוז?

תודה למי שיסביר :-D

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

למען האמת, זה לא ממש משנה. אני בעל עסק והרכב רשום על שמי ולא על שם העסק. אחת הסיבות היא כי הרכב היה ברשותי עוד מלפני שפתחתי עסק. כל עוד הרכב רשום על שמך, ההוצאות מוכרות לטובת העסק. לגבי ה 45 אחוזים הללו פירושם, כל הוצאה שיש לך על הרכב, מתחיל מדלק וכלה בתיקונים מוכרים לך בתור הוצאות לעסק בשיעור 45 אחוזים בלבד. את היתרה, כלומר את ה 55 אחוזים אתה סופג עלייך. דוגמה, מילאת 100 שקלים דלק אז 45 אחוזים מזה מוכר לך כהוצאה מוכרת שמתקזזת מההכנסות, כמו כן, אתה תקבל בחזרה 45 אחוזים מהמע"מ ששולם עבור הדלק או כל הוצאה אחרת שנגבתה ממנה מע"מ.

המדינה יוצאת בהנחה שרוב השימוש ברכב נעשה בעבור הבילוי הפרטי שלך. לכן אתה מקבל רק 45 אחוזים החזר ולא 50 אחוזים או יותר מזה. ישנם אפילו אנשים שמנהלים יומן והם רושמים בדיוק לאן הרכב נוסע במשך היום וכל קילומטר שהרכב נוסע. למדינה זה לא טוב ועדיין היא תזכה רק ב 45 אחוזים.

אהה, דרך אגב קטן, ג'יפים לא מוכרים בהוצאה לעסק כלל וכלל. אלא אם כן, אתה מוכיח מעל ומעבר שהג'יפ נחוץ אבל באמת נחוץ לתיקוד של העסק. מי שחושב לקנות לנד קרוזר ולקבל בחזרה 45 אחוזים על ההוצאות השוטפות יכול רק לחלום על זה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בסכומים של עוסק פטור מדובר בדבר זניח למדיי - מה גם שאתה לא מתקזז על מע"מ (עוסק פטור) כך שאין הצדקה מיוחדת להצהיר על רכב בכלל (רק אם בא לך "לנצנץ" יתר על המידה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אחדד את עניין המע"מ על הוצאות הרכב.

המע"מ אינו מוכר בצורה מלאה (בהנחה ומדובר בעוסק מורשה/חברה) אלא רק שני שליש. לדוגמא: מילאת דלק ב1170 ש"ח בחודש אז המע"מ הכולל הוא 170 ש"ח. (1000 כפול 1.17%)

מהסכום של ה170 מנכים שליש שאותו אתה סופג ושני שליש מוכר לדיווחי מע"מ הדו חודשיים (מעל מחזורים מסוימים דורשים מעסקים לדווח כל חודש)

אז נניח וסך ההכנסות שלך היו באותו חודש 2340 ש"ח ( כולל מע"מ) אתה חייב למדינה 340 ש"ח. מהסכום הזה אתה מחסיר את המע"מ של שאר ההוצאות שלך, נניח שלא היו לך כלל הוצאות באותו חודש למעט הדלק, אז אתה צריך לשלם 340 פחות שני שליש של 170 = 226 ש"ח למדינה.

כפי שנאמר מקודם עוסק פטור אינו זכאי להטבת מע"מ (אם אני לא טועה, חלה עליו חובת דיווח פעם בשנה, אבל אני לא מכיר כי העסק שלי זה עוסק מורשה) וזה מכיוון שהוא אינו מפיק חשבונית מס/קבלה אלא רק קבלות (כאלה שניתן לקנות בחנות לכלי כתיבה) המדינה עושה זאת מכיוון שהיא לא רוצה שכל עסק קטן עם מחזור של פחות מ70K יתחיל לדווח למע"מ.

אגב הוצאות ביטוח, רישוי ואגרת טסט מוכרות 45% למס הכנסה אך אינן מוכרות כלל למע"מ מכיוון שהמחיר לביטוח ולמדינה באגרות טסט אינו מכיל רכיב של מע"מ.

מקווה שעזרתי!

שיהיה בהצלחה

פורסם

וואו! קראתי איזה 10 דפים באתרים של הממשלה ולא הבנתי נאדה ואתם סיכמתם הכול לתוך כמה משפטים! באמת כול הכבוד ותודה רבה. :-D

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

אסביר לך בקצרה. העסק הוא אתה ואין מה להעביר את הרכב ע"ש העסק. לגבי מע"מ בגלל שאתה עוסק פטור - אתה מחוץ לתחום. בגדול עם נחשוב שהכנסותיך עולות על הוצאותיך, הרווח כולו שלך.

לגבי מס הכנסה (וביטוח לאומי) כפי שאמרו לך 45% מכלל הוצאותיך מוכרות כולל המע"מ כולל פחת/ירידת ערך הרכב. אלא מאי בדרך כלל אצל עוסקים פטורים הרווח (הכנסה פחות הוצאה), כל כך נמוכים כך שאין חיוב במס וההכרה בהוצאה רכב לא רק שלא מועילה, כאשר עושים בדיקת השוואת הון היא לפעמים מפריעה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אני מוסיף שאלה שלא קשורה. הפקידה בביטוח לאומי אמרה לי שאני לא צריך לשלם להם כי אני רשום כעובד פחות מ4 שעות בשבוע זה נכון או שבנתיים מצטבר לי חוב שם? {לפי מה שהבנתי מחבר אן בן אדם שלא משלם לביטוח לאומי}

תודה מראש.

פורסם

לחדד קצת את הנושא

רק חברה בע"מ היא יישות משפטית.

גם בעוסק מורשה הרכב רשום על שם הבעלים ולא על שם העסק

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

כן רק אם יש לך חברה בע"מ אז אתה יכול לרשום את הרכב אן כל דבר אחר על שם העסק, אבל עוסק מורשה או פטור הוא המספר ת"ז שלך .

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם
אני מוסיף שאלה שלא קשורה. הפקידה בביטוח לאומי אמרה לי שאני לא צריך לשלם להם כי אני רשום כעובד פחות מ4 שעות בשבוע זה נכון או שבנתיים מצטבר לי חוב שם? {לפי מה שהבנתי מחבר אן בן אדם שלא משלם לביטוח לאומי}

תודה מראש.

אז ככה על מנת שכולם יבינו מה זה אומר ביטוח לאומי כדאי שנקרא לילד בשמו: ביטוח לאומי = "מס הכנסה 2"

מעל מדרגה מסוימת - שהיא לא גבוהה בכלל סביב ה45-50K הכנסות בשנה, ביטוח לאומי גובה 16% מההכנסות שלך לפי מדרגות. כל אזרח חייב לשלם ביטוח לאומי, בין אם זה בצורה הפקדה עצמאית כל חודש או באמצעות מעסיק (שזו אחריותו הבלעדית של המעסיק) במידה והאזרח הוא שכיר המקבל תלוש שכר.

לשאלתך, אם אתה עובד פחות מ-4 שעות, אתה לא עונה על ההגדרה שלהם למדרגה הראשונה ולכן אתה תצטרך לשלם את המינימום הנדרש (וזאת במידה ואתה לא שכיר) אם אתה שכיר אתה פטור מזה. אם לא, עלייך לשלם כל חודש איזה 100 ומשהו ש"ח וזאת על מנת להימנע ממכתב עוד שנה-שנה וחצי ככה עם חוב של יותר מאלף שקל. ביטוח לאומי אוהבים לא להודיע לך שאתה חייב כסף זה מכיוון שהם מפנקים אותך בקנסות והצמדה לקרן אחרי תקופה מסוימת שלכאורה הם טוענים שהם כן שלחו מכתבים. אמנם בשלב ההתחשבנות מולם הם מורידים את הקנסות אם מדברים אליהם יפה, אבל ההצמדה נשארת.

המלצה שלי לכל מי שלא עובד במקום מסודר עם תלוש או בעל עסק, לכו לביטוח לאומי להסדיר את התשלומים במידה ולא משלמים להם יש להם אפשרות לבצע עיקולים על החשבון בנק, צו עיכוב יציאה מהארץ ועוד שלל סנקציות שהחוק מתיר להם לעשות.

הייתי אומר שביטוח לאומי הם מספר 2 אחרי מע"מ בענייני אכיפת וגביית החוב. מע"מ יעקלו לך את חשבון הבנק, ידרשו ממך לשלם חוב מסוים וזה מבלי שהכנסת שקל באותה תקופה כי היית בחו"ל ושכחת בתום לב לדווח- ואז לך תרדוף אחריהם שישחררו לך את העיקול כדי שתשתלם את מה שאתה לא צריך לשלם- בקיצור סלט.

למרות הבלאגן מקווה שעשיתי לך קצת סדר.

• תוכן חדש...