Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פחות טובה מבחינת נוחות נסיעה במהירות נמוכות, כמו קולות מהגיר,

אופס... איזה גיר יש לסיד?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מניסיון אישי שלי ושל אחרים(גם אחרי אינסוף עידכוני תוכנה בגיר), וגם אתה טוען של בילבול בראשון שני (נסיעה בפקק), אז למה DSG? אתה גם ככה בפקק כל יום.

ובקיצור כמו שאמרתי דיסוננס קוגנטיבי.

זה מתחיל כאן ונגמר בזה שלא משנה פונקציות וכפתורים, אבל מאוד חשוב חומרים רכים בדשבורד כאילו אנשים ישנים עליו.

תקרא שוב את מה שכתבתי.

את רכות החומרים אני בכלל לא מבין מאיפה הבאת.

יכול להיות שהסיד החדשה טובה יותר מהגולף, אני לא מדבר על רכבים שלא נהגתי בהם או לפחות נסעתי - בסיד אפילו לא ישבתי.

נהגתי באוריס וב I30 שניהם עם גיר רציף ומנוע אטמוספרי. אתה לוחץ על הגז - המנוע צורח ההאצה לא מדהימה בלשון מעטה, רעשי רוח וצמיגים חזקים מאוד ונוחות בינונית. בסיבובים חדים ה I30 הרגישה נוטה לצדדים ולא משרה ביטחון. אם היה מדובר ברכב שעולה 110 זה כבר היה משנה את התמונה אבל הם עולים 130!

בגולף לעומת זאת לחיצה על הגז והרכב מאיץ יפה, בשקט בלי דרמות. 10 שניות ואתה ב 100 ולא מדובר ב 10 שניות שבהם המנוע צורח... רכב נוסף שאהבתי מאוד והייתי קונה אם לא היה סובל לאורך שנים מאיבוד ערך חזק הוא ה מגאן אסטייט.

אני יכול להמשיך ולעשות את ההשואה הזאת באינסוף תחומים שרלוונטיים לגביי ולמישהו אחר לא רלוונטיים לחלוטין, למישהו אחר חשוב שתהיה שליטה מגלגל ההגה...

פורסם
אצל הלקוח הישראלי יש סגידה מוגזמת לאיבזור והתמקדות בתפל.

מישהו יכול להסביר לי את הקטע עם שליטה על המערכת מההגה? למה זה טוב?

קרוז קונטרול כל בוקר בפקקים של גוש דן?

יש לי את זה ברכב השני ואני לא משתמש בשני הדברים.

אלה דברים שלא היו לי לפני הפוקוס, הם תמיד היו בגדר ה"נחמד" שיהיה - מבחינתי.

עכשיו כשיש לי אותם (שליטה על ההגה / דיבורית BT / קרוז קונטרול / מגביל מהירות) - אני מבין עד כמה טוב שהם קיימים וכמה הם מקלים עליך ביום יום. השליטה על ההגה משאירה אותך עם הידיים על ההגה (איזה קטע אה?!) - מבלי התעסקות ברדיו עצמו. דיבורית BT מונעת ממך להתעסק עם הפון תוך כדי נסיעה. קרוז קונטרול נותן לך לשייט לך בנעימים וברוגע, על מהירות קבועה וכמובן עוזר בחסכון בדלק.

העובדה שאתה לא מוצא בהם שימוש לא הופכת אותם ללא רלוונטים או יעילים, רק מעיד על כך שאתה לא מעוניין בהם / מעוניין להתרגל אליהם ולשימוש בהם.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אלה דברים שלא היו לי לפני הפוקוס, הם תמיד היו בגדר ה"נחמד" שיהיה - מבחינתי.

עכשיו כשיש לי אותם (שליטה על ההגה / דיבורית BT / קרוז קונטרול / מגביל מהירות) - אני מבין עד כמה טוב שהם קיימים וכמה הם מקלים עליך ביום יום. השליטה על ההגה משאירה אותך עם הידיים על ההגה (איזה קטע אה?!) - מבלי התעסקות ברדיו עצמו. דיבורית BT מונעת ממך להתעסק עם הפון תוך כדי נסיעה. קרוז קונטרול נותן לך לשייט לך בנעימים וברוגע, על מהירות קבועה וכמובן עוזר בחסכון בדלק.

העובדה שאתה לא מוצא בהם שימוש לא הופכת אותם ללא רלוונטים או יעילים, רק מעיד על כך שאתה לא מעוניין בהם / מעוניין להתרגל אליהם ולשימוש בהם.

אין לי בעיה כשהאביזרים האלה באים על רכב טוב והפוקוס הוא רכב שמתנהג מצויין לכל הדעות. יש לי בעיה כשמכתירים רכבים גרועים (כדוגמת האוריס החדש) בתור רכבים טובים וכדאיים לקניה בגלל השטויות האלה.

פורסם
מה יש לך....

תקרא שוב, האוריס מקום אחרון

לא התכוונתי למבחן הספציפי הזה התכוונתי למבחנים אחרים ששיבחו את הרכב (כמו המבחן של רוני אהרונוביץ')

פורסם
תקרא שוב את מה שכתבתי.

את רכות החומרים אני בכלל לא מבין מאיפה הבאת.

יכול להיות שהסיד החדשה טובה יותר מהגולף, אני לא מדבר על רכבים שלא נהגתי בהם או לפחות נסעתי - בסיד אפילו לא ישבתי.

נהגתי באוריס וב I30 שניהם עם גיר רציף ומנוע אטמוספרי. אתה לוחץ על הגז - המנוע צורח ההאצה לא מדהימה בלשון מעטה, רעשי רוח וצמיגים חזקים מאוד ונוחות בינונית. בסיבובים חדים ה I30 הרגישה נוטה לצדדים ולא משרה ביטחון. אם היה מדובר ברכב שעולה 110 זה כבר היה משנה את התמונה אבל הם עולים 130!

בגולף לעומת זאת לחיצה על הגז והרכב מאיץ יפה, בשקט בלי דרמות. 10 שניות ואתה ב 100 ולא מדובר ב 10 שניות שבהם המנוע צורח... רכב נוסף שאהבתי מאוד והייתי קונה אם לא היה סובל לאורך שנים מאיבוד ערך חזק הוא ה מגאן אסטייט.

אני יכול להמשיך ולעשות את ההשואה הזאת באינסוף תחומים שרלוונטיים לגביי ולמישהו אחר לא רלוונטיים לחלוטין, למישהו אחר חשוב שתהיה שליטה מגלגל ההגה...

עיוורון מותג ומעט דמיון מפותח יש בתגובה שלך, אני נוהג בפורטה הקודמת , מנוע 1.6 עם גיר 6 הילוכים, אז כן המנוע קצת מרעיש בהאצה , אבל צורח זוהי הפרזה שלך.

הנוחות אכן בינונית, דרך אגב לא שונה משמעותית מהכיול של הגולף , אבל שוב למה לדקדק בקטנות , נטיה לצדדים בסיבובים.., תרשה לי לגחך מעט, הרכב מכויל לתת היגוי בסיסי , לא משהו דרמטי מדי, דבר שכל נהג בינוני יודע להתייחס אליו די בפשטות , זה שבעיניך זה לא משרה ביטחון זה די מצחיק כיוון שמרבית הרכבים המודרנים של היום מתנהגים בצורה דומה.

בקיצור אתה מעט מגזים , אבל VW בארץ פונים בדיוק לאנשים כמוך אשר מוכנים לשלם 145K על גולף חצי מאובזרת על מנת לקבל את ההרגשה המצחיקה שהם נוהגים ברכב פרימיום.

ב130K הסיד עדיפה על הגולף 1.2 כחבילה, הרכב מאובזר למשעי , אינו נופל בשום קטגוריה בצורה משמעותית מהגולף המקבילה , ולאור היכרות צפופה עם המותג VW וקיה אני בשקט יכול להגיד שלישראלי הממוצע יהיה שקט נפשי עם הסיד מאשר עם הגולף.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
עיהגולף מותג ומעט דמיון מפותח יש בתגובה שלך, אני נוהג בפורטה הקודמת , מנוע 1.6 עם גיר 6 הילוכים, אז כן המנוע קצת מרעיש בהאצה , אבל צורח זוהי הפרזה שלך.

הנוחות אכן בינונית, דרך אגב לא שונה משמעותית מהכיול של הגולף , אבל שוב למה לדקדק בקטנות , נטיה לצדדים בסיבובים.., תרשה לי לגחך מעט, הרכב מכויל לתת היגוי בסיסי , לא משהו דרמטי מדי, דבר שכל נהג בינוני יודע להתייחס אליו די בפשטות , זה שבעיניך זה לא משרה ביטחון זה די מצחיק כיוון שמרבית הרכבים המודרנים של היום מתנהגים בצורה דומה.

בקיצור אתה מעט מגזים , אבל VW בארץ פונים בדיוק לאנשים כמוך אשר מוכנים לשלם 145K על גולף חצי מאובזרת על מנת לקבל את ההרגשה המצחיקה שהם נוהגים ברכב פרימיום.

ב130K הסיד עדיפה על הגולף 1.2 כחבילה, הרכב מאובזר למשעי , אינו נופל בשום קטגוריה בצורה משמעותית מהגולף המקבילה , ולאור היכרות צפופה עם המותג VW וקיה אני בשקט יכול להגיד שלישראלי הממוצע יהיה שקט נפשי עם הסיד מאשר עם הגולף.

א. מאיפה הבאת את הפרטה? מחפש חיזוקים? אז הנה בבקשה - הפורטה שלך אחלה.

ב. כתבתי שאני לא יודע להגיד כלום על הסיד, התייחסתי ל i30 שיש לו גיר שונה מהסיד ומהפורטה שלך.

ג. בתור מי שכנראה לא נהג בגולף (זה משתמע מהכתיבה שלך) אתה שופט אותו לפי רשימת אבזור. כך גם אני התייחסתי לגולף, אבל אז עשיתי נסיעת מבחן וקניתי אחת.

פורסם
א. מאיפה הבאת את הפרטה? מחפש חיזוקים? אז הנה בבקשה - הפורטה שלך אחלה.

ב. כתבתי שאני לא יודע להגיד כלום על הסיד, התייחסתי ל i30 שיש לו גיר שונה מהסיד ומהפורטה שלך.

ג. בתור מי שכנראה לא נהג בגולף (זה משתמע מהכתיבה שלך) אתה שופט אותו לפי רשימת אבזור. כך גם אני התייחסתי לגולף, אבל אז עשיתי נסיעת מבחן וקניתי אחת.

א. הפורטה דומה בהתנהגות שלה ליונדאי ובעלת מנוע זהה, לא הבנת לא נורא, הנה הסברתי.

ב. ההתיחסות שלך ל I30 מופרזת ומוקצנת , ההשקה שלה עם האמת מעט בעיתית.

ג. נהגתי בגולף עם מנוע 1.2 ליטר, לא ממש התרגשתי מהרכב, בניגוד לך אני לא שופט רכב על פי הסמל קדימה אלא כחבילה שלמה , ובשיקלול של מכלול שלם של דברים , ובמחיר המופקע של הגולף 1.2 יש אלטרנטיבות ראויות הרבה יותר, זו דעתי.

פורסם
קבל ציטוט מהכתבה:

"מצד שני, בכמה תחומים הסיד היתה הטובה ביותר בין מתחרותיה. היתה לה נוחות נסיעה מצוינת בעיר, מרווח מעולה מאחור וגם עיצוב חיצוני שהועדף על ידי מרבית הבוחנים. צרפו זאת לרשימת אבזור מרשימה ושבע שנות אחריות ‏(לעומת שנתיים בלבד בגולף‏), ותקבלו את המנצחת המפתיעה במבחן."

לא קוראים לזה, יותר טובה רק בנושא האחריות, אלה תופעת הדיסוננס הקוגנטיבי של חובבי VAG.

כנראה שנוח לך לקרוא רק את מה שמסתדר עם האג'נדה שלך, הנה ציטוט על הגולף והסיד: הסיד לא כשלה באף סעיף במבחן. המנוע סביר - אם כי לא מבריק. התנהגות הכביש לא מהנה, תא הנוסעים איכותי מאוד רק חבל שהצבעים קודרים ויש על ההגה יותר כפתורים מאשר על שלט טלוויזיה.

תיבת ההילוכים והמנוע כבר לא חדשים, אך השילוב של מנוע טורבו קטן ותיבה כפולת־מצמד עדיין לא מוצע אצל המתחרים, ובגולף הוא עושה עבודה מצוינת. אפשר להאיץ מהר ובקלות, ואפילו בתנאי המבחן המאומצים, הגולף היתה החסכונית ביותר.

דיסוננס קוגנטיבי?! אולי, אבל אצלך זאת קריאה סלקטיבית והבנה סוביקטיבית

פורסם
הפורטה הקודמת דומה ל i30 החדשה?

אוקיי... הבנתי

לא הבנת כלום, אבל שוב זה באמת לא נורא, העיקר שהסמל מקדימה מתאים לך.

פורסם
כנראה שנוח לך לקרוא רק את מה שמסתדר עם האג'נדה שלך' date=' הנה ציטוט על הגולף והסיד: הסיד לא כשלה באף סעיף במבחן. המנוע סביר - אם כי לא מבריק. התנהגות הכביש לא מהנה, תא הנוסעים איכותי מאוד רק חבל שהצבעים קודרים ויש על ההגה יותר כפתורים מאשר על שלט טלוויזיה.

תיבת ההילוכים והמנוע כבר לא חדשים, אך השילוב של מנוע טורבו קטן ותיבה כפולת־מצמד עדיין לא מוצע אצל המתחרים, ובגולף הוא עושה עבודה מצוינת. אפשר להאיץ מהר ובקלות, ואפילו בתנאי המבחן המאומצים, הגולף היתה החסכונית ביותר.

דיסוננס קוגנטיבי?! אולי, אבל אצלך זאת קריאה סלקטיבית והבנה סוביקטיבית

ואיך זה מבטל את האמירה שלך שהגולף מנצחת בכל הפרמטרים. מרחב אחורי לא פרמטר? נוחות בתוך העיר לא פרמטר? אבזור לא פרמטר?

פורסם

בשקט בלי דרמות אפס למאה ב-10 שניות... אתה מדבר כאילו יש לך מינימום איזו C63 שאתה מאיץ בשקט בלי לתת בגז ומגיע למהירויות כאלו בלי מאמץ... צא מהסרט גם המנוע שלך "צורח" כשאתה מנסה להגיע ב-10 שניות למאה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אין לי בעיה כשהאביזרים האלה באים על רכב טוב והפוקוס הוא רכב שמתנהג מצויין לכל הדעות. יש לי בעיה כשמכתירים רכבים גרועים (כדוגמת האוריס החדש) בתור רכבים טובים וכדאיים לקניה בגלל השטויות האלה.

גרוע?למה גרוע?בוא תגיד מי יותר גרוע אחרי 6 שנים.

• תוכן חדש...