Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט בראבו 2010 - סיכום 3 שנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אחרי 3 שנים עם פיאט בראבו רובוטית בליסינג, קצת לפני שאני מחזיר אותה לטובת רכב משפחתי 1600 מין המנין, חשבתי לחלוק כמה רשמים וחוויות אישיות שהי לי עם הרכב.

רציתי רכב שיתן קצת יותר מעדר ה1600 משפחומטיות. רכב נוח עם מנוע חזק שכיף לקחת בשבת בבוקר לנס הרים.

כשהגעתי לחברת ההיטק בה אני עובד אמרו לי שאוכל לקחת איזה רכב שאבחר. אחרי קצת מחקר והמון נסיעות מבחן החלטתי לקחת את הפיאט שענתה לי על כל הדרישות. כשביקשתי בליסינג פיאט בראבו, לא מעט גבות הורמו. המנהלים שלי (שנסעו על אלפא 159) אומנם הבינו את חיבתי למותג האיטלקי אך היו להם הסתיגויות לגבי המוניטין של הרכב.

היום, אחרי 3 שנים ו110000 ק"מ עם הרכב, אני אני יכול לומר שלא כל הקונספציות לגבי האמינות של פיאט נכונות למרות שהרכב לא הפגין אמינות יוצאת מהכלל (ועל זה בהמשך).

עיצוב פנים ונוחות: הרכב מעוצב בצורה מאוד מוכוונת נהג. יש הרגשה שהרכב "מחבק" אותך שאתה נכנס לתוכו. הקונסולה מוטה קלות לכיוון המהג מה שהופך את הגישה ליותר נוחה אך מוריד מהמקום של הנוסע ליד הנהג. הרכב לא מיועד לאנשים מעל גובה 1.80. גם במושב הנהג וגם במושב הנוסע אנשים גבוים ירגישו שלא בנוח. להסיע 4 מבוגרים ברכב זה כבר אתגר אמיתי בגלל מקום מאוד מצומצם מאחורה. הכיסאות מאוד נוחים ואינם מעייפים גם בנסיעות ארוכות. אפשר היה אולי להוסיף יותר תמיכה צידית באזור הגב העליון.

בידוד הרעשים הוא סביר כאשר רעש מנוע נוכח בתא הנוסעים אך צלילו אינו מתכתי כמו ברוב היפנית. רעשי רוח גם חודרים פנימה במהירויות של 100+.

מנוע: 1.4 טורבו עם 120 כ"ס ו21 קג"מ. נתונים רשמיים של היצרן לגבי ההאצה הם 9.6 שניות. אני מדדתי 9.8. המנוע הוא בהחלט החוזקה הגדולה ביותר ברכב. הוא חזק, המומנט זמין מסל"ד נמוך מאוד ולא מורגש מחסור בכול לכל אורך סקאלת הסל"ד. ב3 שנותי עם הרכב, לא היו בעיות במנוע וגם אחרי כל הקילומטרים בהם לא תמיד נהגתי בעדינות, המנוע סוחב מצויין. צריכת הדלק בסדר גמור כאשר בנסיעה משולבת הצריכה היתה 14 ק"מ ליטר ובבין עירוני גם הגעתי ל-17ק"מ.

גיר: הגיר בפיאט הוא רובוטי 6 הילוכים חד מצמדי מה שאומר שהחלפת הילוכים מורגשת מאוד גם אם מורידים קצת את הרגל מדבשת הגז בזמן מעבר הילוך. הגיר גם מצריך סימת לב מיוחדת בפקקים על מנת שלא יורגשו קפיצות ברכב ושלא יתחמם הקלאצ' (בעיקר בעליות). בסך הכל ההחלפות היו מהירות ובנסיעה רגוע לא הורגשו יותר מידי טלטלות. בסביבות 80000 ק"מ הקלאצ' התחיל להחליק מה שסודר במוסך ע"י מספר כיוונונים ועדכון תוכנה. ב100 קמ"ש מחוג הסלד יושב על 2400 מה שתורם לצריכת הדלק ולצמצום רעשי המנוע.

התנהגות: הפיאט מכויילת על הצד היותר קשיח מה שנותן הרגשה מצויינת בסיבובים. בעיר לעיתים הרכב מרגיש מעט קופצני אך לא בצורה מטרידה. מחוץ לעיר המצב הרבה יותר טוב כאשר רוב תחלואי מע"ץ אינם מורגשים. זה אומנם לא פורד פוקוס אך המתלים עושים עבודה מצויינת.

בכבישים מפותלים, מרגישים את שיתוף הפעולה של פיאט עם אלפא כאשר השלדה מתקשרת מאוד אך ההגה החשמלי (למרות שהוא חד ומדוייק) אילם. ישנו מצב ידני לגיר אשר אינו מתערב כאשר הוא מופעל מה שנותן שליטה מוחלטת בהעברת ההילוכים. כאשר מנותקת בקרת הייציבות, ניתן לקשקש בזנב ויש הרגשה נשלטת באופן כללי. יופי של רכב לחובבי נהיגה.

בעיות אמינות: במהלך 3 השנים היו לי בעיות חשמל רבות בפיאט אשר דרשו אישפוזים רבים במוסך.

הרושם הכללי היה שלא באמת ידעו כיצד להתמודד עם רוב הבעיות. עד עכשיו לפעמים הרכב מחליט לנעול את הדלתות ולהעלות את החלונות באמצע נסיעה.

בנוסף, הרכב שרף נורות בתדירות רבעונית, הרדיו המקורי לפעמים מסרב לעבוד, קצר גרם לגמגומים במנוע ובגיר ונגמר מצבר אחרי שנתיים. יכול להיות שאני נפלתי על רכב בעייתי אבל אני לא חושב שלאור הדברים האלו הייתי ממליץ למי שלא מוכן להתמודד עם בעיות לקנות את הרכב.

בעוד חודש אני מחליף את הפיאט לפורד פוקוס סטישן לכבוד הפיכתי לאבא חדש. אני יודע שאני יתגעגע לחויית הנהיגה בפיאט ולמראה המיוחד שלה. היה כיף לנהוג ברכב שאין כמותו הרבה בשוק ולדעתי יכל היה לזכות ביותר הצלחה עם הגיר היה יותר נעים ומוניטין האמינות היה יותר טוב.

מקווה שעזרתי למי שחשב לקנות פיאט בראבו.

יואב

פורסם

ראשית, שיהיה לך בשעה טובה על הפיכתך לאב.

כידוע, גם לי יש פיאט בראבו של העבודה. שלי נמצאת אצלי מזה קרוב לשנה וחצי, נכון להיום הספיקה לצבור כ-85K ק"מ.

אני שותף לחלק ממסקנותיך, ויחד עם זאת חולק על רבות מהן:

1. קונסולה מוטה לכיוון הנהג? אין לי מושג על מה אתה מדבר.
  2. אני 1.83 מ' ולא חש כל תחושת אי נוחות ברכב. לשמחתי, יש כאן כמה חברי פורום שאף מתנשאים לגבהים גבוהים יותר שנסעו עמי ברכב, אם ירצו יחוו גם הם את דעתם בנושא, אם כי להתרשמותי לא נוכחתי לראות שהם חשו בבעיה כלשהי עם הרכב בהקשר הזה.
  3. מניסיון: אין שום בעיה להסיע ברכב ארבעה ואף חמישה מבוגרים, כולל הנהג כמובן.
  4. המושבים הקדמיים לדעתי הם אחת הנקודות החלשות הבודדות של הרכב. חסרה לי מאוד תמיכה צדית ותמיכה לגב התחתון.
  5. בנסיעה בינעירונית סופר עדינה הצלחתי לחלץ מהמנוע הזה צריכת דלק של 1:14 (קצת יותר מ-800 ק"מ למיכל). בהנחה שאכן הצלחת להגיע ל-1:17, יוצא שהצלחת לגמוע 1,000 ק"מ על מיכל אחד. האומנם?
  6. בכל התקופה שבה הרכב אצלי, מעולם לא נדלקה לי התראה על טמפ' מצמד גבוהה. המצמד, אגב, עודנו תקין.
  7. דווקא ביחס להגאים חשמליים, זה שבבראבו יחסית מתקשר. זה בכלל לא הגה רע.
  8. באף אחד מהדגמים של קבוצת פיאט (כלומר: פיאט, אלפא רומיאו, לנצ'יה ואבארט) לא ניתן לנתק את בקרת היציבות (ESP). בדגמים שכן מצויידים ב-ESP, ישנו כפתור ניתוק ל-ASR בלבד. אין קשר בין ASR לבין כשכוש (עם כ') בזנב.
  9. בשנת 2010 פיאט בראבו הגיעה ארצה ברמת גימור מגניפיקו, אשר כלל לא צוידה ב-ESP. מה היתה רמת הגימור של מכוניתך?
  10. או שנפלת על לימון או שההתקנות המקומיות דפקו משהו ברכב. אצלי טפו טפו טפו הכל מתפקד באופן תקין.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
ראשית, שיהיה לך בשעה טובה על הפיכתך לאב.

כידוע, גם לי יש פיאט בראבו של העבודה. שלי נמצאת אצלי מזה קרוב לשנה וחצי, נכון להיום הספיקה לצבור כ-85K ק"מ.

אני שותף לחלק ממסקנותיך, ויחד עם זאת חולק על רבות מהן:

1. קונסולה מוטה לכיוון הנהג? אין לי מושג על מה אתה מדבר.
  2. אני 1.83 מ' ולא חש כל תחושת אי נוחות ברכב. לשמחתי, יש כאן כמה חברי פורום שאף מתנשאים לגבהים גבוהים יותר שנסעו עמי ברכב, אם ירצו יחוו גם הם את דעתם בנושא, אם כי להתרשמותי לא נוכחתי לראות שהם חשו בבעיה כלשהי עם הרכב בהקשר הזה.
  3. מניסיון: אין שום בעיה להסיע ברכב ארבעה ואף חמישה מבוגרים, כולל הנהג כמובן.
  4. המושבים הקדמיים לדעתי הם אחת הנקודות החלשות הבודדות של הרכב. חסרה לי מאוד תמיכה צדית ותמיכה לגב התחתון.
  5. בנסיעה בינעירונית סופר עדינה הצלחתי לחלץ מהמנוע הזה צריכת דלק של 1:14 (קצת יותר מ-800 ק"מ למיכל). בהנחה שאכן הצלחת להגיע ל-1:17, יוצא שהצלחת לגמוע 1,000 ק"מ על מיכל אחד. האומנם?
  6. בכל התקופה שבה הרכב אצלי, מעולם לא נדלקה לי התראה על טמפ' מצמד גבוהה. המצמד, אגב, עודנו תקין.
  7. דווקא ביחס להגאים חשמליים, זה שבבראבו יחסית מתקשר. זה בכלל לא הגה רע.
  8. באף אחד מהדגמים של קבוצת פיאט (כלומר: פיאט, אלפא רומיאו, לנצ'יה ואבארט) לא ניתן לנתק את בקרת היציבות (ESP). בדגמים שכן מצויידים ב-ESP, ישנו כפתור ניתוק ל-ASR בלבד. אין קשר בין ASR לבין כשכוש (עם כ') בזנב.
  9. בשנת 2010 פיאט בראבו הגיעה ארצה ברמת גימור מגניפיקו, אשר כלל לא צוידה ב-ESP. מה היתה רמת הגימור של מכוניתך?
  10. או שנפלת על לימון או שההתקנות המקומיות דפקו משהו ברכב. אצלי טפו טפו טפו הכל מתפקד באופן תקין.

לגבי סעיף 9 נראה לי מדובר רק על דגמי 2009

יפעע..

פורסם

אני עם בראבו מליסינג קרוב לשנתיים ו50 אלף קילומטר וגם אני לא מסכים עם חלק מהדברים

* אני מסכים שתכנון תא הכפפות מצמצם את מרווח הנוסע, אבל בין זה לקלאסרופובי... אני מעל ל1.85מ' וכנר נהגתי מספר פעמים עם 3 ו4 נוסעים נוספים, כאשר שני אחיי במושב האחורי ( שניהם מעל ל1.95מ) בלי תלונות (גם מרווח הראש הוא מצוין).

* מסכים לגבי המושבים הקדמיים, הרכב יודע לפנות טוב יותר ממה שהם יודעים לאחוז. מצד שני הם נוחים ולא שוקעים יותר מדי, אני עושה הרבה נסיעות ארוכות בסוף שבוע (הייתי עם הרכב מעל ל10 פעמים בחרמון, 5 פעמים במנרה, אילת וכדומה...) ולעומת היונדאי שהחליפה יש הבדל של שמיים וארץ.

* עם כל הפקקים של תל אביב/רעננה ונסיעות לצפון בשבת בבוקר עם וולנטיין וציטה, אני לא מצליח לרדת מ12 ק"מ/ל (8 ביונדאי)

* תקלות לא היו, למעט נורת בדוק מנוע שכבתה לבדה לאחר יום וחצי והודעה על מצמד חם בגללה טעות שלי הגז היה מעט לחוץ בעמידה ברמזור.

* אני עובד ידנית לחלוטין, בשנה הראשונה הייתי ב"אוטומט", אבל אני פשוט נהנה יותר להעביר לבד. המומנט במנוע מדהים (ביחס לקבוצה), ואפשר להתקדם בהילוך שישי ב70 קמ"ש בלי בעיה.

* המקום המקורר לבקבוק במשענת היד הוא רעיון מצוין.

מה שכן מפריע:

המזגן! למה לעזאזל כשאתה עוצר ביום חם הוא מפסיק לשניה לעבוד? ובכלל שהרכב לא בתנועה לזמן יחסית ממושך (פקק בכניסה לסחנה ב9 בבוקר) הקירור שלו חלש.

סף ההטענה גבוה (עיצוב) וזה קצת לא נוח, אבל יחסית יש הרבה מקום בתא המטען, כאשר עם מושב אחורי מקופל אני מכניס שני זוגות אופני הרים ( גלגלים מפורקים) ויש מקום לכל הציוד

רעשי רוח במהירות יחסית נמוכה של 100, בעיקר מהחלק העליון של הדלתות הקדמיות (ליד קורה B). הרעש לא מתגבר הרבה יותר כך שבמהירויות גבוהות יותר הוא יותר סביר יחסית למהירות.

רמת הגימור הנמוכה קצת מעצבנת, מה שלי הכי חסר זה בקרת השיוט.

הקריאה של דיסקי MP3 עם כמה מאות שירים היא יחסית איטית עד שהרדיו טוען את כל הרשימה.

מבין כל ה"עדר" למי שאין ילדים עם עגלות ושל מחפש רכב עם הגיר הכי חלק, הבראבו היא (הייתה? ) הבחירה הכי טובה לדעתי.

בשיפוצים

פורסם

1. בבראבו שאני מכיר ( ידנית אגב ), הבעיה הרצינית היחידה בקרוב לשלוש שנות ההיכרות שלנו היתה הופעת בועות בסמלון "פיאט" על ההגה שהוחלף כמובן ( הסימלון לא ההגה ).

2. אני לא בגובה הנדרש לצורך בדיקת ההתאמה לנהגים או נוסעים גבוהים במיוחד, כך שבענין הזה אין לי מה להוסיף.

3. לאוטו הזה שתי מגרעות מובנות, האחת חלון אחורי קטן וצר, השניה כסאות קדמיים לא נוחים ברמה מטרידה עם מושב קצר מדי והעדר תמיכה לירכיים באופן שמקשה מאוד למצוא תנוחה נוחה לנהיגה.

4. משאר הבחינות מדובר ב"בובה" של אוטו שבאמת ובתמים מצליח לשלב פרקטיות מאוד סבירה, איכות חומרים והרכבה בהחלט טובים, אחזקה זולה, אמינות מעל למצופה מ"טוני" הידוע וכל אלו עם לא מעט ביצועים, אופי וכן גם כיף.

5. ועיקר שכחתי, הוא גם נדיר ברמות על מה שמקנה למי שנוהג בו סוג של תדמית מפוצלת, אידיוט מושלם מחד ואנין טעם מאידך, תלוי כמובן בעיני המתבונן.

פורסם

הבראבו שלי היום עם 121k על מד המרחק! {שלוש שנים היא תחגוג באוקטובר}הכל עובד, עד היום מבחינת חשמל הוחלף מצבר בשנתיים באחריות [ עניין סביר לחלוטין} ומספר מנורות שנשרפו גם בתחום הסביר לחלוטין { אני תמיד מדליק אורות} , קלאץ אורגינלי עדין. במוסך שלי מספרים כל פעם מחדש שזאת הבראבו שנסעה הכי הרבה שהם מכירים וכל פעם הם נדהמים כשרושמים לי את הק"מ שעבר הרכב.

הבוס שלי החליט להחזיק את הרכב 4 שנים ולכן אני אחליף אותו עם קרוב ל200k יהיה מעניין לראות איך הוא יחזיק מעמד . הטיפולים תמיד נעשים בזמן כלום לא נחסך אבל הרכב עובד הרבה ולא מעט פעמים גם קשה .

אם ההיתי צריך לבחור לו מחליף היום ההיתי ממש מתקשה במיוחד שסמלת מסרבים להביא לכאן את הגרסה כפולת המצמדים שלו והמולטי אייר { אולי מפחד שהגולייטה תפגע משילוב כזה ?}.

ממה שהבנתי הרכב ימכר בארץ רק בהזמנה מיוחדת כרגע והוא כבר אינו מופיע באולם התצוגה .

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

אני גם חושש שבעיות החשמל מקורן בהיתעסקות ישראלית בהתקנות השונות, עוד לא שמעתי על בראבו עם כל כך הרבה בעיות חשמל ואישפוזים במוסך לרכב חדש.

אני בונה על הרכב בתור יד שניה לעתיד :-).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני 1.87 והבראבו מרגישה מרווחת והגג גבוה. הדבר היחיד שקצת מפריע לי זה שגם כשהכיסא מונמך עד הסוף, השמשה הקידמית מתחילה נמוך מדי וכשאני ראשון ברמזור לפעמים קשה לראות את הרמזור בגלל זה.

לגבי צריכת הדלק, אני לא מצליח להגיע לצריכה שאנשים מזכירים כאן. לי יש צריכה של 10-11 ב90% נסיעה עירונית די רגועה בשעות הפקקים.

אולי זה בגלל הגיר הידני ובעיקר בגלל שיש לי יש צמיגים רחבים (17.45.225)

פורסם

אז אני אצטרף גם לשרשור,

גם אני נוסע על בראבו,

וגם אני לא נמוך, והרכב פשוט מדהים, נוח. זריז.

ללא שום תקלות !.

שום כלום.

לא חשמל ולא מנוע, הקונסולה אכן מופנית לכיוון הנהג אבל זהו לא מינוס, אלא פלוס, יתרון !.

בקשר לבעיות חשמל שלך, אכן מדובר בתקלות שיצרו מתקינים בארץ של אזעקה\מרימי שמשות.

ממליץ בחום למי שמחפש אחת כזו.

אני מבטיח לך שתתגעגע, אחריי שתסע על הפוקוס.

פורסם
הבראבו שלי היום עם 121k על מד המרחק! {שלוש שנים היא תחגוג באוקטובר}הכל עובד, עד היום מבחינת חשמל הוחלף מצבר בשנתיים באחריות [ עניין סביר לחלוטין} ומספר מנורות שנשרפו גם בתחום הסביר לחלוטין { אני תמיד מדליק אורות} , קלאץ אורגינלי עדין. במוסך שלי מספרים כל פעם מחדש שזאת הבראבו שנסעה הכי הרבה שהם מכירים וכל פעם הם נדהמים כשרושמים לי את הק"מ שעבר הרכב.

הבוס שלי החליט להחזיק את הרכב 4 שנים ולכן אני אחליף אותו עם קרוב ל200k יהיה מעניין לראות איך הוא יחזיק מעמד . הטיפולים תמיד נעשים בזמן כלום לא נחסך אבל הרכב עובד הרבה ולא מעט פעמים גם קשה .

אם ההיתי צריך לבחור לו מחליף היום ההיתי ממש מתקשה במיוחד שסמלת מסרבים להביא לכאן את הגרסה כפולת המצמדים שלו והמולטי אייר { אולי מפחד שהגולייטה תפגע משילוב כזה ?}.

ממה שהבנתי הרכב ימכר בארץ רק בהזמנה מיוחדת כרגע והוא כבר אינו מופיע באולם התצוגה .

הג'ולייטה לא תיפגע מגירסה איזו שהיא של הבראבו ולו בשל כך שהבראבו כבר עם רגל אחת מחוץ למשחק והמחליפה שלה הגם שלא הוכרזה עדיין לידיעתי, תהיה כנראה מבוססת על הדארט של קרייזלר שמבוססת מצידה על הג'ולייטה, כך שמדובר על סוג של סיבוב. מצד שני יכול להיות שלא תהיה לה מחליפה כלל והיצרן יבחר להתמקד בשוק האמריקאי שם הוא רווה יותר נחת. באירופה שווה כנראה להתרכז בואריציות שונות של ה 500.

פורסם

למה כל הבראבו טורבו רובוטיות ???

אני רוצה בראבו טורבו ידנית! ולא סתם בראבו עצלה 1.4

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

• תוכן חדש...