רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הי, יש לחברה שלי קליאו B שנת 2000 שחלטנו להחליף. בעודנו מחפשים רכב חדש התגלה חור בצינור מתכת (עלות התיקון במוסך לא-מורשה 1,500 ש"ח כולל מע"מ בערך) החלטנו לא לתקן את הרכב כלל אלא "לזרוק אותו לפח". קראתי מלא סיפורים על אנשים שמכרו את הרכב לסוחרים ואחרי זה קיבלו דו"חות חנייה, מהירות וכו.... מה בדיוק הנוהל כדי שהבחור שלו אני מוכר את הרכב ידאג לפירוק סופי של הרכב? מצאתי בגוגל תחת "מכירת רכב לחלקים" מלא אנשים, כך שלמצוא "קונה ייעודי" אין לי יותר מדי בעיה. השאלה היא מה בדיוק הנוהל מבחינת משרד התחבורה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
מתן גז בניטרל
מאת UniqueZ-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם פעולה זו יוצרת בלאי גבוה יותר למנוע בסל״ד 4000 למשל מאשר מבנסיעה באותו סל״ד ?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
נראית אופציה מעניינת לחובבי רכבי הסדאן אשר רוצים קצת פלפל. המנוע החזק בקטגוריה והספק שמתקרב ל- 200 כ"ס לא הולך ברגל. מצד שני הביצועים דומים לאלו של הגולף 1.4 והפוקוס 2 ליטר, אבל כאן מדובר בגיר אוטומטי רגיל ולא בגיר רובוטי כפול מצמדים. גם המחיר טוב, קצת יותר זול מהמתחרות הנ"ל. http://www.cartube.co.il/car-news/67-car-news-cat/2709-בישראל-אופל-אסטרה-ברלינה-1-6-טורבו-–-מחיר-החל-מ-139,990-שקל.html
-
- 4 תגובות
- 678 צפיות
שלום, קניתי לפני ימים אחדים פיג'ו 307 2006 x line (הצורה החדשה). משהו יכול לומר לי אם הדגם הנ"ל כולל בקרת יציבות.
הודעה אחרונה מאת hagaihal, -
השכרת רכב ברומא. הכותרת נערכה
מאת Guest botzek1- 4 תגובות
- 843 צפיות
ביום שני אנחנו טסים לרומא בה נשהה עד יום רביעי בבוקר אז ניצא לכיוון פירנצה. אני משכיר רכב מסיקסט דרך סקי עמי. מאיזו תחנה כדאי לי להזמין את הרכב? ראיתי שיש תחנת השכרה סמוך לתחנת רכבת טרמיני אליה קל להגיע מהמלון אך זה בלב העיר. האם כדאי משם? אם לא אז מהיכן ואיך מגיעים לשם מאיזור הוותיקן (שם המלון)?
-
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בעוד כמה זמן יש לי מילואים ל3שבועות למטרת תרגיל. בגלל שהבסיס נמצא בחור, אני אבוא עם הרכב הפרטי. לפי מה שהבנתי , נוסעים לשטח עם רכבים צבאיים ועושים את התרגיל ( לא יודע כמה ימים ניהיה שם בשטח ) . עלה בי החשש של מה עושים כשהרכב יעמוד הרבה זמן ללא הנעה ? בדרך כלל איך מילואימניקים מתנהלים כשהם באים עם הרכב פרטי בשביל לא להגיע למצב שהמצבר יתרוקן ?
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
M235i תמונות ראשונות 1 2
מאת Nad- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
תמונות מצורפות. לפי דעתי נראית טוב מאוד,אחחח והצבע מדהים! מקור http://www.2addicts.com/forums/showthread.php?t=841137
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 38 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
העפעפיים סוגרים עליך... אתה לוגם כוס אחרי כוס של קפה מזעזע בטעם של שמן מנוע רק כדי להישאר ער אתה מסתכל על מחוג המהירות ואומר לעצמך ״לא, זה לא המחוג של החום מנוע, זאת המהירות״ מאחורה ילדה בת 5 על אופניים ורודים עם גלגלי עזר מהבהבת עם הפנסים וצופרת בזעם, זורקת קללות ואצבע משולשת שהיא עוקפת אותך במהירות. מד הסל״ד מראה כמעט סרק והאוטו שואל אותך ״ברצינות? מה זה ה1 באפריל?״ ואתה כל-כך עייף, מת לפתוח כרית אוויר ולהניח עליה את הראש ברכות רק לא להירדם! לאור המצב הכלכלי העגום החלטתי שאת הנסיעה השבועית שלי לאריאל אני יעשה על 90 קמ״ש. ניסיונות עבר הוכיחו שאני יכול לחסוך מיכל דלק שלם כל חודש רק ככה - שעה הלוך, שעה חזור בלי דרמות וגז קבוע כל הדרך, העיקר לא לחצות את ה90…
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן לכולם, אבד לי הרשיון רכב ומחר יש לי טסט,לא אחראי מבחינתי אני יודע. האם למישהו יש מושג איכן ישנה עמדה פעילה במוצ"ש? האם העמדות ממוקמות מחוץ למשרד הרישוי? או בתוכו? האם פעילות במוצ"ש? הבנתי שבסניפי סופר פארם ישנם אבל לא כל כך ברור אם זה רלוונטי. אשמח אם מישהו יגיד לי בוודאות איכן ישנה עמדה שפעילה במוצ"ש . עדיפות לאיזור אשדוד. אבל בלית ברירה אגיע לכל מקום
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 776 צפיות
אני רוצה לדעת הוצאות יצאו לי על רכב איזה שיקולים צריך לקחת (יודע שזה מורכב) נגיד כמה יעלה ביטוח בממצוע? -למשל אם אקנה רכב אז הוא יהיה רכב קומפקטי חסכוני מבחינת דלק ולא יקר(צריך עצה לסוג רכה וכמה בערך עולה)
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- 4 תגובות
- 776 צפיות
הי, אחרי כמה שנים טובות עם רכב ישן יחסית התפתיתי והחלטתי ללכת על גולף 2009 1.6. מצאתי אחת שעברה בקושי 29,000 ק"מ, יד ראשונה במצב מעולה (ממהנדס דווקא העניין שמבחינת ביטוח נראה שזה כאב ראש לא קטן והמחירים בשמיים כמו גם הדרישות (איתוראן פעיל+כספת וכד'). לגבי עבר ביטוחי - בשלוש השנים האחרונות הייתי עם צד ג' בלבד (ללא תביעות כלשהן / שלילות). נתקלתי בהצעות הזויות של כ-4.5K (נהג יחיד מעל 34), והצעות זולות יותר מחייבות בעלויות מיגון גבוהות. מסתבר שיש פער די גדול משאר הפחומטיות אז יש מצב שעלות הביטוח תפיל את העניין. אשמח לכל מי שיכול לסייע במחיר שפוי יותר תודה !
הודעה אחרונה מאת benben27, -
- 3 תגובות
- 924 צפיות
http://www.autoshow.co.il/default.aspx?pageid=135
הודעה אחרונה מאת איגוד המוסכים, -
- 2 תגובות
- 749 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_312.html
הודעה אחרונה מאת איגוד המוסכים, -
- 2 תגובות
- 783 צפיות
ברשותי פולו 2002 (1.4 16v 75hp) אוטומטית. סלבה מהפורום עזר לאבחן שהמצערת זקוקה להחלפה (מקבלים שגיאה כשרוצים לבצע כיול) אז החלטתי לחפש את החלק המדובר באיביי. הבנתי מסלבה שאולי תהיה בעיה עם המכס - הם לא יאשרו הכנסת הרכיב לארץ. האם יש דברים בגו או שאפשר להזמין את זה ללא חשש? המצערת - ebay.com/itm/VW-Polo-6N2-1999-2001-Hatchback-1-4-16V-Throttle-Body-New-036133064D-/230875664647?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item35c1431107&vxp=mtr
הודעה אחרונה מאת 123sz, -
אני מחפש רכב חדש, תקציב 200K ביום שלישי עשיתי סיבוב בסוכנויות הרכב השונות בחיפה, בסוף המסלול הגעתי לסוכנות קיה "אילן נחימוב" בשד' ההסתדרות. בסוכנות יושבים שני נציגי מכירות, אחד במחשב והשני מדבר בטלפון שיחה פרטית (מכמה משפטים שהצלחתי לתפוס זה לא היה בענייני עבודה) במשך חצי שעה אני מסתובב באולם, מסתכל על הרכבים ומנסה לתפוס את עיניהם של הנציגים שמה אחד מהם יואיל בטובו לבוא ולדבר איתי (מה שהיה ברור מאליו בכל סוכנות אחרת) לא ברורה לי אסטרטגיית המכירה של קיה, כנראה שהלקוחות שלהם לא מעוניינים בשירות אדיב ונעים. משיחה עם חבר שבדיוק מחפש גם הוא רכב והיה באותו סוכנות בשבוע שעבר, הוא קיבל יחס דומה. אני בכל מקרה יצאתי מאולם התצוגה בלי לשמוע ולו פרט אחד על הרכבים, לח…
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ממבחנים שנערכו בארה"ב ל SUV קטנים כמו ההונדה CRV ואחרים, סוברו פורסטר והמיצובישי אאוטלנדר היו הכי בטוחים. הרגנגלרים והפטריוט הפגינו ביצועים נחותים. טיוטה לא נתנה את RAV-4 שלה למבחן בטענה שהוא מצריך שינויים במבנה. הנה הכתבה במלואה. http://finance.yahoo.com/news/only-2-13-small-suvs-well-crash-tests-133503625.html
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
זו המודעה השניה ברצף שאני מחייג למוכר (כביכול) לפי מודעה ביד2 והמשיב אומר שלא מוכר כלום ותוהה איפה פרסמו את הטלפון שלו.
הודעה אחרונה מאת wwave, -
כמי שחזר משהיה ארוכה בחו״ל לא מזמן התפלאתי מחוסר המודעות פה לשימוש בטלפון נייד בזמן תדלוק. בלי להכנס לוויכוח האם זה הגיוני או לא הגיוני, אין פה שום חוק או נוהג בארץ לגבי זה? הבוקר עמדתי מאחורי רכב והנהגת דיברה בסלולרי במשך כל זמן התדלוק, מצב שבאנגליה למשל היה גורם לחבר׳ה בתחנה לנזוף בה בכריזה שתפסיק מייד...
הודעה אחרונה מאת idan192, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מדובר על רכב שיוצר ביולי 2009 (לפי מסמכים שהמוכרת שלחה) , ופורסם ב 2 לוחות המודעות האלה כאשר שנת היצור המוצהרת "שופרה" לשנת 2010 . הודעה על ההטעיה נשלחה לשני הלוחות, דרך אתרי האינטרנט שלהם, אבל לאחר כמה ימים אין תגובה, ומודעת המכירות המטעה ממשיכה להופיע בלוחות. האם נורמלי ש YAD2 ו WINWIN יתעלמו ממודעה ש"משפרת" את הרכב הנמכר? יהודה
הודעה אחרונה מאת פושה, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://autos.yahoo.com/news/maserati-smashing-in-china--a-trend-or-publicity-stunt--213234369.html?fb_action_ids=10151605362949320&fb_action_types=og.recommends&fb_ref=facebook_cb&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210151605362949320%22%3A610065835687756%7D&action_type_map=%7B%2210151605362949320%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=%7B%2210151605362949320%22%3A%22facebook_cb%22%7D אמיתי לחלוטין. הכתבה והסרטון בקישור המצורף
הודעה אחרונה מאת wwave, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם! רציתי להתייעץ איתכם לגבי מצב חניה שלי. יש לי שתי אפשרויות של חניה, או להיכנס לחצר שלי שיש בו חצץ, או להחנות את הרכב על הכביש ולהיות חשוף לונדליזם ברחוב. אם להחנות על חצץ במשך יום שלם אינו פוגע בצמיגים אז השאלה שלי מיותרת. אז השאלה העיקרית האם אבנים/חצץ הורס את הצמיג?
הודעה אחרונה מאת elians, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 801 צפיות
עברתי הכל, אך נכשלתי על לוחית רישוי אחורית. הבוחן אמר שהצבע הצהוב דהוי, אפשר להכשיל על זה בכלל? אמרו לי ללכת לסדר את זה מאחורה, עולה 60 שקל. ראיתי שרשום בשלט ואחר כך גם בטופס שאם הליקוי הוא רק בלוחית רישוי , ניתן לעבור טסט אם חותמים על התחיבות להחליף את הלוחית תוך 48 שעות. באתי לפקידה במשרד ואמרתי לה שאני אחליף במקום אחר, והיא התעקשה שעלי לחזור אליהם לאחר התיקון. מכיוון שאז לא התעמקתי במה שקראתי סמכתי על מה שאמרה לי. לאחר מכן התקשרתי לשם מהדרך והיא שינתה את מה שאמרה ואמרה שעלי להחתים את הבוחן במקום. האם צריך לשלם על טסט חוזר? אני לא מתכוון לשלם אחרי שהם הטעו אותי ככה למרות שהיו אמורים להעביר אותי. האם מישהו היה במקרה דומה? או מכיר את הנהלים? יש מקום לתלונה? האם…
הודעה אחרונה מאת elians, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
נראה כאילו עקרו ביסודיות כל שלט מהירות שהיה קיים - בעצם לא קיים כל שלט מהירות לפחות ממסובים עד כפ"ס. גם שלט כניסה לדרך מהירה (=110) - לא קיים. מצאתי רק שלטי "קצה קטע" בכבישים המשתלבים... אז כמה מותר?? כאילו בכוונה מנסים לבלבל אותנו כדי שניתפס במצלמות שבדרך...
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כפי שמפורסם ב-ynet: מהירות הנסיעה של הנהגים לא באמת השתנתה, כמו שטענו לפני, או ציפו שיקרה. מה שיותר חמור הוא זה: זה גם מתייחס בצורה די יפה לאחת מהבעיות הכי חמורות בכבשי ישראל - אנשים שלא שומרים על הימין, ומתעקשים לנסוע בנתיבים השמאליים יותר במהירות נמוכות בהרבה משאר הרכבים סביבם. מעניין עוד כמה שנים יעברו לפני שיפול למישהו כאן האסימון במה באמת צריך להלחם בכבישי ישראל.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
לילה טוב לכולם נדלקה לי שוב נורת מנוע אחרי שאיפסנו את המנורה במוסך כלשהו,היום במהלך הנסיעה פתאום היא נדלקה שוב ויש הרגשה ברורה של איבוד כוח רציני מהרכב. איפה אפשר להשיג חיישן נקישות ? תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת hagggg55, -
כדאי שהממשלה שלנו לא תראה את זה (קיצור האור הצהוב ברמזור בארהב לטובת הפקת יותר דוחות)
מאת Life_SyStem- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה דעתכם, הדבר קיים בארץ? http://www.autoblog.com/2013/05/15/florida-dot-quietly-changed-yellow-light-standards-municipaliti/#continued
הודעה אחרונה מאת dk87, -
יש לי דיון קצרצר, מקווה שתזרמו. איזה רכב אתם הכי אוהבים ואיזה רכב אתם הכי שונאים? אם אפשר לחלק את זה לקטגורייות אני אשמח. אני אתחיל: רכב משפחתי:מאזדה 3 מנוע 2000 שחורה(אני בן 20 אבל עם התלהבות של ילד, מה נעשה...) רכב מנהלים:הונדה אקורד\מאזדה 6. רכב האצ'בק:טויוטה אוריס. רכב שאני הכי לא אוהב: כל רכב שלא יפני, מצטער.
הודעה אחרונה מאת cars-@-lover, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, רציתי לדעת צריכת דלק של סיטרואן c5 מנוע 2000 בשנתונים 2005-2008 גם צריכת דלק של c4 פיקאסו תודה
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קראתי את האשכול שפתח נעם וזה הזכיר לי מקרה שקרה לי לפני חודשיים וחצי שדי ניסיתי לשכוח , אבל מה שנעם כתב שם גרם לי להיזכר ולרצות לשתף אתכם: יש לי חמש שנים רישיון על דו גלגלי וארבע שנים רישיון על רכב- מעולם לא הייתה לי תאונה , בעצם מעולם לא עברתי תאונה באשמתי. ב-15 לפברואר החלקתי עם הקטנוע- החלקה ראשונה לאחר שלוש שנים. לא הספקתי לעכל את זה ולהפיק לקחים באמת וב-15 למרץ פירקתי לאחי הקטן את הרכב ואת זה רציתי לשתף אתכם: 15 למרץ, יום ראשון של אזרחות אחרי שבע שנים של מדים, אני משתחרר מהצבא עם 25 שקל בבנק מחייך וקם לבוקר חדש. לאחי הקטן הייתה קיה פרייד שנת 95 שעשתה עם כולנו חסד בזה שהניעה בכלל , הרכב כבר היה עייף מאוד ובכנות- היה מזעזע. אבל זה מה שהיה יצאתי מהבית לעבוד…
הודעה אחרונה מאת nir100, -
נסיעה לרהט 1 2
מאת rsm130d-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אני רוצה לנסוע לרהט אבל מצד שני אני חושש כי אני פוחד מזריקת אבנים ( הפחד נותר מהשירות הצבאי ). רציתי להתייעץ איתכם , האם זה בטוח לנסוע לשם ? מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 295 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- hans
- baer
- santiago
- דור--
- 3n
- MOTIOZ
- `Infinity
- MRobot
- GTI33
- vadimavto
- thema832
- BRAVO_SX