Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא, זה אמנם נראה לי מטומטם, אבל לא באמת מפריע. בוודאי פחות מאנשים שמעשנים בתחנת דלק, למשל.

תראה, בסופו של דבר השאלה היא מה רמת הסיכון מול המאמץ למנוע אותו ומה ההפסד שנגרם בגלל ההימנעות.

באופן עקרוני אתה יכול לצאת מהרכב כשהוא מונע ואתה מדבר במכשיר סלולארי, ללא נגיעה במתכת תוך כדי עישון סיגריה ולא יקרה לך שום דבר.

אבל האם אתה רוצה לקחת את הסיכון הזה?

אפשר לא לעשן בזמן התידלוק (אין צורך להסביר את הסכנה).

אפשר להתאפק ולא לדבר בסלולארי 5 דקות (מכשיר חשמלי, ניצוץ, חשמל סטטי).

אפשר גם לתדלק במנוע כבוי (דלק בטמפרטורות שונות - לא יודע אם התאוריות האלו בכלל נבדקו אי פעם).

מה ההפסד הגדול שייגרם אם תעשה את כל אלו?

למה לקחת סיכון במקום כמו תחנת דלק?

למה דווקא בתחנת דלק?

כדי להוכיח ש"הנה! לא קרה כלום!" ?

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה הקשר?

אתה באמת לא הבנת?

בלי שום קשר להאם הסכנה פה אמיתית או לא, הטענה שלך היתה שאתה לא מכיר מקרה אחד שבו תחנה התלקחה כתוצאה משימוש בטלפון נייד ומכאן הרציונל שלך שזה לא מסוכן.

ואני אמרתי שאני לא מכיר מקרה שבו מטוס התרסק כתוצאה ממכשיר שנשאר דולק במצב דיבור ולמרות זאת זה אסור בטיסה.

הקשר די ברור...

פורסם
תראה, בסופו של דבר השאלה היא מה רמת הסיכון מול המאמץ למנוע אותו ומה ההפסד שנגרם בגלל ההימנעות.

באופן עקרוני אתה יכול לצאת מהרכב כשהוא מונע ואתה מדבר במכשיר סלולארי, ללא נגיעה במתכת תוך כדי עישון סיגריה ולא יקרה לך שום דבר.

אבל האם אתה רוצה לקחת את הסיכון הזה?

אפשר לא לעשן בזמן התידלוק (אין צורך להסביר את הסכנה).

אפשר להתאפק ולא לדבר בסלולארי 5 דקות (מכשיר חשמלי, ניצוץ, חשמל סטטי).

אפשר גם לתדלק במנוע כבוי (דלק בטמפרטורות שונות - לא יודע אם התאוריות האלו בכלל נבדקו אי פעם).

מה ההפסד הגדול שייגרם אם תעשה את כל אלו?

למה לקחת סיכון במקום כמו תחנת דלק?

למה דווקא בתחנת דלק?

כדי להוכיח ש"הנה! לא קרה כלום!" ?

כי לפחות בכל הקשור לטלפון זה לא באמת סיכון, אלא אגדה אורבנית שתודלקה היטב. במקרה של סיגריה אין באמת מה להסביר - אש גלויה, אבל המקרה של הטלפון כל כך רחוק מהמציאות שזה פשוט מרגיז שהצליחו לנפח אותו כל כך. ההתנשאות בלומר "תתאפק ואל תדבר בסלולארי" מתאימה למערכת יחסים של הורה/ילד, אולי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

המטרה להקטין סיכון כמה שיותר.

הנה עובדה שהרבה אנשים לא חושבים - ישנו סיכוי גבוה שתיפול באמבטיה מאשר מכל פעולה אחרת שאתה מבצע ביום יום.

לכן כאשר אני מסיים להתרחץ אני אומר שסיימתי את המטלה הכי מסוכנת להיום. כאמור צמצום סיכון, לכן מומלץ לשים שטיח פלסטיק מונע החלקה + ידיות.

אני מניח שזאת הסיבה לנייד, אומנם לכאורה נראה טיפשי אבל מקסימום אי אפשר לדבר בנייד כ-5 דקות.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

אז למה אתה לא פועל לחקיקה לחיוב התקנת שטיח גומי/פלסטיק באמבטיה? או, אתה יודע מה, להתקנת תקן רצפת אמבטיה כך שתהיה משופשפת ומונעת החלקה? אני כבר לא מדבר, כמובן, על הרחבת התקן למקלחונים, זה הרי ברור מאליו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אחרי כל המיסים אתה רוצה שהאזרחים ישלמו עוד:wink: .... זה לא יעבור.

אבל סטטיסטית זאת עובדה.

המדינה היא לא ביביסיסטר (שים לב לביבי), כל אחד עושה לרוחו יש גבול לכמות הכנף המחבקת מצד המדינה.

הנה עוד עובדה, הנקת תינוק בימיו חיו הראשונים מומלצת לעומת האבקה. גם לזה אין חוק, ויש לי עוד הרבה מאוד דוגמאות.

נ.ב בחו"ל אני רואה הרבה אמבטיות "מאובטחות" יותר.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
אבל (וזה חתיכת אבל),

למה להסתכן (גם אם הסיכון אפסי) באפשרות לשריפה בתחנת דלק?

לא הבנת: הסיכון אפסי = אין סיכון.

אין פה "חתיכת אבל", אין כאן שום סיכון לשריפה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כי לפחות בכל הקשור לטלפון זה לא באמת סיכון, אלא אגדה אורבנית שתודלקה היטב. במקרה של סיגריה אין באמת מה להסביר - אש גלויה, אבל המקרה של הטלפון כל כך רחוק מהמציאות שזה פשוט מרגיז שהצליחו לנפח אותו כל כך. ההתנשאות בלומר "תתאפק ואל תדבר בסלולארי" מתאימה למערכת יחסים של הורה/ילד, אולי.

מצטער, לא מסכים איתך לגבי הנושא.

כמו שקיימת האפשרות שפריקת חשמל סטטי ממך תצית אדי דלק, גם ממכשיר חשמלי זה יכול לקרות.

בין אם הסיכוי הוא 1:10 או 1 למליארד, הסיכוי קיים.

גם אם מדובר באגדה אורבנית מבחינתך, מבחינת אנשים אחרים סיגריה בתחנת דלק יכולה להיות בדיוק אותו דבר מבחינתם (לא משנה כמה שזה לא נכון לדעתינו).

אישית, אם אני אראה מישהו מדבר בסלולארי בתחנה, אני לא אומר כלום כי מקסימום הוא יישרף לא אני (התחנה לא תעלה לשמיים בגלל זה).

אבל חבל.

פורסם
לא הבנת: הסיכון אפסי = אין סיכון.

אין פה "חתיכת אבל", אין כאן שום סיכון לשריפה.

סטטיסטיקה מכיר?

סיכון אפסי אינו שווה לאין סיכון.

אם אתה מתכנת אז: אפס אינו שווה ל-null.

פורסם

בשירות הצבאי שלי, הדלקייה במוצב שלנו עלתה באש יום חמישי אחד בהיר ונשרפה כליל, בגלל איש קבע שתדלק פורד ודיבר במירס בו זמנית.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
האיסור לדבר במכשיר סלולרי ליד דלק הוא אסור בעקבות החשמל הסטטי שעלול לעורר ניצוץ בפעילות מכשיר חשמלי כלשהו.

אסביר בפשטות, חשמל ודלק זה אסון, חשמל סטטי ודלק זה אסון, חשמל סטטי ומכשיר טלפון או כל מכשיר חשמלי אחר זה אסון בריבוע.

על החתום, ספק דלק בצה״ל לשעבר.

לא נכון. אין אפילו מקרה אחד שזה נגרם בגללו

אתה באמת לא הבנת?

בלי שום קשר להאם הסכנה פה אמיתית או לא, הטענה שלך היתה שאתה לא מכיר מקרה אחד שבו תחנה התלקחה כתוצאה משימוש בטלפון נייד ומכאן הרציונל שלך שזה לא מסוכן.

ואני אמרתי שאני לא מכיר מקרה שבו מטוס התרסק כתוצאה ממכשיר שנשאר דולק במצב דיבור ולמרות זאת זה אסור בטיסה.

הקשר די ברור...

צודק - אני אתקן, לרשויות הכיבוי בעולם המערבי לא ידוע על מקרה כזה. ראה מכסחי המיתוסים.

ולאיש עם היונדאי, מי קבע שזה בגלל המירס? יכול להיות שהוא נכנס לרכב במהלך התדלוק ולא נגע בגוף הרכב לפני שהוא נגע במשאבת הדלק?

יכול להיות שהוא לבש צמר ומשהו סינטטי? הבריש את הבלורית?

כדי שחשמל סטטי יתפרק הוא צריך להתפרק מול משהו, כלומר לייצר ניצוץ פיזי. האם הסלולרי נגע במשאבה? בפיית התדלוק של הרכב?

אני מנחש שאת התחקיר ערך נגד הבטיחות ביחידה שלך.

כדי לקבוע אם יש או אין סיכון צריך או מתאם סטטיסטי חזק מאוד, או לנטרל את כל הפרמטרים האחרים ולבדוק רק את עניין הסלולרי.

ובינתיים בכל הבדיקות שנעשו, נמצא שסלולרי לא מצית אדי דלק.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אל תאמין לי - תאמין ל-FCC:

http://www.fcc.gov/guides/wireless-phones-gas-stations

"Scientific testing, however, has not established a dangerous link between wireless phones and fuel vapors. Wireless phone manufacturers and fuel companies have issued these warnings as a precaution."

פורסם

למה אתה מבלבל אותו עם עובדות? לא עושה רושם שזה מעניין. הרי לא יקרה כלום אם לא תדבר בטלפון בחמש הדקות האלה, לא?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

גם מחקרים שערך צבא ארה"ב וחיל הים שלה, מצאו שכדי להצית משהו אז צריך אנרגיית שידור מאוד מאוד גבוהה.

לא כזאת שיש בסלולרי.

תחפש:

Electromagnetic Radiation Hazards to Personnel, Fuel and Other Flammable Material. NAVSEA OP 3565/NAVAIR 16-1529/NAVELEX 0967-LP-624-6010, Vol. 1, October 2002).

http://spectrum.ieee.org/telecom/wireless/cellphones-pose-no-gas-station-hazard

בקיצור,

להד"ם

פורסם
בשירות הצבאי שלי, הדלקייה במוצב שלנו עלתה באש יום חמישי אחד בהיר ונשרפה כליל, בגלל איש קבע שתדלק פורד ודיבר במירס בו זמנית.

אני גם זוכר משהו מהשירות שלי על זה (איזה בטיחות יום א שהזכירו משהו כזה) - איזה מוצב/שנה מדובר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...