Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפי themarker, כן.

חובבני, שטחי, כרגיל.

אפילו לפי מה שכתוב בגוף המבחן, הסיד היא קנייה עדיפה, אבל לא מכונית עדיפה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסיד החדשה בהחלט מפתיעה לטובה.

למי שלא קרא :

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1184/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A1%D7%99%D7%93-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94---%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9A

לא חושב שכרכב נטו היא טובה מהגולף (1.4) אבל היא מתמודדת ראויה בהחלט.

פורסם

הסיד על פי מחירה ממוצבת מול הגולף 1.2 ושם היא עדיפה משמעותית כחבילה מול הגולף העירומה מאיבזור בסיסי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
מדינת ישראל היא מדינת הסטיגמות.

אין לי שום בעיה עם קיה.

יש לי בעיה עם המבחן הזה ולפי התגובות, כנראה אני לא היחיד.

לא הגבתי למבחן אלא להשתאות של פותח השירשור כאילו מדובר בגולף מרכבת האל מול שאר הרכבים של בני התמותה.

ענינית אני חושב שכתמורה לכסף הסיד עדיפה על הגולף, קיה עשו זינוק משמעותי וניתן להגיד שהם אינם מפגרים בשום תחום מול האירופאים.

יצא לי להיות נוסע באנגליה באופטימה דיזל, מעבר לרמת האיבזור ברכב הספציפי, השקט ברכב , ואיכות ההרכבה לטעמי לא נופלות מאילו של הפאסאט המקבילה , על כבישי אנגליה איכות הנסיעה היתה טובה מאוד, ובעל הרכב אשר זו לו הקיה הראשונה אחרי הרבה גרמניות הביע דעה שמבחינתו לא מדובר על ירידה ברמה , נהפוך הוא, הרכב ניפץ אצלו לא מעט סטיגמות.

דרך אגב הסיבה לקניית הרכב הייתה כלכלית לחלוטין, העיסקאות של קיה באנגליה הם תגיע ותקח את הרכב ללא מקדמה, אלא רק תשלומים חודשים ל 24\36 חודש, אותו זה קנה..

אהה , וטריד אין במחיר מחירון ללא ויכוח על הרכב שאתה משאיר בסוכנות , ואת הרכב החדש אתה מקבל במקום....

פורסם

אנחנו צריכים להבדיל בין שני מושגים (כפי שפאלו עשה). יש קנייה מוצלחת (תמורת למחיר בערך), ויש מכונית מוצלחת (נטו הרכב).

הגולף יותר טובה כמכונית, אולם עם האבזור והמחיר המוצע, עדיף לרכוש את הקיה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

cx25gti חייב להגיד לך שיצא לי לסוע באופטימה כנוסע מספר פעמים. וגם בפאסאט.

ההתרשמות שלי שונה. עדי כדי כך, שאני מתקשה להאמין שאילו נהגתי בה, הייתי משנה מצד לצד את המסקנה.

באופן אישי, חלק גדול מה"תוספות" שכל כך קריטיות לאנשים בטל בשישים מבחינתי, אם המנה העיקרית לא עשוייה כמו שצריך.

ניקו - שים לב לתגובתי הראשונה. מה שאתה אומר שfalou אמר, נכון. אבל במבחן הם אפילו לא חילקו כך את הדברים ומה שאתה עושה זה מנסה לתרגם את המבחן שלהם. אני חושב שזאת מסקנה סבירה אבל המבחן כה עלוב שתרגום שלו לשפה הגיונית פשוט מיותר. לא כולם יודעים לערוך ולכתוב מבחנים...ובמקרים האלו מיותר לתת להם קרדיט על תובנות שלא טרחו לכתוב בצורה ברורה להדיוטות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
cx25gti חייב להגיד לך שיצא לי לסוע באופטימה כנוסע מספר פעמים. וגם בפאסאט.

ההתרשמות שלי שונה.

באופן אישי, חלק גדול מה"תוספות" שכל כך קריטיות לאנשים בטל בשישים מבחינתי, אם המנה העיקרית לא עשוייה כמו שצריך.

אם נסעת בגירסאת הבנזין אתה צודק, גירסאת הדיזל של האופטימה לטעמי עדיפה משמעותית על הבנזין , כיול ומנוע מוצלח יותר אשר הופכות את הרכב לטוב כמכלול ממנוע הבנזין אשר די מרעיש ומצריך סל"ד גבוהה למיצוי יכולות.

פורסם
הסיד החדשה בהחלט מפתיעה לטובה.

למי שלא קרא :

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1184/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A1%D7%99%D7%93-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94---%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9A

לא חושב שכרכב נטו היא טובה מהגולף (1.4) אבל היא מתמודדת ראויה בהחלט.

אל תשכח שהסיד האצ'בק עולה 130 אלף ש"ח כלומר היא מתומחרת מול הגולף 1.2 ליטר, שמגיעה עם פחות אבזור ועם מתלה אחורי שונה (שככל הנראה פוגע באיכות הנסיעה הכל כך מרשימה כפי שמוכר מהגולף ומה-A3).

מבחינת ביצועים, הגולף לוקחת את הסיד בלי למצמץ. בגרסת ה-1.4 ליטר בוודאות ולדעתי גם בגרסת ה-1.2 ליטר. אבל מבחינת אבזור, עיצוב וגיר רובוטי - הסיד פשוט טובה יותר. גם אם קשה לנו להודות בזה, הקוריאנים עושים פה בית ספר לגרמנים ולעזאזל, זה גם מצליח להם.

אנחנו צריכים להבדיל בין שני מושגים (כפי שפאלו עשה). יש קנייה מוצלחת (תמורת למחיר בערך), ויש מכונית מוצלחת (נטו הרכב).

הגולף יותר טובה כמכונית, אולם עם האבזור והמחיר המוצע, עדיף לרכוש את הקיה.

אני לא בטוח שההפרדה הזאת רלוונטית. יש הרבה מכוניות שהן מכוניות טובות אבל אף אחד לא יקנה אותן כי במחיר שרוצים עליהן, יש אלטרנטיבות משתלמות יותר. בשורה התחתונה, הלקוח הממוצע מחפש תמורה כמה שיותר טובה למחיר. בשביל אחד התמורה נמדדת ביחס כוח סוס לשקל ובשביל אחר התמורה היא צריכת דלק נמוכה ככל האפשר.

אם נסעת בגירסאת הבנזין אתה צודק, גירסאת הדיזל של האופטימה לטעמי עדיפה משמעותית על הבנזין , כיול ומנוע מוצלח יותר אשר הופכות את הרכב לטוב כמכלול ממנוע הבנזין אשר די מרעיש ומצריך סל"ד גבוהה למיצוי יכולות.

האופטימה (ובמידה רבה גם יונדאי i40) היא "נפילה" בעיקר בגלל מנוע הבנזין. רואים את זה גם בטבלת המכירות, שני הרכבים האלו פשוט לא "מתרוממים" מספיק גבוה. עם מנוע קצת יותר חזק וביצועים קצת יותר ספורטיביים, כנראה שזה היה נראה אחרת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האופטימה נופלת מבחינתי מיד כשנכנסים פנימה. יש סוג של תעוזה בעיצוב החיצוני (אמנם לא לטעמי), אשר בעקבותיו, הכניסה פנימה גורמת לאכזבה. יש תחושה קלסטרופובית בגלל חלונות קטנים ו\או גג שיושב לך על הראש. לוח השעונים אינו נועז אלא מיושן משהו וגם החומרים והצבעים רחוקים מלתת תחושת יוקרה\מכובדות שהם לחם חוק בקטגוריה הזו. הנוחות, לפחות במושב האחורי אינה משהו ששוה יותר מציון בינוני.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

נתוני צריכת הדלק במבחן מפתיעים.

האוריס עם התיבה הרציפה חסכונית משמעותית מהאחרות, וה C4 עם התיבה האוטומטית ה"פרימיטיבית" חסכונית מהפוקוס עם התיבה ה"מתקדמת".

פורסם

שי וצביפר, לא התייחסתי כלל למבחן. לא קראתי אותו. הגבתי לפי מה שמשתמע לי מהתגובות. כמו שכבר אמרנו, יש מבחנים ששמים דגש על הרכבים עצמם, ויש כאלה על כדאיות קנייה. למשל, כל כתבות "הפאן לשקל" שהיו בהשוואות בין ההוט האצ' החדשות, וגם בצמד של טויוטה-בארו GT86/BRZ.

מנסיעה קצרצרה בסיד לא התרשמתי מבחינת הנסיעה. פשוט המחיר שלה זול, אחריות ארוכה, ויש אחלה אבזור. זה הכל. הגולף נוסעת הרבה יותר טוב, היא גם יותר נוחה בשבילי. פשוט צ'מפיון קצת חזירים.

בקשר לכתבה עצמה, אין לי מושג מה הם ניסו לעשות כי לא קראתי, לפי מה שאתם אומרים אני גם לא אטרח לקרוא אותה :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
יש כאן מישהו שנהג על שתיהן?

כן, זה שלא השתגע על הגולף 1.2 החדשה :lol:

ועדיין, כמכונית למי שמחפש לנהוג ולא רק להגיע ולשחק בכפתורים, הגולף יכולה ללמד את הקיה טריק או שניים.

הנ"ל נכון, אגב, גם ליונדאי I30 החדשה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

מבחינת חוויית נהיגה והתנהגות של הרכב, אני בטוח שהגולף עדיין טובה בהרבה.

אני אוסיף ואומר שהרכבים לא נשארים חדשים לנצח וה-i30(אותו דבר וגם אותו עיצוב כמו הקיה) של אבא שלי נשמעת ומרגישה הרבה יותר ישנה(בת שנתיים בערך) מגולף 92' מתוחזקת היטב של מישהו שאני עובד איתו.

יש למדוד דברים גם לאורך זמן ולא רק בחודשים הראשונים על הכביש. רב האנשים לא קונים רכב חדש כדי להעיף אותו בטיל ולהפסיד הרבה כסף, אלא כדי שישמש אותם ל-3-4 שנים.

פורסם
.

אבל בגלל שהיבואן חמדן, מתקמצן באבזור ונותן רק שנתיים אחריות החבילה הכוללת אולי מעט פחות מוצלחת מהסיד.

+1 מסכים. אך בוא לא נשכח שהעיצוב של הגולפים 6+7 מאוד משעמם וצפוי, פה קיה לוקחת בקלות !

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
לא הגבתי למבחן אלא להשתאות של פותח השירשור כאילו מדובר בגולף מרכבת האל מול שאר הרכבים של בני התמותה.

ענינית אני חושב שכתמורה לכסף הסיד עדיפה על הגולף, קיה עשו זינוק משמעותי וניתן להגיד שהם אינם מפגרים בשום תחום מול האירופאים.

יצא לי להיות נוסע באנגליה באופטימה דיזל, מעבר לרמת האיבזור ברכב הספציפי, השקט ברכב , ואיכות ההרכבה לטעמי לא נופלות מאילו של הפאסאט המקבילה , על כבישי אנגליה איכות הנסיעה היתה טובה מאוד, ובעל הרכב אשר זו לו הקיה הראשונה אחרי הרבה גרמניות הביע דעה שמבחינתו לא מדובר על ירידה ברמה , נהפוך הוא, הרכב ניפץ אצלו לא מעט סטיגמות.

דרך אגב הסיבה לקניית הרכב הייתה כלכלית לחלוטין, העיסקאות של קיה באנגליה הם תגיע ותקח את הרכב ללא מקדמה, אלא רק תשלומים חודשים ל 24\36 חודש, אותו זה קנה..

אהה , וטריד אין במחיר מחירון ללא ויכוח על הרכב שאתה משאיר בסוכנות , ואת הרכב החדש אתה מקבל במקום....

ואחריות מלאה לשבע שנים (עד 160,000 ק"מ) ובדגמים מסוימים גם 5 שנים ללא כל הגבלת ק"מ.

• תוכן חדש...