רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 540 צפיות
מתוך הכתבה:
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
- 6 תגובות
- 872 צפיות
האם שופט שקיבל דו"ח על שימוש בסלולרי בזמן נהיגה יפנה ליעוץ בפורום? האם הוא ינסה לשכנע את השוטר ש"בכלל לא דברתי" ? האם .. האם .. האם... אז לא. הוא בכלל לא מתווכח. בזמן האירוע מתקשר לחבר שלו, שהוא במקרה ניצב במשטרה, ומבקש ממנו לשוחח עם השוטר. ליבי לשוטר, כי אני לא יודע איפה הוא יהיה מחר. "השופט חאלד כבוב קיבל דו"ח וצלצל למפקד מחוז תל אביב ניצב אהרון אקסול, וביקש ממנו לשוחח בטלפון עם השוטר." נזכרתי בשיחת סמול טוק שהיתה לי פעם עם שופטת, כאשר באחת ההפסקות השיחה עסקה ב..סביח וגלגוליו. כאשר אמרתי לה שאצל סביח המקורי בנגבה ברמת גן חונים רק קצת על המדרכה והולכים לזלול, היא ענתה: כאשר אתה שופט אתה לא יכול לחנות אפילו רגע אחד עם גלגל עם המדרכה. אבל יש ויש, גם בין…
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- 8 תגובות
- 879 צפיות
שמתי לב שהכיול של הפאביה די אגרסיבי נניח לעומת אוקטביה או זה שבאיביזה, למשל בעליות בגיר סתם מושך סל"ד ולא מעביר הילוך ( במישור הוא מעביר הילוכים מאוד מהר) וזה עושה רושם שהרכב "כאילו" מתאמץ אז נניח כשיש עלייה רצינית אני פשוט מעביר לטיפטרוניק וכשאני עובר במעט את ה2000 סלד אני מעביר הילוך והרכב טס ואין בעיה עם זה מישהו יודע על מה אני מדבר? זה לא בעיה אבל השאלה שלי היא למה כיילו את הגיר לעבודה כזו לעומת רכבים אחרים עם אותו מנוע ואפילו כבדים מהפאביה?
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
עד עכשיו הייתי בין המגינים של ה DSG. היום הצטרפתי לסטטיסטיקה כשהרכב נתקע אי שם בצומת גולני לאחר שפשוט עבר לניוטרל באמצע נסיעה ויותר לא יצא משם. המתנה לגרר, גרירה למוסך - בהחלט "כיף" להתחיל כך את הבוקר. בהמשך היום עדכון שהגיר הלך (אחרי שעודכן בצורה יזומה לפני שבוע וחצי בטיפול 45000) ולא ברור מתי יוחלף עקב בעיות מלאי. אז כל אלה שקיטרו - אני מצטרף לחגיגה כי זה פשוט לא הגיוני שיקרה ברכב חדש. אז מה היה לנו פה: סקודה יטי מיולי 2011 שעשתה 46000 ק"מ 90% בינעירוני בנסיעה רגועה. כן לקחתי סיכון כשהלכתי על רכב קצת פחות שגרתי - האמנתי בקונצרן ובטכנולוגיה שלו, אך לצערי התאכזבתי כמו רבים אחרים. עברנו לרכב זה אחרי קורולה 98 ששירתה אותנו בנאמנות 13 שנים, 226000 ק"מ בלי בעיות. …
הודעה אחרונה מאת MaxN, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אם אני לא טועה המבצע הוא לשבוע. חשבתי לקנות מיכלי שמן ולאחסן במחסן לחודש עד חצי שנה (עד למועדי הטיפול ברכבים השונים). מספר שאלות: 1. האם במבצעים כאלה נפתרים בעצם משמן ישן ? כלומר מה אורך חיי המדף של שמן מנוע ? 2. האם תאריך הייצור מופיע על המיכל ? 3. מה לגבי שמן בלמים ?
הודעה אחרונה מאת אוטודיפו, -
-
לפי themarker, כן. http://www.themarker.com/dynamo/test-drive/1.2030592 מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת OLTURBO, -
כמה רכבי על יש בארץ? 1 2 3 4 6
מאת יוסי פרנקוס-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 80 תגובות
- 14.2 אלף צפיות
לפני כמה דקות ידידה שלי העלתה תמונה של פרארי FF לפייסבוק. אין לי מושג איפה היא ראתה אותה. לא היה לי מושג שיש רכב כזה בלבן, רק ידעתי על אחת אדומה. אז כמה רכבים על יש פה? אם אפשר, פירוט של הדגמים נכללים: אסטון מרטין, למבורגיני, פרארי, מזראטי, בנטלי, רולס רויס (למרות שזה לא רכב על) ועוד כמה מעניינים. מצ"ב תמונות גרועות מטלפון ישן שידידתי העלתה.
הודעה אחרונה מאת Notepad, -
-
- 2 תגובות
- 991 צפיות
לא מצליח ליצור חיוג מקוצר בדיבורית המובנית בפורד פוקוס 2013. מגיע עד לחיוג המקוצר ולא ניתן להזין מספר.
הודעה אחרונה מאת eyaltzo, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 958 צפיות
יש לי שאלה ..מצטער אם אני מפגין בורות כלשהי בידני כאשר אני רוצה להגיע למהירות האופטימלית ביותר של הרכב בזמן הקצר ביותר (כלומר להאיץ במהירות המירבית.. כמו למשל במירוצי דראג) אז תיאורטית צריך בין כל הילוך והילוך פשוט להפיל את דוושת הגז לרצפה עד להילוך הבא? או ללחוץ את הדוושה דיי מהר בין הילוך והילוך?
הודעה אחרונה מאת Wheel Arch, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
יש כאן נשים? אז בנות... איזה סנדלים הכי נוחות לנהיגה (וגם יפות)? מה אתן נועלות? ומה עושים כשצריך לצאת עם נעלי עקב, אתן נוהגות יחפות או מחזיקות עוד זוג נעליים באוטו?
הודעה אחרונה מאת פושה, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 571 צפיות
איך הוא? שווה?
הודעה אחרונה מאת wil, -
נהג קטנוע שיכור
מאת MaxN- 3 תגובות
- 718 צפיות
לא יודע אם זה אמיתי אבל סרטון הזוי: https://www.youtube.com/watch?v=CjgT8Af1kGc&feature=youtube_gdata_player ://
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
פורסם שהחברה הולכת להכריז על פשיטת רגל. יש כמה מאות עם פלואנס חשמלית. מה הם יעשו עכשיו? הם עדיין יוכלו להטעין את הסוללות ברכבים? הם ישארו עם חתיכת ברזל שווה ערך לברזל במשקל? מישהו אחראי מולם?
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
מעוניין להשאיר את הרכב 2 לילות בתחנת רכבת באזור המרכז בלי קירבה לשטחים, הרכב שבחתימה, קליל כמובן לגניבה, האם יש ממה לחשוש ? מדובר בתחנה קטנה שפעם אחרונה שראיתי בלילה היו 2 רכבים שם, מה הכדאיות? תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
נתקלתי אתמול במשהו מוזר, נסעתי בלילה בכביש מהיר כשמאחורי מרצדס דיפלומטית. מתחת לאורות הראשיים שלה היו פסי אורות לד. כשהסתכלתי בהם במראה האמצעית הם עלו וירדו אנכית במהירות, אבל כשהסתכלתי אחורה או במראת הצד הם נשארו יציבים. קראתי שיש להם מערכת אורות אינטיליגנטית אבל לא קראתי על הדבר הזה. מישהו מכיר ויודע איך זה עובד?
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
שלום, בימים הקרובים יפתח נתיב תחבורה ציבורית חדש על כביש החוף לכיוון דרום. נכון להיום הקטע בין נתניה לכפר שמריהו כבר מוכן לפתיחה. חשיבות נתיבים לתחבורה ציבורית ברורה ולא מוטלת בספק. הבעיה שכביש לא הורחב והנתיב נסלל במקום השול הימני. כלומר בכל הקטע הזה באורך של כ 10 ק"מ אין שוליים בכלל. מדובר על כביש בינעירוני ראשי ועמוס ביותר, עם 4 נתיבים. אין גם מפרצי עצירת חרום. ההגיון שבדבר לא ממש ברור לי. האם מישהו ידע עוד פרטים ויכול להרחיב בנושא? גדר בטחון בצד ימין כבר הושלמה ולא נראה שתהיה הרחבה של הכביש. מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2645229 בלי הפנסים המרובעים ואני לוקח! ממש אהבתי את העיצוב, מה היא אמורה להציג? איזה דגם חדש או רק קו עיצובי? אין הצדקה לרנו 5, קליאו וטווינגו במקביל והעיצוב המרובע לא מתאים לקו העיצובי של רנו ד"א הסירטון מצחיק אותי
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- 4 תגובות
- 683 צפיות
בוקר טוב לכולם אני מעוניין לרכוש מסך דאבל דין קידמי העם החוק מאפשר זאת? כמובן שאני לא אצפה בסרט בנהיגה חלילה. הייתי שמח לדעת ממכם מה החוק מאפשר בנושא הזה. שבוע טוב לכולכם!
הודעה אחרונה מאת יניב alfa, -
- 3 תגובות
- 872 צפיות
מתחרה לג'וק של ניסאן וליטי של שקודה. http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2645639&m=1 נראה מעניין במיוחד הדגם הידני עם מנוע 1.2 . מישהו יודע מתי מגיע?
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
- 11 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב חדש מהחברה . לא הורידו לי מחיר , אבל יתנו אבזור ב 1000 ש"ח . מה האבזור שהם יכולים לתת ? ןהאם אפשר להשיג מהם יותר ? לפני שתשאלו באיזה רכב מדובר . אז רנו קנגו חדשה ( דגם נוסעים) אקספרסיון תודה .
הודעה אחרונה מאת xknti, -
חברת יוניון מוטורס מתחילה בשיווקה של טויוטה פריוס פלאג אין הייבריד - הגרסה ההיברידית הנטענת של הפריוס. גרסת הפלאג אין מאפשרת טווח נסיעה חשמלי טהור של 25 קילומטרים לאחר טעינה של כשעה וחצי משקע טעינה חד פאזי רגיל. לאחר מכן משתלב מנוע הבנזין והרכב עובר למצב פעולה היברידי רגיל. צריכת הדלק הממוצעת (לפי נתוני היצרן) - 47.6 קילומטרים לליטר! והמחיר? 189 אלף ש"ח. פרטים נוספים בקישור
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם חבר שלי מעוניין ליבא טויוטה אוולון ויש לו כמה שאלות. מה המינוסים ביבוא אישי? אם הוא מביא חדש אז האחריות הבינלאומית תקפה בארץ? יש הבדלים בביטוח? מה עושים אם חלקי חילוף? לדוגמא אלה אם הסיינה,הקאמרי החדשות יש הרבה כאלה מה הם עושים? למישהו יש חוות דעת על האוולון? אפשר לשנות את המחשב דרך ממיל לק"מ? תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת kuala_lumpur, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום סתם עשיתי ניסוי שחבר שלי דוחף לי את האוטו בניוטרל שהמנוע כבוי. האם שסובבתי את ההגה זה הורס משהו בתגבור? ןעוד דבר האם הרמה שההגה קשה זה כמו בהגה בלי תיגבור? למה נידמה לי שמעתי שאני מסובב איזה מנוע שאני מסובב בסרק (ברגיל לא שומע רעש כזה) בעמידה זה בלתי אפשרי לסוסס את ההגה אבל תאמת אולי זה לא בדיקה טובה כי אני לא יכול לתת גז. ואגב אפרופו מנוע מישהו יודע האם ההגה כח בטויוטה קורולה 2003 הוא חשמלי?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
התחלתי לימודי נהיגה ואני כבר בשיעור ה3 אני יודע שזה מתחיל אבל בכל זאת דוושת הגז ממש ממש קלה ומהירה קשה לי לתפעל אותה באיטיות כמו למשל לצורך התחלת נסיעה יש לכם טיפים איך לשים את הרגל או משהו אחר שיתן לי שליטה יותר טובה בגז ?
הודעה אחרונה מאת idanmag, -
אהלן! אני בדרך כלל לא פותח שירשורים כאלה מכיוון שאני לא מגיע מכיוון של שופט (למרות שלדעתי ברור שמה נעשה בסרטון פשוט שגוי בכל מידה). אני לא יודע אם מותר להעלות לפה סרטון כזה בגלל שיש שם "פרסומת" של מוסך הפחחות עצמו בסוף הסרטון, זאת אומרת שמי שצילם את מהלך התיקון דאג לצלם את שילוט המוסך ופתח המקום ממש בכמה שניות האחרונות של הסרטון. אני כותב את זה מכיוון שמה שמוצג בסרטון זה, לפי דעתי אינו חוקי, ואני בטוח שיהיו תגובות לכאן או לכאן ויש כאן סך הכל "פרסום" למוסך עצמו לטוב או לרע. מה שהולך בסרטון הוא כזה: אז במהלך שיטוטי ביוטיוב, מצאתי סרטון של רכב חדש סוג קיה, שבמצבו ההתחלתי במוסך, הרכב פשוט חתוך, זאת אומרת שכל מה שנמצא באמבטיית בגאג' (היכן שנמצא הגלגל ספי…
הודעה אחרונה מאת Itayu, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מסעותי בכבישי ישראל, כמו שאתם בטח מנחשים אני נהג חדש, מה לעשות לפי החוק שנתיים מיום קבלת הרישיון אני נהג חדש, לפי החוק אני גם צריך להסתובב עם אות קיין, שלט 'נהג חדש'. בפועל אני נוהג הרבה יותר זמן, הפעם הראשונה שהחזקתי הגה הייתה בסביבות גיל 5 אז אבא לקח אותי לשחק עם הטרקטור, מאז התחלתי בכול מיני גיחות נהיגה קצרות, 2-3 דקות בכול פעם, לא בכול הפעמים נהגתי אפילו אבל אני כ"כ אהבתי את זה. שהגעתי לגיל המתאים, הוצאתי רישיון לטרקטור (כמובן שכבר בשיעור הראשון המורה נתן לי לנהוג לבד). וגם רישיון ב', את שני הטסטים עברתי בפעם ראשונה בהצטיינות יתרה. היום במהלך מסעותי בכבישי ישראל נתקלתי בגברת פלצנית בשברולט טראווס, אני לא יודע אם זה הגודל של הרכב שלה, הסיליקון שתקוע לה כ"כ עמו…
הודעה אחרונה מאת rupni, -
-
מוגש כשירות לחברים: החלה מכירת כרטיסים לתערוכת אוטומטור 2013 שתתקיים השנה באתריכים : 21-24 ליולי . כרטיסים ניתן לרכוש בקישור הבא: http://kartis.cupatbravo.co.il/announce/16732
הודעה אחרונה מאת shayy, -
אני חייל משוחרר והתחלתי לעבוד בתחנת דלק לפני כחודש. נוכחתי לגלות כי יש מתדלקים שמזלזלים ולא אכפת להם, לפעמים נותנים מכה עם המשאבה לפח של הרכב ולעיתים אף נשאר סימן. באופן אישי מאז שהתחלתי לעבוד אני מתדלק רק בשירות עצמי ולא בגלל הכסף. רציתי לדעת אם יש לאנשים בפורום דעה בנושא וכיצד הם מתדלקים.
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
היום בבוקר רציתי לברר לגביי טרייד אין לג׳אז חדשה ונאמר לי שהחל מהשבוע האחרון הג׳אז עם מנוע 1.2 ידנית עולה 89900 ₪, כשה1.4 האוטומטית עולה 112900 ₪. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Zorostory,